Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valkűr
addikt
Sziasztok! Letezik az, es erre véletlen jöttem rá egy téves letoltéssel, higy Jriver mad vr-el működik ugye alapbol. Véletlen sima 1080p helyett egy 4K HDR anyagot szedtem le. Viszont ez fel se tűnt amig nem kezdtem a konyvtárban átirogatni a cimeket. Miért nem lett homalyos szintelen mint előtte a Dune mediaplayeremben ami nem tudta a HDR. Pedig Duneben meg konverzio is volt, megis fako szintelen volt vele a HDR anyag, itt pécén Jriver+mad vr pedig ha nem latom a cimet észre se veszem, h 4K HDR anyagot nézek, mert nem lett homalyos, szintelen. Mi erre a magyarazat? Mitől ennyire szép, sima Full HD-ban nézve?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Az általad linkelt fórum topikot nem olvastam végig, de az tuti, hogy az első kép egy DV demo anyag ami most nem tudom milyen DV profillal rendelkezik. Az általam említett DV-és ISO anyagokat csak nagyon kevés lejátszó támogatja főleg ISO és Mappából. Plexet mindenképpen kipróbálom. Csak az LG támogatja 100%-san a DV-t külső forrásból, pl Sony nem.
-
PuMbA
titán
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #28193 üzenetére
Ja értem. Ez PuMbA tézise ami részben igaz is, kérdés hogy milyen TV-és platformon. Ugye itt főleg a feliratkezeléssel lehet gond, mert a fájlformátumokat azért már elég jól kezelik a jelenlegi tévék. Mondjuk az ISO és Mappa struktúrát Dolby Visionnal megfejelve szerintem még mindig csak a CFW-és Oppo 203/205 kezeli.
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #28191 üzenetére
What?
-
SunMount3r
nagyúr
Összefoglaló. Ezt... Úgyse tudom elhinni...
-
Skipper
tag
Van itt, akinek az mpc hc vált automatikusan sdr és hdr között?
Mindig kapcsolom kell win10 alatt és ez nem túl kényelmes. -
Joshi
titán
válasz
Skipper #28182 üzenetére
Szia. Megnéznéd az MPC-BE vagy MPC-HC lejátszó progiban, hogy a tévéd kiírja-e az 1920x1080@120Hz-et? Ugye a Sony xf8505 "monitorom" nem írja, de elvileg az LG OLED-ek tudják. A képen látható résznél elvileg csak a támogatott felbontás+képfrissítés jelenik meg amit a tévé támogat. Nyilván HDMI-vel összekötve a tévét és a PC-t. Köszi.
-
PuMbA
titán
válasz
Skipper #28180 üzenetére
"de félek, hogy a PC-s lejátszásnál minden más rosszabb minőség lenne"
Próbáld ki, nagyon jó minőségű a mai modern TV-k belső lejátszója.
AMD talán megoldja a kis zökkenéseket és a HDR is jó az összes driver verzióval, de a kábel hossz miatt biztosan nem oldja meg a 4K 60Hz-et.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
Skipper #28178 üzenetére
14 méter nagyon sok, valószínűleg azért van problémád. 5m felett elég drága és speciális kábel kell, hogy átmenjen rendesen a 4K 60Hz. A lokális hálózat sokkal jobb megoldás ekkora távolságra és akkor a TV-d kezel mindent, hibamentesen és van Dolby Vision-öd is, ami PC-n sose lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Skipper
tag
Köszönöm a válaszokat, természetesen az összefoglalót már jóval korábban elolvastam, de az nekem túl általános.
3 problémám van alapvetően:
- csak akkor megy a HDR, ha a Win10 állandóan arra van kapcsolva a TV-n
- néha mintha zökenne egy picit a kép (kadenciahelyesség?)
- Az UDH Deep Colour max 30 Hz-en megy (ez valszeg kábelprobléma).Ezeket használom:
- GPU: NVIDIA 1050 Ti 4 GB
- HDMI a falban: High Spped with Ethernet, 14 méter
- AVR: Marantz NR-1607
- HDMI a TV-be: 2 méter prémium (pontos típust most nem tudok)
- lejátszó: MPC-HC x64 és MadVR
- TV: LG C8 OLEDA kérdésem arra is vonatkozott, hogy ha kizárólag a (HDR) videolejátszást nézzük, érdemes-e visszaváltanom AMD-re vagy sem?
Illetve milyen beállítási problémám lehet esetleg.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #28174 üzenetére
"Mondjuk alapból nem értem a VLC használatát, mikor ott van pl. az MPCHC, az pedig mindent ki tud küldeni."
Ő a TV-n használja a VLC-t
TV-re nincs MPC-HC, szóval ott a belső lejátszó a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Mondjuk alapból nem értem a VLC használatát, mikor ott van pl. az MPCHC, az pedig mindent ki tud küldeni.
De Nv kártya esetén a linkek alapján értem, hogy a HDR nem a legjobb. Ezen kívül más nincs is amit a TV lejátszója jobban tudna. Mondjuk, ha épp HDR-re kell, akkor ez esetben érthető. Amúgy meg pont "fordítva", a legtöbb esetben pont TV lejátszója nem tud sok formátumot, pl. DivX, Xvid, DVD iso, vob, egyéb SD és BD iso, és van, hogy a ts-t, vagy az m2ts-t sem. A többi okot meg már írtam korábban: 100-as LAN és Wi-Fi esetén nem garantált minden UHD videó akadásmentessége és a mai TV-k általában még mindig csak max a DD-t és DTS-t tudják átküldeni az erősítőnek (és ez utóbbihoz is kell a szerencse), a HD hangok így kizárva.Ha jönne a Gigás LAN és az e-ARC minden, akár belépő-közép kategóriás TV esetén is akkor már egy fokkal jobb lenne a helyzet, de ettől még nagyon messze vagyunk és akkor megint ott van amiket olvasok, hogy az SD videókat, régi formátumokat már le se tudják játszani (illetve, hogy ehhez is szerencse kell).
Egy rendes dedikált lejátszóhoz, vagy HTPC-hez képest ez még mindig olyan "koca megoldásnak" tűnik...
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #28172 üzenetére
VLC ugye nem kadenciahelyes minden platformon, illetve HDMI-n vagy optikain nem tud minden formátumú hangot kiküldeni, csak a belső lejátszó
[ Szerkesztve ]
-
-
Fandango
veterán
-
válasz
johnny82 #28155 üzenetére
Hali!
Azt ígértem írok, ha megjöttek a Hama kábelek. Itt vannak. A bekötés: pc - avr - tv, de először csak pc - tv bekötés volt. Most így tudok állítani mindent, hdr-t is be tudom kapcsolni, nvidia beállításokon belül tudom állítani a kimeneti színformátumot és színmélységet is. Ezekkel a kábelekkel már az erősítőn keresztül is 3840×2160-nak látja a natív felbontást a win10. Be tudom kapcsolni a hdr-t, működik. Viszont! Ahogy korábban is írtam, most is olyan problémám van, hogy ha be van kapcsolva a hdr 4K 60Hz-en, akkor a videolejátszás (és maga a kurzor mozgás is) szaggat pc-ről. Youtube vagy vlc, mindegy.
Kipróbáltam úgy, hogy wifin keresztül játszok le uhd hdr tartalmat a tv-n a pc-ről. Se plex, se serviio, vlc látja a pc win10-en belül megosztott mappáját. Tökéletes. Avr adja a hangot, a tv-n a videó nem szaggat, nem akad (KD65XE8577 android tv, vlc lejátszó). Szóval arra jutottam (ahogy a téma összefoglalóban is le van írva!!!), hogy "a legegyszerűbb megoldás, ha a TV-re bízzuk a lejátszást".
Nem tudom a szaggatás miért van, nem gondolnám, hogy ez a kábel is szar (persze ettől még lehet az).
Ha esetleg valakinek még van valamilyen ötlete, amit szerinte próbáljak ki, már csak azért is, hogy hátha valaki másnak segítség lehet, akkor ne tartsa magában.
És még egyszer köszi a korábbi segítségeket mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Skipper
tag
4k Hdr videókhoz milyen GPU-t ajánlotok? S miért? 😊
-
0ttó
tag
Üdv mindenkinek,
3D filmnél, ha a lejátszó programban azt választva, hogy ne 3D-s legyen a megjelenítés, például Fel/Le -> Fel esetén, akkor a megjelenített képben "elvesztődik" a felbontás fele?
Vagy össze illeszti a két felet?
[ Szerkesztve ]
-
hm15
senior tag
Használ itt valaki AMD kártyát és MadVR-t OLED 4k tévére HDR átengedéssel? Nekem csak MadVR + fullscreen exclusive mode képernyővel sikerül, ami nem feltétlenül tetszik. Lehetséges valahogy ablakos módban, sikerült esetleg valakinek?
-
bzoley
veterán
válasz
johnny82 #28157 üzenetére
Ha korrekt infóra van szükséged, szerintem máshol próbálkozz. Rég olvastam már annyi hülyeséget, mint amit itt irogatnak. Csak nem tudom, miért jó nekik, ha félrevezetik az embereket.
Nem kell aggódnod a Hama miatt, nem véletlenül találták ki a premium ajánlást. Biztos jobb, mint az a tíz éves konstrukció, amit itt ajánlgatnak. -
+(#28152) SunMount3r
+(#28154) JoshiValószínűleg, legalábbis úgy gondolom, hogy a 3 m miatt van gond nálam. 1,5 vagy 2 m-es kábellal talán nem szívnék. Azt meg nem értem miért vagyok leoltva, mert nem akarok már szarakodni a kábelekkel és próbálgatni folyton, hanem vettem egy olcsót, ami papíron tudja, amit kell. Ha nem lesz jó, semmi gond, vissza lesz küldve.
Most már jó lenne, ha linkelnétek is különben, hogy milyet ajánlanátok. Valaki az olcsóra esküszik, van, aki a minőségire. Nehéz így dönteni, de nagyon.
"A másik olcsóbb út ha "Premium certified" High Speed kábelt veszel, mert ezek -elvileg- tuti bevizsgáltan tudják ezeket, ilyen akár már viszonylag olcsón is is akad."
Így döntöttem ez mellett. Majd mindenképp írok, ha megérkezik, hogy mire jutottam vele.
-
Joshi
titán
válasz
johnny82 #28151 üzenetére
Pont az a baj a Hama márkával ami veled is történt, vagyis nem igaz az ami rá van írva mert gagyi gyártó. Láttam annak a 3 csillagos (ez is vicces) Hama kábel adatait és oda van írva hogy 18Gbps adatátviteli sebesség, márpedig az elég a 4K@60Hz 10bit-nek is de mégse működött. Persze te megint Hamát vettél
, de hát a te dolgod.
Kábelnél nincs olyan hogy támogatja a HDR-t vagy nem. A kábel egy passzív eszköz, tulajdonképpen nem más mint vezetékek sokasága szigetelve. HDMI kábelnél sávszélességet tüntetnek fel, de nagyon fontos a vezető anyaga és szigetelésének minősége. Nekem csak Audioquest Pearl kábeleim vannak és hibátlanul megy a HDR két tévén is. Azért ajánlottam és azért nem ajánlok gagyi márkát. Passzív HDMI kábel max 5m-ig ajánlott, fölötte már aktív kell azaz jel erősített.
[ Szerkesztve ]
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
johnny82 #28151 üzenetére
Elméletileg nem kellenének ilyen über drága kábelek a 4K / 60HZ / HDR-hez sem. Ahogy írták már, egy régebbi High Speed (amit ráadásul anno 1.4-esként árultak a boltban) is tökéletesen elég lehet. Papíron meg az a HAMA is tudja elvileg, én ilyenkor nem értem mivel lehet a gond. A másik olcsóbb út ha "Premium certified" High Speed kábelt veszel, mert ezek -elvileg- tuti bevizsgáltan tudják ezeket, ilyen akár már viszonylag olcsón is is akad.
-
Most nem értem mi a baj a Hama-val, amit én rendeltem. 3m és papiron tudja a 4K 60Hz HDR-T. Nekem kevés a 2m és 2 db is kell. A pearl-nél nem írja a hdr támogatást, meg 13600 a 3 m-es.
Mod: másik topikba is linkeltek egy kábelt és papiron tudja, ami nekem kell. Jónak tűnik: pixelgen design.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
johnny82 #28148 üzenetére
Ennyi pénzért eleve nem vennék gagyi márkát, ~10k körül már kapsz 2m-es Audioquest Pearl kábelt, de ha körülnézel az AVX fórumon, akkor még olcsóbban is találsz jó minőségű kábelt. Vagy próbálkozol és minél olcsóbban veszel valamit és azt tartod meg amivel megy a 4K@60Hz 10bit.
Ahogy mondtam a kábel örök ha nem sérül meg fizikailag, szerintem tök mind1 hogy 5 vagy 10ezerbe kerül. De legalább nincs vele szívás.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
SunMount3r #28142 üzenetére
Majd írok, ha kicseréltem a kábelt.
-
Nagyon köszi segítséget mindenkinek!
Most semmit sem változtattam, csak kicseréltem a régi kábelt az újra és nem jó, nem megy.
Ezt alig hiszem el... Létezik, hogy a kábel hosszának van valami jelentősége? A régi, amivel működik, az 2 m-es, az új 3 m-es.
A kábelt ilyen avinity hdmi kábelra tudnám cserélni. Szerintetek?
(#28136) SunMount3r:
Blu-ray címkével jó, de most játék címkére raktam, mert játszani is szoktam, de egyelőre így is jó.
Még annyi, hogy az egér néha be-be lassul.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
johnny82 #28135 üzenetére
Ha nem menne, még talán a "Kép üzemmóddal" lehetne valamit kombinálni a TV-n. Film, Mozi, Szórakozás, ilyesmi, elvégre HTPC-ként fogod használni (de mondjuk ettől függetlenül is mennie kellene elvileg)... De az "Automatikus"-t is bekapcsolhatod próba képen, hogy úgy mi történne. A HDMI Forrásnál meg szokott olyan is lenni, hogy "PC" címke, de azt hiszem a videó lejátszáshoz végül is a Blu-ray fog kelleni.
-
Egy régi kábellel sikerült úgy, hogy az erősítőt kihagytam. Vagy nem tudom mi történt, de most a pc natívnak írja a 3840×2160-at és tudom állítani a színformátumot, bitmélységet is és a tv-n is be tudtam állítani, hogy a hdmi javított formátumú legyen. Nem értem én ezt...
Most megpróbálom így az új kábelokkal, aztán ha nem jó, viszem vissza.
-
válasz
SunMount3r #28131 üzenetére
-
válasz
SunMount3r #28128 üzenetére
Most újra úgy próbáltam, hogy az erősítőből kihúztam a kábelt, tehát a pc-ből közvetlenül a tv hdmi3-ba dugtam. Érdekes, hogy így is 1920×1080-at írja ajánlottnak...
(#28129) PuMbA: csak régi kábeleim vannak, ezek a legjobbak, de mindjárt próbálok egy régebbit.
mod: az nagyon érdekes, hogy 30 Hz-en működik a hdr, de ha 60 Hz-re rakom már nem. Meg az nvidia beállításokban én nem tudom állítani, hogy a színmélység 10 bit legyen.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
johnny82 #28127 üzenetére
Egyik sem (fura, hogy ilyeneket írnak a házimozis Topic-ban), csak a kábel, videokártya, driver és az OS függvénye a dolog a gép többi részéhez nincs köze.
A kártya hardveresen tudja, a kábel is jónak tűnik, tehát valami vagy driver-el, vagy a Windows-al nem stimmel.
Biztos, hogy a megfelelő HDMI port-ba van dugva a TV-n?
Amúgy ezek az opcióid vannak 4K / 60Hz-en, tehát a 420 / 10 és 12bit-nek, valamint a 422 / 12bit-nek is mennie kell. ELVILEG, mert a TV-dtől is függ (ill. soksor a megfelelő HDMI bemenetétől), hogy tudja e ezeket fogadni. 420 / 10bit-et azért ma már ritka, hogy ne tudjon egy 4K TV, a felett már típustól függő is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz
johnny82 #28113 üzenetére
A 2. vagy a 3. HDMI bemeneten van a PC? Persze, hogy 8 bitet ír ki, mert azt állítottad be. Idézet az összefoglalóból:
" A szín vagy pixel formátumnál YCbCr 422-t vagy 420-át válasszunk és ezt a beállítást alkalmazva tudjuk kiválasztani a még szükséges 10 vagy 12 bites színmélységet."
(#28115) johnny82: Akkor marad a 10 bit beállítás. NVIDIA-nál tudod beállítani, mindent ott kell, de ez is le van írva:
"PC-n a videókártyánk kezelő felületén állítsunk be a 3840x2160-as felbontást 60Hz-en. "
NVIDIA-n egyébként érdemes feltenned a tavaly év közepi drivert, mert azóta kicsit hibás a HDR kiküldés. Valamivel több terület fog nagyon fényes lenni, mintha a TV belső lejátszóját használnád.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #28105 üzenetére
Igen, a routerről nem volt probléma. 1900-as routernek azért elégnek kéne lennie szerintem.
Kábelezést el szeretném kerülni.
Igen, csak speedtesztek. Torrenten kb 30 MiB/s a sebesség, ami elmarad rendesen a lehetséges 95-tól(800Mbit). Az adapter egy ilyen.
Közben kipróbáltam Plex-szel, eddig nincs benne hiba.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
#24536576 #28104 üzenetére
Szóval Wi-Fi-vel a Synology-ról eddig Stream-el rendesen az ATV? Mert első körben a Wi-Fi-t mondanám, hogy az lehet a szűk keresztmetszet a 4K-hoz. Próbáld meg azt is kábellel.
A laptopodon azok rövid mérések eredményei? Mert lehet, hogy hosszú távon nem bírja az ilyen nagy bitrátát az az átalakítózás (ha jól értem akkor egy USB-s Gigabit Ethernet adapter). Talán tegyél arra is egy Torrent klienst és úgy nézd meg mit tud.
-
törölt tag
Sziasztok! Remélem jó helyre írok. Először leírnám a körülményeket/előzményeket. Hozzáteszem, nem értek a témához, előre is elnézést, ha hülyeséget írok.
Külső merevlemezről szeretném átküldeni a filmeket egy AppleTV 4K-ra. Eddig a Synology 1900-as routerembe volt bedugva a merevlemez, minden ment is flottul, viszont a letöltésekhez elég gyenge a router, nagyon lassan tölt, ráadásul folyamatosan megy a merevlemez, aminek gondolom ez nem tesz jót.
Ezért gondoltam egyet, hogy majd a laptopomba dugom be a külső merevlemezt, és onnan osztom meg az ATV-vel. Sajnos ezidáig nem sikerült megoldanom, hogy egy idő után ne kezdjen bufferelni. Egy film alatt 5-10 megakadás van. Gondoltam, hogy a laptop wifije gyenge, ezért akad. Vettem átalakítót, hogy magát a netkábelt dughassam be.(sajnos nincs a laptopban RJ45-ös csatlakozó). Ekkor megugrott a letöltési sebességem 782.5 Mbps-re, a letöltés 324.2 Mbps körülire. Tehát most a laptop kábellel van összedugva a routerrel, az ATV pedig 5Ghz-en csatlakozik a routerhez, de mégis jön pár bufferelés. FullHD megy szépen, csak a 4K ami élvezhetetlen.
Plusz a letöltéseknél se jön ki az a 782Mbps.
Mi lehet a gond? Remélem nem lett túl kusza.
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyen tv-m: Philips 50PUS6162
Eddig külső winyóról néztem a 4K HDR filmeket, de ez kényelmetlen.
Hamarosan veszek egy Gt 1030-at, amire monitort DP-n kötöm és így HDMI-re mehetne a TV.
Csakhogy milyen kábel kellene, hogy jó legyen a 4K HDR eljuttatására a tv-ig?
Kb 8-10méterr a távolság a pc és a tv között.
Néztem egy kábelt, aminél az adatlapnál ezt látom:
Ezekszerint 4K 60Hz csak max 3méterig vihető.
De a 4K 30hz az akár 8-12méterig is.
Kérdésem, hogy én esetemben elég a 4K 30Hz vagy ennél a TV-nél jobb lenne a 4K 60Hz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple II, kompakt Macintosh javítása
- LENOVO THINKPAD E16 G1 - Ryzen 5 7530U, 16, 512 GB, 16GB, Fémházas üzleti laptop 16" kijelzővel
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD