- Projektor topic
- A Sony még nem döntötte el, hogy miképpen reagálnak az USA vámpolitikájára
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPad topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
shalafi66
veterán
Nem lehet ilyen membránszélt kapni. Egyébként átlagos jelenség, más hangszóróknál, más gyártóknál is, pl. KEF. Pesten talán egy ember van, aki megcsinálja, de ilyen alkatrésze neki sincs. Nekem van nagyon hasonló méretű gumiszélem, de az sem pont ugyanez.
Biztos, hogy jók a méretek a rajzon? A rilni külső/belső átmérőjét is mérd meg légyszíves.(#27748) attiss66
Írtam, hogy a Vas érték feleződik. Meg kell javítani a két hangszórót, megmérni, és akkor lehet számolni, hogy mit tudsz kihozni belőle egy ilyen dobozban.
Buty vagy nem butyl, az mindegy is. Ezerféle keverék van, ez a kifejezés körülbelül semmit nem jelent. De HA31-hez már nekem sincs az eredetivel megegyező méretű és engedékenységű gumiszélem, csak egy darab. Venni sem lehet, senki nem csinál ilyet. Rosszabb paraméterű kínai gumiszélek kaphatók csak. -
Soká
senior tag
Sziasztok!
Talán elfér itt a kérdésem.
Adott egy pár Wharfedale Diamond 9.5 névre keresztelt 10 éves álló doboz.
A hangszórók gumiperemei kicsit érthetetlen módon elértek. (annyiban érthetetlen, hogy dupla annyi idős Mission dobozaim még működnek és Apám Heybrook dobozait is csak 20 év után kellett peremeztetnem.)
Az nem is jó kifejezés, hogy elért a gumi, egyszerűen az egyik hajlítás mentén nagyon szabályosan elnyíródtak. Lásd fotó.
Két kérdésem van:
1. Kit ajánlotok, kihez vigyem? (Budapesten lehetőleg)
2. Lehet-e kapni kereskedelemben ilyen gumiperemet? (miután tárgyak készítésével foglalkozom, nem feltétlenül okoz gondot a manualitás, de természetesen híján vagyok a célirányos know-how-nak.)Köszönöm az útmutatást!
-
attiss66
senior tag
válasz
shalafi66 #27745 üzenetére
"Nem azzal van a baj, amin gondolkodtál, inkább azzal, hogy az eredeti dobozhoz nem passzol a két hangszóró megváltozott T-S aránya. Fejben számolva, jobb lehet sima b-reflexben az azonos nyomásra illesztett két hangszóró, mint negyedrendű bandpassben."
Csak azzal az a baj, hogy az egyik hangszórónak a mágnese kilátszik.
A negyedrendű bandpassban egy közelítő 0.7-es Qtc-t nem lehetne kihozni megváltoztatott zárt és reflexrész átméretezésével/a meglévő HA31-ekkel átperemezve/gumira nem lehetne hab helyett/pl butylgumira?/? Nem értem, hogy a megváltozott T-S arány mit jelent.
-
shalafi66
veterán
válasz
fero02 #27746 üzenetére
A régi membránok a 100-as magasnál is jobbak voltak. Azt is inkább javítani éri meg, még van hozzá pár darab 30 éves szép és jó membrán.
A nagyobb PE porvédős verziót írja a dokumentáció a 0818 típushoz, azt használták a DC 2540-ben, és DC 2050-ben, de a 1312-be pici textil porvédővel szerelték.A dómmal az a helyzet, hogy ahhoz, hogy jó legyen, vagy nagyon jól ki kell válogatni, vagy nekem kell összerakni.
-
fero02
nagyúr
válasz
shalafi66 #27745 üzenetére
Ez habos volt, a maradékot én szedtem le róla. Ennek a magasnak fényes ezüst porvédője volt. A guglis képtalálatok közt 1 db ilyet láttam.
Mennyire bonyolítaná meg a dóm a váltót? Nem lennék ellene, mert az egyik magasnak elszakították a membránját, emiatt úgy is vennem kell helyette, akkor meg már...
-
shalafi66
veterán
válasz
Coller225 #27737 üzenetére
Előbb legyen nálad. aztán tudjuk meg, hogy milyen, aztán kitaláljuk, hogy mi lehet belőle, és ha tetszik a várható eredmény, akkor neki lehet fogni.
(#27736) attiss66
Nem azzal van a baj, amin gondolkodtál, inkább azzal, hogy az eredeti dobozhoz nem passzol a két hangszóró megváltozott T-S aránya. Fejben számolva, jobb lehet sima b-reflexben az azonos nyomásra illesztett két hangszóró, mint negyedrendű bandpassben.A HA 31-et csinálják, biztos, hogy nem olyan, mint tíz éve, de az alap paraméterek (mint pl. érzékenység, mélyátvitel) változatlanok, de jobb a régi megjavítani inkább. A régi membránok szebbek is. Idén nyáron fogok jótékonykodni, és gyártani Fehérváron párszáz darab 31-es membránt, azok szépek lesznek, és jók is, de az még hónapok kérdése, hogy elkészüljön. Árat elérhetőséget megtalálod a neten. [link]
(#27742) Zityuz
Akkor semmi baj nem lehet.(#27743) attiss66
Kicsit rosszabbak, mint egy Videoton HA13.
(#27741) fero02
Mindegyikben ugyanaz van, HA13 és 100mm-es papíros magas. A /10K gumiszélű volt, annyi a különbség, de aztán volt belőle habos is, mindegy kb. A magasnak is van 10-20 kölönböző variációja, eltérő típus- és rajzszámokkal, de a lényeg ott is ugyanaz. Talán egy HG2,5 dóm jobb lenne helyette. -
attiss66
senior tag
A nokia6070-es telefon függtelenítési kálváriám:
Hát kérem, az úgy történt, hogy megfőtt mind a két okos telefonom. Na volt itthon egy 12 éves nokia6070-es. Egy ismerősöm elmondta, hogy a telekomnál lehet függetleníteni . Hm, de király!Na felhívtam a telekomot. Elmondták, hogy a sim-kártya nélküli telefonba beütöm, hogy *#06# és kiadja a 15 számjegyből álló IMEI számot.
"Egyszerűen függetleníthetők a Telekom szolgáltatófüggő mobiljai /de király!
/
Néhány egyszerű mozdulattal, várakozás és sorban állás nélkül kérhetik október 20-tól a Magyar Telekom ügyfelei a hálózati zárral ellátott mobilkészülékük hálózatfüggetlenítését, amennyiben letelt a határozott idejű szerződési időszak, azaz a készüléket jellemzően két évnél régebben vásárolták.
Az elektronikus hírközlési törvény október 24-én életbe lépő módosítása alapján a magyarországi mobilszolgáltatóknak kötelező ingyenesen feloldani a hálózati zárat azoknál a mobilkészülékeknél, melyek vásárlásakor kötött határozott idejű szerződési időszak - azaz a hűségidő - lejárt. A Magyar Telekom ma bejelentette, már október 20-tól megadja ezt a lehetőséget az érintett ügyfeleknek, akiknek elég lesz a jövőben a telefonos ügyfélszolgálat automatikus menürendszerében kérni a függetlenítést."
Ha a megadott IMEI-szám és mobilszám alapján a szolgáltató adatbázisa szerint az előfizető jogosult az ingyenes hálózati zár feloldásra, a Telekom az igény leadásától számított egy munkanapon belül, de a lehető leghamarabb" elküld egy válasz SMS-t az előfizető számára, amelyben a feloldás menetéről szóló tájékoztató linkje, valamint maga a feloldó kód szerepel"Megvolt az emaiszám felhívtam őket, bediktáltam, elküldték a gyárnak, nagy nehezn 5 nap múlva megérkezett a függetlenítő kód . Beütöm a telefonba, hát semmi.Hívom őket, hogy nem működik, most mi van. Nem tudják. Bementem a telenorba, ott se tudták, átkűdtek a telekomba. Ott se tudták. Mivel megőriztem a 30-as hívószámot a telekomos csaj azt találta ki, hogy 20-as sim-kártyával próbáljam ki, mert a 30-as körzetszám lehet bezavarja. Vá! Ez jó ötlet, mondtam és mutattam a csajra. Széles elégedett mosoly volt a válasz.Na, sakkedzésen kipróbáltam egy vonakodó sakkcsapattárshaver
sim-kártyájával. Hát semmi. Az jutott eszembe, hogy egy 30-as körzetszámú haver sim-kártyájával kipróbálom, hogy működik-e egyáltalán 30-assal, működött. Vá!Na a kocsmában egy számtechguruféle havernak említetem, hogy mi a szitu.
-Kódot lekérted?
-Le.
-Nem ütötted el?
Nem.
-Biztos?
-Biztos bzmeg.
Utánanézett a net-en. és azt mondta, hogy kettős keresztet írnak, azt kell eléírni. Hazamentem, eléírtam, beírtam a kódot, semmi. pfhuuhh
na keresgéljünk akkor a net-en. 30-as nokia függetlenítése. Itt se semmi, ott se semmi.
Na nézzük csak, gyakori kérdéseknél. Hoppá! Itt van valami!"Nokia telefonok:
helyezz készülékedbe Telekomos SIM-kártyát,
írd be a #pw+NCK+1# kódsorozatot (a p, w, és a + karaktereket a * gomb segítségével írhatod be).
Figyelem! Maximum öt próbálkozási lehetőséged van. Ezután csak PC software segítségével oldhatod fel a korlátozást."#pw+NCK+1# , EZ A LÉNYEG! Amikor leküldik a 15 számjegyű függtelenítőkódot, nem fűzhetnék hozzá az sms-esben, hogy te paraszt , írd már elé azt, hogy#pw+, utána meg +1#, vagy csak megemlíteni azt, hogy nem elég csak a kódot beírni, amikor kéri a telefon a függetlenítési kódot.
Beütöttem a #pw+/15 számjegyből álló függetlenítő kód/+1# és láss csodát! A telefon kiírta, hogy kód elfogadva. Yessssssss!!!
A rokonok gratuláltak, a haverok még nem tudják, hogy megoldottam ezt a feladatot, is.
"EGYSZERŰEN FÜGGETLENÍTHETŐK A TELEKOM SZOLGÁLTATÓFÜGGŐ MOBILJAI
"
Töröljétek nyugodtan, mert ez lehet nagyon off/még offban is
/. Csak leírtam egy kis problémamegoldást.
-
attiss66
senior tag
válasz
xxlongikaxx #27739 üzenetére
"Ezekhez a mélyközepekhez biztos olcsón jutottál hozzá."
Ez csak vicc volt, nehogy sértődés legyen, arra céloztam, hogy nincs benne membrán és kosár és mágnes.
-
attiss66
senior tag
válasz
xxlongikaxx #27739 üzenetére
Ezekhez a mélyközepekhez biztos olcsón jutottál hozzá.
Jó amúgy ez az építős kezdeményezés.
-
Coller225
tag
válasz
fero02 #27729 üzenetére
Ezzel nehéz lenne megbántani, valóban nincs semennyi hangszórójavítási tapasztalatom
Javíttatni szeretném, az általad is felsorolt indokok miatt egyedül nem fognék bele egy ilyenbe.
Ha javítható, és ha tényleg ki lehet hozni ~10k/db áron, akkor nekem megérnéshalafi66: Ha minden jól megy, jövő hét végén tudok érte elmenni, utána még jelentkezem. Esetleg vállalnád a javítást?
-
attiss66
senior tag
válasz
shalafi66 #27732 üzenetére
"A térfogategyenérték feleződik, de a két hangszóró kitérése, átlagosan nem nagyobb, mint az egy darabé."
Akkor jó, akkor marad benne a két hangszóró a nagyobb űrméretű részben, mert elmélkedtem azon is, ha a kitérés nagyobb/tehát ha a légtér rugója nem tudta volna visszarúgni a membránt, mint egynél/akkor felcserélhettem volna a zárt részt a reflexel, mert annak a 32 liter lenne az optimális/, ha egy hangszóróval 65 liter a zárt résznek, izobarba kapcsolva a fele, 32 liter pont jó/32 liter,49.5liter/. Végülis fel is cserélhetném, nem olyan óriási meló, csak akkor a nagyobb reflexrészt újra kéne hangolni a subcsővel. De az se nagy meló, fűlre be lehet hangolni. Ez csak egy elmélkedés.
A HA/31 1544-422 hangszórók kaphatóak még és ha igen, azonos a paramétere a 10 évvel ezelőttivel/és milyen árban van egy darab, ha kapható?
-
shalafi66
veterán
válasz
Speeedfire #27734 üzenetére
Ahogy írom. Ez egy autós mélyhangszóró, senkit nem érdekel, ha 20-30%-kal arrébb van valamelyik paramétere.
Úgysem lehet észrevenni mérés nélkül. Meg egyébként is, szokás szerint ráírnak valami eszeveszett érzékenységet, hogy el lehessen adni. Annak sincs meg a fele, de senkinek sem hiányzik. Ez egy ilyen műfaj. És még gyártási eltérés is van, akkor tudod meg, hogy milyen a hangszóró, ha megmérted.
(#27733) Zityuz
Ez az erősítődtől függ, ha 4 ohmos minimumra készült, akkor jó lesz.Hja a magas. A fémmembrán, és a diffúzor.
A mágnes nem annyira fontos.
-
shalafi66
veterán
válasz
fero02 #27731 üzenetére
Hát nem tudom. A mágneskör kb. 3500-4000,-/db. A javítás 4,5, hogy ezt érdemes-e megcsinálni, azt te tudhatod csak. Ha használnád valamire, akkor igen, ha nem, akkor szerintem fölösleges.
A 13-asnak elég csúnya a középtartománya. Azt váltóval is csak tákolni tudom. Az eredetitől jobb lesz, de nem tökéletetes.
(#27719) attiss66
Naigen, a lin. kitérés nagyobb, az elektromos terhelhetőség és a T-S rosszabb.A térfogategyenérték feleződik, de a két hangszóró kitérése, átlagosan nem nagyobb, mint az egy darabé.
(#27718) Zityuz
Annyira nem kell félni. Kis kivezérlésen nyugodtan kipróbálhatod.A hangszórónak mindegy, hogy fordítva kötöd-e be, a membrán ettől nem fog befelé mozogni, pont ugyanazt az utat járja be. A hangszórók bekötése, fázisa, egymáshoz képest fontos csak.
Ha még csak a tapéta... A mélyhangszóród habszélét is teljesen elizélték.
Mindig elszomorít az ilyen.
Egy háromutas váltótervezés legjobb esetben 7500,- pénz. Szerintem ettől csak drágább verziók léteznek.
Ismerem a középhangszórót is, a mélyközepet is, a magas kivételével jó ez a hangszórókészlet.
De azt szerencsére úgyis csak 5k fölött kell ciripeltetni.
-
fero02
nagyúr
-
shalafi66
veterán
válasz
fero02 #27729 üzenetére
A kosár jó lehet emléknek, mert már évek óta nem azzal készül. Most épp egy öntött alu kosár van hozzá. A membránnal nem nagyon tudok mit kezdeni, legfeljebb beledarálom valamibe.
Ha neked nem kell, majd küldök pénzt postára.
(#27724) bkercso
Az impulzus felfutó élének pillanatában nagy áram folyik, mert ekkor a végfok a kábel kapacitására dolgozik, a kábel paraméterei által meghatározott RC-oszcillátor lép működésbe. Szerencsés esetben ez a rezgés csillapodik... és vannak a szerencsétlen esetek. -
fero02
nagyúr
-
fero02
nagyúr
válasz
Coller225 #27725 üzenetére
Bántás nélkül írom, de szerintem nincs semmi gyakorlatod hangszóró javításban. Jelen esetben pedig mindent a nulláról kellene csinálni, ami nem kis rutint igényel. Utánaszámolást az anyagköltségre értettem.
És akkor ehhez még add hozzá azt is, ha valamit nem sikerül megcsinálnod. Akkor vagy kidobott az összeg, vagy emelkednek a költségeid.Persze ha gyakorolni akarsz és nem szempont a pénz, akkor hajrá. Ideális alany, ha találsz hozzá megfelelő alkatrészeket.
-
shalafi66
veterán
válasz
Coller225 #27725 üzenetére
Ez teljesen emberfüggő, mármint attól függ, hogy ki csinálja. Ha például én kapok ilyen munkát, az biztos hogy jó hangszóró lesz, mert közben ellenőrzök, és olyanra alakítom, amilyet megbeszéltünk. De már írtam, hogy a kosártól és mágneskörtől függ, hogy mit lehet készíteni belőle. Amíg ezekről nem tudok semmit, addig lehetetlen válaszolni. Az teljesen biztos, hogy olcsóbb megjavíttatni egy hangszórót, mint egy azonosat legyártatni valakivel. Illetve, a környezettudatosság is szempont lehet, kár lenne eldobni, ha tudod használni.
Fero nem hangszórógyártói szemmel nézi a dolgot, ő csak attól félt, hogy értelmetlenül adsz ki pénzt valamire, ami nem jó a te céljaidra. Ezért kell előbb megnézni, hogy mit lehet kihozni az alapanyagból.
Aztán dönteni, hogy megéri-e.
Egyébként, ha az ARN 312-ről van szó, akkor abból jó hangszórót lehet csinálni, a javítás ára kb. annyi, mint egy új HA31, de a javított hangszóró attól jobb.
Nyilván egy klasszikus autós szub nem lesz belőle, de szobai felhasználásra simán alkalmas.
-
-
-
attiss66
senior tag
válasz
shalafi66 #27716 üzenetére
Akkor azt mondod, hogy több munkával inkább a BC25TG-15/04
VIFA 1 "FERRITMÁGNES MAGASSUGÁRZÓ legyen
[link]
mint az
SB26STCN-C000-4 dómsugárzó [link], megéri vele farikcsálni a jobb hangért?És akkor a centerre is a mélyközépcsere?
"Egy rendesebb, precízebb, hosszabb ideig tartó váltótervezést, nem hiszem, hogy megérnek a hangsugárzók. Amit ajánlottam, az a gyorsan összekalapálós megoldás szerintem pont jó lesz."
Nem gond, csak működjön jól a váltás.Ha a hangszórók mérete változik, akkor a műanyagot se hagyhatom rajta, akkor a besüllyesztéses kell.
-
attiss66
senior tag
válasz
shalafi66 #27717 üzenetére
A Perless SLS12-t azért látnám jobbnak, mert 8 mm a membránkitérése, a HA/31 -nek meg csak 4mm. De a perless-ből nem is lehetne 2-öt tenni, mert olyan a pereme, hogy szemből nem szerelhető rá, tehát kettőt egymással szemben nem lehet rakni. Pedig nekem jobban tetszik, ha bandbassban egymással szemben van 2 db hangszóró. Erőteljesebb a hang és mélyebb frekit ad. Azon elmélkedek, hogy most se jó a zárt rész űrmérete, mert a Ha/31-1544-422-nek egy darabnak 65 liter lenne a zárt részben az optimális, de ha egymással szemben van a két hangszóró akkor feleződik az űrtartalom a zárt részben, tehát ott 33 liter lenne az optimális, mert nagy hangerőn így nincs meg a levegő optimális visszarugása/mivel, hogy lágyperem/ és tönkremehet a hangszóró. Vagy ezt nem jól látom? És nem is értem. Ha egy darab hangszórónak a zárt részben 65 liter az optimális légtérfogata, akkor az együtt működő, két driverről hajtott hangszórópárosnak miért kell kevesebb belső tér. Tönkremehetnek a hangszórók, nagyobb kilengést tud előidézni a két driver együttesen?
Akkor már ezek a hangszórókat lassan lehetne peremezni, mert kb 10 év körüliek. -
Zityuz
csendes tag
válasz
shalafi66 #27716 üzenetére
Az a baj hogy még nem tudom hogy szól mert nem mertem az erősítőmre kötni nehogy legyen vele valami baj, mert nemrég vettem. Fordítva volt bekötve a mély ezért befelé mozgott a membrán, ezt egy elemmel néztem. Szétszedés után láttam hogy a hangváltóval van valami. A közép egy Vifa K10MD-19-08 típusú hangszóró. Még újra szeretném tapétázni mert elég csúnya. Így néz ki [kép][kép]
Szakember által készített új hangváltó mennyibe kerül? Vagy van ilyenre lehetőség? -
shalafi66
veterán
válasz
bkercso #27683 üzenetére
+TIM
(#27676) attiss66
Dehát a Peerless SLS12 nem jobb, mint a HA31. Csak utóbbinak cserélni kell a membránszélét 10 évente.(#27674) tamasgal
Ez a BP nem olyan. Elég széles frekvenciatartományt fed le, ha jól hangolták, akkor viszonylag jól működik, a baj az vele, hogy a terhelhetősége nem igazán jó.(#27668) attiss66
A különleges méretű zárófedél és az alacsony harm. torzítás kombinációja miatt lehet jó valakinek.(#27700) attiss66
Egy rendesebb, precízebb, hosszabb ideig tartó váltótervezést, nem hiszem, hogy megérnek a hangsugárzók. Amit ajánlottam, az a gyorsan összekalapálós megoldás szerintem pont jó lesz. -
shalafi66
veterán
válasz
Coller225 #27706 üzenetére
Hogy lehet-e az a mágneskör-kosár fizikai méreteitől függ.
Rendesen megcsinálva nem olcsó, kb. 8500,-/db
(#27715) Zityuz
Te nem tudod megcsinálni, legalábbis jobbra nem, mint az eredeti volt. Ahhoz elektromos-akusztikus mérések kellenek. Az eredeti váltó biztosan hülyeség, mint szinte mindegyik abban a korban. De ha tetszik így, akkor nem kell megrémülnöd, hallgasd tovább nyugodtan.
A mélyközép-hangszóró membránszéle, és annak a javítása is nagyon sokat számít. A legtöbb ilyen vifát ezzel rontják el sajnos.(#27699) bkercso
Ha énrám sokat kell várni, az azért van, mert olyan munkákat végzek, amiket más nem tud megcsinálni. És aki igényes-pontosan dokumentált megoldást szeretne, az előbb-utóbb nálam köt ki.(#27702) Speeedfire
Szerintem meg egyiknek sem jó. A márkanév és felhasználási cél nem az a kategória, ahol ez bármit is számítana.(#27701) attiss66
Semmi gond nincs a tölcsérrel a BC25 előtt. Sőt. A dilemma nem dilemma, a ferrites BC25 sokkal jobban használható alacsonyabb frekvenciákon, és erre szükség is van. Az sem kérdés, hogy az eredeti sokkal rosszabb, minden létező szempont alapján. -
-
-
Zityuz
csendes tag
válasz
bkercso #27709 üzenetére
Le is lehet vágni? Mert az ami "lóg" azt már úgy annyira letekertem vagy hagyjam ahogy van?
Egy Magnat Monitor D hangfalban van amire az van írva hogy 4-8 ohm. Nem mai darab. Vifa M25 WN09 4 ohm (csak egy pdf van róla, de az meg 8 ohm) a közép pontos típusát nem néztem, de az is vifa 8 ohm. -
-
Zityuz
csendes tag
-
Coller225
tag
Sziasztok!
Ha minden igaz, hamarosan tudnék szerezni két borzasztó rossz állapotban levő hangszórót, és az lenne a kérdésem, hogy szerintetek érdemes-e velük foglalkoznom, illetve ha igen, akkor nagyságrendileg mennyibe kerülne egy ilyen javítás. A beszerzés pénzembe nem kerülne, csak el kellene érte menni.
A következőket tudom a hangszórókról:
Nagyon régi Tesla mély hangszórók, talán 30 cm-esek, vagy nagyobbak. A membránok és a peremek azt hiszem teljesen szakadtak, talán már nincsenek is meg. Elképzelhető, hogy kint voltak tárolva, vagy nem tudom hogy hol, de mindenképpen mostoha körülmények között.
A kosár azt hiszem egyben van, és ha jól sejtem, akkor a mágnesek is a helyükön, a tekercselés nem tudom milyen állapotban lehet.
Ha érdemes vele foglalkozni, és meg lehet csináltatni, akkor szeretnék belőlük mélyládát építeni (ez még további kérdéseket is fog generálni)
Előre is köszi a válaszokat
-
-
attiss66
senior tag
"Na, mi van?! semmi?! De hát az hülyeség kérem, a semmi az nem van, mert a semmi, az nincs. Mert, ha a semmi van, akkor az már nem semmi és akkor az már valami."
Laár András
-
Speeedfire
félisten
hugi0 szerint ennek a hangszórónak az adatlapja (T/S) nem jó. [link]
Szerintetek? -
attiss66
senior tag
válasz
bkercso #27695 üzenetére
Van benne valami. Mert ugyebár az a helyzet, hogy a visszavonuló pont lehetőségét nem akarnám figyelmen kívül hagyni, mármint, hogy nem barmolnám össze a dobozokat a más méretü hangszórók miatt, mert így, ha az új hangváltó tegyük fel nem teljesítené a vártat, úgy visszaállítható lenne minden erdedetiben, merthogy addig nem venném ki a régi hangváltót, amig az új nem tutti. Viszont a dilemma abban áll, hogy a nagyobb Vifa alkalmasabb lenne a feladatra, jobb hangot el lehet érni, mint a kisebb Vifával. Ha a hangváltó jól sikerülne, akkor nem lenne semmi gond az átalakítással, megéri a gányolás. De, ha nem a várt az eredmény, és én nagyobb nyílásokat vágtam a dobozra, úgy elég körülményes, vagy nem is megvalósítható a visszaállítás érdemben.
Ez itt a dilemma oka, a magas hangsugárzók eltérő mérete.
Ezért tartom biztosabbnak az azonos méretű hangszórócserét, bárelvileg a minőségi javulás kisebb mérvű, mint a nagyobb kerületű Vifával.
Jó lenne tudni, hallani/ami pedig addig nem lehetséges, amig meg nem valósult a projekt/ mekkora a különbség.
Mivel ez nem lehetséges, úgy gondolom maradok az eredeti méretnél. Utánakérdezősködéseim alapján a a Vifa BC 25SC-06/04-nek jobb a drivere, de a tölcséres formai kialakítása miatt nem passzol úgy a rendszerhez, mint az SB 26STCN-C000-4. Már megint egy dilemma.
Most ezt mindenki röhögi, hogy egy ilyen alsó-középkategóriás rendszerrel ennyit geccsolok, de mindenki megnyugtatására, ez így működne akkor is, ha a felsőkategóriás rendszert építenék/amikor már mindennel képben vagyok/.
A tökéletes megoldás keresése/itt persze az adott körülményekhez mérve, és persze ami mindig csak elméleti, mert gyakorlatban tökéletes megoldás nem létezik/, általában sok dilemmával jár.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest