Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- SSD kibeszélő
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszapi
őstag
Hupikék törpikék 2 van kint egyelőre...
-
aelfwine
tag
válasz
SunMount3r #3795 üzenetére
Simán átrakta a teljes Kodi konfigot addonostul a backup/restore -al. Eddig műkszik, habár a kezdőképe egy kicsit ósdi...
-
aelfwine
tag
válasz
SunMount3r #3795 üzenetére
Nálam meg hogy megeszi e jelenlegi Kodi library -mat, vagy sem.
Edit: úgy tűnik meg. Már rakom is föl...
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
SunMount3r #3788 üzenetére
Az eddigi user válaszok alapján ennyit sikerült egyelőre kiderítenem erről az FTMC-ről:
Ez is egyfajta KODI 16.1+17 "hybrid", mivel update-elt "python" API van benne, ami megnöveli az add-on-ok kompatibilitását KODI 17-es szintűre (ez a weboldalakhoz kell, amikkel az add-on-ok dolgoznak).
A Futeko-s framerate patch ugyan úgy használható hozzá.
Külön települ KODI-tól, SMPC-től függetlenül.
Nincs felugró "Press OK..." felirat lejátszás után.
Egyelőre ennyi, mivel rizikót nem jelent a telepítése, lehet majd teszek vale egy próbát... A kérdés nálam az IPTV lesz...
-
c4
őstag
Na, feltörték az UHD-BD védelmet, indulhat a móka.
-
SunMount3r
Topikgazda
Van itt egy FTMC nevű KODI fork: [link] -> amiért nekünk érdekes lehet, az, hogy a "Press OK..." pop-up az external player-es lejátszás végén ki van benne küszöbölve...
Többet egyelőre nem tudok, hogy mennyire funkcionális a Himedia-kon, de érdekes lehet... Amennyire látom 16.1-re épül.
Futeko-n ajánlották, megpróbálok többet is kideríteni róla...
-
embe
nagyúr
Ha használtan vennék egy készüléket, aminek a regisztrációs kártyáját már felhasználták, akkor azt én átregisztrálhatom?
-
embe
nagyúr
válasz
SunMount3r #3784 üzenetére
Ok. Köszi még egyszer!
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
aelfwine #3780 üzenetére
Szerintem akkor csak én emlékszem jól. A 17-es KODI-tól anno épp a HD audio-t várták egyesek nagyon, mert az a 16.1-ben még nem volt (elvileg sem), csak DD és DTS.
(#3781) embe : A KODI és Himedia Player "lejátszója" két külön dolog, ne keverd őket. Leírtam az előzőekben hogyan működik köztük a "váltás". A Himedia lejátszóval tuti mennek a HD hangok is.
-
aelfwine
tag
válasz
SunMount3r #3778 üzenetére
Most próbáltam 16.1 -es Kodi -val a lejátszást és még mindig van DTS és DD passthrough -val. DTS HD -t és Atmost nem tudok tesztelni, mert azt nem tudja az erősítőm, de ha működik a passthrough nem látom okát, hogy miért ne menne az is. Persze bármi meglehet.
-
SunMount3r
Topikgazda
Egyébként igaz lehet a "szóbeszéd", hogy a 2.0.3-ben ismét bugos lett a 23.976fps, mert pcristi patch log-jában egyértelműen fel van tüntetve rá a javítás: buggy HiMedia 24Hz keep OFF with FW v2.0.3 Android 7.0
-
SunMount3r
Topikgazda
A Wrapper egy "kiegészítő" alkalmazás, ami lehetővé teszi (beállítja), hogy KODI-alól, amikor elindítasz egy videót, akkor nem a KODI lejátszójával, hanem a Himedia saját lejátszójával fogja lejátszani. A lejátszás után pedig ismét a KOID-ba fog visszatérni. Ez akkor kell, ha szeretnéd a KODI felületét a videóállományod tallózására használni (poszterekkel, filminfóval stb.), de a lejátszást inkább a jobb minőséget produkáló HiPlayer-el végeznéd.
Nem kötelező persze a Wrapper+KODI-t sem használni, ha csak elég az egyszerűbb tallózó felület is, akkor a HimediaCenter erre is megfelelő, de a legtöbben a Wrapper-ezést preferálják.
A HiPlayer-nek, mint írtam semmi gondot nem jelentenek a HD hangok.
(#3775) aelfwine: Akkor itt valami keveredés van a HD hangok kapcsán. Itt nyilvánvalóan le van írva, hogy a HD hangok nem mennek a KODI lejátszójával (még a 16.1-re vonatkozóan). (legalábbis ezeken a lejátszókon).:
DTS HD and ATMOS work with this please ?
No. This only adds auto frame rate switching.
For HD-Audio (+ISOs - as it says in the quoted section) you still need wrapper. -> [link] És ahogy eddig olvastam a "shitty" build is csak a DD és a DTS passthrough-t rakja rendbe.
-
sebgutkopf
őstag
1440x1080-as felbontású, nem értem miért ilyen videót készít a Sony fényképező.
Nem lehet állítani a gépen, hogy MP4, vagy AVCHD a rögzítés módja? A Sony-nál az utóbbit kell választani, akkor lesz full hd a felvétel és akkor tud 25 vagy akár 50fps videót felvenni. Értelem szerűen az AVCHD-t más mappaszerkezetbe menti (BD könyvtárstruktúra) és a fájlkiterjesztés nem mp4 lesz, hanem m2ts, de úgyis a kódolás a lényeg nem a konténer.
-
embe
nagyúr
válasz
SunMount3r #3774 üzenetére
Köszi a részletes választ!
Az igazság az, hogy azt sem tudom mi az a Wrapper.nekem csak filmnézésre, zenehallgatásra kellene, és ezt háttértárról. És pont a HD hangok miatt kacsintgatok felé.
-
aelfwine
tag
válasz
SunMount3r #3774 üzenetére
A 16os Kodiban vannak HD hangok.
Amúgy ha ragaszkodsz a 17 -es Kodi -hoz, ezzel elvileg van HD passtrough (a 16os hang modulja van alárakva):
http://mirrors.kodi.tv/test-builds/android/arm/kodi-20170411-a4896c0-shitty-armeabi-v7a.apkEzzel talán még a HDR aspect ratio bug sincs, de erre nem érkezett megerősítés több forrásból.
-
SunMount3r
Topikgazda
KODI 17 egyelőre csak Jukebox gyanánt jó ezeken a lejátszókon. Tehát lejátszáshoz mindenképpen Wrapper-ezni (a Himedia saját lejátszóját hívja meg KODI alól) kell.
KODI 17.1-re más hibát is jelentettek, de Wrapper-ezésre a sima 17-es verzió megfelelő.
Minderre a megoldást ígérik, ígérik és csak ígérik, egyelőre zsákba macska.
Ha lejátszásra is kell a KODI, akkor a 16.1-es verzió továbbra is megfelelő, csakhogy ott sincsenek HD hangok.
Egyébként a Wrapper-el a HimediaPlayer szinte mindent lejátszik így is, HD hangokat is beleértve. (Crop-olt HDR videókkal van csak komolyabb problémája.)Egyfajta proci, egyfajta chipset van mindegyikben.
A legajánlottabb firmware továbbra is az 1.0.9-es.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Szemezgetek egy Himedia Q5 Pro -val. A magyar oldalon ezt találtam:Vajon az új 7-es android verzióval csinálja ezt? És milyen procit emleget? Többfélével szerelték?
Vajon ez a saját médialejátszójuk hülyesége? Kodival normálisan működne?
Ha vennék, akkor pont a HD hangok miatt cserélném le a Pi3-t. -
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #3771 üzenetére
Letöltöttem ezt a videót és ennél is 60Hz-en játssza le. Viszont áttettem a lejátszót 1080p60Hz-re és ilyenkor már a 25fps videót 50Hz-en játssza, de az 50fps-t továbbra is 60Hz-en. A többi fps-el nincs gond.
Igazság szerint azért kérdeztem rá, mert nekem furcsa hogy még mindig kint van ez a patch, miért nem rakják bele a firmwarebe? Már elég sok verzió kijött, szóval lett volna rá lehetőség.
-
aelfwine
tag
válasz
SunMount3r #3767 üzenetére
Nekem amikor fent volt a patch és elindítottam egy videot, elsötétült a kép ugye, hogy átváltson a video lejátszó progira. Na itt ugrott mégegyet a kép, mintha 2x váltana rá, mert elsőre nem sikerül és csak akkor kezdi a lejátszást -> gondolom itt csinál valamit a patch. Erre gondoltam, hogy lassabban indul el a video, mert még valamit állítgat a patch, gondolom beállítja a kimenetet a jó FPS -re, ha kell, ha nem.
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #3766 üzenetére
Itt tényleg azt írja minden felbontásnál, hogy a 25/50fps 50Hz-en játssza le, de nálam a 25fps-es MP4-et 25Hz-en, az 50fps-t pedig 60Hz-en. Szóval itt valami nem stimmel. Mondjuk a 25 képkockás video biztosan nem szabványos, mert csak 1440x1080-as felbontású, nem értem miért ilyen videót készít a Sony fényképező. Ja és a Himedia lejátszóját használva természetesen.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
aelfwine #3764 üzenetére
amikor mindig erőből átvált másik FPS -re-> Pontosan mit értesz az alatt, hogy "erőből"?! Miben más, mint a normál esetben?!
Amúgy most beugrott, hogy kérdeztem már a Futeko-t is, hogy tuti nincs e semmi mellékhatása a patch felrakásának és egyértelműen azt írták, hogy abszolúte semmi.
-
SunMount3r
Topikgazda
Vannak páran akik panaszkodnak, hogy a 23.976fps megint nem megy 2.0.3 alatt. Lehet ott is inkább valami video a ludas, mert azért olyan sokan nem jelentették. De valami ekkor sem teljesen klappol. Futeko meg lapul a témában mint a nyuszi a fűben...
Ha nem játszol le DVD-ket akkor elvileg szükségtelen a patch. Nem tudom pontosan hogyan kell értelmezni, de a leírásában ez is szerepel: 25/50 --> 50Hz ->de lehet csak 25fps-es DVD-k esetén aktiválódik.
A "normál" 24p "ON" működésre pedig ezek: 50/60 Hz --> 23.976/24/25/30/29.97Hz itt speciel nem szerepel az 50Hz-re váltás képessége lejátszás közben.
Nekem ez a két táblázat is elég ködös, mert máshogyan írják le a switch működését a két esetben. Nem tiszta nekem, hogy ez a patch akkor hogyan is működik valójában.
De ha belassít akkor ott tényleg valami másképpen van megoldva.
DVD-khez pedig fel akartam tenni, de akkor marad a MakeMKV...
-
Joshi
titán
válasz
aelfwine #3764 üzenetére
Nagyjából vált rendesen, de a SONY DSC-H200-al készített 50fps-es AVC-nél 60Hz-en játssza le a videót. Ugyan ennél a kameránál ha MP4 formátumot választok ki, akkor a 25fps-es videót 25Hz-en játssza le szóval nincs gond. Egyébként a 23,976 vagy a 29,970-es videókat jól játssza le.
-
aelfwine
tag
Asszem az 1.0.7 -től már csak pár ritkább FPS -t nem kezel jól az eszköz, ami főleg DVD -knél fordul elő nagyritkán. Nekem amúgy a patch csak belassítja a lejátszás elkezdését, amikor mindig erőből átvált másik FPS -re, úgyhogy fel se raktam már azóta. Mindent akadozás mentesen játszik le így is.
Amúgy a 2.0.3 -nál meg pont azt olvastam, hogy visszajött a 23.976 akadozás probléma, amin a patch régen se segített.
-
Joshi
titán
Jelenleg a 2.0.1 fw van a Q5 Pron, minden esetben fel kell tenni a More auto framerate switching Patcht? A Himedia lejátszóját használom, a 2.0.3-as fw tudja automatikusan változtatni a képsebességet?
-
kezo0
addikt
válasz
SunMount3r #3761 üzenetére
Én már rég megcsináltam így, és működik, visszaállt a megszokott gombkiosztás.
-
SunMount3r
Topikgazda
Aki esetleg mégis KODI 17-et használna manapság, annak egy kis infó, hogyan hozhatja "rendbe" a távkapcsoló gombkiosztását (tehát, hogy ugyan úgy működjön, mint KODI 16 alatt).:
->Add-ons / My add-ons / Peripheral libraries / Joystick Support / Disable
Én nem próbáltam (ahogy a KODI 17-et sem), csak most bukkantam rá a Futeko-n és hátha működik...
-
aelfwine
tag
válasz
captainnemo #3758 üzenetére
Mármint viszi a külső feliratokat is, magától?
-
aelfwine
tag
válasz
captainnemo #3756 üzenetére
Feliratokkal hogy boldogul?
-
captainnemo
aktív tag
Kicsit szórakoztam az "Archos Video Player"-el, aminek talán annyi előnye van, hogy jukebox i,s és simán a himedia lejátszó motorját is tudja használnia lejátszáshoz.
Az eredmény a himediaval tökéletesen egyező képminőség lejátszás közben, de nem tudtam hogyan kell a videókat hozzáadni könyvtárostul a media libraryhoz, továbbá a karakter encodingot sem tudtam jól beállítani. A vezérlés is picit kényelmetlen, továbbá a gyorstekerés lassú. Amúgy ígéretes alternatíva.
Szerintem az MX player is a megfeleő beállításokkal a himedia motorját használja, mert pont ugyanolyan a képe. A kodi belső lejátszója szerintem nem, mert a kép, bár az imprex működni látszik valamennyire más.
-
aelfwine
tag
Javaslatok:
1.0.9 -es CFW a legjobb firmware eddig:
1.0.9 CFWHa kell downgrade 2.x.x -ről:
How to downgrade from Android 7 to Android 5.1?Ha nem kell valami program rá, ADB -vel ki tudod őket listázni és le tudod szedni:
adb shell pm list packages -f
adb pull /system/etc/facebook.apk
adb shell rm /system/etc/facebook.apk
adb uninstall com.facebook.katanaÁllandó mountpoint -ok:
[PATCH] Persistent mountpoints for SAMBA / NFS SharesTávirányító patch:
Unofficial Remote PatchMX Player saját lejátszó helyére:
Replace HiMedia Player with MX Player completly -
Joshi
titán
-
jas39
tag
Helló!
Q10 Pro vásárlás előtt állok, de előtte érdekelne egy pár dolog:DTS HD ill True HD és Atmos hangok kezelése milyen?
Lehet tekerni ugrálás,akadozás nélkül?
UHD tartalmak zökkenő mentes lejátszása stb....
Egyszóval, az idáig tökéletesen működő Dune D1-et kell, hogy leváltsa, és vigye a fellelhető 4K, hdr tartalmakat!Köszönöm
-
szrobert
tag
válasz
captainnemo #3735 üzenetére
Ok, köszi!!
-
szrobert
tag
válasz
captainnemo #3733 üzenetére
Szia csak egy kérdés:
SMB megosztásokat lát az MX Player, onnan le tud játszani fájlokat?
Bevallom én próbáltma, de Nekem nem sikerült..
Ha igen, elárulnád hogy lehet erre rávenni?Előre is köszi!!
-
captainnemo
aktív tag
válasz
agoschton #3700 üzenetére
Fura én nálam nincs ilyen. Milyen színtér van beállítva nálad? Bevallom annak változtatása nálam nem okozott drámai dolgokat. Gondolom az imprex alatt a "display mode" az standard, mert ott is persze jól el lehet állítani.
Amúgy teszteltem kicsit most jobban az MX playert. Feltettem az a playercorefactory.xmlt-t amivel ugye könnyebben megy a váltás ide-oda, így jobban össze tudtam vetni. A tapasztalatom az, hogy a gyári és az MX player képe számomra megkülönböztethetetlen az imprex mindkét oldalon működik. Szóval szerintem a lejátszó rész nagyon alacsony szinten van kódolva, vagy valahogy az MX player is azt használja.
-
kezo0
addikt
válasz
SunMount3r #3727 üzenetére
Senkinek sem vagyok a fizetett embere, és felőlem azt teszel a buglist-be, amit csak akarsz, de fenntartom, hogy nem értek veled egyet. Részemről a vita lezárva, Mr. Topikgazda.
-
LEON_01
tag
válasz
-
aelfwine
tag
válasz
Na igen, ez kicsit olyan, hogy nekem az xy TV -men nincs képe a lejátszónak. Hát benne van a specifikációban kifejezetten az a TV modell? Nincs, akkor miért kéne képnek lennie..?
Meg ha szőrszálhasogatóak akarunk lenni: igazából az se működik, ami a specifikációban van leírva szal, akkor most mihez is kellene viszonyítani?
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Egyetértek veled, ez egy androidos OS futtató eszköz, elvárható fusson rajta az ami az androidon fut. nyilván vannak android verzió és esetleg processzor függő alkalmazások, de ott az alkalmazásban ez fel van tüntetve. Amúgy a Tidal, Spotify, Youtube és társai, meg kifejezetten indokoltak egy media lejátszón, hiszen a streaming zenehallgatás egy telefonon is mindennapos ezeken, egy ilyen eszköznek meg ez simán egy alapvető funkciója.
-
SunMount3r
Topikgazda
Amit írtál, annak egyetlen részlete sem indokolja, hogy ne legyen megemlítve a listában. Mintha a Himedia fizetett embere lennél
és arra próbálnál indokokat találni, hogy hogy szépítsünk az összképen azáltal, hogy egy ilyen sokat által igényelt szolgáltatással való inkompatibilitást egyszerűen csak hallgassunk el.
És igen, ha előkerülne még bármi olyan Android-os alkalmazás, aminek elvileg futnia kellene az OS-en és több embernek is lenne rá reális igénye, akkor azokat sem kellene kihagyni.
Mit szólnál, ha az Android-os telefonodra akarnád telepíteni mondjuk a Wi-Fi analyzer-t és nem menne a dolog, csak mert a telód gyártója elügyetlenkedte azt egy frissítéssel?! Nem lenne ez esetben mégis jogos az elvárás, vagy ezt is megmagyaráznád magadnak az előbbikkel?!
A készülék specifikációjának nem képezi részét a Primitive FTP-vel történő kompatibilitás.-> Az Android OS viszont része a specifikációnak, ami alapján joggal elvárható, hogy az erre írott alkalmazások is futni fognak rajta, ennyi.
És jó, hogy említetted a Tidal-t, mert természetesen azt is beveszem a listára...
-
Joshi
titán
"Joshi: "már a DVD korszakban se érdekelt senkit a menü" --> azért elég merész dolog a saját médiafogyasztási szokásaid alapján feltételezni valamit úgy általában a nagy tömegek médiafogyasztási szokásairól... Szóval szerintem kicsit óvatosabban kéne bánni az efféle sommás kijelentésekkel, hacsak nincsenek a birtokodban mindezt alátámasztó hivatalos kutatási eredmények.
"
Nem kellenek ehhez kutatási eredmények, elég csak azt látni, hogy hányan használnak média lejátszót DVD vagy BD lejátszó helyett. Ha egy hiperszuper Himedia Q10 Pro se tudja a DVD vagy BD menükezelést, akkor nincs miről beszélni. Nyilván a menükezelésnek jogi és liszensz vonatkozásai is vannak, szóval ez nem olyan egyszerű kérdés hogy most akkor legyen vagy ne legyen.ui.: ezt a csontot már százszor lerágtuk, akinek kellett a menü az megoldotta eddig is.
-
kezo0
addikt
válasz
SunMount3r #3712 üzenetére
Nem leszek hosszú: egyik "érved" sem indokolja, hogy ezt bug-nak tekintsük. A készülék specifikációjának nem képezi részét a Primitive FTP-vel történő kompatibilitás.
Ilyen alapon nyilván van még számos droidos app, ami nem működik tökéletesen ezen a boxon, mert egész egyszerűen nem ehhez vannak optimalizálva - akkor az mind bug? Mert akkor az összes droidos eszközhöz mindig lehetne hosszú buglist-eket gyártani...
OK, jó lenne, ha a Primitive FTP is működne, mégsem értek vele egyet, hogy ennek hiánya bekerüljön egy buglist-be. A 2.0.1-ben ugye a Tidal sem megy a Kodiban - akkor az is egy bug? Az, hogy a 2.0.3-ban meg épp működik, szerintem totál véletlen, nem hinném, hogy a programozók külön figyeltek volna erre... Majd egy következő fw alatt lehet, hogy megint nem fog rendesen menni.
Akkor már sokkal inkább bugnak nevezném, hogy a 10.3-as iOS-t futtató eszközökkel nem megy az AirPlay (amivel való kompatibilitás viszont konkrétan szerepel a box specifikációjában), ezt pl. - állítólag - javítja a 2.0.3-as firmware.Joshi: "már a DVD korszakban se érdekelt senkit a menü" --> azért elég merész dolog a saját médiafogyasztási szokásaid alapján feltételezni valamit úgy általában a nagy tömegek médiafogyasztási szokásairól... Szóval szerintem kicsit óvatosabban kéne bánni az efféle sommás kijelentésekkel, hacsak nincsenek a birtokodban mindezt alátámasztó hivatalos kutatási eredmények.
-
Joshi
titán
De ha BD50 iso-ról beszélünk, akkor mindenki tudja hogy miről beszélünk. A home videókat nem nevezzük BD50-nek amiből esetleg készíthetünk iso állományt. Egyébként se divat home videóból BD iso-t készíteni, mert akkor már jobb az mp4 formátum ami szélesebb körben támogatott formátum. A Sony FHD fényképezőm tud BD formátumot és mp4 formátumot is rögzíteni gondolom mindkettőnél mpeg2-t használva, de képminőségben nem véltem felfedezni különbséget.
-
Joshi
titán
válasz
Mulholland #3719 üzenetére
Van jónéhány BD50-es lemezem és hozzá egy Panasonic DMP-UB900 lejátszóm, szóval tisztában vagyok a menü jelentőségével. De aki warezol (az iso állomány mindenképpen ezt sejteti) az ne akarjon egyből sült galambot. Én nem tudom hogy oldotta meg az Egreat a BD menü kérdését, de gyanítom hogy kicsit se legálisan, vagy pont ezért kerül annyiba amennyibe.
(#3718) szaszapi ha annyira érdekel akkor PC-én a Power DVD-vel megnézed az extrákat.
-
Mulholland
tag
Ne haragudj, nem célom meggyőzni téged. De vannak azért az érverésedben erős hézagok és olyan dologról alkotsz sommás véleményt, amit nem tapasztaltál meg. Ez persze honfitársainkra elég jellemző. A lényeg az, hogy senki nem kötelez arra hogy ilyet vagy bármilyen más lejátszót megvegyél. Számtalan lehetőség van még. Azoknak szánom majd a leírást, akik érdeklődnek ez iránt. Segítség képpen, hogy valóban ez kell e vagy más. Csupán ismeretet terjesztek. A döntést mindenki maga hozza meg
-
-
Joshi
titán
válasz
Mulholland #3715 üzenetére
Tökmind1, most 300$ a geekbuyingon egyébként a többség nem kuponvadász.
Nincs szándékomban fikázni az Egreat A10-et, de addig amíg közel dupla áron megy mint a Q10 Pro addig nem ajánlott BD menü ide vagy oda. A BD menüt meg nem is értem, már a DVD korszakban se érdekelt senkit a menü.
-
-
Joshi
titán
válasz
Mulholland #3713 üzenetére
Mondjuk ha már off akkor én 300$-t biztosan nem adtam volna Egreat A10-ért, akkor inkább egy Minix Neo U1 + Sony S6700 és még marad sörre + pattogatott kukoricára is.
-
Mulholland
tag
No hát én a héten leváltottam a Himediámat. egy Egreat A10-re. Ami mint tudjátok ugyan erre az alapra épül.
Akit érdekel majd a lejátszós forumon (mivel ez csak Himediabeszámolok majd az első benyomásokról. Előzetesen annyit, hogy a hőn áhított full Blu-ray menü szinte tökéletesen működik és nem csak a Vidon kodival, hanem az alap gyári lejátszó is tudja ezt. A Vidon Kodin el lehet felejteni a Wrappert. HD hang, 3D müködik a Kodival is. No persze itt is vannak grimbuszok, de erősen bíztató az eddigi benyomás, Az Egreat saját gyártói fórumáról is egyenlőre csak pozitívat tudok eddig mondani. Nagyon segítőkészek, és nyitottak az ötletekre (pl. Magyar nyelv támogatás...) No ennyit itt.
-
SunMount3r
Topikgazda
1. A korábbi fw-ekben tökéletesen működött.
2. Sokan -szeretnék- használni, mivel az FTP-n keresztül sokkal gyorsabb a másolás a SAMBA-n, belső winyóra, és mivel ez egy Android-os kütyüként van hirdetve és eladva is, igen szerintem sokat számíthat.
3. "Ígért...?!"->
Eleve nem értem mi a kifogásod azzal kapcsolatban, hogy fel legyen tüntetve a buglist-ben, ha valami átlag sokak által használt alkalmazás egyszerűen nem működik a 40-60K-ért vásárolt ANDROID-os eszközön. Sokat nem "Ígért" még a Himedia, de az OS alapból feltételezi, hogy az erre íródott programok is normálisan futnak vele, szerintem ez alap.
4. Az, hogy ez miként lesz megemlítve az összefoglalóban az más kérdés, nyilván nem annyira kardinális. De pl. én sose használtam (gondolom akkor te se), és mégis gondolok rá, mert jó opció (lenne) azoknak, akik élveznék az előnyeit és ezt preferálják...
A magyarázkodást befejeztem, most te jössz...
-
szaszapi
őstag
Nekem kalibrálva van a tv, képminőség imprex nélkül tökéletes, felesleges alkalmazni hd anyagoknál, nem is szabadna...
Az Mx Player jó dolog ha mkv-t néz az ember, sajna BD struktúrával
nem tud mit kezdeni, a fő m2ts file-ok meg nem mindig vannak 1 file-ként! -
kezo0
addikt
válasz
SunMount3r #3709 üzenetére
A Primitive FTP inkompatibilitás az egy bug? Ígért valahol a HiMedia ezzel kapcsolatos kompatibilitást...?
-
SunMount3r
Topikgazda
Amúgy arra gondoltam, hogy bővítem az összefoglalót egy buglistával a két eddigi legajánlottabb fw alapján, hogy ha valaki mondjuk vásárlás előtt benéz ide, akkor kérdések nélkül is képben lehessen egy szinten pl.:
1.0.9: 3D iso fps, DVD fps, CEC bezavarás, AAC 7.1 no hang, "Lucy" HDR bug, "buta" felirat kódolás felismerés.
2.0.1: Mindezek + felirat "kimaradás", KODI 17 lejátszási problémák, felirat időzítéses videó beröcögés, Primitive FTP inkompatibilitás.Most hirtelen ennyi ugrott be, ha lenne még amit érdemes felvenni a listára írhatjátok azokat is, szedjük össze mindet, legyen akkor teljes a lista.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
agoschton #3705 üzenetére
Forrás címkéje Blu-Ray-en van (vagy hasonló, mert ez is számíthat, de ez a TV-d től függ)?!
Melyik fw van fent most amúgy?
Itt próbáld meg ezt beállítani: Settings->More->Advanced->Video Color->YCbCr422
Az is lehet, hogy akitől vetted, előtte jól elállítgatták.
A friss fw telepítéssel úgyis alapra ugrik majd minden.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
agoschton #3705 üzenetére
Még érdemes ránézni, hogy a lejátszó milyen színteret küld a tv felé. RGB, vagy ycbcr, csatornánként hány bites kódolással?
Amit kéz szín eltolódás írsz nekem inkább hasonlít egyes tv-k bőrszín kiemelés, melegség beállítás hatására, ami egyes tónusokat célzottan manipulál. -
agoschton
újonc
Ma délutáni program meg van
1., 1.0.9 és beállítások tesztelése
2., 2.0.1 és beállítások teszteléseKöszönöm a segítséget, visszajelzek a tapasztaltakról
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
agoschton #3702 üzenetére
Tényleg elég fura, hogy ilyet tapasztalsz. Ha valami biztos nem marketing duma a Himedia-nál, akkor az pont a képminőség.
Ott valami más lesz a gond. Csekkold le, hogy rendes e az összeköttetés, HDMI kábel nem sérült e stb... Normál esetben nem kellene és még csak nem is hallottam, hogy lett volna rá ilyen panasz.
Amúgy én (és még sokan) az 1.0.9-es fw-t tartom a legjobbnak. Első körben ezzel tennék egy próbát (a "tiszta" frissítési módszerrel).
Szerk.: ja és próbáld meg az egész Imprex-et kikapcsolni és úgy megnézni, hogy milyen...
-
agoschton
újonc
a TV-re azért nem gyanakodnék, mert minden más forrásnál nem produkálja ezt a problémát
AC Ryan ugyanazon a HDMI csatlakozón keresztül rendbe van
Panasonic HDD-s DVD felvevő/lejátszó sem problémásÉs milyen FW-t használtok? mire érdemes upgradel-nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- VoLTE/VoWiFi
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- SSD kibeszélő
- Villanyszerelés
- Megjelent a OnePlus 13T
- BestBuy topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, EliteDesk 800 G3 i3-6100T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest