Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

válasz (Bundás) #85 üzenetére

[link]
    Itt van egy topik szívás vs. fújás ügyben, van aki szerint csak fújva jók, van aki szerint nem, de aki kipróbálta nem talált különbséget a kettő közt. Szerintem max hangosabb egy kicsit, de ha az adott mennyiségű levegőt a bordán szívja keresztül, akkor mindenképpen hűtenie kell a bordát, márpedig mivel nem a borda alján van a venti amúgy sem, mire a fújó állásos venti esetén a levegő(amit a házbeli melegből szív) leér a bordatalphoz, addigra már fel is melegedett a borda tetején, tehát a talphoz már a meleg levegő jut. Viszont szívó állásban, úgy ahogy leírtam a kinti levegő frissen jut a borda teljes oldalsó felületére, tehát a talpához is, és a venti meg átszippantja rajta. Kis ügyeskedéssel lehet szűkíteni a nyílást, tehát a borda oldalának az alsó 3/4-ére tenni a csövet, a venti alatti 1/4 részt pedig letakarni. Így végülis egy csőrendszer keletkezne, amin elég gyorsacskán áramlana keresztül a levegő, tehát szerintem nem hűtené kevésbé a procit.
    Az valóban kísérletet kíván viszont, hogy szívóban mennyivel lenne hangosabb a venti által keltett zaj. A másik topikban felmerült ''beépített csövek rezonanciája'' pedig eleve ki lett küszöbölve azzal, hogy kartont vettem alapul.
    Szerk: Ja igen, ha a ventit nem a bordára rakod, hanem az oldallapra erősíted, persze ehez már lyukasztgatni kell az oldallapot(amúgy is) és a bordáról egy csövet erősíitesz úgy, hogy felrakott oldallapnál pnt a procihoz nyomódjon, akkor a szívó állás miatt a borda és a venti közt keletkező zaj is csökkenthető.
    Így már viszont annyi cső van a gépben, hogy a csatornázási művek is megirigyelhhetné :D Viszont olcsó. Csak idő és kézügyesség, nomeg tervezés szükséges.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák