Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PR0JECTNR56

    addikt

    Sziasztok!

    A napokban hallgattam itthon egy régi, már jó ideje nem használt összeállítást. A setup bizonyára nem lesz ismeretlen néhány ember számára. Az erősítő egy Orion HSE 1025B volt és két darab Orion HS 9 hangfalat hajtott meg. A hangja egészen kellemes meglepetés volt, ahhoz képest, hogy nem vártam tőle túl sok mindent.
    Esztétikailag nagyon jó állapotban van mind a hangfal, mind az erősítő, de a hangfalat szeretném egy kissé átalakítani, de mivel abszolút kezdő vagyok a témában és nincs semmi ismeretem ilyen jellegű átalakítással kapcsolatban, ezért fordulnék hozzátok.
    A hangfalak dobozát szeretném teljesen lecserélni cseresznyefa dobozokra, illetve a hangszórókat fedő fix szövetburkolatot (és így az előlapot) szeretném egy levehető kivitelűre átalakítani.
    A kérdéseim pedig az lennének, hogy a cseresznyefa doboz mennyiben módosítaná a hangját, ha a felépítése megegyezne az eredetiével?
    Érdemes esetleg a kábeleket lecserélni benne?
    Vagy van olyan komponense ennek a hangszórópárnak, amelyet viszonylag alacsony költségek mellett érdemes kicserélni?
    A hangszóró dobozának szigetelése mennyire fontos?
    És végül érdemes ebbe belevágni vagy jóval többe kerülne, mint amennyit megér?
    A módosítás lényegébe véve esztétikai szempontból lenne fontos. Árban max 15-k szánnék a hangfalpár átalakítására, bár ezt nem tudom mennyire elég. :D
    Előre is köszönöm a segítségeteket. :R

Új hozzászólás Aktív témák