Hirdetés
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Asztrofotózás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen egeret válasszak?
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
creathall
üzenetére
Az Envy notebook kijelzőjét Edge-to-Edge Corning® Gorilla® Glass NBT védi.
Ez egy speciális, ioncserével edzett alumínium‑szilikát üveg, amelyet kifejezetten érintős notebookokhoz optimalizáltak. Edge‑to‑edge kialakításnál is nagy szilárdságot, karcállóságot és vizuális tisztaságot biztosít, miközben vékonyabb és könnyebb, mint a hagyományos üvegmegoldások. Elegendő 0,4 mm vastagság és 8 - 10-szer karcállóbb mint az üveg. Ezért sokkal jobban tűri a hajlító hatás.
A 13" méretű notebookom tömege 1,3 kg. Ebből 55 - 60 gramm az érintőfelület tömege. Ebből vonj le kb 5 grammot, a hagyományos kijelzők felület védelmére kb. ennyi tömegbe kerül. Nem kell a zsanérok erősségén aggódnod. -
creathall
kezdő
válasz
Hieronymus
üzenetére
Nem mert nekik nem lesz rá pénzük!
Az utolsó két céges gépen érintő kijelzős volt! És igen én sem használtam soha! Nem éreztem, hogy tapiznom kellene a kijelzőt!
Az összes business notebook gyártó! Nekem volt egy HP EliteBook 840 G6 étintős, és Lenovo ThinkPad T14 G2. Az oka, hogy ha olyan védelmet tennének a notebookra, ami a kolléga által említett Ipad-on van a notebook nehezebb lenne, és a kijelző pedig a hajlításra érzékenyebb, kevésbé rugalmas. Ami egy notebook esetében nagyon nem lenne előnyös. Mivel ha dolgozol vele, eshet, ráteszed a táskát, ráülsz megnyomod és a többi!
És akkor még egy dolog a zsanérok! Ha sokat nyomogatod a kijelzőt, akkor a zsínérokat is meg kell erősíteni, mert hamar törni fog, ha nincs erre felkészítve a termék.
-
ben2
aktív tag
Gumicsont.
-
-
paljani
senior tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Tehát. Ha neked nem jó/nem kell/... akkor mindenki másnak sem szabad kellenie.
--- Ilyet én sehol sem állítottam. Ezt TE állítod folyamatosan. Ezt hívják szalmabáb érvelésnek. Nálam NEM működik. Na csocsesz... további jó szélmalomharczot kívánok saját magaddal!
-
Tehát. Ha neked nem jó/nem kell/... akkor mindenki másnak sem szabad kellenie.
Még egyszer leírom, hogy most már mindenki megértse.
Én napi szinten, folyamatosan használom a toll támogatást. (A kijelző tapizás nem elég pontos.) Nekem szükségem van rá. Azt elfogadom, ha más nem akarja használni. De ezért nem nézem hülyének a másikat. Ugyan ezt elvárom a másiktól is. (Az nyilvánvaló, hogy az ellenzők egy része csak elképzelés alapon szakért a témában. Ez viszont egy külön történet.) -
paljani
senior tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Mit minek? Nem kolléga, én fordítom le primitívre neked:
Előtted a laptop nyitva (clamshell módban nem tudod taperolni a kijelzőt). (Minimum) az egyik kezed a billentyűzeten a másikkal az egeret fogod vagy a touchpadet. Hogy nem emeled a kezed a laptop kijelzőjének taperolásához? Milyen pár fok? És még ha nyomkodod is, úgy koszolódik mint ha nem lenne holnap...
Pasztmek, 7 éven keresztül voltak céges laptopjaim érintőképernyővel (policy miatt) - ha valaki használta/próbálta használni a feature-t az én vagyok. Konklúzióm: Szarra se való.
Nyilván van akinek jó lesz valamire, de - és ez az eredeti állításom is - NEM key selling point-ja a terméknek.
XoXo
-
-
scdlsc
senior tag
Nem emelgeted a billentyűzetről a kezed, mert nincs ott, ezért gyorsabb odabökni. És az egérrel sem gyorsabb, mert nem fogod az egeret. Billentyűzetkombinációhoz meg először oda kell nyúlnod a billentyűzethez. Még szerencse, hogy nem lesz kötelező ilyen gépet venni. De ha valaki ilyen gépet vesz, annak sem lesz kötelező a kijelzőt taperolni. Ha lesz egyáltalán, mert egyelőre csak pletyka. De én nem akarok senkit sem meggyőzni, hogy ez egy nélkülözhetetlen funkció, annyit mondtam, hogy nekem néha jól jönne. Részemről ennyi.
-
paljani
senior tag
Tiszta sor. Amikor már EL KELL magyarázni a parasztnak, hogy mik azok a ritka helyzetek amikor jól jöHET, hogy emelgeted a billenytűzetről fel a kezed, hogy odabökj valahova (amit egérrel továbbra is sokkal gyorsabban megtehetsz, a billenytűkombókról nem is beszélve...) az ÓRIÁSI sikert vetít előre és nyitni fogja a paraszt a bukszáját... oh wait...
(Amúgy fogja, mert pöpec gép lesz, de nem az ócska kijelzőtaperálás miatt.)
-
scdlsc
senior tag
Nem mindenki dolgozik állandóan ülve és fix pozícióban a gép előtt. Van amikor egyszerűbb ujjal odabökni valamire, mint kurzort keresgélni, majd azzal a célterületre navigálni. Jobbkezesként viszonylag pontosan tudsz a bal kezeddel egy pontra bökni, míg a tapipadon vagy az egérrel sokkal bénább vagy. Amúgy van aki egyszerre használ tapipadot és egeret is. Szóval a lehetőség adott lesz. Nem kizárólagos irányításra, hanem kiegészítő lehetőségként.
-
-
ricsip
addikt
Mondjuk pont a szerződések aláírására pocsék az érintőképernyő. Igen, tudom, minden szolgáltató már csak ilyen szarokon írat alá. Viszont nekem pl. rohadtul eltér az aláírásom (jelentősen) amikor tollal papírra írok alá, meg amikor ilyen hülye tabletes módszerrel. Már várom hogy százmilliós ingatlan adásvételek v. sokszáz milliós üzleti szerződéseknél is ez legyen a szokás. Aztán majd jön a letagadás, h. az a firkantás nem is az én aláírásom, ezért semmis a szerződés.
-
paljani
senior tag
Arra talán, bár nem gondolnám (ebben tévedhetek), hogy azonos kijelzővédelem lenne ezeken. Egy iPad masszív, stabil üveggel bír a kijelző előtt mert ERRE van tervezve. Fajlagosan nehéz is (imádom!) ugyanez 16 colos kijelzőn... hát izé... lehet a negyvenedik "ceruzás aláíró" átnyúlna a kijelzőn... (és a javítási költség ég-és föld lenne vs. új iPad).
-
laed
senior tag
Ez meg mire jó?
Diót törni.....

-
Berci77
tag
Kapásból egy felhasználási mód: szerződések érintőceruzával történő aláírására nekem tökéletes lenne. Nem kellene mellé erre a célra még egy ipad-et is cipelnem. Mondjuk munkára nekem MB Air is bőven elég, ennek meg akkora felára lenne, hogy a különbségből bőven kijön egy ipad. Ki van ez találva.
-
paljani
senior tag
Mire lenni jó "néha"? Komolyan kérdezem. Nagyon komolyan.
Nem önmagában a kijelző tapizással van a gond (a legelső ipad óta vannak ipadjeim folyamatosan!) hanem azzal, hogy nincs olyan helyzet amikor az egér/touchpad/tapipad helyett vállból felemeled a kezed megérinted (és ki is takarod jó részét a képernyőnek) a kijelzőt, ami inkább előbb mint utóbb tiszta zsír/kosz lesz és soha többet nem nyúkálsz hozzá inkább. Been there, did that...
Pont annyira szarra se való, mint a 3D tévék voltak anno...
-
törölt tag
Ha csak kiegészítő akkor miért ne, csak ne legyen emiatt +500 dollár. Aki nem akarja nem használja.
Ha a meglévő kiforrott tapipadot tönkre akarják tenni az érintőkijelzőzés miatt az gond. -
válasz
Hieronymus
üzenetére
Érintőkijelzős laptomom van. Úgy jöttem rá, hogy véletlenül gépelés közben hozzáértem a kijelzőhöz és bezárta a szövegdobozt.
Biztosan van olyan usecase amire kell egy laptopba érintőkijelző, én még nem jöttem rá mi lenne az.
-
Honnan jön a függőleges felület?
A notebook/laptop kategória esetében amúgy sem függőleges, mert az kényelmetlen rálátási pozíció.Nagyon személyes véleményem. Nekem nem gond. Ha a megszokott helyen használom, akkor notebook tartó van a noti. Ebben a pozícióban könyökölve is tudom használni a tollat. Ritkán kell elemelkednek az az asztaltól.
Ha problémás lenne, akkor áthajtanám az Envyt táblagép pozícióba és úgy használhatnám a tollat, mint papírra íráskor.Nem elképzelés alapon szakértek. Az Envy hat éves. Előtte évekig használtam tollat táblagéppel. Nekem bejön a toll. Az érintés pontatlan, hanyagolom.
Ha neked nem tetszik, nem az én gondom.
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
A gyári munkásnak, az iskolásoknak, nem fárad el a kezük, ha napi 8 órában használni kell a kezeiket, szereléshez vagy kézíráshoz?
A fő különbség az alátámasztás: egyikük se csinálja azt, hogy vállból tartja a kezét hosszú időn keresztül, márpedig egy nagy, nagyjából függőleges érintőfelületnél ezt kellene csinálni. -
Az első érintőképernyős eszközöm egy 10"-os Windows táblagép volt.
Hamar rájöttem, az érintés nem elég precíz. A toll jött helyette.A legnagyobb kifogás, az elfárad a kezem.
A gyári munkásnak, az iskolásoknak, nem fárad el a kezük, ha napi 8 órában használni kell a kezeiket, szereléshez vagy kézíráshoz?A legnagyobb érv mellette. A megszületett gyerek nem tapipaddal vagy egérrel fedezi fel környezetét, hanem érintéssel. A két keze folyamatos használatával.
Azt nem kell megtanulni utólag, baba korban átestünk rajta.Nyilván nem mindenkinek jön be az érintés. De a lehetőség ellen hadakozni, ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Wise (ex-TransferWise)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Battlefield 6
- Arena Breakout: Infinite
- iPhone topik
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Lőjj és hackkelj: ilyen lett a Pragmata
- További aktív témák...
- Clevo P750DM2-G - 9600K / RTX2070
- BONTATLAN Új Iphone 15 és 15 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 8 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Új APPLE AIRPODS PRO 3 GEN bontatlan aktiválatlan 1 év garancia AZONNAL ÁTVEHETŐ Deák Térnél.
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB kék 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 512GB 1 év garancia
- 223 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- 27% - ASUS ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB (90RC0151-B0EAY0) AIO Vízhűtés !
- 27% - Samsung ViewFinity S7 S27D700EAU IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 5ms
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest