-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre33
addikt
Q10 PRO FIRMWARE. 1.0.8-FUTEKO-EN. HMD-1.0.8 2016-10-12.193826
Changelog (preliminary - more details to come):
1. Fasten the loading of the Blue-ray Player movie
2. HDR-source video playback type optimized, flick the conditions of some Certain video sources the fixed
3. Playback the HDR-source in the mode auto and IT WAS not issue the fixed function
4. Media player type optimized the Local, Including the default font sized and some modified Certain subtitles the which the display Unable to issue the fixed
5. Unable to Attain the F1, the F2, the F3, and the F4 buttons bmp issue the fixed
6. Media scan That CAN not the read the files is the Audio & the Video of a USB storage device issue fixed
7. Setting malfunction under some certain conditions issue fixed
8. SAMBA, NFS support shortcut name change function
9. The Media Center Optimized, Homepage and the ensure better and smoother the Operations
10. System type optimized to the run more smooth and reliable. -
blakey
titán
válasz
sebgutkopf #2198 üzenetére
A saját lejátszójától az androidos Kodi/SPMC,/Vidon.me jócskán elmarad, ezen nincs mit meglepődni, főleg így, hogy van mihez hasonlítani, de ezt korábban írtam is, ettől függetlenül ha nincs mihez hasonlítani akkor a Kodi képminősége sem vészes. Szerintem a belső lejátszót használd, az a jó.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
coreska #2195 üzenetére
Nem hagyott nyugodni a téma. Mint írtam egyszerűen az mnt mappa nem volt ott. Elkezdtem többször a meglévő mappákba be/ki lépni és egyszer csak eltolta az egész mappastruktúrát lefelé és hopp végre ott volt az mnt, így csak meglett. Nem is értem, hogy a program indításakor miért nincs ott, ezek szerint türelmetlen voltam mire felfedezett mindent az spmc. Szóval ez megoldódott.
Viszont egyelőre azt látom, hogy képminőségeben az spmc elég erősen elmarad a gyári lejátszótól. Olyan mintha egyes kódolásoknál menne a hw-es gyorsítás, míg más fájlokkal meg akad és a színek is bénák. Képminőségre mint írtam a kodi + wrapper megoldással elértem a kívánt minőséget, amitől egyelőre elmarad az spmc.
Persze így már ismét kísérletezni fogok vele, mert a kezelése meg tetszik az spmc-nek. -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
coreska #2196 üzenetére
Úgy tűnik a tűzfal a ludas (na, szép, mondjuk első körben kellett volna megnéznem
): Kikapcsoltam a PC-n és a Media Center-ben a Search-re továbbra sem talál semmit (pedig akkor is kellene), viszont manuálisan beírva a dolgokat, már vette az adást. Látta a könyvtárat és rendeben is tűnt. Ugyan így KODI alatt (ott már korábban is hozzáadtam), az SMB keresésre NO Servert-ír továbbra is (különös), de a begépelt mappa adatai alapján hozzáadva már látja a könyvtárat. Most vissza kapcsoltam a tűzfalat és a Media Center-ben megint nem jó (Lan has stopped working.) Viszont a KODI-ba az a könyvtár és alkönyvtárai amit korábban betallóztam az most is látszik és tudok is tallózni benne (mondjuk pont egy video sincs benne én meg oda attam meg). Ez vajon azért lehet, mert a KODI a megnyitásakor az egész könyvtárstruktúráját betallózta és el is mentette magának? Mert most próbáltam (bekapcsolt tűzfallal) hozzáadni a Pictures-höz ugyan azt a könyvtárat, de ott megint hibát ír ki.
Használ itt még valaki Norton Internet Security-t, hogy lenne tippje, hogyan lehetne megoldani a megosztást, hogy ne blokkolja?
Pl. engedélyezni a két gép közötti kommunikációt egy szabály-al (gondlom TCP és UDP-re egyaránt engedni kell közöttük minden adatot), de nem akarok túllőni a célon, mert azért a biztonság az első szempont...
De akkor nálad ugyan így nem talál soha semmit amikor nyomsz egy Search-öt a LAN alatt a Media Cneterben és a KODI alatt az SMB Source-ra?!
És köszi a tippet!
-
coreska
aktív tag
válasz
SunMount3r #2194 üzenetére
Esetleg a PC-n tűzfal, beállítási gond lehet. Próbáld meg kikapcsolt tűzfallal.
-
coreska
aktív tag
válasz
sebgutkopf #2191 üzenetére
Én az SPMC-vel is megtalálom a korábban leírt utvonalon.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
coreska #2193 üzenetére
Köszi, de azt hiszem pontosan így csináltam eddig is és akkor se, most se, hogy újra próbáltam nem hozott eredményt "New Server Error"-al áll le.
A beállításokat Winows-on ezek szerint végeztem el (újra).
Egyébként a megosztott mappákat a saját gépemről sem tudom megnyitni az Windows Explorer-ben bal oldalra kisoroltak közül: Network->Admin-PC->Megosztott mappák. Itt egybe se tudok belelépni, hanem "Network error->The network location cannot be reached" hibaüzenetet dob. És a Total Commander-ben is a "Network neighbourhood"->Workgroup alatt még csak nem is látom a mappákat (pedig, ha jól tudom itt kellene kilistáznia őket.) Ez normális?
Bármi egyéb tipp vagy 5-let mivel lehet a gond?
Köszönöm!
-
coreska
aktív tag
válasz
SunMount3r #2188 üzenetére
A Mediacenterről volt szó, ahhoz írtam a manuális beállításhoz.
De az alábbiak szerint:
1, a gép ip cime. ( pl. 192.168.1.25)
2, megosztott mappa név (pl. Filmek) csak a megosztott mappanév kell, ami a gyökérkönyvtárban van
3, Felhasználónév (a PC-n használt.)
4, jelszó (a PC-n használt névhez tartozó)"Az autosearch nem mindig találja meg, ezért érdemes manuálisan beállítani."
Ezt egyszer kell megadni, mert utánna létrejön a shortcut, amivel a továbbiakban elérhető.
A Kodi hálózatbeállításához el kell olvasni a himedia.hu oldalon a terméktámogatásnál szereplő
"Kodi lejátszóprogram és a Media Center összekapcsolása" részt, különösen a megjegyzést. -
sebgutkopf
őstag
válasz
coreska #2169 üzenetére
Hát pont ez az, hogy Kodival, fájlkezelővel, mediacenterrel, beállításoknál tárhelyek között mindennel megtalálom, átom
Egyedül az SPMC-vel nem. Sőt azzal már azt is megpróbáltam, hogy mutassa a tárhelyeket és itt esett le az állam, hogy míg a kodi és a rendszer azt mondja, hogy sd memória x gb-ból y foglalt és usb 3-on z gb-ból q foglalt, addig az spmc itt se ír ki usb 3-as eszközt csak az sd-t.Feladtam és letöröltem spmc-t, mert a színeket, kontrasztot, fényerőt a hétvégén sikerült stabilra beállítanom kodi + wrapper gyári felállásban, most már olyan minden, amilyennek szerettem volna, így már nem érdemes magamat szórakoztatnom egy olyan programmal amelyik nem szeret.
Azért köszönöm a segítséget mindenkinek. Talán egyszer erre az x aktára is fény derül.
-
captainnemo
aktív tag
Az utolsó 1.0.7 CFW használom, és eleinte ment a felirat letöltés a himedia lejaátszójával. Most két hétig nem tudtam használni a rendszert mert költöztem, de most újra bekapcsolva úgy tűnik, nem talál soha feliratot. A kodi playerével megy rendesen a letöltés. Van erről tapasztalat?
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
SunMount3r #2188 üzenetére
Továbbá: Futeko-s infók szerint ezen a héten várható az új fw, Android 5.1.1 lesz az OS, az Android 7-esen még dolgoznak.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
coreska #2187 üzenetére
Ez alatt mit értesz? Manuálisan állítsam be az egészet? KODI-ban is és a Media Center-ben is? A mappa elérési útját hogyan írjam be? //Admin-PC/Mappa? Az Admin-PC (a gép neve) így vagy teljesen nagybetűkkel legyen?
Amúgy neked se találja se a LAN-alatt, se a KODI-ban a megosztott "gépet" a hálózaton?!
Sok videót néztem, a többi mediaplayer-es topic-ban is érdeklődtem és legtöbben azt írják, hogy még a 8 ezer forintos kis Kínai Box-okon is rendesen megy a megosztás. Úgyhogy itt valami bibi lesz a beállításokkal szerintem, csak azt nem tudom mi és hol....
Putyilov: megírtam a bug-okat a Futeko-ra. Ha érdemi válasz jön rájuk megírom ide.
-
coreska
aktív tag
válasz
SunMount3r #2184 üzenetére
A mappa nevet is meg kell adni. Érdemes megosztani egy főmappát, és a többi mappát beletenni almappaként.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
SunMount3r #2184 üzenetére
Erre senkinek nincs 5-lete?
-
Putyilov
újonc
válasz
SunMount3r #2183 üzenetére
Üdv nlpk!
Ez egy HD camcorder csinálta AVCHD fájlstruktura. Nem úgy töltöm le hanem a Blu-ray strukúrának felel meg. A különbség csak annyi, hogy a "bdmv" kiterjesztés helyett "bdm" van írva, az "m2ts" kiterjesztés helyett "MTS" van a file-nevekben.
(.M2TS -> .MTS BDMV -> .BDM), ezzel csak arra utaltam, hogy a file nevekben a kiterjesztést kicserélték.
index.bdmv helyett INDEX.BDM
MovieObject.bdmv helyett MOVIEOBJ.BDM
szerepel.
Szerintem egyszerűen írd nekik azt, hogy a SONY és PANSONIC HD camcorderek generálta AVCHD-ket nem ismeri.
Üdv mindenkinek! -
SunMount3r
Topikgazda
Hello!
Most én kérnék segítséget a hálózati megosztás beállításaihoz.
Windows-on Home network-ben elvileg már megosztottam pár mappát az egész Home group-al. De a Q10 Pro Media centerében sehol sem látom őket. Próbáltam LAN->Search-öt indítani, de úgy se talál semmit. Ha pedig ugyan itt mauálisan írom be annak a gépnek az ip-jét és hozzá a jelszót, akkor sem talál semmit. Vagy ilyenkor minden egyes mappának a nevét is külön be kell írni hozzá?
(Most vettem életemben először egy router-t így tök új nekem még a LAN megosztás is.)
Windows-ban csinálok valamit rosszul vagy a lejátszónál nem találok valamit?
Köszi!
-
SunMount3r
Topikgazda
Pl. a "régi" magyar filmek többsége miatt. Gondolok itt akár az 1960-as évektől 2000-ig felmenően szinte bármire. De néhány "legendás" külföldi régi alkotás is még csak DVD-ben jött ki eddig is... A "filmet" nekem nem csak a jelen és közel múlt és nem csak a Hollywood-i bockbuster jelenti, hanem a történelme is, ami sokszor -nem is kevésszer- engem még jobban is szórakoztat.
-
Joshi
titán
válasz
Putyilov #2180 üzenetére
"Igazad van, a leírt BD struktúrában az MTS vagy M2TS fájloknak a STREAM mappában a helye, és ott is vannak."
Ettől függetlenül előfordulhat hogy nem a szabványnak megfelelően készítették. Keress egy másik releaset.Nem hinném hogy rendszeresen egy adott filmet néznél DVD minőségben ami nem elérhető legalább 720p-ben. A havi vagy éves 1-2 ilyen filmre tartsd meg a korábban említett eszközödet, szerintem elfér a TV alatt. A Himedia Q5/Q10 Pro elsősorban HD anyagokra lett fejlesztve és ebben nagyon jó.
-
Putyilov
újonc
Üdv Joshi!
Igazad van, a leírt BD struktúrában az MTS vagy M2TS fájloknak a STREAM mappában a helye, és ott is vannak. Rosszul írtam. A DVD-k ideje valóban lejárt, évek óta nem vettem egyet se, és nem is fogok, ha minimum 720p-ben elérhetőek lesznek. Van azonban néhány kedvenc amit csak SD-ben láttam eddig.
Pl. az Óvakodj a törpétől (1978) (Foul Play) ez NTSC DVD magyar hanggal. A lényeg az, hogy nem lenne baj ha a Q5 pro is rendesen lejátszaná a DVD-ket. Amúgy nekem még a videókazettáim is megvannak kb. 500 db. Nincs szivem kidobni őket.
Üdv mindenkinek. -
Joshi
titán
válasz
Putyilov #2178 üzenetére
De miért is fontos a DVD? Szerintem egy minőségi 720p anyag is mérföldekkel jobb nála. Volt nekem is 1000db-os DVD gyűjteményem de elajándékoztam mert nem volt kérdés hogy a HD anyagok sokkal jobb minőséget képviselnek.
Vannak még beállításbeli gondok ilyen a 2160p60Hz is, újraindítást követően mindig 1080p60Hz-re áll vissza.
-
Putyilov
újonc
válasz
SunMount3r #2176 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Jómagam is tapasztaltam a recésebb éleket DVD-lejátszás alatt.
Szerintem is deinterlace probléma lehet(a recés él), de a hancsúszás és akadozó kép más hibára is utal.
A PAL rendszerű DVD-ket akadozás mentesen lejátssza (valóban recés élekkel).
Az amúgy igen kiváló Imprex 2.0 úgy látszik nem nagy barátja az SD felbontásnak, pedig megoldhatnák a jobb felkonvertálást, és a minőségibb deinterlace is jól jönne, mert ez egy kicsit rontja az összképet.Eddig az összes gépem jól boldogult a DVD formátummal (még az 1000 éves ASUS Oplay is).
Közben még egy hibát is találtam:
Ha a PQ Settings menüben a Display Mode alatt az User Defined pontban beállítok valamit, modjuk 55,55,50,45-re (én ezt találtam a legjobbnak) , és utána (gondolván, hogy elmenti a beállított értékeket) jobbra, vagy balra léptetem a módokat, hogy megnézzem ők mit állítottak a gyári beállításokhoz, akkor mindig átállítja az User Defined értékeket arra, amiről visszaleptetem. Balra Sport, jobbra Standard.
Ha beállítom és utána egyből kilépek a PQ Settings menüből akkor a kikapcsolásig a beállított értékek lesznek.
Ha kikapcsolom a gépet, és újraindítom, akkor néha a beállított értékek megmaradnak, de nagyon sokszor nem jegyzi meg. Eddig nem sikerült rájönnöm, hogy mikor jegyzi meg, és mikor nem.Amúgy én a h265 HEVC támogatásért vettem a kicsikét, amiket igen jó minőségben (10 bitest is) játszik. Már ezért az egy dologért is megérte az árát.
Feltettem az MX-Player-t, és akárhogy is nézem az is hardveresen és kadencihalyesen dolgozik.Ezen meglepődtem.
Az SPMC legalábbis nálam nem tudja a 10 bites h265-öt (KODI,VLC tudja).
Ezeket a hibákat leszámítva (lehet, hogy javítják majd őket) ez a legjobb lejátszóm eddig.
Kitűnő éles kép (720p,1080p,2160p)
Gyors, hangtalan.
Köszi a közvetítést előre is a Futekó felé.
Üdv Mindenkinek! -
Joshi
titán
válasz
Putyilov #2175 üzenetére
Ahogy nlpK is írta a DVD problémáról elvileg már tudnak, de én nem csodálkozom azon hogy nem nagyon foglalkoznak vele. A DVD felett eljárt az idő, mára már szinte minden film kapott HD kiadást.
Az általad leírt BD struktúra szerintem nem szabványos, mert az MTS vagy M2TS fájloknak a STREAM mappában a helye.
Nem tudom miért tördeled a szöveget, de legalább mondatkezdéseknél tennéd azt.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Putyilov #2175 üzenetére
1. A DVD deinterlace/bad fps hiba már ismert, többen is írtunk már a Futeko-ra ez ügyben, konkrétan erre nem reagáltak rá ott semmit, hogy közölték e már egyáltalán a Himedia-val vagy sem, (még némi unsztolásra sem jött válasz
) így azt sem tudni 100%-ra, hogy egyáltalán tervezik e a javítását. De azért elég sanszos, hogy javítani fogják azért, remélhetőleg már a következő fw-ben. (Bár legalább azért egy hotfix-et igazán kiadhattak volna ezalatt hozzá...) A DVD support valahogy marginálisnak tűnik a részükről, de a legzavaróbb nekem az benne, hogy a képminőségre is kihat: néhány jelenetbe elég észrevehető, hogy sokkal recésebbek az élek, mintha pl. más lejátszóval próbálnád. Ezt te is tapasztaltad?!
1 megoldás van rá jelenleg: KODI-val kell lejátszani a DVD-ket. Ha fel van rakva a frame patch hozzá, akkor elvileg akadásmentes lesz és recék sincsenek. (Cserébe ugye a gyengébb Android-os KODI PQ-ért.)
2: A többi bug-ot meg megírom a holnapi nap valamikor a Futeko-ra...
-
Putyilov
újonc
Üdv Mindenkinek !
1 hete vettem én is egy Q5 Pro játékost.
Feltettem a legújabb firmware-t (1.0.7-FUTEKO). A géppel alapvetően elégedett vagyok. Aképminőség (a gyári lejátszóval) egészen kiváló, ha így maradna akkor is megérné az árát.
Amin javítani kellene még:
-NTSC DVD (29.976 Fps 3:2 pulldown 720x480 felbontás)
Szaggatott lejátszás, a hang is elcsúszik-29.976 Fps-es videók szaggatott lejátszása.
-A HD camcorder AVCHD (PS3 formátum is ez) struktúránál hibaüzenettel leáll.
(.M2TS -> .MTS BDMV -> .BDM)Egy tipikus könyvtárszerkezet, ami nem működik.
AUXDATA\
BACKUP\
BDJO\
CLIPINF\
JAR\
META\
PLAYLIST\
STREAM\
00000.MTS
00001.MTS
00002.MTS
00003.MTS
00004.MTS
INDEX.BDM
MOVIEOBJ.BDM-Blu-ray esetén, ha a film több m2ts fájlból áll akkor a fájl-vátásoknál kicsit megakad a
kép.
Esetleg, ha lenne itt Angolul jól beszélő fórumtárs, megírhatná a megfelelő fórumra
(Futekó?) ezeket a hibákat.
Előre is köszönöm.Utóirat: (Talán érdekes lehet mint összehasonlítás a Q5 Pro-val)
Van összehasonlítási alapom, (filmmániás vagyok), és jelenleg több lejátszóm is
használatban van:
Médialejátszók:ASUS OPLAY HDP-R1 (Realtek 1073DD)
Nem rossz gép ez, de kicsit eljárt az idő felette.Netgear NEO TV 550 (Sigma 8642)
Kitűnő kép. Azonos csip mint a (Dune HD Smart D1).
Teljes Blu-ray lejátszás menüvel könyvtárszerkezetből.Blu-ray lejátszók:
Samsung BDP-2500 (Broadcom + Silicon Optix Reon HQV chip)
Ennek van a legjobb képe DVD (sd) anyagoknál, köszönhetően a beépített HQV csipnek, ami afelskálázásért és a deinterlace-ért (és még sok minden másért) felelős (Akárcsak a Marvel
Qdeo csip).
Drága is volt, 2008 környékén vettem kb. 90 000 Ft-ért.
A mai napig az egyik legjobb képminőségű gép amit láttam.
USB-t nem kezel.Sony PS-3
Meglepően jól skáláz fel SD anyagokat. Elfogadható sőt jó HD kép.
m2ts,ts,avi konténereket lejátszik Blu-ray lemezről és USB-háttértárról is.
De vannak óriási hiányosságai:
Csak FAT32 fájlrendszert kezel, NTFS-t nem (4 Gb limit).
Az mkv konténert nem hajlandó lejátszani.
Na itt végeztem a híres SONY céggel. Ezek a korlátozások mesterségesek, és egy elhibázottüzletpolitika eredményei. A PS-3-al megcsinálhatták volna a tökéletes multimédiás
központot:
Blu-ray lejátszó
+Médialejátszó
+Játékgép
+Zenelejátszó
+Linux-os számítógép (Minden amit egy számítógép tud)
Mióta megvették a COLUMBIA filmgyárat, teljesen tévúton jártak a szórakoztatóelektronikaitermékek funkciói terén (A DIVX-XVID formátumot is legutoljára vezették be a
termékeinél). A SAMSUNG és az LG alig győzték a funkciókat halmozni, és meg is lett az
eredménye: Lelökték a trónról a SONY-t minden vonalon (TV,Lejátszók stb).
Most kezdenek felébredni (lehet, hogy késő) és az újabb Blu-ray lejátszóik már tudják akadenciahelyes lejátszást is és elboldogulnak majdnem minden konténerrel.
Ámbár a PS-4 Neo-ba nem tették be az UHD olvasót, azért, hogy vegyék meg a különálló UHDlejátszójukat. Nem tudom miből gondolják, hogy az övéket veszik meg, és nem az olcsóbb
több szolgátatást nyójtó konkurenciáét).
Pioneer BDP-170 Blu-ray lejátszó (MTK cshipset)
Kitűnő éles kép Blu-ray lemezeknél és fájloknál is.
Mindent játszik (lemezről és USB-tárról is), ráadásul kadenciahelyes módon.Üdv mindenkinek !
-
Lepo
csendes tag
Sziasztok,
Tudnátok mondani olyan androidos FTP servert és mirroring alkalmazást PC-hez ami LAN-on működik és nem csak wifin? (q10 pro)
Alapproblémám, hogy a belső tárolójára csak 12 MB/s a másolási sebességem (cat5e kábellel gigabiten), no meg néha könnyebb lenne pc-ről kezelni a felületet, és nem akarom wifin ha nem muszáj. -
blakey
titán
válasz
sebgutkopf #2168 üzenetére
mnt alatt lesz. Azért kell betallóznod, hogy megjelenjen a listában, nem kell beállítanod semmilyen szkennelést ha nem akarod, Kodi egyből csatolja, SPMC nem, emiatt kell megcsinálni ezt a műveletet.
-
coreska
aktív tag
válasz
sebgutkopf #2168 üzenetére
Biztos, hogy jó helyen keresed a HDD-t?
Mert itt kell megtalálnod: mnt/sda/sda1És a Kodival is itt találod.
-
sebgutkopf
őstag
Megpróbltam az SPMC-ben a video hozzáadást, de itt se látta a hdd-t a progi. Belementem a betallózásba, mindenhova, de csak a belső memóriát látja sd-ként, míg tudomást se vesz arról az apróságról, hogy usb-n egy hdd is lóg a lejátszón.
Ami még feltűnt, hogy amikor elindítom az spmc-t akkor kiírja, hogy a media szerver szolgáltatást nem tudta elindítani.Most már kevésbé inkább elvi síkon zavar a dolog, mióta a media center féle wrapper lejátszással a színváltó témát le tudtam zárni.
-
sebgutkopf
őstag
Kíváncsi vagyok, hogy így elérem-e. Kötelező hozzáadni a videót? Nekem nem kell media tár, amit megnézek utána azonnal törlöm.
Tegnap viszont a Kodi + imprex témában tovább állítgattam a képet és eddig úgy néz ki megvilágosodtam. A színek elcsúszását az imprex-ben az intelligent color opció egyes előre definiált módjai okozzák. Főleg az optimal nevű beállítás, ami a bőr színtónusát rontja el gyakran, majd lejátszás közben pár másodperc elteltével rááll a helyes színre, de ez elég irritáló. Átálltam user defined-re, kikapcsoltam a dinamikus kontrasztot, meg a szűrőket, a hdr nem tudom mit az imprex-ben és láss csodát azóta a színek nem produkáltak anomáliákat.
Az azonos célt szolgáló funkciók halmozása (tv-ben és media lejátszóban is meglévő) engem zavar. Gondolok arra, hogy a jobb tv-k éppúgy rendelkeznek egy jó adag képjavító algoritmussal és funkcióval (főleg a magasabb kategóriások), amik igen jól végzik a dolgukat, fantasztikus mikro kontrasztot tudnak előállítani, hatékonyan tudnak mpeg és más zajokat szűrni. Akkor miért kéne a lejátszónak is ugyanezzel foglalkoznia, sőt akár a lejátszónak és tv-nek egymás után belenyúlnia a képi információba és egymás ellen dolgozniuk.
Lehet valamikor összehasonlítom az o!play és a q5 pro képét a tv-n azonos képi tartalommal, most már egyre jobban érdekel, hogy mi lehet a különbség.
-
nadtom
tag
Ha a q10-zel 5.1-es zenét játszok le (Kodi-val a NAS-ról) többször akadozik (hdmi-vel van kötve az AVR-hez). Azt hittem ha letöltök a NAS-ra akkor az okoz gondot de néha akadozik akkor is a zene, ha éppen nem töltök le. Azért furcsa mert ha filmet nézünk akkor nincs semmi gond, pedig az jóbal nagyobb adatforgalmat jelent. Az AVR nem lehet gond, mert csinálta a Marantz-al és most a Yamaha-val is. Ha a Marantz-al vagy a Yamaha-val játszom le a zenét a NAS-ról akkor gond nélkül megy minden. Természetesen minden gigabites és cat6-os. Valami beállítás nem stimmel,vagy mi lehet a gond szerintetek???
A "hang" beállításnál 7.1 van választva illetve RAW a hdmi-nél, lehet ez a gond az 5.1-es zenénél?
Megpróbálom a hdmi-t auto-ra állítani... -
blakey
titán
válasz
sebgutkopf #2161 üzenetére
De látja, be kell tallózni. Videó hozzáadása és válaszd ki a meghajtót.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
sebgutkopf #2160 üzenetére
A skin valóban kezelhetővé tette és a beállítás is így már rendben van.
Egy bajom viszont még mindig van sajnos
Az SPMC nem látja a q5 pro-ra rádugott vinyót. A kodi látja, media center látja, fájlkezelő látja, míg az SPMC szerint semmi sincs rádugva csak a belső memóriát látja.
Erre valami orvosság, kiegészítő? -
blakey
titán
válasz
sebgutkopf #2158 üzenetére
Felszínt kell cserélned, már értem mi a gond.
Szóval cserélj felszínt és jó lesz, az új felszín nem épp távirányító barát, az csak légegérrel jó. A "réginek" Confluence a neve.
-
sebgutkopf
őstag
Ezt tettem fel: smpc
Az appok közül is ezt indítottam el, de a távirányítóra semmit nem csinált, egyedül a kilépésre reagált. A menü felépítése is inkább olyan telefonos volt és egyáltalán nem úgy nézett ki mint a store-ban mutatott Kodi-val egező kép. Ráadásul mappa strutúrát se volt hajlandó mutatni.
Ezek szerint valamit biztosan rosszul csináltam. -
RedCat
senior tag
Sziasztok!
Nekem és egyik haveromnak is Samsung UHD tévéje van. Nekem JU7000, neki HU7500 + q5 pro. Nekem a tv képbeállításai között engedi pl a motion plust szabályozni (2160p 60 Hz, 1080p 60hz) esetén is. Neki viszont nem. 2160p alatt egyszerűen szürke a menüpont a képopciók között. Az elején még 1080p esetén engedte neki, be is állítottuk neki, de később, további próbálkozások alkalmával már 1080p alatt is inaktív a tévén ez a menüpont. Ha kikapcsoljuk a lejátszót, akkor a tévén aktívvá válik ez az állítási lehetőség, de visszakapcsolás után egyből KI állásba áll és szürke lesz. Próbálkoztunk HDMI RAW illetve PCM (vagy mi a másik, fejből nem tudom) váltással, RGB illetve YCbr módokkal is, nem segít.
Nekem 2160P RAW és YCbr420 10 bit van beállítva és engedi a tv-n a beállítást. Neki sehogy, semmilyen módon. Mi lehet a bibi? Mitől van ez? -
blakey
titán
válasz
sebgutkopf #2154 üzenetére
Store-ból telepített SPMC tökéletesen fut, működik távval is, miért ne? Ha Kodi alatt szeretnéd megnézni a filmet akkor az OK gomb hosszan nyomva vagy a Menü gombra megjeenik egy menü és ott kiválaszthatod, hogy mivel szeretnéd lejátszani. A wrapper egy app, ezt az alkalmazások között el tudod indítani és be tudod állítani, hogy Kodiban mi legyen az alapértelmezett.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
SunMount3r #2153 üzenetére
A wrappert hol lehet kapcsolgatni? A telepített progik között ott van, de indító ikonja nincsen. Mondjuk lehet nem is kéne piszkálnom, mert ezek szerint működik, csak mégis azért izgat, ha valami program bekavarna, akkor vissza tudjam állítani.
-
sebgutkopf
őstag
Igazad lehet, mert tegnap felfedeztem, hogy gyárilag telepítve van a wrapper a készülékre. Arra irányuló beállítást viszont nem találtam, hogy mikor hogyan használja a wrappert.
SPMC-t kipróbáltam... volna. Feltettem, de egyszerűen semmit se tudtam vele csinálni. A távirányítóval nem használható csak egérrel. Ráadásul a media fájlokat egyszerűen nem tudtam vele megtalálni. Ha ennyire nem intuitív a kezelése... sajnos használhatatlannak bizonyult, a lejátszásig el se tudtam jutni.
Esetleg van más verzió és én rosszat telepítettem? -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
sebgutkopf #2151 üzenetére
Lásd előttem szóló +Nálad akkor a Himedia Player-re van "kapcsolva" a Wrapper a KODI-hoz, ezért férsz hozzá az Imprex-hez lejátszás közben. A Wrapper mindig kelleni fog, ha a KODI-ból indítod a videókat és a gyári lejátszóval akarod nézni. Ha -valamiért- a KODI-t akarod a lejátszásra is használni, akkor kell "átkapcsolni rá" a wrapper-t. De ha a KODI-t egyáltalán nem használnád, csak a Himedia saját média tallózóját és lejátszóját, akkor teljesen mind 1 mire van állítva.
+Igen a HDR csak akkor kell, ha a TV-d HDR képes és a forrás anyag is HDR.
-
RedCat
senior tag
válasz
sebgutkopf #2151 üzenetére
A kodi a saját lejátszójával nem tudja egyiket sem, csak ha a wrapperrel a gyárival megy a lejátszás. Imprex csak gyári lejátszó alatt van, kadenciahelyes lejátszáshoz kodi saját lejátszójával egy plugint kell telepíteni.
A SPMC teszted végeredményére én is kíváncsi vagyok.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
SunMount3r #2150 üzenetére
Akkor a konklúzió, hogy a tv-t SDR-re állítom a biteknek meg utánanézek, hogy mit tudhat a tv-m.
Az utolsó 1.0.7-es fw-el már használja a kodi az Imprex-et ugye? A beállítások szerint legalábbis hozzáférek és a kép is változik a beállítások módosítására, illetve a kadencia helyesség is jól rémlik, hogy már nem gond ezen a fw-el. Akkor jól értelmezem, hogy a wrapper a utolsó frissítés óta nem kell?
A színek miatt lehet még megnézem ezt az SPMC lejátszólt, hátha azzal stabilabb az eredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LEGO klub
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Monitor hiba topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest