Új hozzászólás Aktív témák

• shalafi66

veterán

válasz Gino20 #37210 üzenetére

Ismét rizsa és hárítás
    Igen, pont ezt csinálod. Félreértelmezel dolgokat, mert mást értesz, mint amit írtam, majd ráhúzod az abszolút semmit sem jelentő, eljárt felette az idő szöveget. :)

Én folyamatosan használtat javasoltam. Szerintem megfelelő megoldás. Attól mert valami "vadi" új, még nem lesz jobb.

Igazából a további része, amit hozzáfűztél, abszolút irreleváns és lényegtelen, mert eredetileg egy 7 cm-es szélessávúhoz lett megemlítve a végfokozat. :)

És nem ragadtam ki semmilyen mérést, csak nem érted az összefüggést, amit szerettem volna megmutatni. :) A technológiai különbség, AB és D között, és a fizika sem változik. Efölött nem jár el az idő. :) Mindenkinek van valami mániája, neked ez az egyik. :D De semmi alapja nincs, ugyanazokkal az adatokkal és módszerekkel kell dolgozni ma is, mint pár évvel ezelőtt. Nem is értem mire gondolsz.

csak egyszerűen bicskanyitogató a pökhendi, magaslóra helyezett stílusod, főleg ha állítasz valamit (közelében nincs) és ez nem felel meg a valóságnak vagy esetleg kiesik a hallható tartományból.
    Hát, egy ilyen mondat után azért én meggondolnám, hogy ki és mikor "pökhendi". Még csak hasonló sem hagyja el a billentyűzetemet. :)

úgy, hogy mind a kettő 25dB-n volt tesztelve!!!
    :D Miféle 25dB? Adott frekvencián THD-kimenőteljesítmény profilokat látsz, max. kivezérlésig. Legalábbis én erre hivatkoztam.

Tipikus, mindenből is a DSP-t kihozni megoldásnak. :D Meg azért vicces is.
    Fáziskorrekció? :D A szoba melyik pontján, és milyen frekvencián? Illetve mihez képest. Fázis önmagában nem létezik.
    A fáziskorrekció a szűrés része, ha a szűrőkarakterek SPL-fr megformázása és fázisválasza a hallgatási pozícióban korrekt, akkor a váltás is megfelelő lesz. De ha valakit túlzottan lefoglal, hogy a kalibrálás gombot nyomkodja, az erről valószínűleg nem tud.
    akkor ebből mi marad kalibrálás után?
    Kérdéses, hogy mit értesz ezen, de ha azt feltételezed, hogy a szélessávú csatornák SN arányát rontod a kalibrálással, ahhoz valamilyen lineáris korrekció kell, jó hangsugárzónál meg arra nemigen van szükség, illetve az SPL-fr válasz hibáit elve nem DSP-vel kell és lehet jól korrigálni, főleg nem 10dB+ beavatkozások esetén. Ha ilyet csinálsz, az inkább kontárkodás. Azt hiszem.

A kiválasztott szélessávúnál egyébként semmilyen erősítőspecifikus probléma nem lenne, mert a hangszóró terhelhetőség paramétereibe előbb ütközöl bele, mint az erősítő THD határolt max. kimenőteljesítményébe.

Hja, biztosan másképp csinálnám, hiszen erősítőmérésre megvannak a szabványok, alapvetően aszerint kell eljárni. Az, hogy én önkényesen bevezetek működési körülményeket, amiket vizsgálni akarok, biztos jó dolog, de nem összehasonlítható, csak önmagával. Azok eredményeivel nem, akik a szabvány szerint dolgoznak.
    Illetve először a feltételeket, körülményeket kell tisztázni, világosan lefektetni, ebből a szempontból a linkelt oldal elég lazán áll a dolgokhoz. :)
    És lehetne még valósághűbb értékelést adni, másféle lezárással pl.
    Szóval hja, így szerintem jobb lenne.

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem

Új hozzászólás Aktív témák