- ASUS notebook topic
- HAF 912 Plus - a legkisebb nagyfiú
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Fujifilm X
- Házimozi haladó szinten
- Milyen házat vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
pingwin92
aktív tag
válasz
King Unique #45918 üzenetére
Azt más partícionálta, még 1000 éve, de az a vinyó már csak napokig van benne a gépemben, utána röpül a kukába, mert hibás. Csak úgy érdekelt.
Viszont akkor most az után, hogy miért foglal ennyit a windows, jön egy hülyének látszó kérdés:
Hogy lehetne elérni, hogy az az EFI partíció mépg többet, legalább 200 MB-ot foglaljon le?(Egyébként dual-bootos hackli miatt kellene.) Ha a szektorméret mondjuk 4KB lenne, akkor igen?
Amúgy amikor az új HDD-t (Disk 0) életében először formáztam, hagytam alapértelmezetten a szektorméretet, ami a jelek szerint 512B. A windows is ezt írja. (Egyébként egy WD10EZEX-ről van szó, aminek a specifikációjában 4K-t írnak, viszont a kapacitást leosztva a szektorok számával 512 jön ki. Ki érti ezt?
Na, mindegy.)
Szóval a System Information a lemezre 512-es szektorméretet ír, annak ellenére, hogy az A: partíciót már lepucoltam, és formáztam, immár 4K-sra. Vagy őt csak - vagy a leginkább - az érdekli, hogy min van a Windows?
Ha újrarakom a Win-t, immár az A:-ra, akkor 4KB-ot fog írni?Amúgy a HDD többi részét is szeretném majd 4K-n látni. Ugye jó az, ha külön partíciónként formázom?
-
Hegyirabló
veterán
válasz
King Unique #45918 üzenetére
Azért kérdezem, mert van egy 500-as WD-m SATA2-es, USB 2.0 csatlakozással, hogy érdemes-e kibányászni a gagyi műanyag tokjából, és beletenni egy USB 3.0-asba, gyorsabb lesz-e?
Új hozzászólás Aktív témák
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- Toshiba P300 3.5 2TB SATA3 (HDWD320UZSVA) új, 3 év gar
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Több Db újszerű 2280 2242 2230 NVME SSD 0-11 Nap 100/100%
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- SzoftverPremium.hu
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged