- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Roland861010 #54898 üzenetére
hogy 80-88: folyamatos terhelésnél sok van közte, arra gondolok, hogy be kéne állnia pl 86-88. Alaphasználatban nem lesz szinte különbség, de ott is szokott lenni 2 paszta közt némi különbség. (Asztali gépet ne hozzuk ide, más a kettő, de ott is megvan ez, csak ugye az más.)
Szóval akasa meg az mx-4 közt kell lenni minimum 4-5 foknak terhelésnél. -
válasz
Roland861010 #54896 üzenetére
Vékonyan kell, de ezt tud, hisz mondtad, h gyakorlott vagy. 80-88 közt ingázás sem jó. Vagy ezt hogy értetted.
-
válasz
Roland861010 #54893 üzenetére
Akkor nem jól takarítottad le, vagy nem jól vitted fel. Sokat stb.
Meg 80-88 sem jó
-
-
válasz
Roland861010 #54884 üzenetére
Ha az van akkor az is jó lehet igen.
spatulával kend el vékonyan, vagy megfellep mennyiség és szétteríti a borda, ahogy húzod meg a csavarokat (átlósan)
-
válasz
Roland861010 #54882 üzenetére
Nem rossz ár igen, vegyél isopropyl-t is. Ne csak szárazon töröld le, legyen jól megtisztítva.
-
válasz
Roland861010 #54880 üzenetére
Igen ez végig ért, az SSD thermal Pad-ek ilyenek. Most vettem pont, mert kifogyóban vok.
1. ACTPD00012A
2. ACTPD00013AÍgy tudok játszani is, ha valahol kevés a hely.
-
válasz
Roland861010 #54877 üzenetére
Semmi hővezető képessége nincs. Hővezető képesség2.4 Watt/m-k.
Mi az hogy 1000 éves berögződés.
Ha pasztáról beszélünk ezek jöhetnek szóba [link] (még az mx-6 is játszik) , ezeket érdemes használni. az ilyen akasa vackokat nem!
De persze te tudod én csak segíteni akarok. -
válasz
Roland861010 #54875 üzenetére
Gyorsan cseréld le ez nem paszta, ezzel semmit sem érsz el szinte.. Mx-4 minimum. Előtte alapos takarítás, isopropyllal. Stb.
-
válasz
Roland861010 #54873 üzenetére
Mivel pasztáztad?
-
Roland861010
veterán
A fentebb említett gépet ma szétkaptam, mert marhára idegelt, hogy süvítenek a ventilátorok.
Hát, ami abba volt, rendesen egy egész sivatagnyi homok(pór és szösz) volt benne.
Mindent patikába raktam újra pasztáztam, mert hát szinte elpárolgott a paszta is.
Viszont itt a kolléga által és általam linkelt SSD helyett egy Kingston lesz benne 1TB-os, mert bontatlanul olyan áron jutottam hozzá, mint egy silányabb 512es lenne.
Majd ez is kap thermal padot persze.
150ezer Ft-ot így nagyon meg ért a gép..
Lehet fel is teszem eladni egy kis nyereségért
-
mCITY22
kezdő
válasz
SeniorTilla #54858 üzenetére
Amikor néztem (06.16 péntek) még 7 volt készleten, nem hinném ennyi vissza offolt lenne. Egyébként azt külön fel is tüntetik.
-
válasz
Roland861010 #54870 üzenetére
Akkor inkább ez, plusz borda rá: [link]
Borda: 2-5k kb, és vmi vékonyat, vagy csak thermal pad rá, mint ahogy én is csináltam: Samsung 970 EVO PLUS teszt -
válasz
Roland861010 #54862 üzenetére
Mire lesz használva?
-
válasz
Roland861010 #54866 üzenetére
2. Alkalommal írtam jól…
-
Roland861010
veterán
válasz
Roland861010 #54865 üzenetére
Csak meg lett a potos leírás !
Támogatja az a lényeg. -
Roland861010
veterán
válasz
Roland861010 #54864 üzenetére
Ezért utáltam a laptopokat mindig
Soha nincs leírva rendesen mi a támogatott eszköz .
De az asztali meg nem fér el... 5000 féle variáció... -
válasz
Roland861010 #54862 üzenetére
Igen a spec szerint. Mivel csak m.2 ssd-t írt a spec olyankor csak m.2 sata szokott lenni, de mivel megnéztem a service manual-t, ott pontosan le van írva.
-
válasz
Roland861010 #54860 üzenetére
Dehogy! Mehet bele 1-2tb is bátran. Csak annyit takar hogy 512-vel tesztelték
-
válasz
Roland861010 #54857 üzenetére
Mindkettőt tudja. [link]
-
-
Roland861010
veterán
Sziasztok,
Sikerült beszereznem egy HP Pavilion 15-bc507nh lapost viszont leszeretném cserélni benne az SSD és HDD párost, 1 db 1TB-os M.2-es 2280-as SSD-re.
Viszont nem találtam sehol semmilyen leírást, hogy jó lehet-e bele az NVMe féle.
Egyedül a Crucial oldalán van feltüntetve, hogy kompatibilisek az NVMe féle SSDi .
Gondolom akkor a többi gyártóé is jó hozzá? -
mCITY22
kezdő
Sziasztok. Végül is meg van a kiszemelt "áldozat" viszont valaki súgja már meg, egy festés ennyi plusz zsetont takarna? [link] Szóval maradhat szerintetek ebből a szegmensből az olcsóbb változat, vagy esetleg van valakinek tapasztalata?
-
Peczek
aktív tag
Sziasztok,
adott egy Zbook 14u G5, aminek a táp dugalja már az a pici átmérő.
Vettem hozzá dokkolót, aminek a dugalj átmérője a nagyobb méret.Ebbe bedughatom a korábbi HP töltőjét (8460P, Zbook 15 G2) ?
-
Üdv!
Latitude alternatívaként az Elitebook 745 G6 mennyire jó választás?
Tudja a tesztekben mért netezős 7-8-9+ órás üzemidőt?
Van valamiért ellenjavalt ez a modell?Köszi!
-
-
gabo89
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy ProBook 450 G9 (6F1X1EA) vásárlásán.
Az a kérdésem, hogy ha magam cserélek benne SSD-t, és a RAM-ot bővítem, garancia vesztéssel jár-e? Illetve mennyire nehéz leszedni a alsó takaró lemezt? Videó alapján spatula kell hozzá, de nem vészes, nem törnek a rögzítő foganytúk. -
-
kchris78
veterán
Szerintetek egy 1.5 éves HP envy 14 (16GB RAM 11.gen i5 proci, dedikált geforce GPU, 512SSD)- re lenne felvevőpiac? Gondolkodom a cserén, kérdés értékesithető-e az ami most van nekem... (sejtésem szerint 200k-nál többet nem kapok érte)
-
padzso
tag
Sziasztok!
Elitebook 840 G8 mennyire jó vétel? i5-1135G7, 16gb, Iris Xe, 14.0 FHD, 250 nits, SSD
256 GB, Thunderbolt 4, USB 3.2 Gen 1, gari múlt év augusztusa óta fut egész 2025-ig. €650, talán minimálisan alkudható.
Egy 13 éves Samsung S9-et cserélne.
Köszönöm! -
-
válasz
Mr.Tomatosz #54841 üzenetére
Szia. Milyet vettél? Gondolom NVMe (PCIe), és a benne lévő meg m.2 SATA
-
KompÓth
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék vásárolni egy HP Envy 15 (vagy 13) szériás notit. Eddig business szériában mozogtam, de elegem lett a fostalicska alap kijelzőpanelekből.
Kipróbáltam az Apple Macbook Air-t, de ott meg szoftveres oldalról nem jött be a dolog. Hardveresen zseniális.A kérdésem az lenne, hogy az Envy széria mennyire megbízható és strapabíró egy elitebookhoz képest.?
Mennyire kell félni az OLED kijelzőtől (beégés, egyéb gyerekbetegség notiknál?)?
Mindegyik bővíthető (memória, ssd)?
Előre is köszi! -
Peczek
aktív tag
Üdv,
vettem egy Zbook 14u G5-ot ( Intel Core i7-8550U) 256 GB m.2 SSD-vel.
A 256 GB kevés, vennék bele SSD-t.Kérdéseim:
- jól tudom-e, hogy ebbe a gépbe már csak egy db. SSD-t lehet rakni?
- az SSD csatlakozás M.2, de azon belül nem tudom, hogy SATA vagy NVMe csatlakozó kell. A specifikációban mindkettő szerepel. Létezik, hogy mindkét SSD-t kiszolgálja?
- 2 TB-os SSD-t szeretnék venni, egy fórumtárs a intel 670p 2tb-t ajánlotta. Jó lesz-e ez bele? Felismeri -e majd a gép a 2 TB-t? (vannak külső házak, amik csak 1 TB-ig jók). A gépet max. 1 TB-os SSD-vel gyártották anno, de nem írja, hogy up to 1 TB.
de pl. egy régi HP 8460P laptopom vígan felismerte az 1,5 TB-os HDD-t.Köszi előre is.
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem találtam Desktop PC topicot
A HP 290 G4 PC-t lehet videókártyával bővíteni? -
-
válasz
SeniorTilla #54824 üzenetére
Vettem a bátorságot és kicseréltem, fajlagosan jobban jött ki a dolog, meg volt is itthon SSD.
-
válasz
Pyttawrx #54823 üzenetére
Mobilos Chrome javít
(helytelenül
)
Ha autó lenne akkor azt mondanám ,hogy márkaszerviz
, de pl a Fixdirect is javít mindenféle márkának szinte... Szóval szerintem két lépcsőfogok van:
1. Ha valaki nagyon óvatos, akkor megnézi a HP oldalán, hogy ki a hivatalos szervizük, oda viszi be, vagy küldi be...
2. Választ egy országosan több helyen is elérhetőt, mint pl a Notebook.hu. Magam az utóbbi választottam. 5K-ból megvolt, számlával együtt a RAM bővítés.A mindenféle kis számítástechnikai boltokat mellőzném, mert azokba tényleg beleköthetnek.
-
Peczek
aktív tag
Sziasztok,
adott egy HP 8470P, a MemTest Ram hibát jelez. (elindul, de lassan).
Most 2 db. ADATA
AD73 1C1674EV
4gb 2RX8 PC3 10600s-999
10281411 van benne. Ez már DDR3 ha jól értem. Láma vagyok a Ramokhoz.Milyen RAM-ot lehet a gépbe venni, értelemszerűen használtan?
(21 eFt/db-rt láttam újonnan, annyit az egész gép nem ér lassan) -
válasz
SeniorTilla #54824 üzenetére
Én bevállaltam, mert egy 10 perces művelet miatt nem küldöm fel...
-
Nekem és az ügyfeleimnek sosem volt baj a ram vagy ssd cseréből. A cooler az más kérdés, azt garis gépben nem cserélheted, vagy bukod a garit.
-
válasz
Graphics #54820 üzenetére
Hali!
Ez mindig kényes kérdés, mert pl hp pavilion 14xxx x360-nál pl a cooler csere azzal jár a hp szerint (Felhívtam őket), viszont van itt más vélemény is, hogy nem. Igazából, ha óvatos vagy és meglesz régi alkatrész, akkor lehet nem kötekednek.
Persze saját felelősségedre. -
-
Sziasztok!
HP 255 G9-nél SSD és memóriabővítés garanciavesztéssel jár-e? -
-
-
Helló,
A kisebbik laptopban: HP Pavilion 15-cc516nh - 2LE41EA
DIMM1: SK hynix HMA81GS6AFR8N-UH 8GB-os RAM modul van.
A kérdésem az lenne, hogy mivel pár hónappal ezelőtt a Gamer laptopban bővítettem 16-ról 32 GB RAM-ra a memória mennyiséget, és így dobozába került 2x8GB Micron 4ATF1G64HZ-3G2E2 DDR4 3200MHz modul, esetleg kompatibilis e a kisebbik laptoppal, azaz kivehetem e az egy darab 8 GB-os 2133-as DDR4-es modult, és cserélhetem e a 2x8 GB-os Micron modulokra? Ennek az előnye a Dual Channel lenne, meg az, hogy dupla annyi RAM kerülne be, és a RAM modulok sem lennének pihentetve. Az természetes, hogy nem menne 3200 MHz-en, nem is az a lényeg itt
-
koshmar
veterán
Üdv!
Egy 4540s-em van, és pár billentyü (hosszú ü, 3-as és a num lock entere) nem jó.
Gondolom ezekkel nem lehet csinálni semmit? Leszedtem a billentyüket, de nyilván sokat nem tudtam kezdeni velük -
válasz
zsoltip #54810 üzenetére
Köszönöm szépen a kioktató válaszod!
Ha nem jött le a válasz a hozzászólásomból, akkor leírom pontosabban.
Szóval a 2 gép közül egyértelmű, hogy a Pavilion a nyerő. Nem csak szebb.Többi kérdésed:
Mind2 lapos tölthető USB C-n? Vagy nem alkalmasak erre a csatik?
Ezt konkrét típus nélkül nem tudom megmondani. Plusz erre a lejobban az eladó fog tudni válaszolni. Írj neki HA-n keresztül privátot a konkrét géppekkel kapcsolatban.Gépelési élményről van tapasztalatotok?
Szintén a Pavilion a nyerő, kényelmesebb volt nekem, de ez szubjektív szokott azért lenni. -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
SeniorTilla készülékeit szemlélve egy rokonom részére, 2 készülék közt megy a vacila.
Otthoni, home-office jellegű használatra lesz a kütyü.Mi az, amivel, vagy ami miatt inkább ajánlanátok a HP Pavilion 15 készüléket, mint a 15s készüléket, hasonló konfiggal, ha ugyan ajánlanátok helyette?
A Pavilion csinos, de vajon több/jobb is?Mind2 lapos tölthető USB C-n? Vagy nem alkalmasak erre a csatik?
Gépelési élményről van tapasztalatotok?
Köszönettel,
zsoltip -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged