Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tyrel

őstag

Sziasztok!

Van egy ilyen problémás vinyóm hogyaszongya:
    [link]
    [link]

Ez a vinyó egy Seagate Expansion Desk, de még a régi fekvős fajtából - a gyári honlapon már nem találom, biztosan discontinued, de ilyen: [link]

...vagyis olyan volt... sokáig egy Asus routerre volt kötve, aztán pedig egy HTPC-re úgy, hogy a saját trafójáról le lett vágva a csatlakozója és a HTPC egy molex dugójáról kapta az áramot (mert a saját trafója cicereg), de végig USB-n ment (nyilván mivel gyárilag olyan).

Aztán kb. egy hete a HTPC másik házba költözött amibe már belefér egy 3,5" vinyó, az USB kapcsolata pedig amúgy sem volt tökéletes, szóval fogtam és szétkaptam a házát a fenébe. Azóta szabvány 3,5", belső, SATA HDD-ként üzemel.

Lényeg a lényeg, nem épp ideális körülmények közt volt használva, de amúgy nem venni észre hogy baja lenne. Csak kíváncsiságból néztem meg HD Sentinel-el és meglepetésként fogadott ez a 4/100-as állapot...

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám kideríteni, hogy ez a vinyó valóban haldoklik-e, vagy csak a korábbi hányattatott sorsa folyamán összeszedett "sebeket" viseli - merthogy én erre utóbbira tippelnék. Szerintem nincs neki nagy baja, már olyan értelemben hogy szerintem nem húzza a fejét vagy ilyesmi... csak szimpán van rajta egy rakás hibás szektor, amiket a korábbi USB kapcsolat és tápellátás együttesének bizonytalanságából szedett össze az évek alatt.

Értsd. hun kő rátenni a a ujjamat hogy megnézzem van-e még pulzusa?

Új hozzászólás Aktív témák