- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Grózi
Topikgazda
A gyári ventiket felejtsd el ha csendet akarsz.Sok konfigot raktam abba a házba,pont ezért a te konfigodhoz a 2 elülső befújó+hátsó kifújó felállást javaslom.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Televan74
nagyúr
Végignéztem az alaplapod leírását én nem találtam DC módot.
Elnézést de odáig biztos nem olvastam vissza.
Ha mindenképp a ID-COOLING DK-03 hűtőt szeretnéd,akkor talán egy molex to 3pin 7V -os átalakító kellene. [link] Az a baj hogy most csak 3*3 lehet találni,ami majdnem annyiba kerül mint a kiszemelt hűtő.
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
PitLee
őstag
Ezek elvileg 4 pines hibrid csatlakozók, tehát mind a 4 mind 3 pines ventiket tudja szabályozni.
Hogy a Bios-odban van e külön menüpont a Dc, PWM -re azt nem tudom.A ventinek amit kinéztél 7 Volt induló feszültsége.
http://www.idcooling.com/Product/detail/id/42/name/DK-03Fan Control Guide: Intel Z270 Motherboard Edition (Page 6)
https://www.tweaktown.com/guides/8245/fan-control-guide-intel-z270-motherboard-edition/index6.htmlEzen a 450-es deszkán már van ilyen opció is
https://youtu.be/T_LVb7UFD0g?t=322 -
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Más kérdés.
A képen a jobb felső sarokban található pci-e foglalatba kerül egy low profile aktív hűtésű kártya, a hűtő felülről fogja szívni a levegőt.
A kérdésem, hogy a felső, kifújó ventilátor kell-e oda, illetve ha igen, milyen irányban szereljem be (ki- vagy befújásra)?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
veterán
Nalam 14 db 14cm venti van, de hangtalan a cucc 9db Noctua NF A14pwm + 5db Phanteks PH-F140SP . A VGA coil whine jobban idegesit/halatszik.
Mi az ami melegszik nalad ?
Fractal 1500 hazad van ami elol nagyon zart . En igy oldanam meg : fent az elso ventihelyen 1x14cm venti befele fuj a CPU huto ele' . Oldalt 1x14cm venti befele fuj a VGA ra . Hatul 1x12cm venti kifele fuj . PCI takarolemezek a VGA alatt kiszedve.[ Szerkesztve ]
-
enemi
senior tag
Szerk.: És 12-es likakra is szerelhető,ha nullára van 2 120 ventinek hely.
[ Szerkesztve ]
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
dqdb
nagyúr
-
Megaptera
csendes tag
Köszönöm Grózi és kutga!
Ilyen a ház csatlakozó: [link]
Ha jól értem,akkor a 2 kapcsoló a házon 2-2 ventit tud szabályozni.Arra villámgyorsan rájöttem,hogy a 4 pines csati nem jó bele 3 pines még nem ért ide.Ha megjönnek,akkor mehet ezekbe a csatlakozókba a ventié,tápot meg kap arról a molexről és ennyi?Nem is kell akkor az alaplapra kötni?Vagy ott meg marad a hátsó,ami most is megy?Ez az elfüstölős rész nem hangzik jól.
Köszönöm ismét a türelmet és a segítséget! -
Killerlaca
senior tag
Nem kell mindenáron Zalman csak a letisztult dizájn tetszett meg e fent említett típusban. Ha más hasonló jobb ventikkel nekem megteszi az is. Hmm meglepően olcsó ez a ház amit ajánlottál
Köszönöm a segítséget előre is.
[ Szerkesztve ]
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
Grózi
Topikgazda
Idézet az Összefoglalóból :
Négy pines csatlakozó és hibrid (PWM vagy feszültségalapú) szabályozásra képes
1. GND
2. speed control/voltage control/fan power
3. sense/speed/fan in
4. PWM/speed controlTehát igen.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
-
gaben22
senior tag
Az nem lehet, hogy ez egy rebrandelt Cooler Master (vagy mindenki ugyanattól az OEM-től vette ) hűtő: link? Nekem egy FRACTAL DESIGN Define XL R2 Black Pearem van, kíváncsi vagyok enyémben mi van, lehet az is valami rebrandelt cucc.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
Grózi
Topikgazda
A Xilence nem véletlen ajánlott(még ha a belépő kategória legalja is) és az F12 nem véletlenül nem az-útobbi ezerszer ki lett vesézve,szóval a Xilence-l jobban jársz.
-
Grózi
Topikgazda
Így igaz,de legalább hybrid az az aljzat-tehát 3 és 4 pint is kezel.Egy Y kábellel tudsz rátenni 2 egyforma ventit,ahogy írtam is-1 előre-1 hátra.
A manualokban 99%-ban csak angolul van(már ha valaki kib@szásból nem kínaiul tölti fel..),semmi gond.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
-
dqdb
nagyúr
Nem a 1201 megy 1500-as fordulatszámon, hanem a 801. Az Y kábelnél az egyik ventilátor felé eggyel több vezeték megy (vagy a csatlakozóban eggyel több PIN van, míg a másiknál hiányzik a harmadik), a rendszer felé annak a fordulatszáma megy vissza, a másiké rejtve marad.
A fordulatszám alapján maximumon megy mindkét ventilátor, szóval ne csodálkozz, hogy hangos.
Van még az alaplapon egy pwr_fan feliratú csatoló is, abba még megpróbálhatom.
99%, hogy nem szabályozható az a csatlakozó, és maximális fordulatszámon fog menni a ventilátor.És ahogyan a fenti téma-összefoglaló mellett Beretvás is kiemelte: nem kötünk különböző típusú ventilátorokat egy elosztóra, mert abból baj lehet. Az esetedben az a szerencse, hogy mindkét ventilátor indulófeszültsége 7 volt, így legalább nem veszélyes a közösködés (=nem fogod kinyírni az egyiket alacsony fordulatszámon hajtással, amikor a másik csak erőlködik a felpörgéssel), csak lehet, hogy nem lesz optimális (bár a teljes fordulatszámon hajtásnál csak jobb lesz).
Az előző házikómban egyforma ventik voltak, ebben az újban elöl 120, hátul 80mm.
A házat és az alaplap tudását össze kell egyeztetni, ha halk hűtést szeretnél (= ne vegyél több méretű ventilátoros házat, ha kevés a csatlakozód). 2018-ban, ha nem valami nagyon kompakt/HTPC házról van szó, akkor a 80 mm-es ventilátorral szerelt darabokat kerülni kell, mert hűtésileg nem sokat érnek.[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ingatlanos topic!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Spórolós topik
- Windows 11
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mobil flották