Ez és ez miatt írok.
Hito a sensation topicban, miután jeleztem, hogy nem vagyok neki hajlandó segíteni, írt egy szép hosszú hsz-t tele rám irányuló személyeskedésekkel.
Ezt jelentettem a megfelelő topicban, majd privátban válaszoltam neki, mert nem akartam ezzel a topicot teleszemetelni.
Erre hito írt a topicba még több személyeskedést és a privát tartalmát is kiírta.
Ezt ismét jelentettem, de már nem bírtam szó nélkül hagyni, ezért röviden, egy sorban reagáltam a dologra, amit persze hito nem hagyott szó nélkül, így ismét jelentettem.
Erre én kaptam 12 óra bant, hito pedig egy figyelmeztetést.
A moderátori megfogalmazás szerint hito „kulturáltan reagálta le” a dolgokat.
Kérném szépen, hogy a többi moderátor is olvassa el amit hito írt, és ha ez megengedett és kulturált, akkor legalább tudom, hogy miket lehet írni a fórumra moderálás nélkül.
Továbbá a moderátor megfogalmazza, hogy nem hozta nyilvánosságra a privátot, csak közölte a tartalmát.
Ez nem egy és ugyanaz?
Idéznék az alapelvekből:
amit tiltunk fórumunkban: a privát üzenetek nyilvánossá tételét. A privát üzenetek, mint a nevük is mutatja, magánlevelezésnek minősülnek. Sem a moderátorok, sem a házigazdák nem látnak bele. Ezért a másik fél hozzájárulása nélkül még részletekben sem tehetőek nyilvánossá.
Az pedig, hogy privátban hogyan és milyen nyelvezettel reagálok egy nyilvános topicba írt nekem címezett sértegetésnek csakis rám és a címzettre tartozik, ahhoz senki másnak nincsen semmi köze, büntetésbe bele nem lehet számolni, ezért hívják privátnak, ez is benne van az alapelvekben.
Továbbá sérelmezi a moderátor, hogy én meg akarom őt vezetni.
Talán privát lenne a topic tartalma, hogy nem tudja visszaolvasni a tartalmát?
Talán el lehet titkolni a kiírtakat a moderátorok elől?
Nem értem ezt a megvezetés dolgot, a tények ott voltak a topicban, ezek alapján senkit nem lehet megvezetni.
Nincs ellenlábasom, és senkit nem akarok megvezetni, csupán nem tűröm, hogy mások engem oltsanak hosszan (de akár röviden is) nyilvános hsz-ekben, úgy, hogy én előtte egyáltalán nem személyeskedtem, főleg nem ilyen hangnemben (vissza lehet keresni a hsz-eket).
De ezt az alapelvek sem tűrik (a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólásokat).
Lehet nem kellett volna 3x írni a moderálós topicba, de hito nagyon felidegesített, lehet azt se kellett volna írnom válaszként, hogy korlátolt.
De amiket és amilyen terjedelemben írt, azt egyszerűen nem lehetett tűrni tovább, moderátor meg nem lépett közbe, illetve a privátból sem értett, tehát amit én írtam a topicban az még mindig eltörpül hito viselkedéséhez képest.
És mi lett az eredménye?
Engem 12 órára bannoltak, ő meg csak egy figyelmeztetést kapott.
Tehát, a privátok nyilvánosságra hozása és a topicban való többszörös személyeskedés enyhe dolognak minősül úgy látom, hiszen csak egy figyelmeztetés jár érte.
Ezt nem igazán tartom igazságosnak.
Főleg, hogy korábban mondta egy moderátor, hogy moderáláskor az eddigi moderálásokat is figyelembe szokták venni, és az alapján jár a bünti.
Nos, hitonak elég színes a múltja, volt másodregje, 3 hetes banja meg egy figyelmeztetése flame miatt nem is olyan régen (konkrétan 3 napja).
Ellenben nekem volt egy régebbi 24 órás kitiltásom (mely utólag 1 órára lett redukálva, de továbbra is teljesen igazságtalanul és az alapelvekkel ellentétes módon), és két régi figyelmeztetésem teljesen más ügyben, a legutolsó 2011. októberében.
Ezért kérném a kiszabott büntetések utólagos revízióját, az enyém enyhítését, illetve hitoénak a súlyosbítását.
Nem mellesleg megemlítem, hogy a korábban említett 24 órás bannolásom továbbra sem lett kijavítva 1 órára, így aki nem jár utána csak a nagyobb büntit látja, és az alapján vonja le a következtetéseket, ezért kérném ennek a kijavítását is.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!