Új hozzászólás Aktív témák
-
péjé
őstag
válasz
Szicskeee #3565 üzenetére
szia,
1 lehetséges megoldás:
A Nas4free egy nagyon egyszerűen beállítható kis szerver progika, én is azt használom.
Fixálod a routeredben a laptop ip-jét. A Nas4free usb-ről is megy így rámásolod egyre (min. 4gb-os, nagyobb nem igen kell, ez mindig rajt marad a gépen) a nas4free telepítőt, rádugod a laptopra, elindítod. Ez erős gép, kb. 5-10 perc alatt megvan a telepítés, ha jól emlékszem egy pittyenő hangot ad ki ha végzett.
Ezután egy ua. hálón lévő másik gép böngészőjéből eléred a nas4free-t a fixált ip-n, bejön a grafikus felület és ott többek között az ssh-t is tudod aktiválni de nem igazán kell.
Nekem ssh csak a plex szerverhez kellett.
Egy buktatót látok: kis próbálgatás kell h eltaláld a bootolást mivel nem látod...bár ha tök üres a vinyó a laptopban és nem talál bootolható lemezt a cd-meghajtóban akkor elképzelhető hogy továbblép és elindítja az usb-t.
remélem érthető amit leírtam...
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. - StalkerSoup és Narodnaya Solyanka
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Dune Awakening - Középpontban a The Trooper
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Villanyszerelés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- APC Smart UPS 750RMI 1u magas rack-be szerelhető valós szinuszos szünetmentes vadiúj aksikkal eladó
- 750W-3000W átalakított tápok eladóak (GPU és ASIC bányászatra is!)
- APC Smart-UPS XL 48V (SU) Akkumulátor csomag
- Szervertápegységek 800W, 1200W, 1400W, 1600W, 2450W, 2650W, 3400W
- Eladó HP 1200W szervertáp HSTNS-PL11 + breakout board + tápkábelek
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest