Új hozzászólás Aktív témák
-
gyümi
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdés,hogy a SHERWOOD AI-5010-es stereo integrált erősítőmet hogyan tudnám összekötni egy aktív subbal mert nincs rajta sub csatlakozó.
Ezt a rendszert a tv-re kötve használnám.
Arra is gondoltam hogy a tv és az erősítő közé beteszek eggy rca elosztót és így a tv-ből jövő jelet osztom a két erősítő között.
Ha, valakinek van megoldása erre a dologra az jelezzen mert fontos lenne. -
daninet
veterán
UP-olnám a totyikot, kicsit megsüllyedt
-
daninet
veterán
Üdv!
Mélyládát szeretnék építeni egyelőre 5.0 rendszeremhez. Egy harman/kardon AVR 255 erősítővel hajtanám, a rendszer jelenleg a következő képpen épül fel:
Front hangszórók: általam felújított videoton ts150 hangfalak dobozában kb 120W teljesítményű rendszer, center hangszóróban a videotonokban levő közép és magas van
Surr. hangszórók: valami JVC hifiről levetett fenyődobozos hangszórók kb 50W teljesítménnyel.
Az egész rendszer 8ohmos (legalábbis remélem)
Egy bevált konstrukciójú mélyláda terv kellene nekem, illetve, hogy miket vegyek bele. Nem szeretném teljesen én csinálni, tehát kész hangváltót ajánljatok amit csak összeforrasztok, nem szeretnék az elektronikával is vesződni. Van itthon egy rakás jól kiszárított cseresznye deszkám, lehet abból készíteném, vagy esetleg OSB-ből és rávasalok műanyag furnért (majd meglátom mennyi időm lesz).
Valami kocka alakú kellene (tehát ne olyan álló amit a bolti házimozikhoz adnak) és olyan 30x30x30 méret legyen, magasságban lehet több is.
Ja és legyen költséghatékony, ha van valami webshop ahol bontott tányérokat árulnak, ne titkoljátok.
Várom az ötleteket -
szakalistvan
senior tag
válasz
shalafi66 #6434 üzenetére
Volt nekem nemrég egy Quadral hagfalam,ott is csak bele volt szórva a vatelin,egy helyen volt csak rögzítve,ezt a módszert fogom alkamazni
Nem a hátlapon lesz a reflexcső,mert kb 20 centire lesz a faltól.Ennyi infóval egy-két hét és kész is lesz,köszi
Igaz a hangváltón még nem gondolkodtam,utánanézek hogy mit,hogyan. -
shalafi66
veterán
válasz
szakalistvan #6433 üzenetére
Namost a csillapítóanyagot nem a oldalfalakra kell rögzíteni, mert ott nem sokat használna, inkább a doboz belseje felé kell pozicionálni valahogy.
A cső mondjuk 50*100mm, a 60-as veszélyesnek látszik, mert a 40Hz-es hangoláshoz 160mm hosszú kellene belőle, és nem biztos, hogy elférne. A csövet gyakorlatilag bárhova teheted, lényeg, hogy a hangszórótól próbáld minél távolabb helyezni, és ha a hátlapra kerül, számolj azzal, hogy valószínűleg több hely fog kelleni az elhelyezéshez, nagyobb faltól való távolságot kell tartani. Ugye a másik probléma itt nem jöhet szóba, a padlótól való távolság mindenképp megvan, mert valami kerül még a hangsugárzó alá, hogy a magaszhsz kb. fülmagasságban legyen. -
shalafi66
veterán
válasz
szabifotos #6428 üzenetére
A hangszóróknál a wattok nem a teljesítményt jelölik, vagyis nem azt, hogy milyen hangosan fog szólni az adott hangszóró-hangsugárzó, hanem a terhelhetőséget, vagyis az adott hangszóró mechanikai és elektromos korlátait. Ennél, ha jól látom és 160-200mm a külső átmérő, akkor kb. 15W környéke a mech. terhelhetőség, az elektromos valamivel több, tehát az erősítőnek legalább ekkora teljesítményt kell tudni torzításmentesen leadnia.
-
shalafi66
veterán
válasz
szakalistvan #6427 üzenetére
A mélyközépnél a kivágás 145mm, süllyesztés 3,5mm, 173,5mm átmérőn, a magasnál meg az adatlapon olvashatók a méretek. [link]
Csillapítóanyag mindenképp kell, sőt, még reflexcső is. :-) -
DJ.Jingoo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy SONY MHC-EC68 típusú hifim, ehhez szeretnék kötni egy mélyládát. Csak hát az a baj hogy a hifi 6 Ohm-os, és nincs rajta külön mélyládához kimenet.
Hangszórónak hozzá DLD 500+ -ra gondoltam, hozzá illő ládával+ erősítő.Valaki tudna segíteni a kivitelezésben?
Előre is köszi: Jingoo
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Van 2 hangszóróm egy régi hifi-TV kombóból. Meg tudná mondani valaki, hogy mekkora teljesítményre képesek? Mekkora erősítő kéne hozzájuk, ha aktív hangfalként használnám?
A magassugárzók átmérője: 6cm (a fém szegéllyel együtt)
A mélysugárzók átmérője: 19,5cm (a fém szegéllyel együtt)
A magassugárzók impedanciája: 8 ohm
A mélysugárzók impedanciája: 4 ohm -
szakalistvan
senior tag
válasz
shalafi66 #6426 üzenetére
Épp most készültem el a doboz többi falával is,megrajzoltam,beméreteztem.Bútorlap van dögivel,talám még rendes fa is akad ismerősömnél.
Belsejébe tegyek vatelint vagy egyéb csillapító anyagot? A lyukak átmérője nincs meg véletlenül?Bár a hsz ki fogja adni,csak lehet hogy gyorsabban meglesz a doboz mint a hangszórók. -
shalafi66
veterán
válasz
szakalistvan #6425 üzenetére
Ez a legolcsóbb vifa-peerless dóm pedig.
A doboz anyagát kombinálni szoktuk, pl. olcsó kivitelben bútorlap oldalfal+hátlap, egy MDF előlappal, kicsit drágább kivitelben az előlap valódi fa.. (persze azt már vétek lenne kárpitozni..)
18mm falvastagsággal számoltam igen.
Az oldalarányokat annakidején végigszámoltam, hogy nagyjából egyenletes eloszlása legyen a belső állóhullámoknak.
-
szakalistvan
senior tag
válasz
shalafi66 #6424 üzenetére
Még nem igazán gondolkodtam rajt,szerintem jó lesz a méret,egy alacsonyabb doboz jobban mutatna,de ez masodlagos,első a jó hang.
Ha jól látom 1.8cm-es bútorlap v MDF? Anyagra milyen fa lenne a jobb?Kárpitozva lesz a hangfal.
Jó drága ez a dóm.Azt hiszem egyenlőre csak egy lesz megépítve -
shalafi66
veterán
válasz
szakalistvan #6423 üzenetére
Az audioNL-nél is vannak ilyen magashangszórók, DX25TG05, vagy XT25SC, de a fehérváriaknál is lesz belőle párba válogatott.
A dobozról: 730*220*160mm belső méretekkel készült egy terv, a következő hangszóróelhelyezéssel:Mefelel-e ez, vagy valami más oldaranyány lenne jó neked?
-
shalafi66
veterán
válasz
szakalistvan #6421 üzenetére
Szia. Most nem vagyok gépközelben, de amint tudok, utananézek. Mert elvileg van legalább egyféle dobozterv ehhez a mélyközéphez, magashangszóró terén pedig a peerless dx25 vagy a kicsi xt25 jöhet szóba. Váltónál sajnos pontosat nem tudok ajánlani, csak egy alapötletet mondhatok.
-
szakalistvan
senior tag
Üdv!
Olvasgattam visszafelé pár hozzászólást(pár ezret),arra jutottam hogy ezzel a hsz-el csinálok két hangfalat HA17-634,valakinek lenne konkrét vázlata hogy milyen magas ill hangváltó kell bele,valamint doboz méretek.
Alapvetően zenehallgatásra lenne a cucc egy Denon PMA-425R-tel lennének meghajtva.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest