- ZIDOO médialejátszók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kijelzőre és tartozékokra gyúr a Huawei MatePad Pro 12.2
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házimozi belépő szinten
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Merlini
tag
válasz
holex91 #32770 üzenetére
Visa electron-t választottam az Erste Privilégium 2.0 Partner számlacsomag január közepi megnyitásakor. A megérkezett kártyán nincs electron felírat. A George appban viszont Visa Electron kártyával tudok műveleteket végezni.
2022 novemberben CIB ECO BM számlához adott Visa kártyán: ELECTRONIC USE ONLY felírat szerepel.
Szóval gabor9991-el Visa Electron-t rendeltünk, de gyártásba már Visa kerül. Elkerülték ezzel a plusz bankkártya gyártási és postázási költségét.
Idővel talán George appban is sima Visa-ra változik. -
pictigjis
őstag
válasz
axioma #32798 üzenetére
az uniós szabály azt mondja ki, hogy a beszedés előtt 14 nappal értesítést kell küldeni. de hogy kinek? a fizető félnek. de neki személyesen? vagy a bankján keresztül? ezt valójában homályban hagyja az általam ismert szöveg. értesítés hozzánk se az amextől, se a raiffeisentől nem jött, szóval ha valami totálbiztos, hogy sok fél együttes hibája miatt állt össze ez a szerencsétlen helyzet. a raiffeisen szövegezése se segít tisztázni a dogot, hogy akkor most az értesítésre vagy már magára a konkrét beszedésre gondolnak? bár valamelyikről azért illene, de ők aztán nem szólnak semmiről sem:
a beszedési megbízás kedvezményezettje legalább 14 nappal a beszedésen megjelölt terhelési napot megelőzően értesíti a fizető felet a beszedés benyújtásáról, annak összegéről és terhelési napjáról. Bankunk a beszedés beérkezéséről külön értesítést nem küld, annak teljesítéséhez nem kér külön hozzájárulást.
az én szövegértésem az, hogy a raiffeisen összevissza írkált mindent, mintha azt se tudná, mit is akar csinálni ezzel a szolgáltatással. és az amex hibája ellenére se lett volna semmi az egészből, ha normálisan, ügyfélközpontúan álltak volna hozzá ezekhez a tranzakciókhoz
-
axioma
veterán
válasz
pictigjis #32797 üzenetére
Varj, az amex nem eygbol az esedekesseg napjan tolta ki, hanem 14 nappal kesobb?
Es a raiff azt irja, a beszedo kell ertesitse a usert magat, nem a Raiff-t, legalabbis amennyire fejbol emlekszem. Persze lehet hogy nem igaz, de ez volt az en szovegertesem.
Az amex altal teljesitett visszautalasra siman ramondtam volna hogy reszteljesitesnek vagy karenyhiteskent fogadom csak el... -
pictigjis
őstag
válasz
axioma #32796 üzenetére
kicsit elkanyarodunk a topik témájától lassan, de az amex feltehetően küldött értesítést a raiffeisennek arról, hogy beszedés jön x számlára 14 nap múlva. de erről van pofája leírni a raiffeisennek, hogy ő erről nem küld értesítést az ügyfélnek, nem szól róla, hanem teljesíti. most persze ki lehetne nyomoztatni, hogy tényleg jött-e előírt notification az amextől vagy nem, de ha kiderülne, hogy jött, úgy csak még kínosabb lenne az egész a raiffeisennek. 14 nap lett volna rá, hogy kiderüljön, téves beszedés áll sorba, bőőőőőven lett volna idő elintézni a javítást, de itt a raiffeisen szándékosan olyan helyzetet teremt, hogy az ilyen tételekről az ügyfelük nem értesül előre. ez nagyon kellemetlen
egyébként természetesen a feleslegesen kifizetett költségek visszaigénylése minden létező csatornán elindul majd (elég komoly levelezés lett ebből a kínos tévedésből a feleségem cégénél amúgy), aztán legfeljebb ha mindenki fizetne, a végén lesz pár ezer forint hasznunk a rengeteg levelezésért. valójában az összes ügyfél számára kedvező változást is szeretnék kikényszeríti a raiffeisenből, mármint hogy sürgősen változtassák meg ezt a pénzügyi bizalmat aláásó gyakorlatukat
-
axioma
veterán
válasz
pictigjis #32790 üzenetére
Szerintem karteritesre az Amex kotelezheto, ok a sajat elvuk szerint is hibaztak. A Raiff csak zargathato azzal, hogy a default szar. Az amex lehet hogy erobol le akarja tolni a torkodon, hogy a) csak utalni tud b) leszarja az arfolyamkulonbozetet, de ez is meg a serelemdij is toluk jar, igazabol a Raiff koltsegeid is. [Ne felejtsuk el, hogy azon kivul hogy a tetel teves volt, ok azt a kotelezettseget se tartottak be, hogy 14 nappal elobb ertesitsenek, ami a rendszerbe tartozasuk feltetelenek tunik igy messzirol, tehat van mit vedeniuk, mielott esetleg kirakjak oket onnan ha kepes hibazni a rendszeruk.]
-
-
RR-13
őstag
válasz
confuser #32791 üzenetére
Nem is volt gondom vele, csak bíztam benne, hogy nem OTP.
Nekem még nem volt Rafis hk., de aztán gondoltam rá, hogy nem is nagyon lehet OTP mert ők talán 9-én zárnak, akkor kizárásos alapon kb. csak Rafis lehet, mert az MBH az hónap utolsó napján zár, akár hétvégére is esik az utolsó nap, az Erste meg hónap10-én.
A CIB és UniCredit hk. meg nem jellemző ebben a Topikban. -
RR-13
őstag
válasz
pictigjis #32790 üzenetére
Ha elfogadsz egy tanácsot, ne levelet írj nekik, mert a panaszkezelő osztály nem telefonos ügyintézői, nem feltétlen írják majd jóvá első körben, akár mindenfajta kifogásokat keresve, és feleslegesen vártál 15 munkanapot a válaszra, amiben már most biztos vagyok, hogy az utolsó napokra fogják hagyni a választ.
A tanácsom, hogy hívd fel a prémium ügyfélszolgálatot a 0680488-488-as számon munkaidőben, de fontos, hogy kb. délig történjen meg a hívás, és telefonon jelentsd be a panaszt, és mond el mennyit szeretnél kérni jóváírni majd.
Ezt továbbítják az illetékes telefonos panaszkezelőnek, aki 90% eséllyel még aznap, 2 órán belül visszahív (nálam ez 25 perc volt), és a hívásban megbeszélheted a panaszkezelő telefonos ügyintézővel a problémát, aki szvsz. jóvá fogja írni, amit kérsz, minden "kötekedés" nélkül.
(mindkettő "utat" tapasztalatból ismerem) -
pictigjis
őstag
válasz
TrollBalint #32789 üzenetére
a díjaktól kezdve az esetleges árfolyam-különbözeten át mindent vissza fogunk kérni a raiffeisentől, és van egy olyan érzésem, hogy igen jó eséllyel vissza is fogják adni. szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy jó vagyok az ilyen levelezésekben (feleségem amúgy is rám bízza az ilyen panaszokat), ennél sokkal kisebb összegekért is hajlandó voltam már beleállni banki üzenetváltásokba
-
TrollBalint
addikt
válasz
pictigjis #32784 üzenetére
Ilyen esetben, hogy nem tudtad használni a pénzed X ideig, meg volt árfolyam veszteséged is (ill. nagy valószínűséggel lesz). Csak a különbözetet kérheted vissza, hogy itt is lehet "élni" a jegybanki alapkamat mértékével? Mert szolgálatócégek szeretik ezt hangoztatni, hogy ha nem fizetsz időben, akkor a jegybanki alapkamatot rádobják (esetleg a többszörösét)
-
RR-13
őstag
válasz
confuser #32785 üzenetére
Attól függ, hogy 25-e előtt hány nappal költöd el a 200K, hogy az adott havi zárás könyvelésébe még egyáltalán az bekerüljön.
De elvileg úgy lesz ahogy írtad, viszont pl. ebben a hónapban biztos, hogy 25-én lesz zárásod? Mert az vasárnap (bár nem tudom melyik bankról van szó) de, ha akár 26-án is lenne a zárás, akkor a 28-ai költés, a pl. 300K akkor is a következő ciklusba számít majd bele.
De ugye nem OTP-s? -
RR-13
őstag
válasz
Angie™ #32783 üzenetére
Szerintem is úgy van ahogy írtad.
Mivel nem írt utalási igényt, ezért nem tartottam fontosnak a 20 ezres díjmentes utalási lehetőség miatt másikat ajánlani, de valóban jó, ha van az is, bár a Sztár csomagban (is) a fizetési kérelemmel kiválható a 20 ezer feletti díjmentes utalások nagy része is.Lényegében nagyjából "mindegy" melyik csomagot választja a Gránitnál, ahol nem a díjmentes számlavezetésért van előírva az utalási feltétel.
-
confuser
senior tag
Hitelkártya kérdésben kérnék megerősítést. 25-én van számlazárásom, 10-éig visszafizetési határidő. A példa kedvéért legyenek kerek számok, 1M Ft-os hitelkeretből ha elköltök 25-e előtt 200E Ft-ot, 28-án meg mondjuk 300E Ft-ot, akkor 10-éig csak a 200E Ft-ot kell visszafizetnem?
-
pictigjis
őstag
válasz
axioma #32780 üzenetére
hát igen, lesz még ebből pár kör szerintem is. nekem az a véleményem, hogy leírhat ugyan egy bank bármit, de attól az nem lesz automatikusan tisztességes, és amit ezen a fronton művelnek, az tényleg kimeríti a pofátlanság fogalmát. költségekben is eddig itt tartunk... előbb meg kell várnunk, amíg az amex korrigálja a hibát (sajnos csak refundot tudnak adni, a tranzakciót nem tudják visszavonni, az fx árfolyamos veszteségekről meg kerek-perec kijelentették, hogy nem az ő dolguk - márpedig refund esetén a raiffeisen tuti vételi árfolyamon fog számolni), szóval ha megvan minden költség, akkor fogjuk tudni megírni a panaszt, hogy mennyit is kérünk vissza
-
RR-13
őstag
válasz
stairmaster #32781 üzenetére
Szia.
Összefoglalót olvastad esetleg? Ott vannak számlacsomagok.
Viszont, ha nem igazán megy rá rendszeres utalás, akkor a Gránit megfelelő lehet Neked, igen. A Sztár csomag az éppen jó is lehet, nekem is az van pl.
A többi, a Topik által ajánlott számlacsomagnál kell havonta utalni rájuk minden hónapban minimum összegeket a díjmentes számlavezetésért, és egyik sem határozatlan ideig tartó kedvezményes csomag. Ellenben a Gránit Sztár igen. -
stairmaster
tag
Sziasztok!
Bankkor szeretnék váltani, jelenleg unicreditnél vagyok privát pluszban.
Melyikhez érdemes átpártolni, ami a legkedvezőbb, ingyenes? Igazából netes vásárlások, bankkártya használat boltokban minimális, utalás nem igazán megy rá.
A gránit bankon gondolokdom, feleségem számlájáról feltudnám tölteni ha kell rá pénz.
Régebben a sztár/digitális volt jók kontrukcióban. Egyébként ezeken felül van valami alternativa?
Köszönöm!
Üdv,
-
axioma
veterán
válasz
pictigjis #32778 üzenetére
Epp ez jart a fejemben, hogy aszf ide vagy oda, az mnb-nel mint felugyeleti szervnel megfuttatnam en ezt. Bar van eselye annak, h a beszedesre jogosultak elvben megbizhatoak [14 nap kiertesites], az amex is hibabol tolta csak, de akkor mondjak ezt es jeloljek ki h ilyen esetben milyen mertekben kell kartalanitani.
-
RR-13
őstag
válasz
merqree #32777 üzenetére
Itt nem hiszem, hogy a lángos áraihoz kellene viszonyítani a korlátozás árát, díját.
Elég drága a 2.717 Ft ahhoz képest, hogy egy olyan szolgáltatás korlátozásáért kérjék el, amire nem is adtam korábban még felhatalmazást, és nem is nagyon tudunk róla semmit (amíg meg nem történik egy probléma), hogy ez alapból aktív.
(2 általad "beárazott" jó lángos ára)
Még, ha 270 Ft lenne azt mondom kibírható, de az is sok ahhoz képest, hogy én nem adtam arra felhatalmazást, hogy aktív legyen, így díjmentesen kellene a korlátozást is biztosítani az ügyfeleknek. -
pictigjis
őstag
válasz
merqree #32777 üzenetére
szerintem meg a raiffeisen által választott út teljesen téves és lehúzósan drága. konkrétan felháborító, hogy minden kérdés és értesítés nélkül teljesítenek ilyen tranzakciókat ahelyett, hogy díjmentesen alapból tiltottak lennének a józan észnek, ügyfélelégedettségnek és pénzügyi biztonságnak megfelelően
-
-
törölt tag
#32769 pictigjisnek igaza van. Összekevertem, a mostani szabállyal. Neked csak a számlát kell 1 év után lemondani (a nyitás dátumához képest 1 év +1 nap tudod lemondani szabályosan). Az újaknál már a kártyát is figyelik, az is meg kell tartani, centire.
A réginél, ha minden igaz, még nem kellett. (régi= jelenlegi akció előttiek).
-
gabor9991
őstag
válasz
holex91 #32770 üzenetére
A megrendeléskor egyértelműen egy visa electront választottam ki, fizikailag a kártya még nincs nálam de szerintem ha a bank oldalán azt tudtam kiválasztani akkor az biztosan az lesz.
De ha ez neked nem jó van MasterCard Standard szintén ingyen.Vagy az is ilyen problémás kártya? -
törölt tag
A lemondást, az egy év után tedd meg. Időarányosan vissza fogod kapni, viszont, ha előtte teszed, akkor utólag bukó van. Mindenképp 1 év után kell lemondanod. Nekem egyébként nem a kártyára írt hónapban terhelték, hanem 1 hónappal később... lehet aktiválástól számítják?
-
pictigjis
őstag
válasz
axioma #32764 üzenetére
én azt olvasom ki belőle, hogy sorban álló beszedés letiltása (lenne) díjmentes, amiről meg ugye nem küldenek értesítést
bármilyen, ezzel a szolgáltatással kapcsolatos rendelkezés meg fizetős
de az egész szövegezés meg a banki hozzáállás úgy támadható, ahogy van, szégyen, hogy ez így működik a raiffeisennél
-
axioma
veterán
válasz
pictigjis #32757 üzenetére
a teljes letiltas ingyenes, akkor kell fizetni ha csak reszlegesen tiltod, nem? en legalabbis ezt olvastam ki (korlatozo rendelkezes az a nem teljes tiltas)
de az is lehet hogy a dijmentes a mar tudott beszedes tiltasa egyesevel? [mikor lesz mar minden "definiciora" iteletkalkulus-kifejezes a ketertelmu magyar kormondatok helyett...] -
66zio
aktív tag
Nemsokára lesz egyéves a Gránit számlám, de mivel nem használom a kártyájukat, szeretném a kártyát megszüntetni, hogy ne vonják le az éves díjat. Próbáltam visszaolvasni, még mindig a macerás papírkitöltögetős módszer van, vagy megy itthonról online?
Ha postázgatós megoldás, lehet jobban megéri bemenni személyesen. -
törölt tag
válasz
vnorbi #32742 üzenetére
nekem ilyen eset volt, egyik hazai atmmel De Revolut rendes volt, rövid időn belül korrigálták. (ami az atm hibája inkább)
#32752 gabor9991
A Mastercard megszünteti a Maestro kártyát, annak a párja volt a Visa Elektron
Ezeket nem mindenhol fogadják el, ahol Visa vagy Mastercardot igen. -
RR-13
őstag
válasz
pictigjis #32757 üzenetére
Pontosan...., amit idéztél én is olvastam, és azért linkeltem az egész oldalt, hogy biztos kiszúrod majd azt a részt is benne, mivel nem kaptál értesítést a beszedésről 14 napon belül sem.
Nem is lenne túlzás ezek után azt feltételezni, hogy azért teljesítik minden ellenőrzés nélkül az ilyen beszedéseket, hogy aztán "lehessen mit" visszahívni, ha nem tetszik a teljesítés, a jelenleg 2.188 Ft-os díj ellenében, ami meg plusz bevétel nekik...
Tényleg egy vicc, hogy pont csakis az a díjmentes, amit kvázi nem is tudsz igénybe venni, ha nem kapsz értesítést 14 napon belül a beszedésről. -
pictigjis
őstag
pláne... tehát díjmentes annak a letiltása, amiről nem is kapsz értesítést (mert ezek szerint lett volna 14 nap, hogy értesüljünk terhelés előtt az amex hibájáról):
a beszedési megbízás kedvezményezettje legalább 14 nappal a beszedésen megjelölt terhelési napot megelőzően értesíti a fizető felet a beszedés benyújtásáról, annak összegéről és terhelési napjáról. Bankunk a beszedés beérkezéséről külön értesítést nem küld, annak teljesítéséhez nem kér külön hozzájárulást. Amennyiben a fizető fél az adott beszedés jogosságával nem ért egyet, akkor azt le tudja tiltani a teljesítést megelőzően, a vonatkozó Lakossági Kondíciós listában, Kiemelt Magánügyfeleknek szóló Kondíciós Listában vagy Vállalati Kondíciós Listában meghatározott időpontig bármelyik bankfiókunkban, a Raiffeisen Direkt telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül, illetve amennyiben Ön Kiemelt Magánügyfelünk, abban az esetben Banki Tanácsadójánál, telefonon keresztül.
és fizess azért 2717 forintot, ha általánosan le akarod tiltani ezt a szolgáltatást. ez tényleg azigen kategória
-
RR-13
őstag
-
pictigjis
őstag
nagyon durván értelmetlen az egész ezzel kapcsolatos szövegezésük, ami jó eséllyel talán soha nem derült volna ki az amexes hiba nélkül. de én tényleg örök életemben azt gondoltam (tévesen), hogy alapból nincs olyan lehetőség egyik banknál sem, hogy engedély nélkül átmenjen egy ilyen tranzakció. az is látszik, hogy más bankoknál létezik a józan észnek megfelelő beállítás
az is vicces amúgy, hogy a kondíciós lista szerint beszedés letiltása díjmentes a rafinál, korlátozó rendelkezés megadása meg 2100 forint. az amexnél már folyamatban van a korrekció, de nyilván lesz x munkanap, amíg alakul valami. ha letisztult a kép, utána tudunk majd dönteni a következő lépésekről
-
RR-13
őstag
válasz
pictigjis #32749 üzenetére
Próbáld meg visszahívni az összeget, ha ez opció még.
A Raiff leírása alapján ez indokolás nélkül lehetséges, bár elég kesze-kusza az egész.Pl. Ez elég nagy marhaság részükről, és ellentétes a gyakorlat is:
"A Bank kizárólag SEPA beszedési megbízás fogadását és teljesítését vállalja, indítására vonatkozó szolgáltatást nem nyújt. A szolgáltatás igénybevételéhez új – SDD szabványoknak megfelelő – felhatalmazás adása szükséges"
Felhatalmazás szükséges, amit aztán nem vizsgál a bank (
) a teljesítéskor, ami szvsz. jogilag is "probléma".
-
merqree
őstag
válasz
pictigjis #32749 üzenetére
https://www.raiffeisen.hu/documents/10423/1475706/bankszamla_20190701.pdf/cfd85bc3-cc60-ae17-216b-3441cb1b2142
Euró alapú SEPA DD Core beszedés
Beszedés letiltása3,9 Díjmentes
Egy frissebb kondíciós listából ollózva (https://www.raiffeisen.hu/documents/10423/161875/lakossagi_bankszamla_kondicios_lista.pdf):
A SEPA DD Core beszedések korlátozó rendelkezés szerinti kezelését a Bank a rendelkezés átvételének napját követő munkanap tól - az aznapi
értéknapos SEPA DD Core beszedésekre is - biztosítja. SEPA DD Core beszedésekre vonatkozó korlátozó rendelkezéseket a Bank 2016. október 3-tól
fogad.
*** Teljesült SEPA DD Core beszedés indoklás nélküli visszatérítésének kezdeményezésére a beszedés teljesítési napjától számított 8 héten (azaz a
teljesítés napját nem beleértve 56 napon) belül az utolsó banki munkanapig van lehetőség. -
pictigjis
őstag
válasz
axioma #32744 üzenetére
csak úgy random rákerestem egy bankra, az unicredit például így csinálja. szóval amúgy bármit is írt le a raiffeisen, szerintem sárosak
CORE SEPA Direct Debit (SEPA beszedés alapkonstrukciója; a
továbbiakban: CORE SDD)
1.104. CORE SDD megbízást a Bank mint beszedő bank nem
fogad el és nem teljesít.
1.105. CORE SDD beszedést, mint kötelezett bank a Bank
kizárólag az Ügyféltől előzetes meghatalmazása,
nyilatkozata birtokában teljesít, amelyben az ügyfél
nyilatkozik, hogy igénybe kívánja venni a CORE SDD
szolgáltatást és akként nyilatkozik, hogy a Bank
teljesítse a számlája terhére érkező CORE SDD
beszedési megbízásokat.
1.106. CORE SDD-ben való nyilatkozatot a Bank kizárólag EUR
számla terhére fogad el. A nyilatkozatnak tartalmaznia
kell minimálisan többek között a terhelendő számla
számáta raiffeisen forintszámlát terhelt, hogy jól lehúzhasson az árfolyammal (397,99-en váltották az eurót tegnap) IS, ha véletlenül refund jönne az amextől, akkor nyilván hasonló spreaddel alkalmazná a vételi árfolyamot
-
RR-13
őstag
A Raiffeisen 2024. február 08. napjával máris meghosszabbította az új prémium csomagokban foglalt jóváírási feltételt, a korábbi 2024. december 31. helyett 2026. december 31. napjáig.
"A Premium Banking és Premium Banking Plus számlák igénybevételi feltételeinek vizsgálatára és a számlavezetési díj terhelésére vonatkozó akció végső határidejét meghosszabbítja."
-
pictigjis
őstag
válasz
axioma #32743 üzenetére
meglátjuk, mindenki ki fog fizetni mindent, az a biztos
nyilván az se lesz mindegy, hogy az amex visszatéríti vagy visszavonja a tranzakciót, kb. sose lesz vége ennek szerintem
de akár uniós cucc, akár nem, egyszerűen nem értem, miért nem fordított ez a beállítás, erre nincs semmilyen logikus magyarázat. az biztos, hogy tanulságos
-
axioma
veterán
válasz
TrollBalint #32737 üzenetére
Azert meg kene nezned a sajat bankod ASZF-et, mert gyanitom nem a Raiff a nagyon engedekeny, hanem ez a standard, mashol is igy lehet.
-
axioma
veterán
válasz
pictigjis #32736 üzenetére
Az durva, nem is beszedesi megbizasnak hivja (akkor az ugyfel megbiz vele), hanem siman beszedesi szolgaltatas...
Ezek utan az AMEX-tol kerjetek kartalanitast a minuszos szamlanak nem csak a kamatara, hanem az egesz ugymenetre, mert a Raiff semmit nem fog csinalni, reszukrol rendben volt az ugymenet.
[Azt sejtem, hogy sepa beszedove valni valoszinuleg nem csak egy igenylesbe kerul, ezert nem tudnak ezzel csalni.] -
vnorbi
aktív tag
válasz
TrollBalint #32741 üzenetére
Ez azért nem ennyire egyértelmű. Ha a bank megmutatja az üzletszabályzatát, amiben szerepel ez az eljárás, arra simán szétteheti a kezeit az MNB, hogy akkor ez így rendben volt, mindenki mehet dolgára.
Ha nem dokumentálták, vagy nem volt publikus, akkor már esélyesebb egy panaszt végigvinni.
Amúgy nekem is volt ilyen agyam eldobom élményem korábban Revolut-OTP kombóval. Ott a Revolut nem szabályosan kérte le a pénzt az OTP-s számlámról (kártyán keresztül), amire az OTP azt mondta, hogy csak a szabályos kéréseknél vizsgálják, hogy van-e fedezet a számlán, a szabálytalanokat teljesítik akkor is, ha azzal negatív egyenleg áll elő.
-
TrollBalint
addikt
-
pictigjis
őstag
válasz
TrollBalint #32737 üzenetére
felteszem (vagy merem remélni) vannak legalább megbízhatónak elfogadott "beszedőpartnerek", de manapság ujjgyakorlat lehet az ilyesmit meghamisítani. egyébként EGYÁLTALÁN NEM TUDTUK, hogy létezik ilyen szolgáltatás, külön senki se szólt róla, és szerintem amúgy teljesen jóhiszeműen voltunk abban a tudatban, hogy csak úgy nem lehet tetszőleges összeget beszedni akármilyen számláról
ráadásul csak ennek a beszedési megbízásnak a teljesítése 6000 forintos költség, ami konkrétan vérlázító. az a minimum, hogy majd miután az amex visszatéríti a téves levonást, a raiffeisen is kompenzálja az összes költségünket, mert ha nem, én az mnb-ig megyek, és aligha az ügyfél számára néz ki vesztesnek egy ilyen horderejű ügy
-
-
holex91
csendes tag
Sziasztok, a Bankmonitor oldalán az szerepel, hogy Erste Privilégium 2.0 Partner számlához Visa Electron kártya jár. A Wikipedia szerint a Visa megszünteti az Electron kártyákat áprilistól. Új kártyát fog akkor mindenki kapni az Erstétől? Vagy a régi Electron kártyák továbbra is működni fognak, csak már újat nem bocsátanak ki? Azon gondolkozok, hogy nyissak egy ilyen számlát, de ha tényleg egy vacak Visa Electron-t adnak csak, akkor inkább hanyagolom. Köszi.
-
TrollBalint
addikt
válasz
pictigjis #32736 üzenetére
ez nekem is fura, pont, hogy mindenhol az a divat (legalábbis ezek alapján már csak remélem, hogy máshol ez a divat), hogy amit nem engedélyezel a bankban, az tiltott. Ez alapján tényleg csak annyi kell, hogy mondom a bankomnak, hogy kezdeményezzen beszedés Júliska néni számlájáról Négy csilliárd Ft értékben...
Eddig se voltam nagy Raiffeisen rajongó, bár nem is mondanám, hogy gondom volt velük, de ezek után nagyon nem lettek szimpatikusak... -
pictigjis
őstag
eddig annyi derült ki, hogy a raiffeisen mindenféle vizsgálat nélkül teljesít euróalapú beszedéseket, amit akkora elképesztő biztonsági lyuknak gondolok, hogy nem is értem, miért foglalkoznak a csalók bankkártyaszámok lopkodásával... a kapott válaszból idézek:
2016 november 1-től bevezetésre került az euró devizanemű SEPA alap beszedési szolgáltatás (SDD Core) megbízástípus Bankunknál.
a fizető félnek a beszedésre vonatkozó felhatalmazását kizárólag a kedvezményezetthez kell benyújtania (és bár ilyen nem történt, fogadjuk el, a számlakivonat beadásával az amexnél úgy értelmezték, kaptak ilyesmire felhatalmazást, miközben nem, ami egyértelmű hiba odaát). A kedvezményezett a számlavezető bankján keresztül kezdeményezi a beszedést, amelyet Bankunk teljesít, a fizető fél által esetlegesen megadott korlátozások függvényében.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a Bank a felhatalmazás meglétét és érvényességét, illetve a beszedés jogosságát és a felhatalmazásnak való megfelelőségét nem ellenőrzi.--- de mégis hogyhogy nem??? ---
az ügyfél általános jellegű korlátozó rendelkezést adhat meg a Banknál (2016. október 3. napját követően személyesen, bankfiókban) teljes körűen (SDD Core beszedések fogadásának teljes letiltása), vagy bizonyos szolgáltatók vonatkozásában, illetve konkrét szolgáltatók vonatkozásában akár összeg és/vagy a gyakoriság tekintetében; a fizető fél által adott korlátozó rendelkezésbe ütköző beszedést a Bank nem teljesíti.
--- miért nem alapból van letiltva, és azt kell jelezni, ha teljesíthetnek ilyet??? ---
ebből bizony panasz lesz
-
66zio
aktív tag
Törölhető.
-
törölt tag
válasz
szuszinho #32725 üzenetére
Én úgy tudom a Gránit a számlák közti váltásnál vált középárfolyamon. Kártyás vásárlásnál a kártya kibocsátó árfolyamán vált. Korábban ezt írták itt a topikban, aki használta.
De ha van Euros kártyát és előtte átváltod a forintról eurós számlára, akkor nem történik váltás, kártyás vásárlásnál.
A kedvezményes váltás 9-17 óráig van, munkanapokon
Revoutnál rugalmasabb, de kisebb a keret.
-
pictigjis
őstag
válasz
TrollBalint #32729 üzenetére
olyan ritka neve van, hogy a sajátja az egész országban akár egyedi is lehet, a vezetéknévből is csak pár másik van, amiről tudunk
elképesztő, milyen hibák tudnak amúgy előfordulni magyarországon, a te eseted is elég meredek
-
TrollBalint
addikt
válasz
pictigjis #32718 üzenetére
Csak most jutott eszembe, hogy esetleg nincsen gyakori neve a feleségednek? (Főleg, ha nem vette fel a Te nevedet). És ezmiatt valaki más terhelése is ott landolt? (ez magyarázná nálam a "nem beazonosítható" összeget)
Bár nem hitelkártya, de át tudom ültetni ide is ezt az esetet:
Rendszeresen én utalom el a feleségem és a saját önkéntes nyugdíjmegtakarításunkat is. Egy napon megy a kettő, közleményben ott van a tagiszámunk, és csak az, mert ezt kérték. Mivel egyszerre nyitottuk az utolsó számjegyben különbözik. Nem tudom mennyi ideig, kb. 5-10 évig, ezzel nem volt gond. Majd a következő évben azt láttuk, hogy a visszaigényelhető összeg különbözik, holott mindig ugyanannyit utalok mindkettőnknek. Kiderült, hogy az adott évben nem minden havi könyvelést ismert fel a rendszer, és van amikor mindegyiket az én számlámra könyvelte el.... Olyan, mintha valaki kézzel hagyná ezt jóvá és úgy gondolta, hogy ott csak téves a szám.
Mondanám, hogy fejlesztettek valamit, és a rendszer rosszul ismerte fel, de több hónapban előfordult és nem egymást követő hónapokban -
válasz
Migiri85 #32727 üzenetére
Az a baj, hogy már ezer éve mindig ugyan azt a pikódot használom a kártyáknál, de ennél még nem lett beállítva. A george appban meg lehet nézni, de olyan fos lassú, hogy mikor kiírja, hogy nem jó a pinkód és elkezdem megnézni, addigra kidobja a kártyát és kezdhetem elölről, viszont 500-ért elmennek az...
-
Erste Privilégium 2.0 csomagnál a fizikai bankkártya pinkódjának megváltoztatása pénzbe kerül?
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Jól tudom, (nem bogarásztam át az összes kondíciós listát) hogy külföldi webshopban történő, EUR vásárlás esetén nem feltétel szükséges Revo-t használni, mert pl.: Gránit is középen vált 550-ig napközben? Rafi jöhet még szóba esetleg.
-
pictigjis
őstag
válasz
axioma #32723 üzenetére
konkrétan beszedési tranzakciónak nevezi a raiffeisen, bár én sem tudom, technikailag mi is lehetett pontosan. nagyon sok érdekes kérdést vet fel a dolog, mert noha már utaltam a számlára és pluszos az egyenleg, a netbankban már négy tétel szerepel a "bankkal szemben fennálló, lejárt tartozások" felsorolásban, amelyben az egyik tétel az, ami a mobil appban meg bevételként látszik. nagyon durva az egész
hívtam a privát ügyintézőnket, de nem vette fel, úgyhogy a screenshotokkal együtt egyelőre e-mailben foglaltam össze a problémát, hogy minek kéne utánanéznie
-
-
pictigjis
őstag
válasz
axioma #32721 üzenetére
jó kérdés, a kivonatot az amex kérte, felteszem annak igazolására, hogy tényleg az x cégtől jön a munkabér. kötelező körnek tűnt, hiszen az igénylés eleve a céges rendszeren keresztül történt, ami csak jóváhagyás után indulhat el
de van ilyen, oké, hibáztak az amexnél, elég kínos, de biztos előfordult már. de továbbra sem értem, hogy ha jön egy bankszámlára bármilyen random "beszedési tranzakció", azt egy bank szó nélkül teljesíti akkor is, ha mínuszba megy a számla, és intézze el az ügyfél, ha nem is jogos a "lehívás"?
-
pictigjis
őstag
válasz
TrollBalint #32716 üzenetére
nincs "szerzodes", pont ez a baj, hogy ehhez senki nem jarult hozza. a ceges hitelkartyanal nem maganszemely a szerzodo, a corporate card egyfajta alszamla. valami beallitast nagyon elszurt valaki
nem csak te nem erted, az amexes ember is ertetlenkedett tegnap, hogy ez hogy tortenhetett, de megtortent. de mi nem engedelyeztuk a raiffeisennek sem, hogy teljesitsen barmilyen beszedesi megbizast, megis teljesitette. hogy meg kuszabb legyen, most egy raiffeisen bankos pluszos tetelt is latok a szamlan, aminek a kozlemenye "szamlatartozas", de az osszeg nem az eredeti levonasnak megfelelo, a negativ egyenleg pedig nem valtozott. erthetetlen, mi van itt, de nyilvan beszelnunk kell a premium ugyintezonkkel is
-
axioma
veterán
válasz
TrollBalint #32716 üzenetére
ceges amex az nem hk hanem koltesi [nincs kamat, a turelmi idoben minden rendezendo mindig]
anno legalabbis en ilyen amex cegest kaptam, igaz 15 eve, de valoszinu h ez az oka
persze kerdes, miert nem a ceg szamlajat adtak hozza... esetleg ha maganhasznalat engedelyezve volt [nekem igen] -
TrollBalint
addikt
válasz
pictigjis #32715 üzenetére
Az nem teljesen világos, hogy miért terhelt be, ha a cég rendezte a dolgokat. Meg azt sem teljesen értem, hogy egy hitelkártya cég miért terhel be a magánszámlára. Gondolom az Amex is úgy működik, mint a többi hitelkártya. Miért nem "csak" kamatot számoltak fel?
Első körben nem gondolnám, hogy a bank hibázott, mert gondolom Ők valami jogos kérést kaptak. Ahhoz, hogy ehhez hozzájárult a feleséged, meg elvileg a céges kártyaigénylésnél járult hozzá, valami apróbetűs részben. De ez csak tipp. (Gondolom átnéztétek azt a szerződést) -
pictigjis
őstag
elmeletileg es gyakorlatilag is tudhatja, mert az igenylesnel bankszamlakivonatot is le kellett adni. ugy nez ki, hogy a konkret tetelt a normal ugymenet szerint rendezte a felesegem cege, valamiert megis beszedtek a privat szamlajarol is
a hiba nyilvan korrigalva lesz nemi felesleges telefonbeszelgetesek es emailek soraval, de a kerdes az, hogyan teljesulhetett egyaltalan egy ilyen tranzakcio? a raiffeisen is hibazott-e vajon? engem ez nagyon erdekelne
-
pictigjis
őstag
lenne egy általános kérdésem, mert velünk ilyen még soha nem történt, és nem is gondoltam volna, hogy történhet ilyen. a feleségemnek van céges amex hitelkártyája, londonban volt üzleti úton. repülőjegyet, hotelt, kaját nyilván a céges kártyával intézett. ma érkezett a raiffeisen számlájára egy x huf-os "beszedési tranzakció" tétel az amextől (ez konkrétan a repjegy volt)
na most egyrészt semmilyen olyan szerződést nem írtunk alá se az amex-szel, se a raiffeisennel, hogy bármilyen céges hitelkártyával végzett költést az amex beterhelhet privát számlára. de oké, az eddig beszerzett információk alapján hiba történt (az amexnél), intézkednek a korrekcióról stb. stb., de akkor se tudom elképzelni, hogyan teljesíthetett a raiffeisen így egy "beszedési tranzakciót" kvázi felhatalmazás nélkül? érdemes emiatt hozzájuk fordulni, hogy ez mégis miért történhetett meg egyáltalán?
mivel lakossági bankszámlán pár tízezernél több pénzt értelemszerűen nem tartunk, ezzel a tranzakcióval mínuszba is ment a számla, amit nyilván már csak holnap tudunk korrigálni. remélem, ezért is lesz majd még valami büntetésféle díj
-
cocka
veterán
Azt csináltam és valami 2023 júniusig engedett. De lehet az a számlatörténetben volt már keverem. Mindenesetre nem túl felhasználóbarát.
Másrészt: a mentett utalásokat nem lehet elküldeni, mert amikor azt kéri, hogy írjam be a kedvezményezett számlaszám utolsó négy jegyét, a számlaszámnál nem mutat semmit.
Arról az apró kis problémáról nem is beszélve, hogy se szó, se beszéd, egy idő után kidob. Mindegy, hogy éppen formot töltöttél ki vagy mit csináltál. Se visszaszámláló, se figyelmeztetés, se semmi.
-
törölt tag
A bankszámlával rendelkező lakossági ügyfelek kétharmadának a "listaárnál" egyébként is alacsonyabb a számlavezetési díja, 37 százalékuk a díj 50 százalékát fizeti ezért a szolgáltatásért, 26 százalékuk számára pedig ingyenes.
Tehát további 37% fizeti a teljes díjat a K&Hnál.
Érdekes stat. -
RR-13
őstag
A Számlák rész alatti -- Kivonatoknál nekem enged beállítani 2018. februárt is az egyéni időszakban, de nem jeleníti meg a kivonatokat, mert az csak a jelenlegi (belépett) számla kivonatait mutatja (nekem 7 napja van megint számlám náluk, és más számlaszámot kaptam), de a Dokumentumok részben lévő Kivonat, meg az összes neveden lévő kivonatot megmutatja visszamenőleg akkor is, ha korábban más volt a számlaszámod, vagy több számlaszámod is volt.
Az egyéni időszakban ne beírd a dátumot, hanem nyisd meg a naptár ikont, és a nyíllal menjél vissza, ameddig tudsz.
Viszont egyszerűbb, ha a Dokumentumoknál keresed ki a kivonatokat.
-
cocka
veterán
Ja hát én nem ott néztem, hanem számlák alatt a kivonatoknál. Ott csak 6 hónapot enged, mert amikor kiválasztod az egyéni időszaknál, hogy milyen régre menjen vissza, egyszerűen csak fél évvel korábbi időpontig enged. Ha kézzel beírok egy korábbit, akkor bukó.
Ezek szerint akkor a dokumentumoknál kell keresni a számlák helyett. Köszönöm, megnézem.
-
RR-13
őstag
A CIB-nél a 6 hónap az csak egy előre beállított idő, de az egyéni időszakban akár 2018. februárt is betudsz állítani.
Az, hogy mennyit jelenít meg, az kiderül, de nem csak az utolsó 6 hónap kivonatait (ez a korábbi Javas CIB Internetbankban volt csak így).Nekem pl. a 2021. május 01. napján elkészült kivonatot is mutatja, és az azt követőket is, összesen nekem 22 havi kivonat van visszamenőleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest