- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Fujifilm X
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ftibi87
csendes tag
Üdv Urak.
Ma érkezik a cucc, úgyhogy este felé rakom a képet.
És köszi!
-
Ftibi87
csendes tag
Reggelt Urak!
Remélem jó helyre írok
Nos, a kérdés:
Nemsokàra érkezik egy Enermax liqmax II 240 és hogy rà merjem-e tenni a Thermal Gruzzly Conductonaut-ot? Igaz, a coldplate réz, de a csavarok nem fognak behalni? Ugyanis a CM 212EVO-nàl megette az alu lefogatót(szó szerint). Majd rakok képet, ha érdekel valakit. -
kmisi99
addikt
Sziasztok, magában a tubusban is "elfárad" a paszta? Van MX4 meg MX2 pasztám is, de mindkettő 2-4 év körüli lehet. Folyni folyik mindkettő szépen.
-
joeetm
tag
Sziasztok, gondolkozok hogy 2 laptopomat fémes pasztával kenném újra, mert az mx2 nem tűnik elégnek, néztem egy bemutató videót, és ott a videós bekente magát a bordát is. Ez szerintetek szükséges, vagy csak a maradékot törölhette le a bordára?
-
cleric
tag
köszi a hozzászolósokat, közben utánaolvasgattam / youtubeon is láttam zűrös esetet laptopon használt folyékony fém paszta használat miatt, kicsit be is paráztam, szóval marad a Kryonaut, maximum újrakenem sűrűbben, de szerintem már ez is nagy változás lesz, lévén hogy 7 éves és még nem lett lekezelve
-
Raggie
őstag
Szerintem overkill több szempontból is.
- sokkal körülményesebb a felvitele és bármilyen hiba és szétszedés esetén a letisztítása is
- okozhat félrement pici cseppje is zárlatot és gép elfüstölést
- egy laptop életében ha már egyszer szét kellett ilyen miatt szedni, akkor valószínűleg újra szét is kell majd, ekkor mindegyik ilyen dupla szívás
- vigyázz egyik olyan heatsink se legyen aluminium amire folyékony fémet kensz, mert hosszú távon megeszi és tönkreteszi!Azonban ha ezek neked nem akkora nagy tényezők, akkor megérheti, mert az MX4/Kryonaut-hoz képest is legalább 5 fokkal hűvösebbek szoktak lenni a tesztek alapján a max hőfokok. Bár általános használat mellett ez inkább 1-2 fokot jelent, és én ezért nem szoktam ilyet használni.
-
detroitrw
addikt
A folyekony fem egyetlen "hatranya", hogy gondosabban kell kezelni.
Sokkal kevesbe erzekeny a terhelesvaltasra/extrem hore mint a nem fem alapu cuccok, tehat ha egyszer felraktad akkor hosszu evekig nem kell hozzanyulni, mert nem farad el!Egy lapos gepre ez meg jobban igaz, es korulmenyesebb is a heat megbontasa. Igy ha mindent jol csinaltal akkor csak egyszer kell szetszedni pasztazas miatt.
-
travix
aktív tag
válasz
Dexter-2000 #1533 üzenetére
Nem egy nagy durranás, túl van árazva szerintem. Van a cooler masternek a nano pasztája:
https://www.eteknix.com/cooler-master-mastergel-maker-nano-review/3/
ez árban jobb teljesítményben ugyanaz. -
Dexter-2000
őstag
egy ideje már nem követem a brand-et,
eddig Arctic MX-4 volt a tuti, viszont olvasgatok erről a Thermal Grizzly Kryonaut-ról.
Valóban ennyire jó, és lehet mx-4 helyett használni?
esetleg van valami hátránya, vagy valami amire oda kell figyelni? -
Udv
Van valakinek FRISS
Noctua nt h1 pasztàja megkezdve, sehol nem talalok hardverapron....
Szekesfehervar-Gàrdony-Bp. Vonalon lenne joElore thx!
-
Raggie
őstag
válasz
Kartács #1530 üzenetére
Szerintem ott még nem érdemes hozzányúlni. Eleve a legtöbb VGA gyártónál ha leszeded a hűtőt ugrik a garancia. És a gyári paszták általában 1-2-3 évig azért jók szoktak lenni. 3 év után azért mindenképp érdemes újrapasztázni, addigra általában a gari is lejár.
Akkor cserélném csak ha határozottan melegszik a kártya és/vagy határozottan magasabb hőfokokat produkál, mint ugyanazon terhelésnél új korában(ilyenkor öregszik már benne a paszta).
-
dewil666
őstag
Azt már lehet tudni hogy a 8xxx széria is pasztázott kupak alatti hőközlőt kap?
Az AMD csak ebben az egyben jár előrébb. -
Kartács
aktív tag
Egyelőre nem tervezem, de a későbbiekben majd lehet, ezért ráér.
Ha jól látom a kettő között konkrétan 1 fok különbség van a teszteken, akkor igen jobb megoldás ez nekem.Ez normál paszta állagú ahogy látom, viszont ezt is hajszál vékonyan kell felkenni nem úgy mint egy "átlagos" pasztát? Most nézek videókat róla.
Köszönöm
-
Raggie
őstag
válasz
Kartács #1524 üzenetére
Szervusz, amennyiben nem fogod kupaktalanítani(delidelni) a processzorod akkor felesleges Conductonaut-ot venned és használnod. A kupak alatti rossz paszta lesz a szűk keresztmetszet már egy Kryonaut használatakor is. Én ezutóbbit ajánlom, és akkor bármelyik processzorhűtőt veheted.
-
Kartács
aktív tag
Sziasztok!
Nem szeretnék OFF-olni, remélem belefér ide.
Várom az új 8700K CPU-t és építem a gépem, hozzá kellene majd egy jó masszív hűtő ami akár idővel kis tuningot is képes kiszolgálni.
A lényeg, hogy ahogy látom, hallom a Thermal Grizzly Conductonaut a legjobb "paszta" így nyilván ebből is a legjobbat szeretném.
Ha minden igaz akkor ez marja majd a hűtő alján lévő ALU borítást...
Tehát réz kellene?!Tudtok ilyen hűtőt ajánlani ami ezekkel a paraméterekkel bír?
Be Quiet! Dark Rock Pro 3-t néztem, de ez is alu
Köszönöm
Üdv -
noby
aktív tag
Thermal Grizzly Hydronaut milyen minőség mondjuk mx4hez mert ezt tudtam rendelni
-
-
jimmy74
őstag
Sziasztok
Milyen pasztát ajánlotok?
Visszaolvastam sok mindenről írtatok van ami marja az alut stb
Asztali gèphez kellene amd alá vmi jó úgyis erősebben melegednek mint Intelèk.... -
kovik1989
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 15"-os late 2011-es MacBook Pro-m, amin már nem húzhatom tovább a hűtőpaszta cserét. Mióta meg van a gyárival meg, de mostanában már nagyon nem hatékony a hűtés, egyre gyakrabban pörögnek fel benne a ventilátorok (hőfokot nem szoktam nézni).
Melyik pasztát ajánlanátok? Régebben volt MX-2-es pasztám az asztali géphez, az jó volt, de azon a nagy hűtőborda miatt minden jó volt , még a legolcsóbb isViszont a MBP-n nagyon nem mindegy (i7-2675QM van benne, és fűt rendesen), ezért tényleg jót szeretnék. Persze nem horribilis áron. Néztam az MX-2-t, de a Thermal Grizzly Hydronaut-ot is. Most itt olvastam a Thermal Grizzly Conductonaut-ról, hogy jó, de nem tudom használható-e (mármint nem tudom milyen anyagból van a hűtő, marni fogja-e valamelyik). Na meg igazából ilyen folyékony fém pasztát még nem használtam, nem tudom miben különbözik a többitől.
Szerintetek melyiket lenne a legjobb használnom?
-
Raggie
őstag
válasz
Pro!Petya #1511 üzenetére
Az MX4 messze nem egy "semminél jobb" paszta. Nem próbáltál még igazán hulladék pasztákat akkor.
És akkor sem fogok pl kezdőknek folyékony fémet ajánlani, hogy azt vegyétek mert az a legjobb hővezető. Veszélyes és ezért haladóknak való. Pont.Nem azt mondtam, hogy nem jobb, csak hogy bizonyos körülményeknek/tudásnak meg kell lenni hozzá, hogy megérje.
-
haten
tag
válasz
dewil666 #1514 üzenetére
Abban a videóban valami nem stimmel. A hűtő tetejére teszi, te az oldala törik, ahol nem is érintkezett? Ha meg a gázai is tönkretennék az alut, akkor nem csak a gépet, de a lakásban mindent megenne. Erősen kamu videó, annak ellenére, hogy alura tényleg nem szabad tenni, de csak az alumínium érintkezési felületet marja, és nem 1 perc alatt...
-
dewil666
őstag
Nagyon jó én laptopnál használtam ilyen hőközlőt. De érdemes ésszel használni hiszen nem minden hűtőnél használható! teszt
-
haten
tag
válasz
Pro!Petya #1511 üzenetére
+1
továbbá a folyékony fém nem szárad ki, így elvileg az se baj, ha 10 évig nem kened újra. A "hagyományost" meg másfél-két évente kellene újrakenni, mert kiszárad. Már csak azt nem értem a nagy gyárak miért nem használják alapból a folyékony fém kencéket, árban nem több, de hőfokban -15C.
-
Pro!Petya
addikt
Az lehet hogy az MX-ek között ár/érték "remekelő" , de összeségében meg kb a semminél jobb kategoria nálam az mx4.
Csak azért raktam azt fel anno mert a Kryonaut-om elfogyott.
Persze macerásabb felkenni meg vigyázni kell vele de nem lehetlen, és alap hogy odafigyelek arra amit csinálok plusz a zacsijában van egy szép nagy piros cetli hogy marja az alu-t. Aki ezt veszi már jóval előre tisztában van ezekkel a dolgokkal.
Nálam bestbuy a Conductonaut, mivel azt hozza amit kell. Nem estem hanyatt a 9 euros árától kiszállítással együtt....és amennyit használtam belőle szerintem még vagy 3-4 ujrakenéshez ha nem többhöz elegendő. Nem érdemes tovább firtatni a dolgot ott vannak a grafikonok. Hiába olcsobb a másik ha nem jó ... ehhez képest.
Nekem megérte az árát. -
haten
tag
"Valamint a folyékony fém jóval drágább..."
Öhhhh.... Ez csak a látszat, valójában olcsóbb, mivel lényegesen kevesebb kell belőle, mint egy "krém" pasztából. Tehát egy "hagyományos" 2000 Forintos paszta nem olcsóbb 3-4 alkalomra, mint egy 3000 Forintos folyékony fém paszta 6-8 alkalomra.
Az meg, hogy ne kenj össze mindent, nem ördöngősség, csak egy kis odafigyelés kérdése. De ha valakinek nincs kézügyessége papirlap közepére kivághat egy chip méretű négyzetet, és nem ken össze semmit, amit nem kéne...
Szóval a Condoctonaut bátran ajánlott. Tesztelve!
-
Raggie
őstag
válasz
Pro!Petya #1503 üzenetére
Najó, de egy frissen felkent folyékony fém pasztát nem illik azért egy főleg ár/értékben remekelő fél éve felkent normál pasztához mérni!
Valamint a folyékony fém jóval drágább, sokkal körülményesebb, megeheti az alu alkatrészeket és nagyon kell rá vigyázni a felkenésnél, letisztításnál, hogy ne érjen vezető alkatrészekhez.
Szóval persze van különbség de megvan annak az ára is! -
Pro!Petya
addikt
Ezt azért megosztom mert elég érdekes!!
Úgy gondolom megdőlni látszik ma már az a tévhit hogy mindegy milyen paszta van felkenve.... és hogy csak 1-2 fok a különbség... Jah perszeMX4 (fél éves) VS Thermal Grizzly Conductonaut (frissen kenve)
12 perc Prime95 Small FFT , HWinfo64-el végig monitorozva.+ pár percre a végén Aida64 grafikont is bekapcsoltam.
MX4 :
Thermal Grizzly Conductonaut :
-
travix
aktív tag
Az 1gr-os Thermal Grizzly Conductonaut-t körülbelül hányszor lehet felkenni és mennyi ideg bírja? (Thermalright HR-02 Macho-hoz lesz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest