- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
evitiguF
senior tag
Atmos hangsugárzónak vannak valamilyen követelményei, vagy -akár- bármilyen polcsugárzót is be lehet fogni erre a célra? A kérdés vica-versa értendő, ha egy polcsugárzót használnék, az ki lenne-e használva?
Beépített sajnos nem megoldható.Első körben [416.2] vagy [417.2] típusokra gondoltam, ezek fehérben még úgy esztétikusak is.
Vagy ajánlott típus-azonosat választani? -
evitiguF
senior tag
válasz BumBum Jack #50229 üzenetére
Hallgatói pozíciótól 60cmre
-
evitiguF
senior tag
válasz N.YCityBoy #49797 üzenetére
Félre ne értsd, nem személyeskedni akartam ezzel, csak Te válaszoltál rá, és ahogy írtad is, Neked nem jött be.
Meg nem mondom kicsoda, de olvastam itt, van olyan személy, akit az Onkyoval ki lehetne kergetni a világból, egyszerűen nem tetszik neki a hangvilága. Különbözőek vagyunk.
És én ennek a szettnek mindaddíg örülni fogok, amíg nem hallok meg egy jobb szettet, vagy nem hajt a kíváncsiság, hogy berendeljek egyet, és egymás mellett meghallgassam, hogy számomra is érzékelhető különbségek vannak-e rendszerek között, vagy sem.Az hogy itt érdeklődöm ( vagy csak a háttérben olvasgatom ) szerintem mindenképp pozitívum. Hiszen így láttam érvet és ellenérvet, utána pedig döntöttem a belátásom szerint. Majd később meg kiderül, hogy jó döntés volt-e!
Az itthoni piacot elnézve 240-270ezer körül mozog ennek a szettnek az ára.
Ha azt kellett volna kifizetnem érte, akkor biztosan valamelyik itteni ajánlást választom!
Viszont így 142ezerbe fájt, úgy gondoltam, ennyit csak megér ez a rendszer is! És ez így komplett, nem kell hozzá még 20-30ezerért (vagy többért) kábelezés.
Ezt pedig már nem csak Neked, hanem az összes fórumozónak:
almát az almával, körtét a körtével... így érdemes hasonlítani.
Tehát ha valaki idejön, hogy szeretne almát venni, van rá annyi pénze, amiből vehet almát, akkor itt sokaktól (akinek nem inge, ne vegye magára) egyből azt kapja, hogy az alma szar, fúj, vegyél inkább körtét (ami alsó hangon 2x annyiba kerül)
Értem, hogy segíteni próbáltok, hogy mi ne fizessük meg a tanulópénzt, és hogy Ti már túl vagytok pár lépcsőfokon, csak nekem úgy tűnik, sokszor nem az első lépcsőfokot ajánljátok!
Hanem egyből 4-5-600ezres rendszereket.De szerintem ezt a témát zárhatjuk, továbbra is szívesen járok ide olvasni, érdeklődni, ha valamiben nem vagyok biztos, és köszönöm az eddigi segítségeket is mindenkinek!
-
evitiguF
senior tag
válasz Essien #49790 üzenetére
Én [érdeklődtem] korábban erről a típusról. Kaptam [negatív] és [pozitív] visszajelzést is, így dönthettem magam. Végül arra jutottam, hogy egy próbát megér, mivel neten veszem, van 14 napom eldönteni. Hála égnek, hogy így döntöttem! Messze felülmúlja az előzetes elvárásaimat!
A személyes tapasztalatom:
Onkyo TX-NR686-os erősítővel van használva, nem volt semmi gond a beüzemeléssel. Bár itt sokan egyből azt mondanák, hogy a hozzá kapott gyári kábelt felejtsd el, dobd ki; tökéletesen teszi a dolgát azzal is.
Elhelyezése miatt is sokan megköveznének itt, ugyanis Ambilightos TV-nk van, így a front hangfalak nem fülmagasságba kerültek, hanem a TV síkja alá, és az oldalsó hangfalak sincsenek fülmagasságtól 60-90cmrel magasabban.
Persze ha fekszünk a kanapén, akkor már egész közel kerülünk az "ideálisnak" tartotthoz.
Ja és nincs bolyhos szőnyeg sem a hangfalak előtt... nagyjából [ilyen] az elrendezés. Az asztal még majd meg lesz emelve egy picit, hogy be tudjam csúsztatni alá a frontokat.És a hangja:
Alacsonyabb hangerőn (30ig) kellemesen lágy, semmi hivalkodó, a sub is csendesebbre fogja magát (hátul THX opción áll, az kb a negyede, vagy a harmada lehet), magasabb hangerőn viszont beindul a szerkezet, és számomra, számunkra eszméletlen élményt nyújt! ~12nmen van berendezve, a nappali hátrafele nyitott, de ahol ülünk és hallgatjuk, az nagyjából ekkora térnek felel meg.
A legtöbb filmet, tesztvideót 60-65-70es hangerőn néztük meg, és ott már olyan élményt nyújt, ami messze felülmúlja a mi elvárásainkat. Ennél magasabb hangerőt még nem is állítottam be, mert ott már határán van a számunkra kellemetlenül magas hangerőnek. A 60-as érték már beremegteti a szobában található szekrények ajtaját, a vitrint és a radiátort pl egy robbanásos jelenetnél.
Eddig még csak DD és DTS hangsávokat hallgattam vele, a médialejátszó úton van.
Filmekhez nekünk nagyon bevált. Most este pl Netflixes Oue Planetet néztünk, utána meg Planet Earth 2-t, és nagyon jól lehet a tért érezni, hogy épp hol zajlanak az események.
Előtte a Határok mentén-t néztük, abban is nagyon jól muzsikált a rendszer. De tunék még jó pár filmet említeni, 21-óta van meg, napi 2-3 filmet néztünk azóta. Marvel filmekből pl a Hangya és Darázs az ami meglepett, sokkal jobb hanghatásai vannak, mint az utolsó két Bosszúállóknak.Így nálam összeállt a kezdő házimozi szett, méghozzá egy TX-NR686 (300Euro) + SKS-HT978THX (430Euro) párossal. Mindegyik teljesen új, garanciával, új szaggal, mindennel amivel kell.
[ Szerkesztve ]
-
evitiguF
senior tag
válasz Essien #49774 üzenetére
sajnos tényleg ez a jellemző...
belépő szint, de ha nem költesz el fél milliókat, akkor már le vagy nézve, az nem is házimozi és így tovább. Ha valaki idejön, hogy van rá 200ezre, ajánlanak 350ezres rendszert, ha 300 a keret rá, 400ért ajánlanak.
illetve ami utóbbi időben ment itt, hogy a kábelek milyen kihatással vannak... na az tényleg nem kezdő szintnek kellene lennie.
Félreértés ne essék, egy jó hónapja követem a topikot, azóta látom, kik azok akik nem csak a levegőbe beszélnek, hanem tényleges szaktudás, és tapasztalat is van a hátuk mögött, csak nagyon sokszor elszalad Velük a ló, és lehurrogják az embert, ha valami olcsóbb, egyszerűbb módon akarja megoldani a hangkeltést (hogy ne házimozinak hívjam a 150-200ezres szintet)
Pedig nagyon sok esetben bőven elég ez a kategória is. Nem mindenki vájtfülű, nem mindenkinél adott a szoba nagysága, elrendezése, és sorolhatnám ezeket a dolgokat, mégis sokszor túllőnek a célon.
Nem azt firtatom, hogy amit ajánlanak, nem jó, mert biztosan értenek hozzá, csak azt, hogy aki kérdez, az is fenntartásokkal kezelje az ajánlásokat is.
Ugyanis akinek itt szaktudása van, az feltételezem azzal jár, hogy jó pár éve benne van a témában, kipróbált rengeteg rendszert, van viszonyítási alapja, tapasztalata. Viszont ami neki hangzásban tetszik, lehet hogy másnak nem is jön be annyira!
De ezt ugye nem fogja megtudni, hiszen azért vette meg azt a típust, mert itt XY ezt ajánlotta neki...
Örülnék neki, ha a szakik ebben a topikban tényleg figyelembe vennék azt is, ha valaki tényleg a kezdő szinten akar belépni ebbe a világba. -
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
két kérdés, mindegyik Onkyo TX-NR686os erősítőhöz:
1. 82-es hangerőnél megjelenik egy Ref. felirat is, ez mit jelent? (ez lenne a referencia érték, amin elvileg állnia kellene filmnézés alatt?)
2. THX IS SP: YES - ezt hogy kellene ezen engedélyezni? A hangfal leírása azt mondja, hogy a Movie/TV gomb nyomva tartása mellett nyomjam meg kétszer a bekapcsoló gombot (készüléken, nem távirányítón) - viszont nincs is ilyen gomb rajta.
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
hangfalak bemérése után a következőt kapom: [kép]
hagyjam 100Hz-en, vagy vegyem vissza a sorrundokat is 80ra? -
evitiguF
senior tag
ezt csak amolyan költői kérdésként:
értem én, hogy vannak jóval tapasztaltabbak, de leírtad a lényeget, Neked kell, hogy bejöjjön.
Vagy ha itt A és B személy leírja, hogy ezzel meg azzal kellene használni, akkor Te annak ellenére azzal fogod, hogy az Neked nem is igazán tetszik? -
evitiguF
senior tag
Áhá!
köszönöm az infót, ma is tanultam valamit! Ez így már érthetőbb!
És ahogy fentebb BBéci írta, belépő szinten ezzel kár is foglalkozni.Illetve amit néztem, ha szinkronisan nézünk filmet, ott meg szinte mindig (sajnos) DD van.
Azért valami médialejátszót nézek!
köszönöm mégegyszer mindenkinek, hogy felvilágosítottatok!
-
evitiguF
senior tag
-
evitiguF
senior tag
Olyan még nem volt, hogy ne szólalt volna meg egy hangsáv.
Vagy ezt úgy kell értenem, hogy:A TV-n pendriveról beolvasott film alatt kiválasztott DTS-HD MA hangsáv (input) a jelenlegi összeállításomban nem tud megszólalni, csak pl. DSur, vagy THX Cinema (listening mode) módban?
Mert jelen állás szerint ez a helyzet, hogy ha egy ilyen hangsávra váltok, akkor is van hang, csak a listening mode-okat váltogatva nem jelenik meg minden az itt felsoroltak közül. -
evitiguF
senior tag
Igen, már kezdek én is rájönni a dolgokra.
És ha átváltok egy ilyen HD hangsávra, de ugye nem képes elvileg továbbítani, akkor azt hogyan oldja meg? Visszabutítja magának?
Illetve van valahol egy lista, hogy mi az amit támogat így?
Lehet hogy nem is kellene ezen ennyit pörögnöm.[ Szerkesztve ]
-
evitiguF
senior tag
válasz mettek #49086 üzenetére
És ilyenkor mi a helyzet pl Netflix filmekkel?
Azok is működnek ezeken az androidos boxokon?
Amúgy értem hogy ez a helyzet a mai tévékkel, de továbbra is bosszantó a dolog.
Lényegében akkor nem is tévét vettem, hanem egy nagy kijelzőt, amihez kell hangrendszer, mert bár van neki hangkeltője, de azért az mindnél hagy kívánnivalót, kell hozzá egy Blu-Ray lejátszó, hogy élvezhessem a filmeket, és kell hozzá valami androidos okosító cucc, mert bár a TV-ben is van beépített rendszer, de rendszerint egy gyenge technológia, ami bár használható valamire, de mégsem arra, amire igazán kellene/lehetne. -
evitiguF
senior tag
Na most ebbe az ARC - eARC témába rendesen belegabalyodtam.
van arről valami biblia, leírás, hogy mit hogyan, miután kell kötni, hogy minden megfelelően működjön?
mert ha jól értem, akkor:
65PUS7303 össze van kötve HDMI-vel a TX-NR686-tal, és pendrive, vagy USB merevlemezről játszom le a filmeket.
Ha a TV belső lejátszójára bízom a dolgot, hangsáv váltásnál azt tapasztaltam, hogy az erősítő is módot váltott (THX-ről DTS Neural:X-re)
Ha kodival játszom le ugyanazt a fájlt, az erősítő nem vált át magától.
De ha jól értem, egyik esetben sem kaptam meg a tényleges hangsávot, mert nem is volt képes továbbítani.
A próbált film alatt ezek a hangsávok voltak elérhetőek:
- 7.1 Atmos 5260kbps
- 7.1 DTS-HD MA 4699kbps
- 5.1 Dolby Digital Audio 640kbps
- 2.1 Commentary 320kbps -
evitiguF
senior tag
válasz N.YCityBoy #48937 üzenetére
Ki is fejtenéd, hogy miért nem?
Volt ilyened, és tapasztalatból írod?
Volt szerencséd meghallgatni, és abból a tapasztalatból írod?
A feltüntetett technikai adatokból leszűrve alakult ki ez a véleményed?
[link] - itt azért nem temetik annyira, és ez az egyetlen valamirevaló teszt, amit találtam róla a neten. -
evitiguF
senior tag
Ha már venném/nem venném a téma, erről van valakinek véleménye?
[Onkyo SKS-HT978THX] - újonnan 150ezerért
12-13nm-re -
evitiguF
senior tag
Akkor ha jól értem, ezt az Atmos dolgot ki tudom próbálni úgy, hogy az 5.1es hangrendszerhez hozzákötök még két hangszórót, és elhelyezem:
1. A frontok tetején a néző felé irányítva
2. A frontok tetején a plafon felé irànyítva
3. a plafonra rögzítve, lefelé irányítva
majd eldöntöm, ad-e pluszt.
ha igen, be tudok ruházni egybe, ha nem, akkor spóroltatok nekem! -
-
evitiguF
senior tag
Így viszont feltenném a kérdést, hogy milyen HDMI kábel kell ahhoz, hogy tényleg minden klappoljon?
Megfelelő jelátvitel, ARC, stb...
Mert én is úgy jártam, hogy az első kábel, amivel összekötöttem az erősítőt a TVvel, nem volt hajlandó ARCra, illetve a hang is szakadozott, ha hangosítottam, addig pedig nem is volt hang.
Egy tavaly előtt vásárolt monitor mellé csomagolt HDMI kábellel minden jó. Ez viszont csak egy fekete kábel, semmi jelölés rajta, hogy milyen típus, milyen verziószám, milyen sebesség stb...[ Szerkesztve ]
-
evitiguF
senior tag
válasz klaca1978 #48438 üzenetére
Német a cég, de van két üzlete Bécsben is.
Viszont ha nem értesz németül, úgy elég nehéz lesz, mert telefonon tudod csak úgy megrendelni, hogy a bécsi üzletben legyen átvehető.
Nekem nagyon-nagyon jókor jött, a hozzáértő srácokkal pont a napokban tárgyaltuk ki, hogy Denon vagy Onkyo legyen, már rendeltem volna idehaza 170-200ezerért, így meg 99.299Ftért kaptam meg.szerk.: ha van raktáron, akkor csak ott kell elmagyaráznod/mutogatnod, hogy mit akarsz venni.
[kép] - most van[ Szerkesztve ]
-
evitiguF
senior tag
Onkyo TX-NR686 [link] 300Euro! (Helyszínen)
hoztam egyet, ennyiért nagyon megérte! -
evitiguF
senior tag
válasz zsoika #48338 üzenetére
Szia!
köszönöm a válaszodat!
Ennek fényében sikerült meggyőznöm az asszonyt, hogy élvezhetőbb lenne egy másik szobában a teljes rendszer.
Jelenlegi helyzet így módosul, egy 4,2m x 4,6m-es szobában lesz elhelyezve. Jelen pillanatban üres a szoba.
Ide a következőt gondoltam, erősítsetek meg, hogy helyesen-e![link] Jamo S 809 HCS 5.0 hangfalszett
+ hozzá erősítő (de melyik?)
[link] - Denon AVR-X1500H
[link] - Denon AVR-X2500H
[link] - Onkyo TX-NR 686Ennyire még nyúlik a takaró, és van benne fejlesztési potenciál.
(sub + atmos)Előre is köszönöm, ha segítetek, remélem így révbe érek, és a reszkessetek betörők már az új rendszeren düböröghet...
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
fentebbi kérdésemhez talán a legfontosabb maradt ki, hogy hol is lenne használva:
A nappali elhelyezkedése. A fekete vonal egy boltívet takar, ami 60cm-re belóg, és onnan indul el. Tehát lényegében egy nagyjából 11nm-es tér az, ahová a hangrendszer kellene. Nem szeretnék feleslegesen pénzt költeni, mert mondjuk overkill lenne egy rendszer.
Szóval guruk és hozzáértők, ide mekkorában érdemes gondolkodni?Kösziköszi
-
evitiguF
senior tag
válasz xxxxxxxxx #48294 üzenetére
és @Sanci38
igen, használt is szóba jöhet. Csak az a baj, hogy ha fel is kerül valami jó vétel, nem fogom tudni, hogy az pont az...
Miket figyeljek aprón?
Illetve hogy lenne érdemes figyelni?
Én gondolkodásom úgy lenne, hogy erősítőből újat (Denon vagy Onkyo) és mellé megcsípni valami jó 5.1-es hangfalszettet. Vagy rosszul gondolom? -
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
gondoltam mielőtt egy boltba besétálva ráböknék egy házimozi szettre, informálódom, hogy ne tudjanak annyira megvenni a hangzatos rövidítésekkel, marketinggel.
Viszont most úgyérzem, besétáltam rendesen az őserdő mélyére, hiába belépő szint a topik neve, elég rendesen mélyvíz a számomra.
Szóval a helyzet az, hogy egy 65PUS7303 típusú tévé mellé keresnék egy komplett házimozi rendszert.
Jelenleg PC-m mellé egy [Creative Gigaworks ProGamer G500] hangfalszettet használok, amivel elégedett vagyok, ha ezt rá lehetne kötni a TV-re, nem is lennék itt.Nagyságrendileg ilyen hangzásra lenne szükségem.
És itt kérném a szakik/guruk tanácsát!
Ahogy elkezdtem keresgélni, kutakodni, egyre inkább azt vettem észre, hogy még 50.000 még 100.000, lépcsőt ugrottam.
Első körben kinézett szett: [Onkyo HT-S3800 5.1 . házimozi szett] - 145.000Ft
Aztán kicsit böngészve: [Onkyo TX-SR 393 + Magnat Supreme 802 5.0 házimozi szett] - 190.000 ezt találtam, és az erősítőnél felsorolt rakat tulajdonsággal engem meggyőznének... (ehhez miért nincs sub?)
[Yamaha NS-F51 5.1 fekete + Yamaha RX-V385 fekete 5.1] - 240.000 ennél már van subláda is, de az erősítőnél taglalt funkciók (számomra) elmaradnak az Onkyo-tól.Itt jutottam el addig, hogy lehet értelmesebb lenne, ha külön erősítő + hangfalszett?
[Onkyo TX-SR393 5.2 csatornás AV házimozi erősítő] - 120.000
[Onkyo TX-SR494 7.2 csatornás AV házimozi erősítő] - 125.000 - nagyobbik tesó, gondolom több tudással
Ez a kettő pedig azért lett érdekes, mert egy árban mozognak, és elvileg az Onkyo jobb mint ez a Denon?
[Onkyo TX-NR686 7.2 hálózatképes UHD házimozi erősítő] 160.000
[Denon AVR-S650H 5.2 4K házimozi erősítő] 160.000Ezekhez ez a [Onkyo SKS-HT588 5.1.2-es Dolby Atmos hangsugárzó szett] megfelelő lehet?
Sorry a hosszú postért, el vagyok veszve...
Persze ha van ilyen árban jobban ajánlott erősítő+5.1 hangfalszett, akkor szívesen várom az ajánlatokat. Max 300kig!Előre is köszönöm, ha valaki szán rá egy kis időt.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Kuponkunyeráló
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Horgász topik
- Gaming notebook topik
- Politika