- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Így már világos. Viszont PST pakkot nem nagyon látok jó árban.
-
kutga
félisten
válasz
Godfather
üzenetére
Ha jól értem viszont, ha hubot veszek hozzá, akkor nem is kell feltétlen sorba kötni őket. Tehát vehetek 5 darab egyforma ilyet mondjuk, 3 elölre, 2 hátra, és mellé a hubot, aminek a pwm vége megy az alaplap felé, a sata vége a táp felé. Árban ahogy nézem kb ugyanott van, mintha keverném a 120/140-es méretet, és így egyforma átmérő lesz mindenhol.
-
kutga
félisten
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Köszönöm a részletes választ, egyelőre legyen akkor elöl két 140-es, hátul egy 120-as és felül még egy 140-es Arctic PWM PST, mellé meg valami ilyesmi sata hub. Ha később még több kellene, azt majd meglátjuk.
OFF
Ez egy budget gép, olcsó alaplap, tavasszal talán majd nézek valami komolyabbat helyette. -
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
A mostani házamban ha le szeretném cserélni a gyári RGB ventilátorokat valami olyanra, aminek nagyobb a légárama, akkor mit javasolnátok? Előre kettő, hátra kettő, RGB nem érdekel, de pwm jó lenne. Az alaplapon viszont csak egy 4 pines header van, így gondolom kell hozzá valami hub. A gép többi komponense az adatlapomon található. Előre, hátra felül úgy látom akár 140-es is mehetne.
-
kutga
félisten
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Én úgy gondolom legyen minőségi két beszívó és egy kifúvó venti, a kettő között úgyis megakad valamiben a levegő.
Az én házamban (CM N200 pl.) kapásból ott a hdd keret elöl, nesze neked légáramlás.

Ha pedig a vrm-et akarod hűteni, arra ott a topflow.
-
kutga
félisten
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Semmi jelentősége.

-
kutga
félisten
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A PST a PWM Sharing Technology rövidítése, vagyis ha több ventit kötsz ugyanarra a jelre, akkor együtt fognak dolgozni.
Itt 10 évet adnar rá.
-
kutga
félisten
Hölgyek /urak!
Gt1030 passzív kártya körül szeretnék kis lég áramlatot.
A ház egy Aerocool CS101, a borda felől és a kártya felett tudok feltenni egy-egy ventit, hogy érdemes állítani őket, ki- vagy befújásra?
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
80 mm-es slim ventiből milyen normális megoldások vannak?
-
kutga
félisten
Hölgyek /urak!
CM N200 házba pakolnám az adatlapomon szereplő konfigot. A táp egy BQ Pure power, a kérdés, hány ventit érdemes beszerelnem és hova?
Mivel semmi nem fűt a házban én előre és hátra egy-egy 120-as pwm-re gondoltam.
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Asrock B250M-HDV alaplap valamelyik csatlakozója képes DC alapon szabályozni?
Egy ilyen, 3 pines processzor hűtőt tervezek vásárolni, érdekelne hogy valamiképpen lehet-e szabályozni.
-
kutga
félisten
Egyébként ha már itt járok.
Ezzel a sok ventivel alapból már szép hangja van a gépnek. Ami benne van jelenleg:
2 db Xilence 120 mm pwm elöl
1 db CM SWIF 120P pwm hátul
3 db CM SWIF-1201 kettő felül, egy alul
1 db BQ Pure Wings 2 140mm pwm oldalt (ez majd jön).A kérdés, hogy kell-e ennyi, és ha igen, mire érdemes beruházni ami valamivel csendesebb mint a mostaniak? Pwm osztó van itthon, az is lehet hogy mind pwm legyen.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Adott egy Fractal Design Core 1500 típusú házikó, benne az adatlapomon szereplő konfig.
Jelenleg van a házban elöl 2 db, hátul 1 db 120-as pwm venti, amit az alaplapról hajtok, felül még két 120-as 3 pines, amit a ház háromállású szabályzójáról.
Nemrég került be egy RX 580-as vga, ami a korábbinál jóval több hőt termel combosabb programok alatt.
Mivel a ház oldalán van még hely egy 140-es ventinek, érdekelne, hogy érdemes lenne-e ide is rakni egyet, ami a vga-ra fújná a friss levegőt. Pwm-re gondoltam, van is otthon y kábel hozzá.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
140-es pwm ventiből most mit érdemes venni? Az összefoglalóból SW3-at néztem, hátha van valami olcsóbb is.

-
kutga
félisten
válasz
Megaptera
üzenetére
Miért nem kötöd akkor a ház szabályozójára? Megnézted az hány darabot kezel?

Alaplap 3pinről maxon fog pörögni.
Az a kábel 4pin pwm ventikhez való (a SWiF2-1200 3pines), nekem is ilyen van és a CPU_FAN csatiról vezérlem az összes pwm ventit.
MOD
Grózi
Az Aero-500-ban alapból van háromállású ventiszabályzó. -
kutga
félisten
válasz
Killerlaca
üzenetére
Ha kell, akkor ez nem lesz jó. Na de elég az offból.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kutga
félisten
válasz
Killerlaca
üzenetére
Ha lenne odd hely valószínű ezt vettem volna.
-
kutga
félisten
válasz
Killerlaca
üzenetére
Ha Zalman akkor szerintem ez.
Ebben van ventiszabályzó, ha a gyárit akarod használni. Egyébként pár minőségi, szabályozható venti sem kerül olyan sokba.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
LEPA BOL.Quiet Tri-Speed 120-nál a Tri-Speed mit jelent?
-
kutga
félisten
Csak mert találtam egy baromi olcsó venti szabályzót, viszont erre meg azt írják hogy ne használjam olyan ventivel aminek 5V-nál magasabb az indító feszültsége.
-
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
Ez az aljzat szabályozható biosból vagy fixen pörög?
CHA_FAN
GND
+12V
RotationAsus Qfannal.
-
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
Coolink Swif2. 1200 és Swif2 1201 3pines ventik szabályozására milyen 5,25 méretű előlapi venti szabályozót ajánlanátok ami nem horror áron van? 1-1 ventiről van szó.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Kis segítséget szeretnék kérni.
Fractal Design házhoz kaptam gyárilag ventiket, de akárhogy keresem a google-ben, pont ezt a típust nem találom.
A légszállítás, zajszint érdekelne róla.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Olcsó kategóriában ez mennyire vállalható?
A Fractal házamban lévő gyáriakat váltaná, az egyik kezdi megadni magát.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Az alábbi konfigba mit lenne érdemes tenni?
ASUS P5KPL-CM
Intel Core2Duo E8400
Cooler Master N200
MSI Radeon HD 4650 - Passzív hűtésFilmezős, netezős gép.
A procin van egy Scythe Ninja Mini hűtő, első körben arra gondoltam, hogy nem teszek rá ventit, előre-hátra meg egy-egy 12 cm-est (van is otthon pár Swif2 1201 meg egy 120P).
Az alaplapon egy 3 pines case_fan, egy 4 pines cpu_fan és egy 3 pines pwr_fan csatlakozó van.
-
kutga
félisten
Nos, otthon még egyszer utánanéztem a ventiknek mert nem hagyott nyugodni a dolog.
Egyenként kiszereltem és meghallgattam őket, mindkettő úgy ment ahogy kell, csak nagyon közelről lehetett hallani halk duruzsolást.
Ezután visszacsavaroztam őket a házba, és kiderült, hogy a 12cm-es venti előtt lévő perforált fémlemez a házon egész egyszerűen felerősíti a motor búgását és emiatt volt a porszívó hang.
Bár elég barbár megoldás, de ezt lekaptam előle. Most hogy nincs semmi a levegő útjában a porszívó hang is megszűnt.
A következő lépés egy rendes ház beszerzése lesz (ezt az irodából csórtam amíg nincs meg a végleges).
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Nemrég vettem egy COOLINK SWIF2-1201 és egy 801 ventit (előbbi a gyártó adatlapja szerint 1200-as fordulaton üzemel, utóbbi magasabbon).
Az alaplapon egy 3pines csatlakozó van a házventiknek, a kettőt így Y elosztó kábellel csatlakoztattam. A kisebbik rendben is lenne, a nagyobbik viszont a bios és a Speedfan adatai alapján is 1500-as fordulaton megy és olyan a hangja mint egy porszívónak.
Van arra valami mód hogy lejjebb tekerjem? Biosban hirtelen nem találtam rá semmit (a 4pines cpu hűtőt lehet), a Speedfant még nem volt időm konfigurálni, de az nem támogat akármilyen lapot.
Van még az alaplapon egy pwr_fan feliratú csatoló is, abba még megpróbálhatom.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
4pines pwm ventit tudok használni 3pin aljzatról? A pwm-re nincs szükség.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Szerintetek van hallható különbség a két venti között?
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Spórolós topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Xbox Series X|S
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- 120mm ventilátor bazár, splitterek, argb spliterek, ASUS TUF pwm & argb fan hub
- Pc ház 200 RGB ventilátor
- Eladó EKWB FPT 120 D-RGB ventilátorok
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- iPhone 16 Pro 256GB 98% (1év Garancia)
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd vel Dobozában
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)