Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sebgutkopf

őstag

válasz blakey #2162 üzenetére

Megpróbltam az SPMC-ben a video hozzáadást, de itt se látta a hdd-t a progi. Belementem a betallózásba, mindenhova, de csak a belső memóriát látja sd-ként, míg tudomást se vesz arról az apróságról, hogy usb-n egy hdd is lóg a lejátszón.
    Ami még feltűnt, hogy amikor elindítom az spmc-t akkor kiírja, hogy a media szerver szolgáltatást nem tudta elindítani.

Most már kevésbé inkább elvi síkon zavar a dolog, mióta a media center féle wrapper lejátszással a színváltó témát le tudtam zárni.

• sebgutkopf

őstag

válasz blakey #2162 üzenetére

Kíváncsi vagyok, hogy így elérem-e. Kötelező hozzáadni a videót? Nekem nem kell media tár, amit megnézek utána azonnal törlöm.

Tegnap viszont a Kodi + imprex témában tovább állítgattam a képet és eddig úgy néz ki megvilágosodtam. A színek elcsúszását az imprex-ben az intelligent color opció egyes előre definiált módjai okozzák. Főleg az optimal nevű beállítás, ami a bőr színtónusát rontja el gyakran, majd lejátszás közben pár másodperc elteltével rááll a helyes színre, de ez elég irritáló. Átálltam user defined-re, kikapcsoltam a dinamikus kontrasztot, meg a szűrőket, a hdr nem tudom mit az imprex-ben és láss csodát azóta a színek nem produkáltak anomáliákat.

Az azonos célt szolgáló funkciók halmozása (tv-ben és media lejátszóban is meglévő) engem zavar. Gondolok arra, hogy a jobb tv-k éppúgy rendelkeznek egy jó adag képjavító algoritmussal és funkcióval (főleg a magasabb kategóriások), amik igen jól végzik a dolgukat, fantasztikus mikro kontrasztot tudnak előállítani, hatékonyan tudnak mpeg és más zajokat szűrni. Akkor miért kéne a lejátszónak is ugyanezzel foglalkoznia, sőt akár a lejátszónak és tv-nek egymás után belenyúlnia a képi információba és egymás ellen dolgozniuk.

Lehet valamikor összehasonlítom az o!play és a q5 pro képét a tv-n azonos képi tartalommal, most már egyre jobban érdekel, hogy mi lehet a különbség.

Új hozzászólás Aktív témák