- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AI a játékokban és azon túl
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
A Hearthstone több, mint 6 éves játék így szinte minden információ megtalálható a topicban. Ennek ellenére érdemes inkább kérdezni, mert nincs karban tartott mindenre kiterjedő tudástár, és a gyorsan változó szabályok, kártyák, és eltérő játékmódok miatt ilyen nem is nagyon fog előállni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz zolka95 #44766 üzenetére
hát, ha eddig nem volt boomod, akkor most már ne csinálj szerintem. wildban még ennél is kevésbé lesz balanszban a meta, bohóckodás és luckfest lesz az egész.
a naxxban van 4 trash legend, ami soha nem volt jó, plusz két epic, amik csak nagyon korlátozottan voltak játékban eddig is.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
whitezo88
nagyúr
válasz zolka95 #44766 üzenetére
de, jól hangzik mivel megszűnik ez az imbalanced meta, amin a kiegek kb semmit se változtatnak, és borul minden. Hála az égnek, sokan vártuk már ezt akik kezdetektől játszunk. Wild-ba be se fogok nézni, az biztos... az elavultak meg mennek a levesbe dustnak. Eddig az összes pro streamer csak méltatta.
[ Szerkesztve ]
-
voyager4.4
senior tag
válasz zolka95 #43705 üzenetére
Nem rosszak, de a mostani metában gyengék. Mech mage nálam nagy kedvenc amúgy, az első igazi dekkem volt a zoo mellett, de most nem játszanám. Ellenben a rönólokkal ami nagyon adja. Linkelt pakliba én +1 po-t -1 twistinget javaslok, esetleg pig game hunter dr. poon és óriások ellen.
szerk: nincs szerk.
[ Szerkesztve ]
no fate but what we make
-
DaveNo1
veterán
válasz zolka95 #37933 üzenetére
Nézd meg ezt a videót, ebből meg lehet tanulni, hogy legyen az ember legend facehunterrel. Nokappa
You are not prepared.
-
Mister_X
nagyúr
válasz zolka95 #37024 üzenetére
Trash hunter, sok egy manás minion, charge dögivel, UTH. Ha kint hagy egy kisebb boardot meg egy-két spórát, leraksz egy wolfridert és eltolod az unleash the skillt és kész.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
NyxNyxNyx
addikt
-
DaveNo1
veterán
válasz zolka95 #36817 üzenetére
"Hát én erről most hallottan először. Hogy olcsó pakli felér egy legenddel telivel"
Végül is csak pár órája magyarázzuk ezt.
pachito: Jó ő kicsit túlzásba vitte a lapok lehúzását.
Strifecro ezt a 10 kártyát tartja a legjobbnak + pala epicben benne van a lehetőség, hogy nagyon jó decket lehet rá építeni.
1. Thunder Bluff Valiant (shaman rare: 5/3/6, Inspire: give your totems +2 attack)
2. Totem Golem (shaman common: 2/3/4, overload 1)
3. Twilight Guardian (nuetral epic: 4/2/6, battlecry: if you're holding a dragon gain +1 attack and taunt)
4. Tuskarr Totemic (shaman common: 3/3/2, battlecry: summon any random totem)
5. Rhonin (mage legendary: 8/7/7, deathrattle: add 3 copies of arcane missiles to your hand)
6. Varian Wrynn (warrior legendary: 10/7/7, battlecry: draw 3 cards put any minions you drew directly into the battlefield)
7. Darnassus Aspirant (druid rare: 2/2/3, battlecry gain an empty mana crystal. Deathrattle: lose a mana crystal)
8. Alexstrasza's Champion (warrior rare: 2/2/3, battlecry: if you're holding a dragon gain +1 attack and charge)
9. Argent Horserider (neutral common: 3/2/1, charge and divine shield)
10 . Master Jouster (neutral rare: 6/5/6, battlecry: "joust" gain taunt and divine shield)
10+1 Wildcard: Mysterious Challenger ( paladin epic: 6/6/6, battlecry: put one of each secret from your deck into the battlefield)Fects: A warrior legend szerintem is túl van hypolva, már alig várom, hogy shadowflame, lightbomb stb letakarítsa az overextend boardot, és feladják a p2w warrior játékosok
[ Szerkesztve ]
You are not prepared.
-
pachito
őstag
'Már csak az a kérdés az új kieggel is ilyen hatásos lesz-e a facehunter. Remélem.'
A lapkészletet elnézve, ha tippelnem kellene akkor nem-et mondanék; Gormok kivételével nem sok új játékszert kapnak az aggro paklik (nincs pl új silence).
Igaz, az Inspire mechanika kicsit lassúnak bizonyulhat, de egyrészt lapon mindig máshogy néznek ki a dolgok, mint gyakorlatban (aki a megjelenéskor már tudta, hogy mekkora királyság lesz a Patron és épp Warriorban, az tudhat valamit), másrészt pedig rengeteg az új removal/heal/taunt.
-
alpihun
senior tag
Nézz twitch streameket. Sokaknak minden gold lapjuk megvan s mégsem control deckekkel nyomulnak. Trump hybrid/midrange hunterrel lett rank 5-ről legend egy hete. Forsen zooval nyomul legenden is. Patront mindenki tolja. Firebat 4 napja kezdett el asian játszani, f2p only és már rank 6 eboladinnal, s közben magyarázza is, hogy mit miért csinál.
Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
F-ECT$
titán
És úgy gondoltam az a jobb pakli, amiben jobb és ritka lapok vannak többségben.
Ez nettó hülyeség, az a jobb pakli, ami több paklit ver el, mint amennyitől kikap.Kb ezek most a jó paklik:
Grim Patron Warrior - 1000 dust
Demon Handlock - 6500 dust
Oil Rogue - 3500 dust
Mid-Range Druid - 4000 dust
Mech Shaman - 3500 dust
Zoolock - 5000 dust
Control Mage - 6000 dust
Aggro Paladin - 3000 dust (Leeroy nélkül 1500)
Hybrid Hunter - 1500 dust
Face Hunter - 1000 - 2500 dust
Control Warrior - 10000 dust
Freeze Mage - 7000 dustVan köztük olcsó, közepes és kifejezetten drága is.
Dive ever, work never.
-
fogtunder
nagyúr
válasz zolka95 #36807 üzenetére
de, ez színtiszta irigység.
most akkor gondolj bele, hogy a játékosoknak azon része, aki minden hónapban elmegy legendig, az mennyire rohadtul megun egy lapkészletet, mire kijön az új, ráadásul a BRM kb. nem is számított, mert alig kavart valamit a metán. egy TCG/CCG meghal, ha nem jönnek aránylag gyakran új lapok, mert a játékosok magja ott fogja hagyni az unalom miatt.
aki elmegy legendig, annak leginkább ideje van játszani a játékkal, amiből elsősorban tapasztalata, gyakorlata lesz, másodsorban kártyái. többen is írtuk már, foshugy dust költségű paklival is lehetsz legend, nem tudom elképzelni, hogy ha betörnéd Muklát és Crusht, akkor egy hunter pakli ne jönne ki belőle, onnantól már csak időre van szükséged. a legendet a játékosok nagy része nem control paklival tolja le, mert legalább 3szor annyi idő, az aggro meg többnyire olcsó. ha meg van egy eboladinod vagy huntered, akkor csak te magad vagy a gát abban, hogy bemenj rank 10 alá.
tény, hogy a GvG-nél becsatlakozó tábor, vagy aki a Naxxot nem farmolta ki időben, az hátrányba került, pláne, ha nem is játszik eleget, és a Blizz tesz is lépéseket az ügyben (pl. spectate küldi, most az új aréna nyeremény rendszer), de úgy hadd ne kérjek már elnézést, mert launch után elkezdtem játszani a játékkal és előrébb vagyok, mint aki egy évvel utánam kezdte.
a jutalommal kapcsolatban meg lásd előző hsz-em. aki ilyen rankokon mozog, az simán játszik annyit, hogy arénából meg a farmolt goldból valszeg amúgy is kijönnen neki egy új kiegészítő, szóval totál tárgytalan. tudom, szar dolog szembesülni vele, hogy egy f2p játékba vagy pénzt, vagy időt kell belerakni, de ez van.
-
F-ECT$
titán
És igen, aki legendig jut nem csak jól játszik, hanem jó kártyái is vannak. Tehát nagy valószínűséggel fizetett egy csomót.
Valószínűleg, de ez nem feltétel, mint ahogy páran írtak is 1000-3000 dustos legend képes deckekről, ami 1-2 hónap játékkal simán összejön. (Napi 1 paklit lehet nyitni, az kb 100 dust.)Ne könnyítsék már őket azzal, hogy még arany epic lapokat kapnak.
Nekik ez már jó eséllyel nem könnyítés, hanem csak kozmetika.A sok kiegnek is van rossz oldala. Az új játékosok nem tudják utolérni a metát.
Aminek hatására egy csomó régi jó lap kiesik, így nem is kell őket már lecraftolni, pl Cairne.Annak a legjobb aki már a béta óta játszik.
Ez így van, de aki időt tett bele, annak legalább ennyi előnye legyen.Ettől függetlenül én is várnék már a Blizztől egy új játékosokat segítő lépést, pl Classic packokra egy 50%-os leárazást.
Dive ever, work never.
-
JNashville
senior tag
Szerintem teljesen rossz következtetést vonsz le a tapasztalataidból, ez a játék (egyelőre) nem paytowin, egyszerűen gyorsabban lehet változatos deckeket összerakni, ha költesz rá. Ez például teljes tévedés:
És igen, aki legendig jut nem csak jól játszik, hanem jó kártyái is vannak. Tehát nagy valószínűséggel fizetett egy csomót.
Több magyar streamer is van, aki nem költött érdemben a játékra, és mégis legend több szezonban is, én is többször jutottam Rank5-ig úgy, hogy kizárólag a BRM kinyitására költöttem, arra is csak lustaságból, nem volt időm akkoriban goldot farmolni.
Átlagos képességű játékos átlagos lapkészlettel simán elér egy egyszámjegyű rankot, ha neked ez nem megy, ne a játékot hibáztasd. Egyébként ez a hóvégi Mikuláskodás is a kezdőkön segít, nem pl. rajtam, +2 golden lap sokat nem oszt-nem szoroz egy komolyabb gyűjteményen. Amikor elkezdtem a béta végén, még semmi ilyen nem volt...
[ Szerkesztve ]
MARVEL AT HIS MIGHT!
-
alpihun
senior tag
válasz zolka95 #36792 üzenetére
Én is kb 3 hónapja játszom normálisan. Esett eddig egy TBK és egy Szilva. Előbbi remélem most visszajön metába s tudom használni, utóbbi meg op, csak önmagában kevés control paklit összerakni, később jó lesz.
Naxx 4 szárny és brm 2 szárny van eddig, 1000 goldom épp új kiegre (arénázok majd, s craftolok pár új common/rare lapot), többit meg arénáztam és önfenntartó szinten megy már (7 win átlag, volt már többször 11 is).
Van 3 hunter deckem: face, hibrid, midrange, eboladin, patron, szinte kész oil (2 prep nagyon kellene), mech mage, mech shaman, otk buffolós pap. Nem mind tier 1-ek, de only naxx/brm és common/rare, 0 epic/legend. De nagyon kevés játékkal (napiküldi rankeden) is rank 10 vagyok épp.[ Szerkesztve ]
Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
salaam
senior tag
válasz zolka95 #36792 üzenetére
Ez nem negatív vélemény volt, hanem marhaság. A negatív vélemény az, hogy elrontották, aki most/nem rég kezdte már tényleg nem tud felzárkózni, számukra kellene valami könnyítés, mondjuk legyen ingyenes Naxxramas. Az, hogy aki elől van, biztos pénzt költött, dögöljenek meg, ne is kapjanak semmit, elég nekik, hogy fizetni mertek egy játékért/ban nem negatív vélemény
És ahogy giorgio mondja, kicsit unalmas már a p2w. Control Warriorom 10000dustba került, mégis megveri az 1700 dustból kirakott eboladin.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz zolka95 #36787 üzenetére
miért ne kapjon jutalmat, aki többet ér el? ezt azért nehéz összerakni fejben. egyrészt, akinek megvan az összes lapja, annak ez sokkal kevesebbet fog számítani, mint akinek nincs, mert max kapunk egy arany verziót egy olyan lapból, amivel már amúgy is tudnánk játszani, szóval csak kozmetika, míg akinek hiányos a gyűjteménye, simán kaphat olyat, ami még nincs meg, illetve ha megvan, akkor pedig kraftolhatsz belőle egy erősebb rare lapot.
két napja én is ráálltam a hunterre, mert éppen ezzel tudtam kimozdulni az ingázásból, 1db legend van benne, Loatheb, a dust költsége minimális, és simán életképes bármilyen rankon. ez a pay2winezés amúgy is nagyon unalmas már, pláne mikor a 8000 dustos paklimat szanaszét szívatja az eboladin.
-
Mister_X
nagyúr
válasz zolka95 #36787 üzenetére
Van egy jó hírem, a patron 1000 dustos és legend képes. De vigyázz, nehogy rank 5 alá menj! Lehet valamelyik patron lerak egy golden Thaurissant!
[ Szerkesztve ]
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
-
-
saelin
veterán
válasz zolka95 #34947 üzenetére
Nekem akkor szerencsém van, mert sok hunter, warlock questet kapok, ami meg nem az - és kevés goldot ad -, azt cserélem. Pala, rouge, druid nálam instant csere, mert azokhoz nincsenek lapjaim, basic deckkel meg nem fogok kínlódni.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
tretyak
aktív tag
válasz zolka95 #34566 üzenetére
Ez így eléggé user error
Amúgy meg gondolj bele, ez így biztonságos: azt az adott passgenerátort rendeli az accountodhoz, mással nem működik, ha a blizz nem tudná, hogy melyik a te aktív authenticatorod, akkor bármivel be lehetne lépni, semmit se érne. Hasonló elven működik nálunk a céges vpn-re kapcsolódás külső hálózatról, jó ez a módszer, csak figyelni kell, én is elszúrtam egyszer anno.
BTW működik az SMS protect is magyar számmal (legalábbis egy hónapja még nekem ment). -
törölt tag
válasz zolka95 #34568 üzenetére
Wat?
Pont, hogy elég feltűnően figyelmeztet. Az ne a blizzard hibája legyen már, hogy saját bevallásod szerint is problémás annyira az angolod, hogy ezt elolvasd.
Egyébként leirni se feltétlen kell, en csináltam egy képernyőmentést és az ott pihen neten a dropbox mappámban.
A másik dolog pedig, csak akkor "veszik el" és kell az egész mizériát újra csinálni, ha új a telefon vagy teljes restore-t csinálsz. Ha csak frissít akkor hozzá se kell nyúlni.A három jelenleg legnézettebb streamer egyaránt handlock-ot játszik, annyira jó lesz megint csak warlock-kal találkozni.. Legalább most nem zoo ellen kell "mulliganelni" (szép magyar szó).
[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
válasz zolka95 #34568 üzenetére
Mikor létrejön a kapcsolat, akkor kapsz egy ilyet (ez régi + néhány számot megváltoztattam):
US-1226-0475-4536
S4HD7W5DXTAz első a sorszám, a második meg az a kód, amivel le tudod választani az authenticatort az accról. Emlékeim szerint elég nagy betűkkel írták, hogy ezt jegyezd meg, mert kelleni fog.
Dive ever, work never.
-
törölt tag
válasz zolka95 #34555 üzenetére
Amikor az autentikátort "csináltad" a hivatalos honlapon, ott volt egy olyan lépés, hogy kérte a 14(?) karakter hosszú kódot és az éppen aktuális auth. kódot is. Ez minősül aktiválásnak, mivel így adod hozzá a telefont úgymond az account-hoz. Ha ilyen nem volt, próbáld meg a művelet elején kapott mail-ről újra végigcsinálni az egészet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zolka95 #34106 üzenetére
ennyi győzelem mellett csoda, hogy nem jöttél még rá. ez azért van, mert a legtöbb mage deck nagy gyengéje az a szörnyen op plébános. pláne amit linkeltél (egyébként vaporize? komolyan?). tele van 2-3 attack-os lényekkel, amik hp-ja sem a legnagyobb. ha felcsapod a priest résznél azt a bizonyos könyvet akkor rájössz, hogy miért (is) szenvedés ellene ilyen fajta mage paklikkal játszani.
az pedig, hogy mennyit veszít az ember. én napok óta 11-12 között mozgok fel-le. egyik nap írtam is, hogy milyen "jó" statisztikával zártam a napot ez a tendencia tegnap is folytatódott. nem is értem miért, hiszen sose volt ilyen gondom, még rank5 alatt se, hogy egy huzamban 6 meg 7 vereségek.
ha pedig nagyon nem megy ne erőltesd, nem fogy el az a sok win, majd max később lesz meg. nem árt néha pihentetni, mert a sok frusztráció akarva-akaratlanul is sok misplay-t eredményez. -
fogtunder
nagyúr
válasz zolka95 #34104 üzenetére
nagyon sok sebből vérzik ez a pakli.
ami kuka:
vaporize
arcane nullifier
healbot
1 polymorph
faceless
emperor
grim patron
bagolyami kellene bele
még egy scientist
még egy portal
két mana wyrm
két mech yeti
még egy azure drake
boom/loatheb thaurissan helyére
antonidas KT helyére (gongolom ez nincs meg)nem kell meglepődni, hogy a priest körbepofoz vele, alig van 4 attack lényed, a többivel meg azt csinál, amit akar (shadow madness, cabal, death.
-
fogtunder
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
válasz zolka95 #32805 üzenetére
hagyjuk már ezt
facehunter = 0 epic - 0 legend
zoo = 1/0 epic - 1/2 legend ízlés szerinta többi mind common/rare, mindkét paklival lehet sikeresen játszani, a zoo-val szerintem még élvezhető is, pláne mióta működik a démon szinergia és kicsit midrange-esebbre van hangolva. ezzel a két paklival bármit elérhetsz, amit HS-ben el lehet (jó, arany sámán herod nem lesz belőle). nagyrészt tényleg nem a kártyákon múlik, ha nem basic deckkel nyomul az ember, hanem úgy legalább valamennyi kártyája van, hanem tudáson és időn. majd ha egyszer lesz mondjuk egy control warrior paklid és elvernek vele rendszeresen, mint engem, mert nem tudsz vele rendesen játszani, akkor rájössz, miről van szó.
-
whitezo88
nagyúr
válasz zolka95 #32712 üzenetére
mivel a Corr kör elején aktiválódik, nem tudja KT visszahozni.
giorgio: shaman trash arénán, mivel rare több jó és fontos lapja is (storm, burst, wolves, powermace...), én mindig rosszakat mentem shamannal, és streamereket se látok vele sokakat menni. nagyon durva draft kell hozzá hogy sok win legyen. Ellenben ugye mage, ahol flamestrike, fireball, poly frostbolt mind basic...
-
tretyak
aktív tag
válasz zolka95 #28865 üzenetére
Ez inkább deck, mint kasztfüggő (pl. druidból is van ramp és mill, mindkettőnek teljesen más a countere), itt nézelődj, nagyjából jók a számok:
https://tempostorm.com/articles/the-meta-snapshot-11-blackrock-mountain-approaches
Bocs, mobilról vagyok, nem tudok linkelni.[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
válasz zolka95 #28862 üzenetére
Persze, mindennek van countere - és éppenséggel a facehunter és a midrange hunter az egyik legkeményebb matchup a rogue számára, plusz a control warrior, ha fel tudja magát nyomni armorral.
-
ígyvanferi
addikt
válasz zolka95 #28716 üzenetére
Ez egy 3 wines aréna deck.
Fogalmam sincs, milyen lapjaid lehetnek, ezért nem tudom, milyen paklit tudnál összeállítani, de ad1.: törekedj arra, hogy mindenből kettőt rakj be, ad2.: kukázd kapásból a következő lapokat: Raptor, Grunt, Engineer, Trogg, Counterspell, Nova, Pain, Deathlord, Demolisher, infantry, Gobgoblin, Nullifier, Blizzard. -
F-ECT$
titán
válasz zolka95 #28716 üzenetére
Mindenki visszaesik rank 17-25 közé, szóval pár napig a legjobb játékosokat is megkaphatod ellenfélnek. De ami nagyobb baj: a deck. Hiába tűnik jó ötletnek sokféle kártyát berakni egy adott mana költségre, gondolván hogy az egyik az egyik a másik meg egy másik szituációra jó, sokkal hatékonyabb ha eldöntöd, hogy melyik kártya segít többször, és abból teszel be kettőt. További hiba, hogy vannak gyenge kártyák az adott mana költségért, amiket nem igazán éri meg sehol sem játszani (pl Frostwolf Grunt). A harmadik hiba, hogy kevés a szinergia a kártyák között, bár egy kis Hobogonblin-osat felfedeztem. Negyedik: kell valamilyen win condotion, és eköré kell paklit építeni, nem csak random kártyákat bedobálni, mert ez nem aréna.
Dive ever, work never.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ! Newskill Valkyr fekete gamer, irodai szék
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS ROG STRIX SCAR III makulátlan állapotban, GTX 1650, 16Gb Ram, 512SSD, i5 9300H, 120hz, AuraSync
- VADI új MacBook Air M3 15" 8/10/16 16GB 256GB 3év gar, MAGYAR BILLENTYŰZET!
- Akció! Dell Latitude E6420 laptop (14/i5-G2/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla