-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dagidög
senior tag
válasz BBéci #154360 üzenetére
Nem a terméket véleményeztem, hanem a hozzáírt marketingmaszlagot.
Mivel a kütyünél sehol sem konkretizálják, hogy miről van szó, feltételezem, hogy a képmélység alatt a térérzetet és/vagy a mélységélességet értik. Mindkettő szintje és jellege a film készítése során dől el.
Az átlag megjelenítőnél nem beszélhetünk vibrációról, így ez megint nem értelmezhető.
Lendületből hülyeség a képi rész. A hangi részéhez nem tudok hozzászólni. -
Dagidög
senior tag
válasz kpykpy #153177 üzenetére
Nálam csak akkor van sistergés, ha engedélyezve van a referencia hangerőn túli szint és pluszba tekerem az erősítőt. Ezt egyszer néztem meg, egyébként nálam teljesen értelmetlen, mivel feleslegesen hangos.
Ezzel a recsegéssel nem találkoztam. Mi a konkrét film és jelenet, amiben tapasztalod?
-
Dagidög
senior tag
válasz windlord #152837 üzenetére
(#152838) bajnokpityu: A régi topik kedvenc 4308A-t én rettentően fátyolosnak hallottam, miközben mélykiemelést is produkált. Természetesen hosszasan próbáltam zenével, mozival, újramértem, állítgattam, hallgattam pure direktben is, de nem sikerült elérni a kellemes hangot.
(#152840) Vikthor: Ugyanúgy a saját preferenciáit, tapasztalatait írja le, mint itt bárki más. Ez ne legyen már gond egy nyilvános fórumon. Sok használható infot ír, a vitathatóakért meg lehet szólni.
-
Dagidög
senior tag
válasz markussandor #152198 üzenetére
& (#152199) MasterMark: A guitar amp kimenetetet kötöttem be a phonoba. A többi bemeneten meg se szólal a cucc.
(#152227) VoidXs: Érdekes konfiguráció, nem hallottam még hasonlót.
-
Dagidög
senior tag
válasz markussandor #152198 üzenetére
& (#152199) MasterMark: Ma lesz egy kis időm tesztelgetni, megnézem.
(#152206) Norbi 72: Egy ilyet meghallgatnék. Vagy kettőt.
-
Dagidög
senior tag
Mivel korábban nem kaptam segítséget itt a témában, ezért leírom a tapasztalataimat elektromos gitár házimozi erősítőre kötésében. Hátha valakinek még szüksége lesz rá.
Az elektromos gitárnak hatalmas ellenállása van, így nem ajánlott direkt az erősítőbe kötni. A kijövő hang erőtlen és torz lesz, ráadásul az erősítő károsodhat, így ezzel nem is próbálkoztam.
A gitár és az erősítő közé így vettem egy Boss ME-50 multieffektet, amely a jel feldolgozásáért és manipulálásáért felel. A belőle kijövő 6,3mm-es jack kábelt 2xRCA-ra alakítottam és bekötöttem az erősítő phono bemenetére. Pure audioban remekül el tudok zenélgetni, van erőtartalék, viszont nagyon hiányzik az Audyssey EQ-ja.
A problémám, hogy az Audyssey-t bekapcsolva csak halkan tudok zenélni, magasabb hangerőn elkezd torzítani a hang. A többi RCA bemenetből is próbáltam néhányat, de azokon meg sem szólalt a cucc. Van ötletetek, hogy mi lehet a megoldás?[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz Quetz #151641 üzenetére
Egy középkat. erősítőnek is van 500-800W fogyasztása. Persze a végfok felsőbbrendűségét nem vitatom.
(#151642) Dorian: A 0-s hangerő bemérő rendszer megléte mellett ugyanolyan hangos lesz a kis helyiség fő hallgatói pozíciójában, mint bemérve a nagyban. Az Audyssey biztos így működik, a többi megoldást nem ismerem.
Fejből tudom az összes hangerő beállítást, amin halkan, közepesen vagy hangosan hallgatok zenét és három különböző méretű helyiségben is ugyanazok maradtak a számok, ugyanolyannak hallom őket.(#151662) Hohocali: Ez fals. Első válasz, első bekezdés.
"nem foglalkoznak olyan külső körülményekkel a hangerő állításakor, mint pl. a hangfal távolsága." - már hogyne foglalkoznának vele, beméréskor lemegy a fáziskorrekció, még ki is írja a távolságokat.[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
Onkyo TX-NR818 és egy Jamo E600 szériás szett.
Egy sima fotelt vagy kanapét feltételezve először a hallgatói pozíciót mérd be fülmagasságban, lehetőleg állványon, a mikrofon mutasson függőlegesen felfelé. Utána még két pontot a fő hallgatói pozíciótól min. 40 cm-re két oldalra ugyanígy .
Az Audyssey alapbeállításon pont, hogy egy finom roll-offot alkalmaz a magas tartományban. Csak akkor emeli ki a magasakat, ha azok a hangfalon gyárilag elmaradnak hangerőben a lineáris frekvencia átviteltől vagy valamilyen anomália lépett fel a beméréskor.Az olyan módokra gondolok, mint a Dolby ProLogic, DTS: Neo vagy az erősítő saját módjai. Ezek is bele tudnak nyúlni a hangba.
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
Nálam is XT32 van, mégis rendben vannak a magas hangok.
Hogy végezted a bemérést, hány helyre, milyen magasra, a fő hallgatói pozíciótól és a faltól milyen messze raktad a mikrofont? Az Audyssey Movie vagy Music beállításon van (nálad talán flat és reference)?
Extra hangrontó beállításokat használsz, mint pl. dynamic dolgok, THX beállításai, stb.? A hang straight decode-ban megy vagy alkalmazol valamilyen felkeverést? -
Dagidög
senior tag
Panelban a födém, falak, minden...
(#151057) python1: A szubokat milyen módon csatolták el? Érdemes alájuk tennem valamit a lábain kívül vagy így is-úgy is terjedni fog a hang a fedetlen területen keresztül lefelé?
(#151060) Quetz: Ha szeretnék ilyesmit kiszámolni, hol találok hozzá kalkulátort?
-
Dagidög
senior tag
Márpedig a Dunkirkben eszméletlen durva, tengermély basszus van, csak megfelelő hangerőn és jó cuccal kell nézni. Az Infinity warban is volt olyan jelenet, amikor nem is maga a hallható hang az érdekes, hanem a lökéshullám, amit érzel. A Hihetetlen család is rommá van effektezve, rengeteg jelenetében dalol a mély. Az Az néhány jelenetében olyan mélyre bekarmol az LFE, hogy eszméletlen (pl.: fekete srác első ijesztős jelenete), ráadásul olyan hangok kíséretében, hogy kiráz tőle a hideg.
A Szárnyas fejvadász 2049 és a Csillagok között etalon, rengeteg tesztelős jelenet van bennük. -
Dagidög
senior tag
válasz ctrlaltdel13 #150640 üzenetére
Én a REW Room simulator moduljában néztem meg előre, hogy kb. melyik helyekre lehet érdemes tenni a két ládát, utána hallgatóztam, majd eldöntöttem a végleges pozíciókat. Köszönet az ajánlásért KP-nak.
-
Dagidög
senior tag
válasz bajnokpityu #150510 üzenetére
Attól még gusztustalan a fenti gyakorlatuk, ebben mindenképpen igaza van VoidXS-nek.
(#150529) Snoop-y: Nekem a komplett rendszerre nem került többe a kábelezés, mint 10 000 Ft. Tény, hogy egy-két darabot úgy vágtak hozzám, mikor vettem a hangfalakat vagy mélyládát.
Panelban megelégelte az alsó szomszéd a referencia közeli hangerőszintet. A többivel sikerült megbeszélni, de itt úgy látom, nem fogunk dűlőre jutni. Dynamic volume jellegű borzalmak nem jöhetnek szóba, a hangerő levételével meg nem ugyanaz az élmény. Van ötletetek, hogyan tudnám redukálni a lejutó zavaró mélytartományt a hangminőség lehető legkisebb romlásával?
-
Dagidög
senior tag
válasz Mosqu!to #150395 üzenetére
"(120Hz nem megy már neki, pedig a tv-n játéknál jól jönne)" - Nincs olyan tv, amely natívan tudná a 120 Hz-et játék alatt buherálás nélkül (javítsatok ki, ha tévedek).
(#150402) BBéci: Vannak olyan szituációk, amelyeket a való életben sosem élhetsz át vagy nem szeretnél, különben maradandó sérülést szereznél vagy meghalnál. A játékok ezt küszöbölik ki. (Mondom ezt úgy, hogy hónapok óta nem játszottam számítógépen, de annak más oka van).
-
Dagidög
senior tag
válasz xtremetuning #150215 üzenetére
Most pörgettem ki az utolsó sok tucatnyi hozzászólást, pont ez ugrott be nekem is.
Nagyon izzik a topik.
Valaki valahol rituálisan felhasogatott egy szett Grande Utopiát és elégetett rajta pár méter Nordost Valhallát, miközben azt kántálta, hogy "A kábelek között nincs különbség!" -
Dagidög
senior tag
-
Dagidög
senior tag
Amikor lecseréltem az Onkyo 607-et 818-ra, ez egyben az Audyssey 2EQ-ról MultEQ XT32-re ugrást is jelentette.
Akkor még borzasztó hallgatói környezetben szólt a rendszer és a hangerővel is sokkal finomabban bántam, mint most, de azt tapasztaltam, hogy (valószínűleg a bemérő rendszernek köszönhetően) a mélyek kifinomultabbak, részletesebbek lettek. A bemérő rendszer szintjei között a szűrés minőségében van különbség. A szorzók a cég saját értelmezésében születtek, így a 2x és az 512x között nem lesz 256-szoros a hangminőségbeli javulás, de várható némi előrelépés.Ha már itt tartunk, mi a tapasztalatotok SubEQ HT-val felvértezett erősítőkkel? Mennyit hoz a funkció?
-
Dagidög
senior tag
Ha kipofoztam valamennyire az akusztikát, komolyan mondom az összes tyúkbél, olcsó HDMI meg PC kábel helyett berakok a rendszerbe tesztre nagy értékű, jónak mondott kábeleket és alaposan beszámolok az élményről.
Youtube ide, Spotify oda, bennem mindig ott van a kérdés, hogy bármely streamelős szolgáltató nem alkalmaz-e valamilyen a hangra negatív hatású tömörítést.
Megnéztem a Deadpool 2-t, nem lett a szívem csücske. Feleslegesen hosszúra nyújtották, a hangzás sem volt extra egy-két pillanaton kívül és a CGI is ronda volt helyenként.
A Csillagok között és A szárnyas fejvadász 2049-hez hasonlóan lehengerlő hangzású filmajánlókkal ne kíméljetek. Meg akarom hajtani a mély szekciót. -
Dagidög
senior tag
válasz Quetz #148748 üzenetére
Néztem, hogy subwooferbar alatt milyen ökörségre gondolhatsz, aztán megnéztem a videót, durva...
Erre mondják, hogy megér egy ajtócsapkodást? Engem már a szobám berendezési tárgyainak rezonanciája is zavar, az ajtó és az ablakok remegése meg főleg. Jelenleg az egyetlen megoldás, ha kinyitom őket.A rendszer fejlesztése óta a két szubbal megnéztem néhány filmet. Egy pozícióból nézve nem érzékelek különösebb előrelépést, de próbálgatva több pontból nagyon szimpatikus, hogy ugyanazt hallom. A plusz ládából jövő extra hangerőt meg nem használom ki, mivel az első ládának is csak 9 óránál állt a gain potmétere.
Viszont fokozatosan kívánom az egyre nagyobb hangerőt. -4-8dB-nél halkabban már nem nézek filmet, kevésbé akciódús daraboknál volt, hogy referencián koppant a hangerő.Egy kis érdekesség: Audyssey bemérésnél a szubok 75dB-re állításakor megnéztem, hogy mennyit számít az ajtó helyzete. Egy abszolúte egyszerű, nem szigetelő, kicsit lötyögős darabról beszélünk. A csukott és a résnyire nyitott állapot között nem volt különbség. Enyhén nyitva 1dB-t esett a hangerő, teljesen nyitva 2-3dB-t.
-
Dagidög
senior tag
Beszereztem a második szubom, idő híján bemérés nélkül, a szubok hangerejét enyhén csökkentve tesztelgettem őket és kifejezetten tetszett a változás. Az egész szoba területén megszűntek az extrémebb, bosszantó kiemelések és enyhén mérséklődtek a kioltások.
Elvégeztem a bemérést és a hallgatói pozíciókban mintha egységesebben szólnának a mélyhangok, de még sokat kell tesztelnem, mielőtt biztosan konklúziót vonok.
A hallgatói pozíciókon kívül elszabadult a pokol. Ez háttérzenénél érdekes, ugyanis a számítógép előtt ülve teljes kioltás jelent meg 42 Hz-en (korábban ugyanitt 50-pár Hertzen volt hasonló jelenség). A "nyugis" fotelben 36 Hz alatt lehalkultak a hangok.
Érdekesség, hogy a második szub bekötése után, de még a bemérés előtt sokkal egységesebbnek tűnt az egész szobában a hangzás.Korábban említettem, hogy kísérletezek a frontjaim reflexportjainak a betömésével. Sok hétig volt alkalmam tesztelni a hatását, de mivel 80 Hz-es vágás mellett semmilyen hallható különbséget nem tapasztaltam, ezért kikerültek a portokból a zoknihengerek.
-
Dagidög
senior tag
válasz WaterWave #148415 üzenetére
Igen, már mást boldogít.
Még nem időszerű meg nem is látok most itthon egységes 5.0 szettet, ami érdekel. Ha már hang, valószínűleg előbb fogok hangszert újítani.(#148441) hm15: Ehhez az ajánláshoz felbontást is figyelembe vesznek vagy attól függetlenül adják meg?
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
Látom, kábelkérdésben még mindig nagy a szórás a topikban.
Ha már itt tartunk, szükségem van néhány kábelre:
- Mélyládához ~5 m-es RCA és 1,5-2 m-es tápkábel.
- 1,5 m HDMI PC és AVR közé
- 2 m jack 3,5mm hosszabbító + egy splitter a PC-hezSzeretném olcsón megúszni. Vigyék át a jelet stabilan, ne legyen hupilila színük, a többi nem érdekel. Aprón nem igazán látok. Hol érdemes nézni használtban?
-
Dagidög
senior tag
válasz arcitec #147861 üzenetére
Az ilyen extra hallgatási módoknak én sem látom értelmét. Az emberi tényező nálam a hangmérnök, utána már ne nyúljon bele a hangba egy ilyen jellegű automatizált folyamat.
Lehet, hogy akár gyakran jó végeredmény születik, de elég, ha csak egy párszor kerül az extra hangsugárzókra nem odavaló hang és elromlott az élmény.
Olyan ez, mint a tv-k interpolációja. Érdekes, de valahogy nem az igazi. -
Dagidög
senior tag
Az utóbbi időben én is két szubon gondolkodom. Fix hallgatói pozíció esetén is hoz eleget a konyhára a második láda?
-
Dagidög
senior tag
válasz Dorian #147393 üzenetére
Negyed hullámhossznál a hangnyomás még nőni is fog, így lefelé kell simítani az érintett frekvencia-tartományt. Történhet ez akár 2/3 oktávon is.
1/3 és 2/3 periódus között már valóban gondok vannak.
Másik dolog, hogy ilyen szuperpozícióknál a torzítás is laza 10x-re nő, ami hangminőség szempontjából legalább akkora probléma. - erről hol tudok bővebben olvasni? -
Dagidög
senior tag
válasz Dorian #147373 üzenetére
Kioltások amúgy is keletkeznek a szoba különböző pontjain, pont ezért mérünk be, ami korrigál (egy szintig). Rossz elhelyezésnél a teljes kioltásokkal persze nem lehet kezdeni semmit.
Természetesen a rendszer megfelelő elhelyezése az első.Mekkora az a fal-hangfal távolság, amellyel már minimalizálhatók a nem kívánt anomáliák? Mondjuk a front-center-surroundokra 80-20 000 Hz-re és a szubra 14-120 Hz-re?
[ Szerkesztve ]
-
-
Dagidög
senior tag
válasz Lacielvtárs #147353 üzenetére
Jó kis szerkó, viszont egyből szemet szúr a szegény beszorított jobb front és center.
-
-
Dagidög
senior tag
válasz Nemir Ombe #147096 üzenetére
Ott meg a visszacsatolós servo-s megoldások segítenek sokat.
-
Dagidög
senior tag
Én korábban még a kézikönyvet pörgettem meg az impedancia beállításokhoz, az én vasamnál ezt írják:
"You can connect speakers with an impedance of between
4 and 16 ohms. If the impedance of any of the connected
speakers is 4 ohms or more, but less than 6 ohms, be sure
to set the minimum speaker impedance to “4ohms”
(➔ page 59). If you use speakers with a lower
impedance, and use the amplifier at high volume levels
for a long period of time, the built-in protection circuit
may be activated."8 Ohmos beállítás nincs, a hangfalaim 6 Ohmosak, így a beállítás adja magát.
-
Dagidög
senior tag
-
Dagidög
senior tag
válasz Dorian #146089 üzenetére
Lehet, akkor már célravezetőbb, ha a mély tartományból vágsz. Úgy tarthatod a fix hangerőt és nem lesznek hirtelen összeomlások a dinamikában.
(#146090) tomyka74: Ahogy fejleszted a rendszert, fokozatosan kívánja az egyre nagyobb hangerőt, plusz a fülünk működése miatt így jönnek ki igazán a mélyek. Nálam -12 dB-en jönnek elő az igazán brutális effektek, mint amilyen a Dunkirk szőnyegbombázós jelenetében vagy a Zsivány Egyes zárójelenetében vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz Lacielvtárs #145982 üzenetére
Komoly szériának tűnik. A ribbon magasak pont piszkálják a fantáziám. Eddig csak a szokásos dómos kivitelűeket hallottam.
(#145983) WaterWave: Ok, nem felejtem el. Te is még a Jamo E6 szériát használod?
(#145984) Ance:
-
Dagidög
senior tag
válasz Lacielvtárs #145977 üzenetére
Örülök, hogy így bejött a márka, konkrét típusra van javaslatod?
A vassal nagyon elégedett vagyok, de a mostani szettem kategóriában jóval alatta van, így egyértelműen ez lesz a következő fejlesztés.(#145981) XtremLor: Nem is szeretnék külön vadászatba belevágni, inkább kivárom a lehetőségeket.
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
Lehet, hogy VoidXs felkavarja az állóvizet, de elég sok hasznos és érdekes információval szolgált eddig. Viszont...
VoidXs: Rendben, hogy értékes tapasztalatokkal rendelkezel mozi terén, de nem emelhetsz át mindent házimozi frontra. Mitől lenne jobb alacsonyabban vágni? Ebben a kérdésben kíváncsi lennék xtremetuning véleményére is, mivel ő csinált ilyesmit, de emlékeim szerint nem is átlagos rendszeren.
A vágás emelése 80 Hz-re nálam is jótékony hatással bírt a házimozira (az új helyen még nem próbáltam a különbséget, de ezt is le fogom csekkolni).Ami a low-budget kísérleteimet illeti: megemeltem a centert úgy, hogy a tweeter pont a fő hallgatói pozíció fülmagasságába nézzen. Valamelyest irányítottabbak lettek a centerhangok és javult a térhangzás. Jobb híján összehajtogattam 20 db A4-es papírt és ezt raktam be alá. Káros rezonanciát vagy bármilyen negatív hatást nem hallok emiatt.
A frontok (jamo E680) reflexportjait betömtem 2-2 db szorosan hengerbe hajtogatott zoknival. Elég feszesen vannak bent, így nagy hangerőn sincs semmilyen érzékelhető légmozgás a portok környékén.
Pár nap alatt a következőt tapasztaltam: megemelkedett az alsó határfrekvencia ~5 Hz-cel. Semmilyen más hatást nem érzékelek. A 2x20cm membránok ellenére nem lett feszesebb a hang, mint ahogy egy zárt vs relfex mélyládánál érzékelhető.[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz WaterWave #145598 üzenetére
Amint lesz időm, lövök egyet.
(#145600) BBéci: Természetesen a későbbiekben így teszek, de átmenetileg kénytelen vagyok gyors, egyszerű és olcsó megoldásokhoz folyamodni.
(#145601) Jigsaw04: Ezt kipróbálom, köszi.
(#145602) rappit4: A szoba méretei alapján (560*306) ~7m széles diffúzor jött ki, nekem ez így nem tiszta.
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
Köszönöm a válaszokat a reflexnyílás tömésével kapcsolatban. Még kísérletezek vele, majd beszámolok az eredményekről.
A múltkori posztom óta alakult a rendszer. Meglett a hm szekrény, rákerültek a vasak és a center - így a hangfalról leváltak a hangok, falra került a tv, a háttereket fali konzolra raktam, a frontok között már nagyobb a távolság és még jobban beforgattam őket, így még egy fokkal kellemesebb lett a hangzás.
A center még így is egy kicsit alacsonyan van a hallgatói pozícióhoz képest. Meg szeretném emelni az elejét, erre tudtok valamilyen filléres megoldást?A szoba csillapítását házilag tuningolni hogy érdemes? Van rá általános szabály, hova milyen és mennyi panel kerüljön? Rengeteg a csupasz falfelület csúnya csörgővisszhanggal (meg még ki tudja mivel).
-
Dagidög
senior tag
válasz Lacielvtárs #145537 üzenetére
Onkyonál a direct nem nyúl a hangba, míg a pure audio további áramköröket kapcsol le, mint az erősítő beépített kijelzője, de a rákötött kijelzőt nem.
Lekeverés nem történik, hiszen bejövő jeltől függetlenül éppen az a mód lényege, hogy nem nyúl bele a hangba.[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
Kísérletezett itt valaki a a reflexes dobozok (nem mélyládán) nyílásainak betömésével? Milyen lett a hang, miben változott azon kívül, hogy a freki átvitel alsó határértéke megemelkedett?
-
Dagidög
senior tag
válasz WaterWave #145490 üzenetére
Ha valamiért elkezdene komolyabban melegedni (pl.: nagy hangerőn mozizás nyáron), akkor bekapcsol benne a két 92mm-es ventilátor, amiket ügyesen úgy konfiguráltak légterelővel, hogy hátulról kitolják a meleget.
Dyn. EQ-t nem használok, mert csúnyán szétkapja a hangképet, de ez szabad füllel is hallható. -12db és -16db között filmezek, ez az a hangerő, ahol igazán elkezdi megmutatni a rendszerem az oroszlánkörmeit.[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz Tonyka 2 #145486 üzenetére
Nekem 607-em és 818-am volt, egyikkel sem volt gond, a 818 még most is hibátlanul megy nálam. A 607-et még WaterWave-től vettem (úgyhogy sajnos ketten csak egy vasig javítottuk a 607 statisztikát), bár hozzá kell fűznöm, hogy ijesztően melegedett, érintésre kellemetlenül forró volt, míg a 818 még nagy hangerőn is langyos marad.
Biztos vagyok benne, hogy a nagy hő nyírja ki a hdmi boardokat. A hdmi majdnem mindig az erősítő tetején van, többnyire a végfokok felett, amik frankón befűtenek alá. Ezen felül rengetegen tartják az erősítőjüket (részben) zárt szekrényben, ami a hőelvezetést - és idővel az erősítőt - teljesen kinyírja.[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz Lacielvtárs #145241 üzenetére
Az SACD más formátum, így a modulációs különbségekből adódóan bármilyen PCM-alapú formátumba történő konvertálásnál minőségromlás lép fel. Több értelme van beszerezni a gyárilag PCM-re (wav, flac, stb.) kevert hanganyagot.
-
Dagidög
senior tag
Formátumguruk segítségét kérem.
1. Van egy kisebb SACD kollekcióm és szeretném az albumokat különálló fájlokra bontani. A helytakarékosság jegyében tömörített DSD formátumban oldanám meg az akciót. Eddig úgy tudtam, hogy csak a .dff lehet tömörített, viszont a virágboltban az én dff-eimmel megegyező méretű .dsf alapú albumokat látok. Tömöríthető a .dsf is veszteségmentesen, csak én nem tudok róla vagy ezek valamilyen belenyúlós, mókolt anyagok?
2. A Laci által említett .mka anyagokkal is találkoztam, viszont nekem idegen zenei anyagnál a DTS formátum, amíg nem koncertlemezről beszélünk. Vannak ilyen hivatalos, legális kiadványok?
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
Mi értelme van enkódolni bármit, ha a gépen megtörtént a dekódolás és az erősítő megkaphatja az LPCM jelet? A fenti módszerrel teljesen kiesnek az erősítő processzor oldali feladatai?
Más forrást keresztül lehet így futtatni a PC-s processzáláson?[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz Gabesz26 #144811 üzenetére
A topik mindenki saját tapasztalataira épül, így amit írsz, az általános érvényű szabály. A baj ott kezdődik, hogy ezt sokan elfelejtik.
Sajnos nálam a hangkarakternél bukott a kombájn, azon meg nem segít a megfelelő akusztikai kezelés sem.(#144812) WaterWave: Egyszer egy olyat is meghallgatnék. Az 5.0-n kívül biztosan nem cserélnék le semmit a rendszerben, amíg az akusztikán nem javítottam nagyságrendeket.
-
Dagidög
senior tag
-
Dagidög
senior tag
válasz Lacielvtárs #144739 üzenetére
Na várj csak, szerinted minek van az a konnektor a plafonnál?
(#144740) krx21: Hangelnyelő szivacs + nyomtatott hangáteresztő anyagban gondolkodom, ez egész hasonló.
Aladdin barátomtól kaptam, ne bántsd.(#144741) Csabroncka: Vettem a lapot, de ne tudd meg, hogy a repülő szőnyeg működésénél fogva mennyi káros rezonanciától szabadítja meg a rendszert.
Tüzes víz meg itt is van, csak levágtam a fotóról, nehogy megzavarja a nyugalmat.(#144742) Dorian: Filóztam rajta, de az elsődleges problémám, hogy az ajtó mögötti folyosó direktben a lakótársam szobájához fut be, így arról az oldalról kapná a mélyeket rendesen. Fordítva meg nem pakolom be a tv-t az ablak elé. Mit bukok ezzel?
(#144744) WaterWave: Azaz, még nálad tetszett meg, amikor megvettem a Onkyo 607-ed.
-
Dagidög
senior tag
Költözés vége felé járok, így néz ki a placc:
A terv:
1: szerezni bútort a PC-erősítő-center hármasnak. A frontok között 150 cm helyem van, az erősítő csatlakozókkal együtt 42 cm, így a szokásos 40 cm mély szekrények kiesnek. Nem is látok most ennek megfelelő méretűt.
2: TV megy falikonzolra a bútor fölé, hátterek szintén konzolra a hátsó falon.
3: akusztika rendbetétele. Rengeteg a csupasz falfelület, ezzel kéne kezdeni valamit.Minden javaslatot szívesen fogadok.
-
Dagidög
senior tag
válasz Lacielvtárs #144708 üzenetére
Mindjárt jön, csak én is retusálok...
(#144710) WaterWave: Igen és maximálisan elégedett vagyok vele.
-
Dagidög
senior tag
válasz Lacielvtárs #144706 üzenetére
Várj csak, mostanában fogok felölteni képet az enyémről.
-
Dagidög
senior tag
válasz Gabesz26 #144679 üzenetére
Én hallottam és rájöttem, hogy nem az én világom. Nálam olyan a hangzása, mintha függönyt raktam volna a hangsugárzók elé és a korábbi, rossz akusztikájú helyemen a mélykiemelése is nagyon durva volt. Onkyo 818-cal sokkal megfogottabb, feszesebb, pontosabb hangom van, a fentiek nem jelentkeztek semmilyen körülmény mellett.
-
Dagidög
senior tag
&(#144561) Dorian: Milyen magasra dobjam őket? Az ülőalkalmatosság 210cm széles, ennek a két szélére mennek. Többnyire egyedül hallgatom a rendszert, de azért ha valaki becsatlakozik, nem szeretném, ha közvetlen a fülünkbe üvöltene a hátsó részleg. A front oldali fal a hátsótól 3m-re van, ha ez számít.
-
Dagidög
senior tag
Éppen költözés végén vagyok. A jelenlegi szobában sokkal szerencsésebben tudtam elhelyezni a rendszert és a hallgatói pozíció is jobb, így hanganyagtól függetlenül nagyságrendekkel jobb lett a térérzet.
5.1 rendszerben hagyományos polcsugárzókról van szó, rendelkezésre áll egy pár Vogel's VLB 200 falikonzol, amelyeket minden irányban teljesen szabadon tudok helyezni és forgatni.
A hallgatói pozíció a fal mellett van, ami tudom, hogy nem a legszerencsésebb, de ebben az esetben a háttereket hogy érdemes elhelyezni, irányítani? -
-
Dagidög
senior tag
Tudtok kis hazánkban infinite baffle szubra extrém példát, amit meg is lehet hallgatni?
Láttam olyan "darabot" a neten, amelyben a láda maga a szobán kívül kialakított hatalmas légtér, beépítve több nagyméretű (talán 15" vagy 18") membránnal, megtámogatva brutális erősítőteljesítménnyel és a mért frekvenciamenete lineárisan valahol az egy számjegyű Hertzek alján volt. -
Dagidög
senior tag
válasz Dorian #144099 üzenetére
Ok, valóban a rendszereink legnehezebben kezelhető része. Viszont a haladó topikban vagyunk, így azt gondolom, hogy a "mélyláda zenehallgatáshoz szentségtörés" kijelentés időt múlt és egyszerűen nem állja meg a helyét.
Komplett darabokat, számokat tudok felidézni néma csöndben, mégis inkább a rendszeren hallgatom őket.
(#144109) tomyka74: Persze, kísérletezzen mindenki. Kellenek a rossz viszonyítási alapok a minőségi hang helyes megítéléséhez, úgy mint a hangmérnök munkájának felülbírálása az LFE csatorna vágásával.
-
Dagidög
senior tag
válasz BBéci #144095 üzenetére
A trabantban is képzelhetem azt vidáman, hogy ferrari, mégsem lesz az. Nálam marad a hiányérzet.
A jól rendszerbe illeszthető, pontos és gyors szubok idejét éljük, az említett audiofilek is egyre többen gondolják újra a szemléletüket. Azt a szemléletet, ami az elmúlt néhány évtizedben alakult ki, amiért a reflexes ládák uralták a piacot és nehéz volt a basszus hangokat kezelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic