Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
Utálunk találgatni. Legelőször azzal kéne kezdeni hogy leírod a tv meg az erősítő pontos típusát (akkor legalább rá lehet keresni valami fényképre a neten); aztán már talán meg tudjuk mondani hogy lehet-e tenni az összekötésük érdekében valamit. Ameddig ezt nem teszed meg, addig nem sok értelme van nemlétező vagy létező kábelekről társalogni, mert simán lehet hogy azzal sem vagy tisztában hogy melyik ki vagy bemenet mire való; illetve lehet hogy van kézenfekvőbb megoldás is, mint amire te gondolsz ...stb.
[ Szerkesztve ]
-
kabi79
csendes tag
válasz fehér_ember #1503 üzenetére
-
fehér_ember
addikt
Igen az csak egy második analóg 5.1 bemenet. Szóval igazából ugyanolyan mint a másik ami normális rca dugaljos, csak itt valami egyéni (géniusz) megoldásként ilyen kábellel kellene pl. a pc hangkártyájából csatlakozni.
Szóval ha 5.1-et akarsz ezen hallgatni, akkor már analóg 5.1-et kell belevinned, mert ebbe a hangrendszerbe DAC az nuku.
Szóval DAC-ot kell majd venned, mégpedig olyat ami optikairól kiadja az 5.1 analógot.
Fogalmam sincs mi az a legolcsóbb ami már használható.
A dac-os topikban esetleg érdeklődhetsz: [link]
De úgy látom a hangfalrendszerednek is van amúgy fórumja.[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
Üdv!
Házimozi topikban érdeklődtem, de lehet inkább itt a helye.Tudnátok ajánlani ~15m-es SUB kábelt? Sajnos a front részen nem tudom elhelyezni, így ,,hátul" lesz. Alapvetően ezt néztem ki [link] , de sehol nem lehet kapni. Jelenleg ezt találtam [link] Ez jó lehet? Kicsit sokallom, de ha nincs olcsóbb, de jó opció, akkor marad ez.
A hátsó hangfalakhoz szintén ~15 - 15m kábel szükséges, így erre [link] vagy erre [link] gondoltam, de a front részen összesen elég csak ~7m így oda ezt néztem [link]
Ezeket néztem, de szívesen fogadok egyéb ajánlásokatBanándugók használata szükséges / érdemes? Soha nem ,,szereltem" össze még házimozit. Ez lesz az első szettem (Monitor 300 5.1 plusz + egy ~250e körüli erősítő, ami még nincs meg).
-
BBéci
legenda
Szubkábelből nem ajánlott 10 méternél hosszabbat használni, szerintem felejtsd el és gondolkozz vezeték nélküli megoldásban! Például SVS SoundPath.
A most nálam lévő Monitor Audio Silver W12 leírásában is felhívják a figyelmet a maximum 10 méteres hosszra.
Banán nem fontos, ha nem a megfelelő minőséget választod, ront a hangon.
Hangszórókábelből a Premium Silver nem rossz választás, a másik Inakustik elfogadható. A Norstone-t kerülném.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gino20
őstag
Igen, ezt sajnos Én is olvastam, de nem nagyon fogok tudni mit tenni. A Monitor Audio MRW10-et ha el is adnám (szettben rendeltem), akkor is minimum ~150 ezret rá kellene fizetnem egy pl általad ajánlott ládára. Ez sajnos esélytelen, hogy beleférjen a keretbe. Sajnos már így is túlszaladtam az eredeti elképzelésen plusz az egyéb költségeket is kicsit kevesebbre kalkuláltam. Állványt gondoltam majd ,,túrok" arpón, avx-en, de nem találok semmit. Kábel esetén is kicsit kevesebbet gondoltam (nem csináltam pontosabb ,,felmérést" csak saccoltam a gondolatbéli hosszakat, stb), de persze ezek nyilván olyan dolgok, amiket meg kell oldani szóval nem sírni akarok hanem akár kérnék is ajánlást a front részre a sztereó zenehallgatás céljából. Ezen oldalon csak ~7m kábel kell, így ha van javasolt mondjuk 5e Ft-ig a Premium silver helyett, akkor az érdekelne.
Amúgy 10m feletti SUB kábel esetén mi történhet? Határozott minőségi romlás, ami még a jelenlegi ,,bot" fülemmel is tapasztalható lesz? vagy valami egyébre gondolsz?
Köszönöm a válaszod
-
BBéci
legenda
Hirtelen nem ugrik be, hogy milyen szubládát javasoltam. Szerintem semmilyet.
Vezeték nélküli jelátvitelt javasoltam, ami az SVS SoundPath szett. Kipróbáltam, nagyon jó hangminőséget biztosít.
A szubkábel egy interkonnekt, vagyis összekötő, amin pár volt (V) feszültség halad. Ha a kábel hosszú, a jel nagy része elvész. Szerintem már a 10 m is túlzás.
Nem ajánlok semmit a Premium Silver helyett, mert kábeleket csakis saját rendszerben történő kipróbálás alapján szabad választani. Nekem már az ezüstözés miatt sem tetszik, a helyedben maradnék a tiszta réznél.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gino20
őstag
Azt hittem erre gondolsz [link] és itt láttam, hogy ~250-től indulnak [link].
Wáó nem is gondoltam volna, hogy aktív sub-ot lehet utólagosan is vezeték nélkül csatlakoztatni. Köszönöm az infót , közben meg is találtam és itt is [link] elég jókat írnak róla. Valószínűleg ez lesz a megoldás .
Értem. Nézelődök még. Tesztelgetni nem nagyon tudom szóval marad az ár / vélemények.
Amúgy az ezüstözésről itt [link] hangzott el, hogy sokat javít a magas hangokon, de persze ez lehet megint csak rendszer függő. -
fehér_ember
addikt
"Amúgy az ezüstözésről itt [link] hangzott el, hogy sokat javít a magas hangokon, de persze ez lehet megint csak rendszer függő."
Legyen inkább hallgató függő, hogy kinek mi tetszik.
A kifejezettem olcsónak számító ezüstözöttek számomra mindig elvitték túl élesbe a hagzást. A normálisabb "csak ezüstözötteknek" lehet valakinek akár jobban tetsző magas tartománya, de dinamikában és zeneiségben/melegségben szerintem azért hátrányban vannak a rezekkel szemben. Szóval én inkább akkor már a rezet választom a csak ezüstözötthöz képest. Persze vannak ilyen szempontból hibridek is, de azok már azért borsosabb árakon.
De ez csak egy magán vélemény volt.
Amúgy vehetsz pl. 4mm²-es hifi series vandamme-ot is a magyarországi forgalmazótól (cím már nem stimmel, a többi azt hiszem igen). Vagy akár tigriskábelt (ónozott réz) ...stb.
Olvasdd el ezeket is: [1]; [2];[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Úgy gondolom, elsőre is teljesen világosan, egyértelműen a vezeték nélküli jelátvitelt biztosító eszközt javasoltam.
A linkelt SoundPath cikket én írtam.
Az utolsó linkeden egy olyan ember nyilatkozik, akinek a hozzáértését nagyon sokan megkérdőjelezik. Azt mondják csak távolról ugatja a hifit és házimozit, és sajnos sok ember elhiszi a vakerálását. Én nem mondok róla véleményt, mert elfogultnak hinnének.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Hunpriest
senior tag
válasz alphamooncam #1403 üzenetére
Ha 0.1 kOhm-os a kábeled, akkor számít valamit az a 18 pF, már persze ha valódi és jó a mérés. De amúgy az átlag hangszórókábel az 4 ohm / 300 méter, annak meg 2.2 GHz-en lenne a vágási frekije, valósághoz közelebbi 5m-es esetben pedig már csak 0.06666 ohm -> 147 GHz.
-
Gino20
őstag
válasz fehér_ember #1511 üzenetére
Köszi, megnézem
Mivel abszolút kezdő vagyok, így könnyen le vagy rábeszélhető vagyok az adott kategóriában Ahogy látom (vagy csak bénázok) a van damme nem kapható, vagy csak fel kell venni a kapcsolatot a hazai forgalmazóval. -
Gino20
őstag
Akkor jónak linkelem az SVS cikket
Azt még Én is tudom, hogy vezeték nélkül elvileg lehetetlen a veszteségmentesség jeltovábbítás elérése (vagy javítsatok ki ha téves az infó), de biztató ha van vele releváns tapasztalat szóval le is meg is rendeltem
Azért kíváncsi lennék mi történne ~15m SUB kábel esetén , mert az az érzésem, hogy annyira nem javasolt, hogy ez által lehet csak elvétve lenne ilyesmi teszt/cikk/tapasztalat -
BBéci
legenda
Annyira elhibázott ötletnek tartom a 15 méteres összekötő kábel használatát, hogy a kipróbálására sem pocsékolok időt. Miért tenném, amikor sokkal egyszerűbben megoldható a jelátvitel?
Kételkedtem a SoundPath hangminőségében, de az összehasonlító tesztelésből kiderült, hogy már 5 méternél hosszabb drót helyett is inkább azt érdemes választani, ha nincsenek extra elvásások.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gino20
őstag
Csak annyit írtam, hogy kíváncsi lennék
Plusz köszi az újabb infót, miszerint már 5m-nél hosszabb kábel esetén is az SVS-t érdemes választani (amit ma meg is kaptam). Remélem a napokban a többi holmi is összeáll.Amúgy ha mégis akarnék használni banándugót, amivel nem rontok a minőségen, akkor egy monitor audio Monitor szett + ~250e Ft-os erősítő + front részen QED Reference 2x4mm kábel (hátsók esetén még nem eldöntött) milyen árkategóriájú banándugókban kellene / lenne érdemes gondolkodnom?
Esetleg pár márka ajánlást szívesen fogadnék, mert nem ismerem a gyártókat. -
erikke17
őstag
Sziasztok.
Adott egy Telekom IPTV box (Tatung stb-3701) Box és TV HDMI-vel összekötve viszont buta a tv nem küld tovább hangot cinch kimenetjén ami hátul van. Erősítőre ilyen kábellel szerettem volna hangot küldeni [link]
A Boxon van egy 3.5mm-es AV out analóg kimenet régebbi TV-hez. Viszont hiába dugom bele az említett kábelt egy deka hang nem jön ki belőle, se kép. Próbáltam fel cserélni dugókat (piros, fehér, sárga) volt ahol búgott szóval valami jön ki csak totál más a lábkiosztás.
Hogy tudnám ki deríteni most milyen és kéne neki? Át is forrasztom nem probléma csak nem tudok mi alapján el indulni.
Sajnos nem tartozék az AV kábel pedig most így könyebb dolgom lenne
Előre is köszönöm.
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Real_Necro
veterán
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
migabi24
nagyúr
válasz Real_Necro #1519 üzenetére
Miért kérsz véleményt egy 2000Ft-os kábelről? amit kell azt biztos tudja
-
-
migabi24
nagyúr
válasz Real_Necro #1521 üzenetére
Az nem változtat a lényegen
-
Real_Necro
veterán
-
uszid94
tag
Sziasztok!
Autóba szeretnék egy nagyon jó minőségű aux (jack 3.5 mm es kábelt). Jack kábel között van különbség? Nagyon tiszta hangzásra törekszek és iphone-al játszanám le. Válaszokat előre is köszönöm! -
BBéci
legenda
Ezt ajánlom, ismerem, használom: [link].
#1523Real_Necro
Túlzottan érzékeny vagy, teljes mértékben rendben volt a válasz, amit kaptál.
Éppen rendeltem az Edigitaltól, gondoltam hozzácsapok egy olyan HDMI-t, de sajnos elfogyott.#1524uszid94
Természetesen van különbség nem is kicsi. Nézelődj a Kácsa Audió webáruházban![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Real_Necro
veterán
Szerintem okkal, de mindegy. Nekem két darab rendelés alatt van... Nézegettem németeknél, meg hivatalos oldalon, mindenhol 25-29€ környékén láttam. A noname hdmi kábel helyett jó lesz nappaliba tv-hez. Remélem.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
BBéci
legenda
válasz Real_Necro #1526 üzenetére
Pár napja tönkrement a QED Profile, helyette jó lett volna egy olcsó és jó kábel.
-
Buckey
őstag
Sziasztok!
Olvasgatom itt az utóbbi hozzászólásokat, és azt szeretném kérdezni, hogy nekem egy 10 m-es [Norstone Arran mono SUB] kábelem van a Magnat Tempus Sub 300A -hoz.
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e értelme lecserélni a jelenlegi 10 m kábelt 5 méteresre, lesz-e hallható különbség, stb.
Max. 15 ezer Ft-ot szánnék rá, de lehet olcsóbb is.
Ezt a kettőt néztem ki: [Oehlbach NF Sub 500] vagy [Norstone Arran mono sub] , de ha van jobb, az is jöhet.
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
Nem költenék erre egy forintot se, ha nagyon zavar a hossza vágd el 5m-nél a kábeled és tegyél rá egy rca csatit, ha nem tudsz forrasztani, kapható csavaros kivitelű is
-
Buckey
őstag
válasz migabi24 #1529 üzenetére
Forrasztani tudok, szakmai ártalom. De itt annyi mindent lehet olvasni, hogy az ember elfelejti/összekeveri a tanítottakat.
Nekem is furcsa egy-két dolog ebben a témában, meg az, hogy a fizikát kik és hogyan változtatták meg, mert 20-on x évvel ezelőtt tanultakhoz képest igencsak megváltozott az itteni hozzászólások alapján.
Pedig akkor sem az iskola mellé jártam, hanem még a plusz anyagokat is elolvastam, felkutattam. -
Buckey
őstag
válasz migabi24 #1531 üzenetére
Nem is mondtam, hogy ellene vagy. És köszönöm ( ) a segítséget, megerősítést, hogy nem hiába vettem a hosszabbat akkor, amikor azt sem tudtam, hogy hol lesz a sub helye. Azt meg próbálgatással lehetett kideríteni, oda meg kellett a hosszabb kábel. És mint kiderült a végén, elég lett volna a fele is.
Nem vágom el, mert ki tudja, ha valamikor átrendezem a szobát, lehet, hogy pont a hosszú kellene. -
Gino20
őstag
Üdv!
Ismét egy kis segítséget szeretnék kérni. Használok egy ilyen [link] SVS vezetéknélküli jeltovábbítót és ehhez keresnék Jack - RCA ~0.5m-es kábelt. A gyári jack-rca kábel esetén 1db rca csati van, de Én csak olyat találok, amin 2db RCA van pl [link]
Létezik egy RCA-val szerelve Jack-RCA? vagy a dupla RCA-ből 1-et felhasználva is jó lehet a sub LFE-jébe csatlakoztatva? -
Gino20
őstag
válasz fehér_ember #1534 üzenetére
Rendben, köszi az infót Akkor holnap valószínűleg meg is veszem az inakustik-ot
-
BBéci
legenda
Feleslegesen adsz ki pénzt! Próbára, hogy kiderítsd, jó-e az SVS, bármilyen RCA kábel megfelel. Az Inakustik Star pont a legegyszerűbb, ami létezik.
-
BBéci
legenda
Oka van annak, hogy csak szubládákhoz készítenek és árulnak ilyeneket. Elsősorban a hangdobozba épített erősítő megléte miatt. A háttérsugárzókban olyan nem szokott lenni.
Ráadásul csak a felsőbb kategóriákban tesznek az AVR-ekre surround pre out-okat.[ Szerkesztve ]
-
mope
tag
Sziasztok!
Adott két aktív hangfal, amiken található 6.35-ös jack bemenet. Első körben hangkártyáról szeretnék nekik hangot adni, tehát egy 3.5-ös sztereó jack lenne a forrás.
A leírás alapján balanced 6.35-ös jack-et vár a hangfal.
-Jól értem, hogy ez azt jelenti, hogy sztereó jelet vár mind a két hangfal?
-Ettől függetlenül kaphat mono jack-et?
-Megoldható a jobb és bal oldal szétválasztása?Lehet hülyeséget kérdezek (a tervem az lett volna, hogy készítek egy kábelt, sztereó jackről két mono jacket elviszek a két hangfalhoz)
[ Szerkesztve ]
Mondtam is Tóninak „grat az új repülődhöz” Ő csak annyit mondott: „hát nem az enyém, de azért köz”
-
BBéci
legenda
A balanced nem jelent sztereót. A jobbfajta szubládákon is szokott lenni XLR, vagyis balanced bemenet, az is minden esetben monó.
-
BBéci
legenda
Akkor kellene sztereó jelet adnod, ha csak az egyik hangdobozon lenne bemenet és abból menne kábel a másikba.
Azt viszont nem tudom, a kezelési leírást nézd meg, hogy mit kezd unbalanced jellel? Van a hangkártyádon balanced kimenet?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mope
tag
Nekem új ez a kifejezés (balanced), szerintem a hangkártyán sima sztereó kimenetem van.
Most megnéztem a manuált, a 9. oldalon ír róla, de nekem ebből annyi jön át, hogy unbalanced eszköz esetében is működik.Ennek is most néztem utána:
Egy szimmetrikus audio kábelben három vezeték található. Ebből kettőt a jelátvitelre használ, a harmadik pedig az árnyékolás, ami árnyékolja a másik kettőt. A jel a melegpont és a hidegpont közötti különbség. A keletkező zaj nagy része mind a két ponton egyenlő mértékben jelentkezik, így a zaj könnyen kiszűrhető egy differenciál-erősítő vagy egy "balun" használatával a bemeneten.Mondtam is Tóninak „grat az új repülődhöz” Ő csak annyit mondott: „hát nem az enyém, de azért köz”
-
BBéci
legenda
A pro audióban mindennapos az XLR, elsősorban a nagy kábelhosszok miatt.
Vannak szimmetrikus felépítésű integrált sztereó és házimozi végerősítők, azokon alkalmaznak XLR bemeneteket. Valamint kimeneteket a csúcs CD- és Blu-ray lejátszókon, AV processzorokon, nekem olyan van. Lényegesen jobb hangminőségűek és nem a csatlakoztatás vagy a kábel miatt. Persze az is számít. Ilyen az általunk használt referencia XLR kábel: [link]Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Van annál sokkal drágább is. Egy fórumtársunk amikor eljött hozzám meghallgatni a rendszeremet, nem volt elégedett az akkor 200000 forintos kábel hangjával, hazaszáguldott és hozott egy 5600 dolláros Transparent Audio gyártmányút. [link]
Igaza volt, óriási javulást eredményezett. Pár hétig nálam hagyta, mert vett magának egy még jobbat. Amikor vissza kellett adnom, mert talált rá vevőt, jó ideig nem volt kedvem zenét hallgatni a másik kábellel.
Ezt is nézd meg: [link]Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
fede94
tag
Tudnátok segíteni, abban hogy milyen kábelt vegyek:
Bluray/dvd lejátszón szeretnék audio cdket lejátszani, régi audio rca-s erősítőn keresztül.
Az erősítőn csak rca audio bemenet van. A Bd lejátszón pedig csak hdmi.
Köszönet. -
BBéci
legenda
Nem kábel kell ahhoz, hanem DAC, ami annyiba kerül, amennyiért egy régi, de kiváló hangminőségű CD-játszót is vehetsz.
Két BD-játszóm van, mindkettő rendelkezik analóg hangkimenetekkel. Nem vennék olyat, amelyiken nincs.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest