- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Filmlejátszáshoz nem kell olyan pendrive ami 15-20MB/s-nél többel tud írni. Ott az olvasás számít az meg ma már bőven 100MB/s fölött van USB 3.0 esetén. Persze ahhoz nagyon jó a gyorsan író pendrive, hogy hamarabb tele lehet írni.
Itt inkább az inkompatibilitással lehetnek gondok, főleg noname pendriveok esetén. De pl evitiguF fórumtárs esetén inkább minőségi pendriveról van szó, ráadásul neki SSD-vel is ugyan az volt a jelenség.
[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
válasz tutitibi #29502 üzenetére
Szia,
Nekem ilyen pendriveom van csak 64GB-os. Simán hozza a 130MB/s-es írási sebességet, az olvasása meg efölött van.
[Kingston HyperX Savage]Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
markknight
veterán
Nemrég vásároltam egy Samsung series 7 tv-t. A problémám az, hogy a PS4 és az Apple TV app kivételével semmi nem fut HDR-ben, se a Netflix se a Plex beépített app, de még usbről sem játssza le úgy a filmet, szóval élvezhetetlenek lesznek a sorozatok, filmek 4k alatt. Hiába állítgatok bármit, sötét képet kapok. Van erre megoldás? Vagy kidobott pénz volt? Érdekesség, hogy a ps4-es plex és netflix app is hibádzik.
-
PuMbA
titán
válasz markknight #29511 üzenetére
Garancia Előtte azért csekkold le, hogy a Háttérvilágítás beállítás nincs alacsonyan ott, ahol "sötét a kép".
[ Szerkesztve ]
-
markknight
veterán
Csekkoltam, rendben van minden. Az összes lehetséges módszert végignyomtam amit találtam a neten, de sokan kínlódnak vele. Igazából arra vagyok kíváncsi van-e rejtett beállítása a tv-nek, amit valahogy elő lehet hozni, hogy kierőszakoljam a képet. Mondjuk elég durva, hogy 400 ezres tv-nél nem működik az amit ígér a Samsung, úgy tűnik 1-5 millióért kell vásárolnom hogy 4K HDR-be menjen Plexen az adás.
[ Szerkesztve ]
-
taxi
aktív tag
Sziasztok!
Samu KU6000+PC HDMI kábellel összekötve. Power DVD17-el (tv mód) próbálom lejátszani a 4K filmet, de a kép picit színtelen. Próbáltam a tv beállításokban, de nem sikerült orvosolni.
Tudnátok segíteni?Hakuna matata
-
Joshi
titán
válasz markknight #29513 üzenetére
Azért lehetnek problémák user error miatt. A Sony tévéknél van egy HDMI javított vagy teljes jelformátum beállítás, illetve még fontos egy minőségi lehetőleg 5m alatti HDMI kábel. Ha ezek adottak, akkor mindenképpen működnie kell a dolognak. Én elsősorban Samsungos HDR demókat néznék USB-ről, nem pedig letöltött filmeket. Ha így se megy akkor valami nem stimmel a tévével.
-
markknight
veterán
Be van állítva minden, átnyomkodtam az általános beállításoka és az összes képbeállítást. PS4-en megy, bár ott is csak akkor ha játékot indítok el, gondolom ott ez a normális. Amennyiben netről letöltött hdrrel rendelkező 4k-t próbálok lejátszani, már nem jó, sötét lesz a kép, mintha most itt a munkahelyi gépemen próbálnám. Ilyesmi amit linkeltél, az állítólag van itt is, ám ezt csak a HDMI portokra tudom alkalmazni, manuálisan nekem nincs lehetőségem ezt birizgálni.
Pont ilyen egyébként: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz markknight #29517 üzenetére
Pont azt kellene kideríteni, hogy honnan nem jó a HDR. Tölts le egy HDR demót és másold ki pendrivera, majd játszd le a tévé USB-ről. Aztán ki kellene próbálni HDMI-n is, de lehet hogy az se mindegy melyik HDMI-n próbálod. Sonynál csak a 2 és 3 a teljes értékű HDMI bemenet. Aztán semmilyen eszközt ne rakj a tévé és a lejátszó közé mint pl erősítő, hubok stb.
Demókat próbálj mert azoknak menniük kell.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs Z.
tag
Sziasztok! Tudtok ajánlani olyan, legalább 6 méteres HDMI kábelt, ami alkalmas 4K 60fps HDR átvitelére, és viszonylag emberi áron van?
-
Joshi
titán
Kötve hiszem hogy ez a kábel tudja 10m-en a 4K@60Hz + HDR-t.
Nagyon óvatosan kell ezt ajánlani, mert a kábelek elnevezését is keverik a HDMI verziószámmal.Ezek a hivatalos elnevezések, ráadásul az adott hosszon tudnia kell a sávszélességet ami 4K@60Hz + HDR-nél 18Gbps.
Az Audioquest 10m fölött már aktív kábelt ad, nem véletlenül.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Egy normális gyártó azt is leírja, hogy mekkora hosszig tud a kábel egy adott sávszélességet. Az a gyártó aki dobálózik a HDMI verziószámokkal kábeleknél, az a vicc kategória.
Itt is leírja az Audioquest, hogy a 8K mekkora hosszig és frekiig jó. Magyarul nincs zsákbamacska. Cserébe a minőséget meg kell fizetni. Egy 8m-es Pearl 33k, de ekkora hosszban a "minőségi" Inakustik is ~25k körül van.Nagyon fontos hogy a USER tisztában legyen az alapokkal, és ez nem csak a kábelekre vonatkozik.
A 4K@60Hz 4:4:4 + HDR nagyon sávszélesség igényes mutatvány, ráadásul a jel minősége a kábel hosszával romlik ha passzív kábelról beszélünk. Anno az SDR 1080p@60Hz-nél ez kevésbé volt gond.
[ Szerkesztve ]
-
markknight
veterán
Leszedtem gépre és megnyitottam. A kép színes, jól néz ki ezen a monitoron is. Van egy 7 gigás 4k hdr-es Mandalorian rip is itt, ha azt megnyitom, akkor mosottas a monitoron. Gondolom a demó amit leszedtem nem mérvadó, mert nem lenne fakó, ellenben a mandalorian az még tv-n is az volt, nem turbózta fel. Nézek mást.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz markknight #29524 üzenetére
Mi az hogy nem turbózza fel? A HDR-t vagy HDR-ben nézed, ilyenkor a kijelzőnek HDR módba kell kapcsolnia. Vagy ha nem HDR képes a kijelző, akkor vissza kell konvertálni SDR-be. Mivel neked HDR képes tévéd van, ezért át kellene váltania ha HDR-es a lejátszott film. Nincs itt turbózás.
-
Joshi
titán
válasz markknight #29526 üzenetére
Konkrétan ezt a videót töltsd le, ez tuti biztos hogy HDR és nálam USB-ről lejátszva átvált a TV HDR-re amit a tévének jelezni is kell. Írd le a tévéd pontos típusát.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz markknight #29528 üzenetére
Ne youtubos sz@rokat nézz.
Töltsd le ezt a demót és másold ki egy pendrive-ra, majd dugd be a tévé USB 3.0-ás foglalatába.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Nem mellékesen kipróbáltam egy olcsó 8GB-os Kingston USB 2.0-ás pendrávval egy HDR videót a tévé USB 2.0-ba dugva. Gyönyörűen vitte szépen. Szóval az USB 2.0 bőven elég egy 100-120Mbps-es videóhoz. Ez átszámítva olyan 10-15MB/s amit tudnia kell egy átlagos USB 2.0-ás pendrivenak.
-
Joshi
titán
válasz markknight #29536 üzenetére
Ugyan ezt a videót kellene megetetni a tévével PC-ről HDMI bemeneten keresztül MPC-HC+MadVr-el az összefoglaló szerint. Mennie kell.
-
Joshi
titán
válasz markknight #29538 üzenetére
Veled van a baj.
-
Greven
lelkes újonc
Vásároltam nemrégiben egy Samsung RU7022 tv-t. Szeretnék rajta 4k UHD filmeket nézni. HDMI kábel nem játszik mert 15 méter kellene legalább a PC-től.
Kérdésem az lenne, hogy pendrive-ról a saját lejátszójával ez a tv meg tudja jeleníteni a filmet a kívánt minőségben? Mivel nem pc-ről szeretném közvetlenül,ti milyen adathordozót ajánlanátok? Nem kellene nagy tárhelyű, max 1-2 film ráférjen.
Valamint olvastam több hozzászólásban ezt a KODI nevű programot/app-ot. Ezt hogyan tudom letölteni a tv-re? Mert nem találtam a tv menüjében ilyen Play áruház szerüséget vagy bármiféle app letöltési lehetőséget.Segitségetekre feltétlenül számítok és köszönöm előre is.
-
Greven
lelkes újonc
válasz markknight #29541 üzenetére
Ez igy jól van beállítva vagy kell még valamit állítani hogy valóban 4K-ban HDR-el játsza?
-
taxi
aktív tag
Előre is bocsánat az amatőr kérdésért. Adott egy asztali pc. Nvidia 1060 3GB VGA-val. Ez összekötve HDMI kábellel, egy Samsung UHD tv-vel, és ez kiegészítve egy Samsung Q70R Soundbarral. A gépen, ill. a tévén telepítve van a Plex. Most jön a kérdés:Hogyan, milyen programmal, vagy plusz eszközzel érhetem el, hogy hátradőlve élvezhessem a Dolby Athmos hangzást? (eddig nem jött össze)
Hakuna matata
-
PuMbA
titán
Azt csak egy Atmos támogatású külön erősítővel / lejátszóval, de egy soundbar hangminősége olyan gyatra, hogy felesleges hozzá még Dolby TrueHD is. Sima Dolby Digital bőven elég.
Egyébként miért írtad le a VGA-d, meg hogy HDMI kábellel vagy összekötve a TV-vel, amikor a Plex esetén ezek teljesen lényegtelenek?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Soundbar-t sosem a hangminőség miatt veszünk, hanem a kis mérete miatt. Ár / hangminőség arányban brutálisan rosszak. Sosem fog úgy szólni egy soundbar, mint egy rendes 5.1-es rendszer, amelynek minden egyes hangfala 6kg, normális méretű hangszórókkal rendelkezik, valamint normálisan elhelyezhetőek Impresszív térhatáshoz 2m kell a hangfalak között, na most soundbarnál hogy teszed szét az első hangfalakat? Egyszerű fizika az egész és soundbar-t ezért nem vesznek, akik komoly hangzást akarnak. Az a házimozi rendszerek területe.
Ha mindenesetre mégis szeretnél Atmost, akkor még több lóvét kel költened egy külső lejátszóra, ami kinyomja az Atmost-t a soundbarra, a képet pedig a TV-re. A gyártók úgy vannak vele, hogy aki sok pénzt költ soundbarra, annak van még több pénze, hogy a speciális formátumokhoz külső lejátszót vegyen.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest