- Milyen notebookot vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- LG LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok!
MPC-HC, AC3Filter, ffdshow, matroska splitter fent a gépen, beállítva egy oldal leírása alapján.
És felraktam a KMPlayert is, mert kíváncsi voltam.
Most jönne a kérdésem:
mitől van az, hogy a KMPlayerben lényegesen nagyobb a hangerő? természetesen hangfalakhoz nem nyúlok, a beállítás ugyanaz.
Elindítok egy filmet (mindkettőben ugyanazt) mpc-hc-ban éppen hogy hallom, annyira halk, kmplayerben pedig majdnem visszább kell vennem már a hangot, mert olyan hangos.
Ez valami beállítás kérdése, vagy mitől lehet? -
evitiguF
senior tag
Én viszont nem hagytam annyiban a dolgot, és keresgéltem, módosítottam a beállításokon, hogy megtaláljam, mi okozza ezt a jelenséget. Sikerült.
A KMPlayerben be volt kapcsolva a normalizálás, és ez jelentősen növelte a hangot a mpc-hez képest. Érdemes ezt bekapcsolva hagyni, illetve mpc-ben bekapcsolni? Nem lesz minőségromlás, vagy hasonló? Mit is csinál ez pontosan?
Illetve ha valaki tud, segíthetne AC3Filter beállításban is. (ott is babráltam, hátha...)
FŐ menüpontnál:
Kimeneti formátum: 3/2+SW 5.1 csatorna (5.1es hangrendszer)
Rate: ahogy van (ez van odaírva)
Format: 16bites PCM
SPDIF használata: nincs pipa (nem is kell)
Előbeállítás: üres
Erősítésnél én ráraktam +18dB-t
A többi menüpontnál nem piszkáltam semmit. Hangkártya alaplapi, de adatlapomon ott van minden, ha esetleg kellene valami.
AC3Filter 1.51a van fent.
Ezzel a beállítással közel olyan hangerőt értem el, mint KMPlayerben ha be van kapcsolva a normalizálás.
Köszi előre is a segítséget! -
evitiguF
senior tag
Sziasztok!
nekem olyan problémám van, hogy a filmek hangereje jóval halkabb, mint aminek lennie kellene. MPCHC-t használok az itteni ajánlott beállításokkal (Ac3Filter, stb..), de ha elindítok egy filmet, és mondjuk bekapcsolok mellé a Mintazene mappában található egyik fájlt, a zene majd kétszer olyan hangerővel szól, mint a film alatt hallható. Ezért is biztos, hogy csak valami beállítási probléma merült fel. Gépre HDMI-n keresztül van TV kötve, Lejátszóeszközöknél pedig átállítva, hogy a TV adja a hangot. Ha valaki ebben tudna segíteni akár egy linkkel, ahol van egy leírás, mit hogyan, annak nagyon örülnék!
[ Szerkesztve ]
-
evitiguF
senior tag
Köszönöm, akkor beállítom úgy, a hangerőbe meg akkor beletörődöm, hogy ez ilyen.
Összefoglalóban a 32bit-es MPCHC direkt van ajánlva? 64bit-es rendszerre is inkább ez ajánlott? -
evitiguF
senior tag
Sziasztok!
beállítottam mpchc-t madvr beállításokkal, de van egy gondom, az összes felirat fekete színnel jelenik meg. Valami extra beállítást igényel, vagy én kattintottam el valamit?
Ha belemegyek a felirat beállításaiba, ott elsődlegesként fehér szín van beállítva, másodlagos pedig sárga. -
evitiguF
senior tag
Sziasztok!
Ide is beteszem, hátha itt kapok rá megoldást.
csütörtökön megjött a TV (65PUS7303) péntek este és tegnap már sikerült is nézni rajta filmet, viszont ezzel kapcsolatban akadna is kérdésem.
Ti milyen módon játszátok le a filmeket?
Ugyanis nekem többször is beakadt a lejátszás közben, két-két alkalommal úgy, hogy nem is tudtam tovább játszani, ki kellett kapcsolni a tévét, és áramtalanítani. Nem tudom, hogy minek a határát érem el, de leírok hozzá minden adatot, hátha tudtok tanácsot, javaslatot adni.A TV egyenlőre csak megjelenítőként funkcionál, wifit addig kapcsoltam benne, amíg a legfrissebb szoftverre frissítettem. Nincs hozzákapcsolva Google fiók sem.
Mindkét film amivel próbáltam 2160p, az egyik 55Gb, a másik 45Gbos mkv, ~42000 kbps bitrátával.
A fájlokat egy [Kingston DataTraveler 64Gb] -os pendrivera töltöttem fel, NTFS fájlrendszerre formázva. (Próbáltam [Kingston 480Gb]-os SSDvel is, ugyanaz a helyzet)
A TV hátulján 2db USB csatlakozás elérhető, ebből a kék színűt használtam, amelynek 5.0V~900mA megjelölése van.
A lejátszást a TV alap lejátszójára bíztam, nem telepítettem még semmit.Hol ütközhetek korlátba?
Az USB adatátviteli sebessége nem elegendő?
A [TV] belső rendszere lenne gyenge?
A beépített lejátszó lenne ehhez kevés?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
evitiguF
senior tag
Másik USB portot is kipróbáltam, de az amin próbálkoztam végül, az lesz a jó, mert az [USB 3.0] .
A pendrive tényleg nem tudja ezt az írási sebességet, az [adattábla] alapján 100MB/s olvasás, és 15MB/s írásra képes.
Viszont kipróbáltam egy Kingston SSD-vel is, ami SATA - USB 3.0 átalakítón keresztül volt csatlakoztatva, annak 550MB/s olvasási és 500MB/s írási teljesítménye van. A probléma ott is ugyanígy fennállt.Milyen lejátszót ajánlanál az alap helyett?
TV-t frissítettem, igen. Jelenleg nem lát újabb frissítést a rendszer.
SMART funkciók ha ba voltak kapcsolva, akkor azok még be is vannak. Egy 10éves -nemokos- tévéről váltottam, úgyhogy ez az android rendszer nekem még nagyon új.
Illetve időm sem nagyon volt még elmerülni a menürendszerben.Az előzőnél mindig laptopról játszottam le a filmeket, most örültem, hogy egy pendrive csatlakoztatásával is megoldható a dolog, de egyenlőre még nem teljes az öröm.
Illetve az ajánlóban is ez szerepel, hogy ha lehet, akkor bízzuk a TV-re a lejátszást, ne iktassunk közbe PC-t.Mondjuk a felhasználói kézikönyve is hivatkozik rá, hogy USB-n lassú lehet a lejátszás.
[kép] [kép] [kép] -
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
ha az összefoglaló szerint beállítom a lejátszást PC-n, majd a PC-t HDMI kábellel összekötöm egy erősítővel (Onkyo TX-NR-686), az erősítőt pedig szintén HDMI-vel a TV-vel (PUS7303), akkor van-e bármi további teendőm, hogy az erősítő megkapja a HD hangokat, illetve a TV a 4K HDR jelet, és ezeket helyesen és ténylegesen kezelje is?
Belső szűrőknél nem kell semmit állítani?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen notebookot vegyek?
- BestBuy topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- PlayStation 5 Pro teszt
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lightyear - befektetési app
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest