- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nova91
tag
Csáó!
Van egy 160 Gb Maxtor Sata2-es HDD-ém ami betelt ezért vettem mellé egy Samsung Sata2 320 Gb-os vincsit. Nah most beraktam a Samsungot belé dugtam a rózsaszínü Sata kábelt és a megfelelő tép csatlakozót. A BIOS-ban ott van a samsung meg a maxtor (Sata 1 & Sata 2 ) a dvd íróm meg Primary slave-ben. De a saját gépen belül nem találom az új meghajtót csak a maxtort. Ugy szeretném, hogy a maxtoron meg marad minden (xp) és a samsung csak egy kiegészitő vincsi amire tovább rakok dolgokat. Valaki pls help hogy tehetem láthatóvá mivel így nem tudok rá telepiteni semmit.
A választ előre is kösz. -
Ligend
tag
Hátha tud nekem valaki segíteni.
Van egy Maxtor 6Y120L0-as merevlemezem (120 GB, ATA, 2 MB, 7200), ami annak idején egyszer csak elfelejtette a SMART-ot. Kikapcsolt állapotúnak látszik, bekapcsolni nem lehet, hibát jelez a műveletre. Egyébként tökéletes, nincs rajta bad sector, nem kattog, de így nem érzem teljesen biztonságban a rajta tárolt adatokat.
Természetesen több gépben és több kábellel is próbáltam, nem ilyen eredetű a hiba.
Valami ötlet, hogy mit lehetne vele kezdeni? (azon kívül, hogy 1) használom így, 2) kihajítom)
-
törölt tag
Hi!
Problémám az lenne, hogy a HDD-m a hangja alapján kikapcsol kb 1 percre, majd újraindúl.
Ez hálózati másolásnál rendszeresen eljátsza, többszőr is, de bármilyen műveletre randomra szintúgy.Az eseménynapló ezt írja: (érdekesség, hogy pont percenként ismétli)
http://csopihu.extra.hu/HDD/Hibalista.jpg
http://csopihu.extra.hu/HDD/Figyelmeztetes.jpg
http://csopihu.extra.hu/HDD/Hiba.jpgKis tech infó a gépről:
Fujitsu Siemens Amilo Pi 1505 noti
Sata-n (I) keresztül csatlakozik a kis WD-HDD, de van mellette firewire-n egy Mybook, de ez szerintem lényegtelen.http://csopihu.extra.hu/HDD/Eszkozok.jpg
Legújabb driverekkel.Esetleg valami ötlet?
-
Thrawn
félisten
válasz
tomi0000 #5685 üzenetére
Nagyszerű, a válasz gomb már megvan, de a mod gombot is használd kérlek, azért van. Ne írj feleslegesen három hozzászólást ha egybe is belefér!
Ha van rá lehetőséged nézd meg azt a vinyót egy másik gépben, hogy felismeri-e. Ha igen akkor valószínűleg az alaplappal van valami gond. Ha másik gépben sem működik, akkor új HDD-t kell venned.
-
tomi0000
csendes tag
brobalta a windows ujra telepiteni.
bootoltam a win cd-t es nincs merevlemez amire telepitsen.ezt irja -
tomi0000
csendes tag
nem jut el semmedig.
1.bekepcs- driver detecting please wait
2.a dvd felismeri
3.please boot cd -
Thrawn
félisten
-
tomi0000
csendes tag
egy 8500gt volt es csereltem 9600gt re.
csak ra telepitettem az uj drivert.mi a megoldas????
segitsetek -
tomi0000
csendes tag
igen nem toroltem a regi drivert
az baj?????
-
tomi0000
csendes tag
a lenyeg hogy nem indul.
bekapcsolom _detected driver -es csak a dvd meghajtot ismeri fel.a hdd csatlakozot
csereltem,mozgattam.es semmi nem indul sehogy.160gigas samsung ,p5b alaplap core2 2,66 proc,2giga ram ddr2es
9600GT geeforce 512mb -
tomi0000
csendes tag
bocsi itt vok.
és mit csinaljak vele.az van h vettem uj video kartyat es tv tuner
kicsereltem es mar nem ismerte fel a hdd met.egyszer elindult ugy 10 szerre. kikapcsoltam es mar el sem indel -
liksoft
nagyúr
válasz
DjPremier #5664 üzenetére
A hibát kontakthibának hívják. Ha a drive "befagy", akkor nem képes a detektált hibát visszaírni a SMART adminisztrációba, hiszen megfagyott. Így a SMART nem is fog mutatni változást (romlást). Az ilyen hibát célszerű stabilan kiszűrni, mert bármikor újból jelentkezhet. Tipikus esete a SATA tápcsatlakozó átalakító. Ilyent nem célszerű használni.
-
tomi0000
csendes tag
hello van bent valaki???
nem ismeri fel a hdd met a p5b alaplapom -
Talki
csendes tag
5649re vmi megoldas ?
-
Primőr
aktív tag
Sziasztok!
A probléma:
Van egy gép, ASUS P4V8X-X alaplap, és belekerült egy 200-as Samsung SATA winchester. NAgy nehezen rájöttem, mi kell ahhoz, hogy az alaplap felismerje a vinyót, mégpedig a Samsung weblapjáról valami progit kellett letölteni, és azzal kellett bootolni, majd követni a lépéseket, és akkor már felismerte a gép. De aztán hallom, hogy már nem látja a winchestert. A Bios frissítés eléggé körülményes ennél az alaplapnál, ezért azzal nem akarok próbálkozni.Mi lehet a baj?
-
Fikasz
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy régebbi microATX-es lapom amibe SATA1-es HDD csatlakozási lehetőség van.
Ha ebbe veszek egy 500GB-os SATA2-es vinyót akkor menni fog?
Már csak azért is mert SATA1-et nehéz beszerezni. Persze ha minden kötél szakad még mindig ott vannak az IDE vinyók. Bár a SATA2 jobb lenne.
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv.
Fikasz -
kingabo
őstag
válasz
jodamester #5659 üzenetére
Ez lehet memória probléma is! Memtest-et is futtasd le!
smart: Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology -
DjPremier
aktív tag
Üdv.Van egy Samsung vinyom az elöbb volt egy ilyen fagyás féle,az egér mozgott,de mást nem tudtam csinálni.Reseteltem és azt irta ki no HDD detected.
meg vmi hibás NTLDR file hiánycikk.Szétszedtem a gépet megmozgattam a kábeleket és most jo.Ez mitöl lehetett? HD sentinellel megnéztem és az nem talált hibát.Kell-e félnem? Vagy nézzem meg más progival is? HD tune pl.öszi
-
asysoft
aktív tag
válasz
jodamester #5662 üzenetére
Azért az írás teszt okozhat kellemetlen meglepetéseket...
SMART
-
jodamester
tag
-
Vogel
csendes tag
válasz
liksoft #5644 üzenetére
Mivel az én általam favorizált topicba is gyakran kérdezik ugyanazt igy egy txt-ből ctrl+c+v megvan a válasz. Ajánlom neked is
Egyébként kössz a helpet.
Mit várok el? Pl nem értek a vinyókhoz, a gyenge szektor nálam azt jelenti hogy gyengén romlott tehát nem erősen vagyis használható. Életembe először tettem fel smart progit, asse tudtam mire jo ez az info. Választ adtál kérdésemre, igy már semmit nem várok el. ty -
asysoft
aktív tag
válasz
jodamester #5659 üzenetére
Samsung oldalán letölthető egy CD-re írható image, amelyben egy olyan program található, amely -többek között- diagnosztikai célokra használható Leírás szerint nem veszélytelen a használata... De itt a link.
-
jodamester
tag
Üdv a vinyószakértőknek!
Samsung sp2504c típusú vinyóm van-250 gigás. Az elmúlt hónapokban vettem észre, hogy rar fájlok kibontásakor több fájlt hibásnak jelez. Előfordul, hogy többszöri próbálkozással azt is hibásnak észleli, amit előzőleg nem. Én vinyóhibára gyanakszom. Tudnátok olyan progit javasolni, ami kiszűri a vinyóhibákat? A gépet egyébként rendszeresen karbantartom.frissítés, újabb progik, defragment, stb.
-
asysoft
aktív tag
válasz
liksoft #5654 üzenetére
Köszönöm a választ! Tehát akkor szerinted sem egyértelműen a HDD hibája. Este lefuttatom a diagnosztikát, és ha nincs hiba, megpróbálom a patchet. Notebook témában megkérdeztem már, egyelőre semmi érdemleges válasz nem érkezett.
Ez a G-sense amúgy mit jelent egész pontosan? Csak mert 2-vel megnőtt az értéke azóta, s a gép teljes nyugalomban van... -
-
liksoft
nagyúr
válasz
gombavadasz #5647 üzenetére
Mert belematat a másikba. Már telepített elemeket keres, és összefűzi a két rendszeren a modulokat egy OS-é!
Működik, de innen kezdve a két drive helyzete nem változtatható meg. Még betűjelzés színtjén sem!
-
liksoft
nagyúr
válasz
remington2 #5646 üzenetére
Átalakító?
A legnagyobb hibaforrás szokott lenni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Anime filmek és sorozatok
- Környezetvédelem
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- GARANCIÁLIS! Samsung 980 PRO 1TB M.2 Gen4 SSD!
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- SSD-k / HDD-k ( 256gb, 500gb, 1TB-1.5 TB )
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital Red Plus 3.5 4TB 5400rpm 256MB SATA (WD40EFPX)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest