Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mikk2000

őstag

válasz DeathAdder #40753 üzenetére

A vinyók úgy szoktak lenni beállítva, hogy az elején a sebesség maximális, és egyre csökken, azaz a szélétől a belsejéig sorrendben tárolódnak az adatok. Néztem neten hdtach erdményeket >=3TB vinyókra, és hát ilyesmit adott, mint amit te is mellékeltél. Feltehetőleg nem kezeli megfelelően ezt a vinyót ez a program ezek szerint, de mivel én ajánlottam, ez az én saram. Nekem a 2TB-ost reálisan mutatja.

Itt pl. látszik egy 4TB-os WD RED tesztje hdtach-al: [link]
    és ugyanez a vinyó hd tune pro-val: [link]
    Azért van különbség.

Kérdés hogy a sime free hdtune amit írtam (ami régi verzió) az megfelelően működik-e majd, szóval ez a hdtach mérés számomra nem látszik helyesnek, tehát egy hdtune mérést futtass szerintem (rakat ilyen hasonló progi van). Ebből kiderül hogy a lemez mekkora területén, mekkora sebességre számíthatsz. Most remélem tényleg! :)

De az előttem szóló is jól írja, ha direktbe torrentezel a vinyóra úgy, hogy nincs lefoglalva előre az egész terület, akkor hiába nagy fájlokkal dolgozol, bizony nagyon töredezett lehet, aminek a visszaolvasása lassú, főleg ha ez még azzal párosul hogy amúgy is a lemez vége felé van a fájl. Tehát ez esetben valóban segíthet egy rendes defrag (nem tudtam hogy van aki a windows beépített defragját használja). Ha nagyon bele akarunk menni a részletekbe, azt is meg lehet említeni, hogy nagyméretű fájlok tárolására szánt vinyón a kluszterméretet is lehet nagyobbra venni, ami ugyan helyveszteséggel jár, de kevésbé lesz töredezett a fájlrendszer. NTFS-nél 64KB-ig lehet menni, de még a 16KB is sokkal jobb, mint az alap 4KB ebből a szempontból.

• kigyi_23

addikt

válasz DeathAdder #40753 üzenetére

Csak egy jótanács: a torrent kliensed úgy állítsd be, hogy foglalja le a teljes méretet a winyón egyszerre, mert amikor több cuccot töltesz akkor nem biztos, hogy sorba kerül a winyóra minden file, bár most már szinte minden egyben van (ISO, MKV), de azért előfordulnak még helyek ahol több darabban töltöd és ott problémás, ha 5-6 torrentet egyszerre adsz hozzá :D Ez már nagyon off, de a winyó lassulási problémákat többnyire késlelteti.

Új hozzászólás Aktív témák