-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
BEE
addikt
válasz
PR0JECTNR56 #28779 üzenetére
Ezzel a cuccal ne sokat bajlódj szerintem se.
A hangfalkábelt kicserélheted olcsóért villanydrótra, az nálam bevált régen,
valamint sokat javíthatsz az erősítőn alátétekkel, arra nagyon jól reagál.BEE
-
DDL
őstag
válasz
Orion SE 1025B
Üdv: DDL
-
törölt tag
válasz
Ez a hangdoboz mindegyik részletében (hangszórókészlet, doboz, vezetékek, keresztváltó) az akkori idők kompromisszumait viseli magán, tehát egy olcsó, de már nem teljesen hallgathatatlan fajta. Tehát relatíve jelentős javulást tudnál elérni a jobb dobozzal, a jobb vezetékekel. Csakhogy a relatíve kitétel jelen esetben azt jelenti, hogy bármely tuning, ami nem a képességeiben igencsak behatárolt hangszórókészlet kicserélésével kezdődne, az olyan lenne, mint amikor a csiga bedől a kanyarban. Ezt a hangdobozt a "cucilista" korszakban érdemes volt tuningolgatni, mert akkoriban nem volt más, azzal főztünk, ami volt. Manapság azonban 15(-20)ezer forintért már ennél jelentősen minőségibb hangdobozhoz is hozzájuthatsz használtan, tehát csak akkor állj neki, ha az a szándékod, hogy a vele való bíbelődés révén tanulni akarsz egy kis hangdobozépítést, tehát ha öncélú hobbiból bíbelődnél vele.
Egyébként egy jó állapotú Orion HSE 1025B ma is jó ár/érték viszonyú erősítőnek számít, olcsó, de korrekt hangja van az árához képest. Tehát a kellemes meglepetésed elsősorban az erősítőnek volt köszönhető, miközben persze az a hangdoboz sem gagyi, csak erősen behatárolt képességűek a hangszórói.Szerk.: egyébként esztétikai okból "cseresznyefásítani" ezt a hangdobozt olyan lenne, mint amikor egy egységes műemlék épületegyüttest szétbarmolnak mai "modern" üvegfelületekkkel kiegészítve. A HS9 "így szép, ahogy van", a maga pórias proliságában.
-
BluEyes
őstag
válasz
A cseresznyefa jól hangzik, de egyáltalán nem biztos, hogy jobban is szól, mint az eredeti doboz. (gitárnak tuti jobb a tömör fa, de ez itt most nem az). Én nem kísérleteznék ezzel, ha az esztétika annyira lényeges, akkor valami öntapadós famintás fóliát tennék rá.
A váltóban az eredeti elko-t mindenképp cseréljed ki, ennyi év után az már minden, csak nem kondenzátor. A csiptetős csatlakozót érdemes cserélni valami csavaros-banánosra. Asszem ebben is a jó öreg zsákvászon-szerűség volt csillapítóanyag gyanánt, azt érdemes lenne kidobni a dobozból, és helyette valami tisztességes csillapítást alkalmazni (erről a hangfalépítős topikban érdeklődj).
Át is kábelezheted belül, de fölösleges bele drága drót, sima olcsó réz, oszt jóvan.
Nos, kábé ennyi.
A szigetelés - azaz hogy ne szuszogjon sehol - nagyon fontos, el kell tömíteni a hangszórók körül, illetve a hátlapnál is a réseket (hangfalépítős topicban majd kiokosítanak erről is). -
válasz
Az én véleményemet úgy értékeld, hogy sehol sem vagyok hozzáértésben a többiekhez képest. Én nem nyúlnék hozzá egyáltalán hanem használnám úgy ahogy van. Egy ugyanilyen hangfalpárt használok napi szinten, egy sony erősítővel. Eleinte arra gondoltam hogy lecserélem a hangfalakat, és repkedtek gondolatban a tíz- és százezrek. Aztán rájöttem hogy én ezen nagyon szeretek zenét hallgatni, és élvezem rajta a zenehallgatást, így aztán az égvilágon semmi okom nem lett rá, hogy lecseréljem őket.
-
SunSoul
tag
válasz
Szerintem nem érdemes ezzel ilyen szinten foglalkozni. Ha mégis belevágsz először a váltót kellene gatyába rázni, mert ha jól tudom a mély még váltva sincs. Doboz merevítése sem nagy költség. Olcsó "kéznél lévő" kábelekkel is lehet kísérletezni, ha van türelmed. Csillapítóanyagokkal is lehet "játszani". A cseresznye dobozt nem tudom hogy tervezted megvalósítani (saját anyagból magad csinálod?). Nálam a végfoknak van tömör cseresznye doboza, az 15-ből nem jött ki.
-
andorra
őstag
válasz
Minden apró változtatás hallható valamilyen mértékben, nemhogy ilyen jelentősek. A várható erefmény elég bizonytalan, a jóslás kategóriájába tartozik. Ettől függetlenül: én nem költenék erre a rendszerre semmit, hanem teljesen a 0-ról kezdeném. Természetesen ez pénztárca függő is, de legalább olyan fontos a szükséges ismeretek megszerzése, ami nem egy könnyű feladat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Politika
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek
- Projektor topic
- Sorozatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest