- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- CPU léghűtés kibeszélő
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HP NX7400-as laptopom. Most telepítettem rá friss Win7-et, tökéletesen működik egy dolgot kivéve: a wifi fájdalmasan lassú rajta és nem tudom megfejteni az okát. Broadlink wifi van benne, driver rendben, azonnal kapcsolódik a netre, forgalmat is bonyolít, de kb 10 kb/s sebességgel hasít a net, vagy abszolúte nem megy. Mi lehet a gond?
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
HP laptopomhoz jelenleg egy monitor van csatlakoztatva HDMI-n keresztül. Felvetődött az igény, hogy még egy, szintén HDMI csatolóval ellátott monitort kellene hozzá csatolnom.
Van a laptopon Display port, amit nem ismerek. Szerintetek az járható, hogy az eredeti monitor marad HDMI-n, és az újhoz veszek egy HDMI-DP átalakítót, amivel csatlakoztatom őt is a géphez? Működni fog?
Köszi, Peti
-
benderguz
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy hp tpn-c126 laptop a kérdésem az lenne ,hogy hol tudom megnézni milyen procit tudnék beletenni a mostani helyett.
Válaszokat előre is köszönöm...
További szép napot mindenkinek... -
embe
nagyúr
Ez valóban tisztának néz ki. A lamellláknál sincs akkor valszeg.
Nekem volt olyan gép ami nem volt rendesen feldriverezve, és akkor melegedett rendesen. Bár akkor neked nem melegszik, csak folyamatosan megy.
Na most hogy annak folyamatosan kell-e...?? Passz.Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
mis69
tag
válasz tamas.nick #48042 üzenetére
Kb. fél éve és igen mindig. Az előző Dell gépemnek egyrészt meg tudtam nézni a venti fordulatszámát és az le is állt pl. "alaphelyzetben". Ahhoz vagyok szokva ha nincs terhelésen a proci akkor ne menjen a venti. Úgy látszik akkor ehhez kell szoknom csak ez így magasabb fogyasztást is jelent.
-
tamas.nick
aktív tag
-
mis69
tag
válasz SeniorTilla #48040 üzenetére
Az is rendben van 50-60 C°. Még 50%-os proci használatnál is 60-65°.
-
veterán
-
HARDVERAPRÓD
válasz hódmaci #48037 üzenetére
Szia!
Amit írtál linket, azon belül itt:HP EliteBook 745 G3 Notebook PC Product Specifications
Ott a memory résznél:
Standard
DDR3L PC3L-12800 (Transfer rates up to 1600 MT/s)
Two SODIMM slots supporting dual-channel memory
Both slots are customer accessible / upgradeable
Supports
4096 MB Total System Memory (4096 MB x 1)
8192 MB Total System Memory (4096 MB x 2)
8192 MB Total System Memory (8192 MB x 1)
16384 MB Total System Memory (8192 MB x 2)
Maximum
Up to 16 GB
Dual-channel
Maximized dual-channel performance requires SODIMMs of the same size and speed in both memory slots.
MEGJEGYZÉS:
Due to the non-industry standard nature of some third-party memory modules, we recommend HP branded memory to ensure compatibility. If you mix memory speeds, the system will perform at the lower memory speed. -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Át térnék ide hátha itt kapok választ.Azt hol tudom megnézni mik a támogatott memóriák?
HP EliteBook 745 G3 notebook, alapmodell
Köszönöm.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
embe
nagyúr
Nézz bele!
Azt hittem ezen már túl vagy.
A külső kinézet semmit nem jelent. Poros környezetben, vagy szőnyegen, ágyon használják, akkor telemehet minden gánnyal, szösszel.. Egy mozdulat levenni a hátlapját, és ott a venti, kitudod fújni.
Ha bátrabb vagy, és csináltál már ilyet, akkor át is pasztázhatod a procit.
A hátlapján van az akksi előtt két csuszka. Az egyikkel az akksit veszed ki, míg a másik elhúzásával az egész hátlapot leveheted.Ha ilyen a venti, akkor ok, de akkor is érdemes kifújni, mert a hűtő lamellák között lehet szöszmösz.
De ha ilyen, vagy ehhez hasonló állapotban van akkor nincs miről beszélni.
[ Szerkesztve ]
Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
mis69
tag
Sziasztok!
Van egy Hp Probook 6470b gépem és az lenne a problémám hogy állandóan megy a ventilátor legalábbis úgy hallom mert se a Speedfan-al se más programmal nem tudom megnézni a ventilátor sebességet. Van erre valami megoldás? Win 10 van. -
bb71
őstag
Én tegnap vettem egy 14 collos gépet.
1 pixelhibája van sajnos, de közben elfogyott és nem tudnak helyette másikat adni...
BIOS-t nem tudtam frissíteni, windowsban elindítottam az exe-t, majd újraindult, de csak a windows és a frissítés nem történt meg. Miért?
GPT-s a formázás.
-
ddmb
aktív tag
Most volt először dolgom UEFI-s géppel, és van némi különbség a legacy és az uefi-s felfutás között sebességben ;-) Viszont van 1-2 észrevételem:
- azt olvastam hogy alapvetően nincs különbség a régi és az új megközelítés között... viszont a legacy megoldással ellentétben ahol 100 megás a rendszerpartíció itt ezen felül van még egy fél gigás meg egy 16 megás (tehát összesen 4db partíció a C:-vel együtt). Azért egy kisebb SSD esetén nem biztos örülnék neki, hogy fél giga csak úgy "elveszik". Vagy ezek közül vmelyik törölhető?
- legacy-s windows felfutása után a BIOS update kiírta, hogy veszélyes lehet legacy módban frissíteni a BIOS-t... ezért gyalu, convert gpt, aztán UEFI módban már nem dobta a figyelmeztetés ;-)
- amúgy BIOS flash-t van értelme frissíteni, ha UEFI-s módban használom a gépet?
- találkozott valaki olyannal, hogy valamelyik programja rosszul vagy máshogy megy ugyanazon a gépen UEFI-módban a legacy móddal összehasonlítva?
- HP 15-da0037nh modellnél nem sikerült felbootolnom a pendriveot NTFS partícióval, csak FAT32-vel
[ Szerkesztve ]
-
lumpika
tag
Sziasztok
Nemrég vettem egy HP laptopot i3 7.gen 2.3 procival és 1tb winyóval újonnan.
Az a problémám hogy a hdd rengeteget teker. A win 10 home szerintem több mint 1 perc mire betöltődik gpt-s partícióról.
Normális ez ilyen konfig esetében?
Ennyire el lennék szokva a hhd-s rendszertől SSD után?
Nekem szokatlanul lassú ,nagyon sokat dolgozik a hdd.
Várom az ötleteket.
Üdv
Egyébként 15-da0018nh a noti -
hotian
tag
válasz tamas.nick #48022 üzenetére
Ezt a Q85-öt megnézem honnan lehet leszedni, úgy látom ez egy firmware pack.
-
hotian
tag
válasz tamas.nick #48020 üzenetére
Köszi!
Gondolom nem a "01.03.00 Rev.A" bios van neked fent.
Szerintem nekem valamit elcseszett a bios frissítés, amikor először csináltam utána sötét kép és csipogás, aztán fel tudtam vele boot-olni. Amikor most rámegyek a bios-ban a frissítésre a régi bios-t ajánlja fel.
Végigcsináltam mégegyszer a frissítést biztos ami biztos alapon, de ugyan az: nincs figerprint rész. -
tamas.nick
aktív tag
válasz nandow #48006 üzenetére
BIOS -> Advanced -> Secure Boot Configuration -> Legacy Support Disable and Secure Boot Enable
[KÉP]
Ezután indításkor a BIOS verzió száma sem jelenik meg a bal alsó sarokban és nem fog csíkozódás megjelenni.(#47939) hotian
Security alatt ilyen lehetőség van: Figerprint Reset on Reboot[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Ti eléritek a HP support oldalát?
Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
carrilboy
csendes tag
Sziasztok.
Fan controller software-t keresek HP laptophoz, olyat, ami újabb típusokat is felismer. Speedfan és társai nem játszik, nem ismeri fel az alaplapot, a ventit se látja, kéne vmi olyan, ami újabb fejlesztés.
Coolsense kilőve.HP Probook 450 G5
-
HARDVERAPRÓD
válasz raziel01 #48011 üzenetére
Szia!
Az általad használt paszta hőátvezetési értéke gyenge:
Maximum 2,4W/mK hővezetési tényezőÉn Acrtic Coolig MX-4-et (8.5 W/(mK), illetve Thermal Grizzly Aeronaut 4g (8.5 WM / K) használok, tapasztalatok szerint is, szerintem terhelés alatt nyernél vele 5-10 fokot.
NYilván vannak ettől jobbak is de ezek még elérhető áron vannak, és még minőségiek is.Üdv
[ Szerkesztve ]
-
-
SZIGMA
aktív tag
válasz raziel01 #48009 üzenetére
Szia!
Csak a proci tetejére kell a paszta, én is úgy szoktam,ahogy a videón van, egyenletesen elosztva vékony rétegben, a sarkokra is. A zöld részre úgy került, hogy a gyári vastagabb paszta a melegedéssel szépen kiment a széleken és lefolyt a proci paneljára. Azt le kell tisztítani.
Utána AIDA stressz teszttel érdemes megnézni a hőfokokat, hogy ne legyen meglepi.Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
raziel01
veterán
Sziasztok,
Szétszedtem a 8470p-t. Még a 6 éves gyári paszta volt rajta de ott a processzor 70%-án volt paszta. A zöld részen is.
Én youtube videón úgy láttam, hogy csak magára a középütt lévő részre kell rakni. Akkor az jó lesz úgy?5:35-nél
Így csináltam. -
nandow
aktív tag
válasz tamas.nick #48005 üzenetére
Pontosan mit és hol kellene állítanom a biosban?
-
tamas.nick
aktív tag
válasz SeniorTilla #47998 üzenetére
@nandow: A csíkozás eltűntik, ha be van kapcsolva az UEFI+SecureBoot, Legacy-ban nálam is ezt csinálja. BIOS-ban nem lehet a ventilátor sebességét állítani.
Bocsi SeniorTilla, nem Neked akartam válaszolni.
[ Szerkesztve ]
-
phgergo
aktív tag
Sziasztok, nekem van egy Hp omen gamer kaptopom 3 ev garis. Kitort belole 3 gomb, hondoltam ezt garanciaba nem csinaljak meg, de pozitivan csalodtam. Felhivtam a ho magyarorszagot es akkor mondtak hogy jon erte a futar es ingyen kicserelik a billentyuzetet. Holnap viszik el elvileg, szerintetek kb mennyi ideig fog ez tartani?
Hoppá, már tele vagy bejglivel? Akkor gurulj be a T4tt0id Twitch csatornájára, mert most egy 20.000 FT értékű PSN/Steam feltöltőkódot sorsolunk ki! ️ Lehet, hogy a következő játékod már nem csak a Streamen fog pörögni! https://www.twitch.tv/t4tt0id
-
cellpeti
nagyúr
ok, köszönöm!
Tigris, tigris, csóvafény...
-
PH5.5
újonc
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni: HP 250 G5 notebook-ba szeretnék rendelni akksit..AliExpressről.. Mire kell figyelnem? A következőkre jutottam eddig:
A termék specifikációnál a Power rész alatt azt írják, 31Wh-s és 41Wh-s akksit is lehet bele tenni.
https://support.hp.com/za-en/document/c05078579Viszont ott van a zárójelben: UMA only. Ez azt jelenti, hogy integrált videókártya esetén csak ez az akksi használható? Merthogy éppen az vitt el az erdőbe, hogy ha már lúd-legyen kövér és a 41Wh-s változattal jobban járhatok üzemidőben? Esetleg 65W-os adapterrel nem is lesz lassabb a töltés? A szóban forgó gép egyébként egy W4N56EA, Intel chipsettel.
A támpontjaim: a tönkrement, gyári akkumulátoron a következő, fontosnak tűnő adatokat találni:
HS03, part number:807611-421, 10.95Vdc, 2670mAh (Nom:2850mAh), regulatory model number:HSTNN-LB6U, replace with HP spare 807956-001.A nagyobb meg jellemzően a 807957-001. Illetve, AliExpressen a 41Wh-nak mondottak 14.4-14.6-14.8V-os akksik és HS03/HS04, amire kerestem még a HSTNN-LB6U jelzésűek..
Szóval.. Merthogy olvastam ilyet is, hogy nem.. A magasabb feszültségű (10.95V vs 14.8V) akksik használhatóak az Intel integrált videovezérlős változattal? Maradjak csak a s*ggemen és a 807956-001 31Whs akksi irányában keresgéljek?
Esetleg tapasztalat AliExpress-es hasonló HP akksik kapcsán (bár régen vettem onnan MacBook-ba, meg azóta ezer más dolgot, imádom és most is 24ezer (legolcsóbb, amit találtam meg 19) helyett 8-ért itt volna, igaz, csak két hét alatt és nem holnapra.. a MacBook-os akksim amúgy bevált, igaz, mivel felannyi cellás stb volt (de ezzel tisztában voltam), a 4 órás üzemidő háromnegyedre olvadt )?
Annak, aki válaszol, legyen jószerencséje!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Dell Precision 5540 aksi ès palmrest-touchpad UK
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 2TB NVME SSD
- Exkluziv-6 Magos-Ryzen5-Dell 5515-15.6"FHD,IPS-8G DDR4-512G SSD-Magyar Világitós-4 órás-Mesés ár-Gar
- Lenovo Thinkpad T450s, FHD, 12GB DD3, 250GB SSD, HUN
- ÚJ! Xiaomi Power Bank 165W!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest