Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz luckyman #1198 üzenetére
Annak a cikknek a szerzője én voltam (ezzel szerintem pontosan tisztában vagy) és legfeljebb attól lehettem elájulva, hogy annyi pénzért egyáltalán megszólal az a cucc. Olcsó hús, híg a leve, de akkor, annyiért, nem volt kapható jobban szóló szett.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz luckyman #1190 üzenetére
Mindent a saját árkategóriájában kell értékelni, szerinted nem?
Egy használtan 40 ezres mozierősítő lehet alsóközép kategóriás, ami kiszolgál nem-belépő szintű hangfalszetteket is.
(De ezt nagyon jól tudod, csak rosszindulatúan kötözködsz)
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Azteeek
tag
válasz luckyman #656 üzenetére
Tudom hogy működik ez, bár reméltem vannak itt olyan emberek akik nem nézik le a témában kezdőket. Nem értem miért nem lehet segíteni azoknak akik nem akarnak vagyonokat költeni egy adott rendszerre csak ár/érték arányban egy elfogadható szintet keresnek. Bármit vásárolok mindig utánanézek mi az ami az én elvárásaimnak legjobban megfelel és mi hozza a legjobb minőséget a rászánt összegből.
-
Dave567
addikt
válasz luckyman #630 üzenetére
Tudod az a baj, ha valaki esetleg lehord valamit, mondjuk egy adott márkát amit a fél PH utál, és meg van az okuk rá hogy miért, arra Ti rögtön ugrottatok, ezért is írtam hogy ne kezdjük el, és nem utasítottalak, hanem megkértelek.
Béci elmondta a véleményét az alkuval szemben, rögtön rá lett ugorva hogy mit is képzel magáról, a barát meg jött benyögni direkt a szöveget, nagyon jó alku volt, jó vétel annyiért.. még meg se állapodott a két fél de neki be kellett szólnia, csak hogy idegesítse a Bécit, és még ő járkál moderátorokhoz miattunk..Leghitványabb sony szett? Ja vágom.. Mint írtam az nem nekem lesz, hanem a haveromnak neki próbálok segíteni többé kevésbé, nem tudom mi bajod van ezzel.
Nekem Spiky03-nál ott vár a Pio vsx 920, nem lesz semmilyen sonym...luckyman: Béke van!!
(#631) Sanci38:Köszi átadom neki, hogy milyen boldog lesz most. Nagyon tetszik neki aztán mondta, hogy kérdezzelek már meg titeket.
Mondjuk nekem nem jön be...
Ja amúgy az előző hozzá szólásomat is köszönöm, megtaláltam az összefoglalóban a dolgokat, csak nem mentem át az Első részbe, a másodikba meg nem jelenik meg, legalább is nekem.
Ezért volt kicsit furcsa.(#632) Norbi 72: Nem fog ennyit kiadni érte, nem tudom rá beszélni sajnos a jobb vételre, luckyman belinkelte a Mission-t, annak nagyon megörültem, hívtam is azonnal, csak sub sincs hozzá, meg nem is lehet kapni.
-
zolaas
senior tag
válasz luckyman #618 üzenetére
Lassan azt kell mondjam, h te 1 1/2kegyelmű vagy...
Azt kérdezted anno, h mitől jobb/rosszabb a fentebb említett szett/márka. Erre azt írtam, h mindentől. Te jössz viszonyításokkal, meg elkezded a játékot a szavakkal, gondolom, h kötekedhetni van kedved. Mind1.
Tovább nem is folytatom, mert még jól megkapom, h csordaszellemű egyén lettem újra. Nekem is lennének tippjeim a Te fajtádra. De ezen ne lovagoljunk.Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
DudeHUN
senior tag
válasz luckyman #621 üzenetére
Zenei izléstől is függ. De mondom nekem itthon van az S606 szett. És vannak erősségei és hátrányai. Ennyi pénzért nem is csoda. Elég erősen a házimozi felé tolódik el.
És hiába belépőszint hidd el az az mp3 is máshogy tud szólni egy zeneibb szetten. Tapasztaltam.Teszem hozzá én nagyon szeretem őket. Mert amire vettem arra remek és elég sok időt (majdnem 2 hónap) beleöltem mire őket választottam. Egyáltalán nem hallgathatatlan már ez a kategória csak tényleg felhasználás függő.
Gamer for Life
-
törölt tag
válasz luckyman #623 üzenetére
És pont az én falumban.. külön öröm.. Holnap megyek is!!! Nekem szerintem részletre is odaadják.. Boltról: házhoz is szállitanak, rendkívül korrektek, segitőkészek, elsőrangú szakértelmük és supportjuk van számitástechnikai platformon.
Magáról a hangfalról: az teljesen részletkérdés ugye hogy szetben mindig is ennyi volt. Külön volt csak a magasab összeg,. Ismerem a dobozokat nagyon is, jól társitható: Onkyo és pionerrel ütős házimozi hangzásra képes, denonnal laposabb de zeneibb izléssel bír. Legjobb társ Onkyo 5xx, vagy Denon 19xx/ x200x életre kelti a dobozokat, szines elemi erejű testes hangokat csal ki a dobozból.
Ha vessed a fáradságot és kikeresed az eredeti házimozi topik első részét és rákeresel a Mission Mv-re meglepően sok találatot kapsz rá. JBL scs178 mellett különösen ajánlott kezdőszett volt 100 e-ig.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz luckyman #621 üzenetére
A többség mp3-at meg yt-ot hallgat, és nem ül a közepére, hanem háttérnek használja meg bulizik.
Így van,arra a célra és mozira kezdőnek kiváló a 606-os Jamo meg a Taga is. Utána akit érdekel úgyis feljebb lép, de ez már egyéni szuverén szocproblem.
Ezt nem pont neked hanem mindenkinek: panelba viszont középkategóriánál kisebbet nem vennék/ajánlanék és nem tudom hogyan hangsúlyozzam: nem a hangerő és a wattok miatt. Hanem mert ezek a rendszerek hozzáillő dobozokkal halkan is élvezhetőek és a belépő kategóriával ellentétben nem verik szét mélyekkel a házat. A Wattok ilyenkor amugy se a hangerő miatt van hanem a térérzet és a minőség fentartására szükséges.És a hangminőségnek + a beszédérthetőségnek is szükséges a megfelelő tápellátási és minőségi többlet. A házimozi film hangjainak túlnyomó többségben 60-70%-át pedig amúgy is a centerdoboz adja le ezért is érdemesebb centerből a nagyobb modellt választani.. Valamint épp azért szükséges a sub is: vele este lehet kontrollálni a mélyeket és megintcsak (megfelelően beállítva) a beszédérthetőséget is növeli. Erre kell minden hangdobozt smallra állitani: nem fizikai méretet jelől.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem Zolaas csak helyén kezeli a dolgot.. az én véleményem ismered.
Tesztekről: A legtöbb oké, de ovatosan kell kezelni, pl olyan hogy nem erőssége=gyenge ebbből a szempontból vagy elkelne nagyobb is= jobb kategóriához való, értsd mindezeket úgy hogy kifejezett negativumot nem ír le egy sem hanem burkolva tehát sorok közt is kell olvasni. -
BBéci
legenda
Mi nem ülünk fordítva a lovon és a saját tapasztalataink állnak első helyen, minden más utána következik, a szaklapok véleménye is. Zolaas tapasztalata az, hogy a Jamo hangdobozok (egy kivétellel) nem nyerték el a tetszését, ezt írta le az előbb. Önálló véleményt fogalmazott meg, amire semmiképpen nincs alapod azt mondani, hogy nem igaz. Legfeljebb leírhatod a saját tapasztalataidat.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zolaas
senior tag
válasz luckyman #579 üzenetére
Ekkora értetlenséget régen láttam. Mit nem lehet ezen érteni? A Jamo mindentől a rosszabb. PONT!
És tényleg mitől is? Mondjuk ha leülsz egy koncertre és hallgatod a zenét, majd hazamész és bekapcsolod a Jamot. Ettől tényleg minden más csak jobb lehet. ( Igaz ez a 606 állítólag sokkal jobb, de én tuti nem fogom már kipróbálni.)
Egyszer régen volt nálam egy Concert 9 (?), na az volt az egyetlen Jamo (sorozat) amit jónak hallottam.
Egyszer egy másik régen, cimborám dögös Jamo (valamelyik széria) doboza elhallgatott és hát szétkaptuk mi lelte. Még a hangszórók se voltak benne egyformák ( hozzáteszem, ő vásárolta újonnan).
Jamo-t sajnos vagy nem, jól szólni (az említett sorozaton kívül) még nem hallottam. Meg ne kérdezd, h mitől, mert ez gyerekes baromság lenne a részedről. Tehát a fenntebb feltett kérdésedre a válasz talán ez lenne: mindentől rosszabb.
Csak így ezek jutottak eszembe a Jamo-ról.[ Szerkesztve ]
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz luckyman #605 üzenetére
Utolsó hozzászólásom a témában:
Olyan szavakkal dobálózol, amiknek itt nincs helye. Ez a fórum egy zárt fórum a saját szabályaival, amit a tulajdonos határozott meg. Aki ezeket a szabályokat nem tartja be, akkor mi feladatunk jó irányba terelni az illetőt.
Veled az utóbbi időben többször volt probléma hasonló okból, ezért úgy gondolom ideje lenne vissza térned a több éve regisztrált énedhez.
Cenzúra és a moderáció nagyon különböző dolgok.
Választ itt kaphatsz a kérdésedre, erre nem az a topik való amit szétoffoltál.Még egyszer megkérek mindenkit az offtopic hozzászólások kerülésére szakmai fórumban!
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
törölt tag
válasz luckyman #593 üzenetére
Hangprojektorral igen, az változtatja a hangszórók szögeit ha nem is teljesen de megfelelhet, ez egyrészt akusztika é berendezésfüggő is. Akkora lesz kb. jól beállított helyzetben a különbség mintha eredeti Dolby digital helyett Dolby Pro Logic II-őt használsz, magyarul van ahol jól teszi a dolgát de sose fogja az eredetit elérni.
Soundbarral kicsi az esély, az nem is arra van teremtve hanem hogy a tévé hangját élvezhetővé tegye.
Éntölem kérdezhetsz bármenyit, bármit csak arra kérlek, mivel én nem személyeskedtem veled és nem beszéltem alpári módon, te se tedd velem.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz luckyman #581 üzenetére
Egyébként miért váltana jobbra?
Válasz egyszerű Még a botfülü ember is elgondolkodik: mi lenne ha jobb dobozaim lennének? Nem légből kapott: az erősitő topikba látogatók 95%-a (durva becslés)lecserélte első szettjét nem is sokat rááldozva: egyszerűenhasznált szetteket vásárolt.
Még egy válasz: ha nem taga eltax magnat lesz a kiszemelt akkor jobb minőséget kap eleve. -
BBéci
legenda
válasz luckyman #584 üzenetére
Félreismersz, így ezt a vonalat hagyjuk!
Úgy is lehet valaki maximalista, hogy a rendelkezésre álló összegből a legjobbat választja ki. Olcsón vackot venni a hülye is tud.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz luckyman #579 üzenetére
Irtam már: pontatlan, szinez..
Azt is megirtam: nem használhatatlan és most megirom: nem mindegyik. pl HCS606 mozira vállalható, Régiek között is akad jó minőségű, pl D sorozat 5 feletti számozású..
Dorian se rosszakaratból írt: megvédeni a csalódástól.
De: első rendszernek oké a 606. utána ugyis jobbra vált. El lehet vele házimozizni, egydobozos rendszerektől vagy soundbaroktol biztosan jobb, de az Onkyo,Polk Proson, JBL, Dynavoice vagy hasonló árú szettektől jelentősen elmarad.
Aki meg botfülü annak teljesen mindegy és ha csak az anyagi oldalát nézzük, még szerencsés is. -
luckyman
aktív tag
válasz luckyman #576 üzenetére
"...a kétezres évek elején a cég 90%-a egy "nem szakmai" befektető csoport kezébe került...Majd 2005-ben a céget felvásárolta a Klipsch Audio ami minőségi váltást hozott, no meg új lendületet. Végül 2011-ben az egészet bekebelezte az Audiovox, ami egyebek között az Acoustic Research-nek is tulajdonosa. Vagyis jelenleg a Jamo többszörösen is szakmai irányítás alatt van." ( http://www.av-online.hu )
Ez egy 2012 cikk, nem tudom, ma mi a felállás. -
BBéci
legenda
válasz luckyman #517 üzenetére
Nem beleszólás volt, hanem vélemény egy nyilvános fórumon. Ha a különbséget nem érzed, akkor valóban felesleges minden további szó.
A vakerás ár fix volt, tehát eleve kizárt a alkudozás. Ha az avx-en 55-öt kínál, az még elfogadható. Kívánom, hogy amikor el akarsz adni valamit, csupa pofátlan árajánlatot kapj!
Azt is írtam már, hogy csbeci itteni fórumtársunk, kvázi ismerősöm, tehát egyértelmű, hogy védem az érdekeit.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz luckyman #515 üzenetére
Remélem nem az én hozzászólásomat minősítetted otromba kirohanásnak!
Fenntartom azt a véleményemet, hogy amikor valamit reális áron, 65000 forintért hirdetnek, akkor pofátlanság ötvenezret ajánlani. Ha Te lennél az eladó helyében, biztosan ugyanígy gondolnád.
Ugye ismered a "mennyit engedsz a feléből?" mondást. Viccnek jó, de amikor valaki ennek szellemében alkudozik, az felháborító.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
válasz luckyman #464 üzenetére
szia itt is
sajnos a vezeték nélküli cuccok, elég borsos árúak...
főnökömnek valami ilyen van, ha nem is ez a pontos típus.
ennyi pénzért már sokkal komolyabb hangcuccot tudnál venni
ezeket én magam nem merem javasolni senkinek sem, főleg az áruk miatt...
max használtan, de a hangja - tudod - továbbra is bögre hang marad"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest