- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Megágyazott az egyik exascale rendszerének Németország
- Kvantumpontos OLED óriással bővült az INNOCN gaming kijelzőinek kínálata
- 2 TB-osra hízott a Team Group egyik strapabíró memóriakártyája
- Jóval kevesebbet költ a modern gyáraira idén a Samsung
- Azonnali processzoros kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én nem fórumozok itt a fórumozás kedvéért. Mint beszéltük, az volt itt az első hozzászólásom, amikor reagáltam a PointSource-re - reagálhattam volna ugyanott a Tannoyokra is a konkrét három kép-példád kapcsán, de leginkább a PointSource-re volt okom a házi hangdobozépítés tematika mentén. Na szóval, én nem fórumozok itt, függetlenül attól, hogy legalább tíz éve figyelem a topik haladását.
Aztán láttam, hogy nagyon szeretnél, de hiába próbálsz konkrét segítséget kapni konkrét hangdoboz építéséhez, én felajánlottam, hogy segítek az elejétől a végéig, ha igényled. Igényelted. Közben kiderült, hogy a projektről való témázásod még enyhén szólva is amorf halmazállapotú, hiszen valószínűleg legkorábban fél év múlva kerülsz olyan helyzetbe, hogy neki is állj ilyesminek, ha addig megmarad hozzá a szándékod. Mint privátban is megbeszéltük, egyelőre komolytalan a téma rágása, hiszen én nem fórumozásra szegődtem, hanem abban konkrétan, megfoghatóan segíteni, hogy adott konkrét pénzkeretből a lehető legjobb konkrét hangdobozt létrehozhasd úgy általános értékűleg mint a te ízlésed és leendő hangrendszered számára. Nem fórumozok itt, hanem neked segítenék egy konkrét megfogható projektben, amely konkrét projektről közben kiderült, hogy az aktuális élethelyzeted miatt még várhatóan legalább fél évig eleve a komolytalanság állapotában leledzik.A komolytalan állapot ellenére elkezdtük a témázgatást. Még nagyon az elején tartunk. Ha lesz a projektből valami, még a hangszóróválasztásról is(!) sokat fogunk beszélni, nemhogy a későbbiekről. Tehát, ha türelmes vagy, még bőven lesz alkalmad kiélni a beszélgetési vágyadat a dologról - de te mindenáron most szeretnél olyan dolgokról beszélgetni, amikről még nem tudunk, mert még nem tartunk ott a konkrét projektben. A híd túl messze van. Amikor majd odaérünk a hídhoz (sok híd lesz), majd akkor tudunk átmenni rajta, akkor tudjuk megbeszélni hozzá a tervet (nem haditervet, mint a filmben, mert itt nincs ellenség, éppen ellenkezőleg, sok gyártó remél hasznot abból, hogy az ő segítségükkel menjünk át a hídon). De most egyelőre ott tartunk, hogy mintegy 200-féle, AKTUÁLISAN KERESKEDELMILEG HOZZÁFÉRHETŐ hangszórótípus átgondolásával adtam két-három konkrét válogatást, amelyekből a legeredményesebben gondolok összeállítani a kereteden belül egy nagyon jó ár-érték arányú hangdobozt - lásd, úgy általános értékűleg mint a te számodra. Kértél ilyen válogatást, hogy aztán elmélkedhess rajta. Megfogható kérés volt, teljesítettem. Elmélkedj rajta - mégegyszer mondom, nem az az érdekes számodra, hogy idehozzak éppen olyan típust, amelyben éppen ezek az alalalalaltípusok vagy legalább az egyikük éppen így benne van. Mint említettem, például az elsődleges ajánlat hangszóróiból is építtettem már bele mások DIY hangdobozába, tehát tapasztalatilag is eléggé ismerem őket, de ez is mindegy az elmélkedésedhez. Elmélkedni azon tudsz, hogy adott termékcsaládok kb. hogyan szólnak, kb. milyen karakterű, hangszínű hangdobozokat hoznak ki belőlük tendenciailag. Hangszórótípuscsaládok lehetséges tendenciáin tudsz értelmesen elmélkedni. Olyanokat választottam, amelyekből amellett, hogy általánosan is jóféle hangdobozokat szokás készíteni, a te jelenlegi és várható zenei és hifii ízlésednek is jól megfelelnek. Elmélkedj rajtuk. Ne a konkrét típusszámon elmélkedj, hanem például a Classic család mutatott terméksorozatán. Egységes (igyekszik lenni) az irányultságuk. Értelemszerűen, a jól ismert és régóta széleskörűen alkalmazott típuscsaládokból olyan konkrét típusszámúakat választottam ki példának, amelyek az árukhoz képest jól képviselik a típuscsalád értékeit, a lehető legkevesebb hátrányaikkal atekintetben, hogy egymáshoz és egy leendő hangdoboztesthez minél jobban illeszthetőek legyenek (ugyebár nincsenek megoldások, csak jobb-rosszabb kompromisszumok). Elmélkedj rajtuk. Ha van megfogható kérdésed a hangszóróválasztáshoz, kérdezz (figyelem, sokadszor használom a megfogható terminust).
Mivel te mindenáron ki akarnád tölteni témázgatással azt a mintegy fél évet, ami a projekt esetleges-lehetséges-Lucaszéke... megkezdéséig minden bizonnyal hátra van, én hajlandó vagyok későbbi munkafolyamatokkal kapcsolatban is válaszolni megfogható(!) kérdésekre, de nem fogok itt fórumozni a házi hangdobozépítés egészéről, ezer ága-bogáról. Konkrét projektben segítek, mindig akkor beszélvén át részleteiben minden döntési, beszerzési és munkafolyamatot, amikor odaérünk. Még a hangszóróválasztásról is bőven van mit megbeszélni - ha odaérünk. Egyelőre ott tartunk, hogy elmélkedj rajtuk, piszkálgasd őket bottal, ismerkedj velük és családjukkal és szomszédaikkal - mindazonáltal azért is tettem eleget a konkrétajánlatra vonatkozó megfogható kérésednek, mert azt mondtad, hogy a fél év közben is lehetséges, hogy ráugrasz vásárlásra, ha olyasmi akad, amire rá érdemes ugrani, ezért is nézegetjük az apróhirdetéseket is.
Más:
Mondanám, hogy nem értem, hogy mi a fenének állsz bele olyanokkal való "diskurzusba", akik valóban nem hajlandók-nem tudnak érvek mentén diskurálni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Szemünk előtt az ultravékony S25 Edge
- 2,2 méteres magasságból tesztelték az S25 Ultra kerámiaüvegét
- Azonnali processzoros kérdések órája
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Xbox One
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest