Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Putyilov

újonc

válasz SunMount3r #2176 üzenetére

Köszönöm a gyors választ!
    Jómagam is tapasztaltam a recésebb éleket DVD-lejátszás alatt.
    Szerintem is deinterlace probléma lehet(a recés él), de a hancsúszás és akadozó kép más hibára is utal.
    A PAL rendszerű DVD-ket akadozás mentesen lejátssza (valóban recés élekkel).
    Az amúgy igen kiváló Imprex 2.0 úgy látszik nem nagy barátja az SD felbontásnak, pedig megoldhatnák a jobb felkonvertálást, és a minőségibb deinterlace is jól jönne, mert ez egy kicsit rontja az összképet.

Eddig az összes gépem jól boldogult a DVD formátummal (még az 1000 éves ASUS Oplay is).

Közben még egy hibát is találtam:
    Ha a PQ Settings menüben a Display Mode alatt az User Defined pontban beállítok valamit, modjuk 55,55,50,45-re (én ezt találtam a legjobbnak) , és utána (gondolván, hogy elmenti a beállított értékeket) jobbra, vagy balra léptetem a módokat, hogy megnézzem ők mit állítottak a gyári beállításokhoz, akkor mindig átállítja az User Defined értékeket arra, amiről visszaleptetem. Balra Sport, jobbra Standard.
    Ha beállítom és utána egyből kilépek a PQ Settings menüből akkor a kikapcsolásig a beállított értékek lesznek.
    Ha kikapcsolom a gépet, és újraindítom, akkor néha a beállított értékek megmaradnak, de nagyon sokszor nem jegyzi meg. Eddig nem sikerült rájönnöm, hogy mikor jegyzi meg, és mikor nem.

Amúgy én a h265 HEVC támogatásért vettem a kicsikét, amiket igen jó minőségben (10 bitest is) játszik. Már ezért az egy dologért is megérte az árát.
    Feltettem az MX-Player-t, és akárhogy is nézem az is hardveresen és kadencihalyesen dolgozik.Ezen meglepődtem.
    Az SPMC legalábbis nálam nem tudja a 10 bites h265-öt (KODI,VLC tudja).
    Ezeket a hibákat leszámítva (lehet, hogy javítják majd őket) ez a legjobb lejátszóm eddig.
    Kitűnő éles kép (720p,1080p,2160p)
    Gyors, hangtalan.
    Köszi a közvetítést előre is a Futekó felé.
    Üdv Mindenkinek!

Új hozzászólás Aktív témák