Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Mini-ITX
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iatti
aktív tag
halló pizzások! a fehérvári metróban van infótok a caputo lisztekről?
-
sasa134
addikt
Sziasztok, Macte Ovens Voyager Twint hol lehet Mo-on kapni? Köszi
-
jozsi252
veterán
válasz
fradi81 #2196 üzenetére
Meg szeretnék próbálkozni más nyújtásra alkalmas liszttel hogy kipróbáljam melyiknél marad rajta a legkevesebb liszt, melyiket mennyire lehet lerázni, illetve hogy adott liszttel esetleg kevésbé ég-e meg a tészta. Ezt szeretném csak kipróbálni.
Köszönöm az Allegros képet, ettől az eladótól fogom venni majd a Super Nuvolát.
-
jozsi252
veterán
Gondolkozok rajta hogy mire váltsak nyújtóliszt tekintetében. A Caputo Semola Rimacinata-nak van 1kg-os kiszerelése, de pl a Stagioni Spolverina illetve Molino Vigevano Spolvero 10kg-os kiszerelésű ami az idők végezetéig elég lehet.
Aki próbált többféle nyújtólisztet az tapasztalt esetleg olyat hogy a pizza nem ég meg annyira egyenetlenül, vagy más tulajdonságot? -
bugizozi
őstag
#72órástészta
Sziasztok!
Volt egy kis hétvégi maradék, amit hétfő este sütöttem ki Ariete-ben.
Péntek este dagasztottam, buciztam, szombat ebédre sütöttem, de kimaradt 2 db, azt újrabuciztam, visszaraktam a hűtőbe és tegnap este csináltam meg. Életem egyik legjobb tésztája lettArányok:
550g kamut lisztliszt
350g víz (63,6%)
15g só
Budafoki élesztő érzésre, borsónyi nagyság kb
~220g bucik -
gergo5991
őstag
belép a topikba
ez kb a 7. pizzám, max 10.
100% biga
50% hidró biga, majd bedagasztás 65% hidróra,
caputo manitoba oro, 5 gramm méz, 5 gramm száraz levitio caputo élesztő
pizzakövön elektromos sütőben 275 fokon, felső grill légkeveréssel
allegrórol vettem a lisztet ha már szóba került az allegro -
jozsi252
veterán
válasz
fradi81 #2189 üzenetére
Ez Allegro-s képkivágás?
sz.zs.
Tőle tudnék venni sok mindent de sajnos az életbe nem járok arra, nagyon kiesik nekem az a rész ahol ő van.Jó lenne ha lenne esetleg valami átvételi pont X. XVII. ker környékén.
Jó lett nagyon a pénteken bekevert poolish majd tegnap bedagasztott tészta.
Super Nuvola 70%-os hidróval, teljes liszt mennyiségének 50%-a volt poolish ami 5 órát volt szobahőn 19 órát 4 fokos hűtőben majd IM5-tel dagasztottam negyed órát kb. Só aránya 3%, élesztő Budafoki volt 0.3% arányban, dagasztás után 20 órát volt hűtőben majd 3 órát szobahőn és utána sütöttem.
Nagyon ízlett mindenkinek, ahogy nekem is. Nem túlzás hogy a 100%-os Bigánál is jobb volt a tészta. Lehet hogy áttérek erre a metódusra.
N3-ban sütöttem, a kő 430 fok körül volt. -
fradi81
veterán
válasz
jozsi252 #2188 üzenetére
15kg - 1200/kg
25kg - 1030/kg
Egy évet biztos kibír a liszt. -
jozsi252
veterán
Poolish-t amikor csinálok akkor a teljes liszt mennyiség 30%-a szokott az előtészta lenni. Tegnap csináltam Super Nuvolából poolisht de most felvittem 50%-ra az előtészta mennyiségét.
Egy észrevehetően lágyabb tésztát kaptam, jó volt vele nagyon dolgozni. Nagyon kíváncsi vagyok rá hogy a 100%-os bigához képest milyen változás lesz nyújtás illetve sütés terén. Holnap du. jöhet a teszt.
Nemrég vettem 5kg Super Nuvolát de álom vele dolgozni. Teljesen mindegy hogy Biga vagy Poolish hihetetlenül jó liszt. Olyan kár hogy nincs belőle 10kg-os kiszerelés jó áron. -
fradi81
veterán
Itt is ez volt ma, N3, pizzeria 60%
-
csƵ
addikt
Idei első sütés. 48h tészta, 24h után újrabucizva.
Caputo Pizzeria, 65% hidro, Cozze 13. -
jozsi252
veterán
Próbáltam már pár lisztet de a Super Nuvola a favorit úgy néz ki. Ez most egy 100% biga ami 10 órát volt szobahőn, 11 órát 4 fokon a hűtőben. IM5-tel dagasztottam ki, nagyon jó a tészta kezelése. 68-as hidróig mentem el, a végén meg egy kör olívaolaj ment még hozzá.
-
fradi81
veterán
válasz
ROBOTER #2174 üzenetére
Hali, 100 körül szerintem a legjobb megoldás a Spice Diavolo Pro 2, külföldről szokták rendelni. Kép a pizzás csoportból.
-
ROBOTER
addikt
Sziasztok!
Pizzának csúfolt vastagtésztás, inkább kenyérlángoshoz hasonlító dolgokat rengetegszer készítettem, viszonylag kiszámíthatóan és jól sikerülnek. Kevesebb volt a vékonytésztás próbálkozás, vegyes volt az eredmény, főként az eltúlzott feltétek miatt. Most van egy pici kertem, megpróbálnám megadni a módját.
Két kérdésem lenne:
- Az Internet található 100..110 E Ft körüli 12''-os pizzasütő kemencék érnek-e valamit, vagy magasabb kategóriában kellene keresgélnem? Ha egyszerre csak 3..4 pizzát akarok elkészíteni, érdemes-e egyáltalán felfűteni miatta? Láttam, hogy még a márkásabb 16''-osban is forgatják a pizzát, mert nem süt egyenletesen, mire számíthatok egy kisebben? Vagy érdemesebb lenne elektromos alternatívát keresnem?- A nyújtáshoz legtöbbször használt durum Semolina helyettesíthető-e búzadarával, vagy mit haszáltok erre a célra?
Köszönöm!
-
jozsi252
veterán
Mercato-nál akció van néhány pizzás dologra. 7119ft az 5kg-os Super Nuvola, illetve a Strianese San Marzano konzerv 891ft. Hátha esetleg valaki szintén szeretne valamelyikből venni gondoltam leírom.
Super Nuvolára nagyon kíváncsi vagyok hogy milyen liszt. Bigát meg Poolish-t is tervezek belőle csinálni. Nagy kár hogy 10kg-os kiszerelés nincs belőle.25kg-os meg túl sok lenne az a baj. Bár azt meg nem tudom itthon hol tudnék jó áron venni.
-
jozsi252
veterán
Egy kis 100%-os bigás tészta Vigevano Vesuvio lisztből. Meglátom mennyire kel meg a hűtőben ha úgy látom hogy kibírja akkor vasárnapra meghagyok 1db-ot.
Biga 10 órát volt szobahőn 12 órát hűtőben. A só aránya 3% az élesztő Budafoki volt az pedig 0.3%. -
bugizozi
őstag
válasz
Franky2Ster #2170 üzenetére
Szép, csak így tovább
-
Franky2Ster
senior tag
Pròbàlkozom egyenlőre csak sütǒben.
-
fradi81
veterán
válasz
Mersant_le #2168 üzenetére
Igen az bent lenne a sütőben, na majd legközelebb próba.
-
fradi81
veterán
Ha így dobnám rá a kenyeret mennyire akarna majd ráégni/ragadni? Próbálnám kiváltani a sütőpapírt. -
bugizozi
őstag
#pizza #kamut
Sziasztok!
A hétvégén kamut búzalisztből készítettem pizzát.
Korábban próbálkoztam már teljes kiőrlésű liszttel, ez a kamut is elvileg lassú felszívódású szénhidrát, csak ennek nincs olyan fűrészpor íze(cserébe jó drága
[link] )
Recept 6 db bucira:
600g kamut liszt
225g Pásztói Bio pizzaliszt
510g víz
20g só
Élesztő (kb 3 borsónyi méret)
~220g bucikDagasztás után 1 óra pihi, bucizás, 13 óra hűtőben, 1,5 óra szobahőn majd sütés az Ariete-ben. (2p feltétekkel, kiveszem, 180 fokot fordítok rajta, rámegy a sajt majd még 1p sütés)
Számomra megfelelő lett az eredmény, rosszabbra számítottamA tészta szépen megkelt, kezelhető volt. Azért csak 1,5 óra a szobahő, mert volt már, hogy mire a 6 sütéshez értem az utolsó buci már túlkelt, folyt. Így az első még kicsit hideg volt, de a 6. is jó állagú maradt.
Tettem a kamuthoz egy kis 00 lisztet is, nem tudom van-e értelme keverni, legközelebb kipróbálom 100% kamutból aztán kiderül.
Család a "magyarosat" szereti, arról van kép, én a sima margaritát szoktam enni. Egyébként ízlett mindenkinek, nem mondták meg, hogy nem sima búzaliszt.És a végére jöjjön a lényeg, pár db kép:
-
-
kosmoo81
tag
válasz
xavix13 #2089 üzenetére
teljes mértékben egyet értek.
[link]
én ez alapján csináltam az utolsó 3 sütést, és mindhárom hasonlóan jóra sikerült (tökéletestől messze van persze)
vizből annyit kiszedek amiben feloldom az élesztőt, aztán mehet bele a só, amit elkeverek géppel.
a lisztet 2 vagy 3 részletben adom hozzá a JÉGhideg vízhez, (sokan jeget is raknak bele az elején) az élesztő 2 liszt-mennyiség között kerül bele a keverőbe, nekem ez vált be.
sok mindentől függ az is milyen lisztet használunk, ezért érdemes ugyazzal a fajtával próbálkozni. -
Aidan85
aktív tag
A Vadkovász suli tésztáját használtam a bejglihez, de a tészta vezetésben eltértem, 1 óra helyett egy éjszakát volt a hűtőben, illetve az egyik adag 2 napot is
, így jött ki a lépés, de nem érezni a tésztán erős kovász ízt.
A mákos, diós töltelék receptje a Kovászlabor-ról van, illetve Szabi a pék mogyorós tölteléke is nagy sikert aratott, a videóban tejet forral, én a recept szerinti víz cukor-hoz adtam a mogyorót, és egy kis vanília aromát. -
jozsi252
veterán
Nemrég nagyon megszívtam mikor Vesuvio-ból csináltam 100% bigát. Rengeteg olvastam utána plusz kértem segítséget és végül nagy eséllyel ott rontottam el hogy egyszerűen túldagasztottam a tésztát a géppel. Iszonyat módon ragadt a tészta, pihentetések után se tudtam egy nagy bucit csinálni belőle, plusz nyújtásnál annyira lágy volt hogy beleült a lapát lyukaiba egyből. Szóval borzalom volt az egész. Meg az üstöt is nagyon szar volt kitakarítani.
Tegnap újra csináltam bigát a Vesuvio-ból, ma pedig bedagasztottam. 13 percig dagasztottam kb 4 bucira való tésztát. Többször csekkoltam a tészta állapotát és úgy ítéltem meg hogy a 13-14. perc környékén eljött az idő hogy befejezzem. 21.8 volt a max hőfok. Nagyon könnyen kijött az üstből, eltakarítása is pikk pakk megvolt. Plusz már egyből tudtam belőle szép bucit csinálni, és közel se ragadt annyira mint múltkor pedig most is ilyen 69-70% körüli hidróra jött ki a vége az olajjal együtt.
Ez nem egy túl erős liszt úgyhogy ezt csak 24 órát hagyom a hűtőben, holnap ebédre sütök is belőle pizzát. Ez is megerősített benne hogy most már szinte 100% hogy a túldagasztással rontottam el az egészet múltkor.sz.zs.
Írtad hogy IM5S van neked, nekem a sima IM5. Megkérdezhetem hogy neked a dagasztási idő mennyi szokott lenni, illetve az a idő mekkora tésztamennyiségnél van? -
greike
tag
Sziasztok!
Megint jól jönne egy kis segítség!
Szilveszterre pizzázás lenne tervezve! Olyan problémám lenne ,hogy a mennyiség miatt a hűtős kelesztés nem kivitelezhető! Mi az ajánlott ilyenkor? Szobahőmérsékleten vagy kiviszem a fészerbe ahol mindig úgy változik a hő amilyen az időjárás! Napközben lesz 8-10 fok éjjel meg 3-5° eőrejelzés szerint. Gondolom a hőmérséklet ingadozás nem a legjobb? Vagy egyéb ötletet is elfogadok!Előre is köszönöm a segítséget!
-
Aidan85
aktív tag
Boldog karácsonyt!
Idén bevállaltam a bejgli sütést.
Kovászos, kenyér és pizza lisztbőlDiós:
Mákos: -
greike
tag
Sziasztok!
210-220 grammos buciból kb mekkora pizzát érdemes nyújtani?Előre is köszi a segítséget!
-
fradi81
veterán
Mostanában legtöbbször tálban keverem össze a pizzatésztát falapáttal, 1-2-3 buci miatt szinte kár betenni a gépbe, mert ezek tényleg csak keverésre jók úgy veszem észre. De ha már összeállt a tészta akkor kézzel befejezem, hagyom pihenni, aztán csak hajtogatok rajta párat fél óránként és ennyi, így is meglesz az az állag amit egy komolyabb dagasztógép nélkül el lehet érni.
-
bmxbandita
tag
Nekem sima mezei egykaros klarstein dagasztóval kb. 15-20 perc szokott lenni. Egyszer pihentetek kb. 5 percet közben, majd a vége felé windowpane teszttel ellenőrzöm. Soha nem kellett még rádagasztotanom kézzel. Ennyi idő alatt kb. 24 fokosra szokott felmelegedni a hűtős poolish + hűtős + a szobahőmérsékletű liszttel.
-
jozsi252
veterán
Nekem is volt a tiédhez hasonló "dagasztó" csak Ambiano (ALDI). Ezekkel nem lehet rendesen kidagasztani a tésztát, inkább arra jók hogy nagyon alaposan összekeverjék az összetevőket. Illetve biztos észrevetted de a bigával jobban megszenved mint a poolish-al, azért nem mindegy hogy egy 45-50 körüli hidróval rendelkező tésztát kever vagy egy 100%-osat.
Arany középút nálam az volt hogy homogénre elkeverte a tésztát. Ez függött a hidrótól a és a mennyiségtől is. Ha alacsony volt a hidró akkor csak a tésztát pörgette, ha magasabb volt és nem volt olyan nagy adag akkor a végeredményem egy kicsivel jobb lett. Puhább volt a tészta.
Szerintem ez a 10 perc környéki idő lehet reális. Persze először alacsony fordulattal, aztán kicsit lehet emelni rajta, de ugye sokat nem lehet mert nagyon mozognak csórik ha nagyobb adag van benne.
Nyilván a FAMAG-gal nem tudom összehasonlítani mert ég és föld a 2 gép, de arra tényleg nagyon jó volt nekem is ez a Ambiano hogy alaposan össze legyen keverve minden összetevő. Aztán az asztalon a pihentetésnél már lágyabb lett a tészta, nem ragadt annyira.
Sajnálom ha sokat nem tudtam segíteni. -
csƵ
addikt
Ha már dagasztás. Mi az arany középút géppel? Itt most gondolok percre és gyorsaságra is.
-
jozsi252
veterán
válasz
fradi81 #2136 üzenetére
Dagasztás hossza illetve a Biga metódussal volt valami gond. A fent linkelt poolish-os tésztát több mint 20 percig dagasztottam és az nem volt ennyire lágy. Következő alkalommal majd holnap csinálok bigát amit szombaton dagasztok be, akkor sokkal jobban odafigyelek a tésztára, és többször is ellenőrzöm hogy hogyan áll.
A víz 70% körül szokott lenni, azzal nem lehetett gond. Élesztőből igaz hogy egy kicsit többet tettem hozzá mint szoktam, viszont az nem hozza ki a tésztából dagasztás után közvetlenül hogy annyira lágy hogy nem lehet kezelni sem. -
jozsi252
veterán
Én annyit vettem csak észre hogy hol lágyabb egy kicsit hol keményebb. De ugyanúgy jól el olvad, úgyhogy ilyen szempontból nincs vele baj.
Ne tudjátok meg mennyire megszívtam a legutóbbi Vesuvio tésztával.
Bucik fele a kukában kötött ki. Már dagasztás után észrevettem túlságosan lágy lett, még 40 perc pihi után se tudtam belőle rendes nagy bucit csinálni, illetve iszonyat módon ragadt. 70% volt a hidrója neki. Mindent jól számoltam, semmit se rontottam el ezen a téren.
Én arra gyanakszok hogy egyszerűen túldagasztottam a tésztát. Szerintetek lehet ez az oka neki? 100% Bigából csináltam a tésztát.
Nyújtás után alátoltam a lapátot és a perforációba egyből beleült a tészta, ilyen gázos tésztával még nem találkoztam.
Ami kisült az nagyon jó volt, de borzalom volt az egész kezelése, bevetése meg minden. 48 órás hűtőzést akartam neki de már 24 óra után láttam hogy valami nem okés vele ezért kisütöttem, ennek ellenére nagyon nagy szívás volt. -
jozsi252
veterán
válasz
Mersant_le #2132 üzenetére
Köszönöm
-
jozsi252
veterán
Vigevano Vesuvio lisztet használtam. 30% Poolish, 5 óra szobahő, 15 óra 5 fokos hűtőben. Dagasztás géppel, 1.5 óra szobahő egyben majd bucizás, ezek után 65 órát volt hűtőben ez a buci. Sütés előtt 3 órát volt szobahőn majd N3-ban kisütöttem.
Alap: Rega paradicsomszósz, belement kis olívaolaj, só, bazsalikom, oregánó, carolina reaper. Sajt pedig ALDI-ban kapható Mozzarella (Cucina Nobile 400gr).
Ebből a lisztből először csináltam Poolish-t de nagyon jó lett.
-
Triathlete
senior tag
[link] Ezt már valaki kipróbálta villanysütővel?
-
Aidan85
aktív tag
válasz
mauimagic #2126 üzenetére
Szerintem nyugodtan próbálgasd a fentebb említett jobb liszteket (szintén Garattal sütök) a kenyésrütő géppel is. Annak idején én is így kezdtem, száraz élesztő, kenyérsütőgép, és drágább adalékmentes liszt. Aztán ebből jött előbb a kovász, még géppel sütve, de a dagasztás, kelesztés már kézzel történt. Tepsi a sütőben, majd a pizzavas a sütőben.
Engem mindig megerősít a fenti lisztek irányába, mikor a szomszédban a mindenre IS érzékeny gyerek rosszul reagál egy bolt lánc saját márkás lisztjéből dagasztott kovászos kenyérre, pedig ők is otthon kovászolnak.
-
fradi81
veterán
Hiába egy 5x drágább liszt, attól még nem lesz instant 5x jobb a kenyér, sok körülmény van ami számít, a liszt csak 1. Egy profinál inkább számíthat milyen lisztet használ ott talán szembetűnőbb a változás.
-
Mersant_le
csendes tag
válasz
mauimagic #2126 üzenetére
igazi kenyeret sutni kicsit bonyolultabb mint osszekeverni az alapanyagokat aztan kisutni.
1 jo kenyerhez nagyon sokmindenre kell figyelni. megfelelo aranyok, kelloen kidolgozott teszta, kelesztesi idok, hajtogatas, formazas, sutesi korulmenyek. kenyersuto gepben igazi kenyeret sosem fogsz tudni csinalni. az arra jo, hogy kenyelmesen kenyer szeru valamit csinalj. ez sajnos ilyen... -
mauimagic
senior tag
válasz
Bandus99 #2117 üzenetére
Köszi mindenkinek! Vettem is azóta tőlük lisztet, őszintén szólva nem sok különbség van az Első Pesti Malom BL80 (amit most használok) és a Garat között, egymás után sütöttem 2 kenyeret az összehasonlítás miatt.
Vagy az van, hogy a másik liszt is jó minőségű, vagy a kenyérsütő gépem egyformán sz@rt süt minden lisztből
Remélem az előbbi.Még a kovásszal akarok valamit variálni, ha lesz rá időm, mert eddig csak szárított élesztőt használtam.
-
Bandus99
őstag
válasz
mauimagic #2112 üzenetére
Garat malom
azt nem tudom, hogy a kozeledben hol lehet kapni. En régóta használom a BL-80-as lisztjüket. -
kr:sz
tag
-
mauimagic
senior tag
válasz
fradi81 #2113 üzenetére
kenyérhez. Lehet hogy jó, de egyrészt nem szívesen veszek bármit olyan helyről, ahol az ÁSZF-ben van eldugva a cégnév, nincs feltüntetve a termékeken a gyártó (ők csak kereskedő cég) és a legfőbb vásárlási érv a magyar zászló+címer.
Nem ismerem őket amúgy, ez 5perc után jött le.Más esetleg?
-
mauimagic
senior tag
Sziasztok!
Normális minőségű hazai lisztet (BL80) tudtok ajánlani? Most az első pesti malom lisztjét használjuk, de gondoltam kipróbálnék mást.
Vagy az olasz lisztek annyival jobbak? -
Mbazsika
tag
válasz
jozsi252 #2108 üzenetére
Nem volt ilyen problémám eddig a liszttel mélyhűtőzés után.
Én minden lisztet, rizst, száraz hüvelyest (stb) eleve bevágok a mélyhűtőbe 2-3 napra, mielőtt bekerül a spájzba, ha tudom, hogy pár napon belül nem lesz elhasználva. Azóta nincsenek ilyen lisztmoly problémáim. -
csƵ
addikt
válasz
Triathlete #2105 üzenetére
Én vágatnék méretre 10mm-es szénacélt. Töredék árból megvan és villanysütőbe jobb is.
-
jozsi252
veterán
válasz
bugizozi #2102 üzenetére
Köszönöm!
Igen kicsit rövidítettem.
Holnap dagasztok majd újra most 9 bucira valót fogok csinálni a hétvégére. Rendelek Mercatotol Vigevano Vesuviot, nagyon kíváncsi vagyok rá milyen lesz. Nagyon sokan dicsérik, ki akarom próbálni én is.
Olvastam hogy az Allegrotol is lehet rendelni, lehet kipróbálom azt is. Bár az 5kgos Saccorosso itthon 5000ft, annyira nem vészes. 25kg-os zsákkal nem merek venni nehogy egy idő után bogaras legyen vagy nem tudom.
Kellene valami megoldás amiben a lisztet jól tudom tárolni. Gondolom a zsák azért jó mert szellőzik benne valamennyire? -
jozsi252
veterán
Csütörtöki dagasztásból maradt egy buci amit tegnap kisütöttem. Nagyon tartottam a végeredménytől mert mióta pizzázok max 3 napos volt egy tészta amit sütöttem, de szerencsére nem volt probléma. Sem a nyújtással sem a vetéssel nem volt gond.
Direkt tészta Saccorosso liszttel, 70% környéki hidróval, a dagasztás 25 percig tartott géppel utána 3x20perc pihi, majd buciztam és mentek a hűtőbe. Ez összesen kb 96 órát volt a hűtőben.
Alap Strianese San Marzano D.O.P, Grana Padano, 12 hónapig érlelt Serrano sonka az egyik felére, majd rá pedig ALDI-ban kapható Cucina Nobile Mozzarella.
Nagyon jó lett a végeredmény.Ez a 3gr /kg Budafoki teljesen jól passzol ahhoz a módszerhez amit használok. Ha jó a hűtő akkor 2-3 napig simán el van a tészta 5-6 fokon és nem kel el egyáltalán.
Tudom hogy ezt a fajta sonkát sütés után illene rátenni de mi így szeretjük.
Sütés N3 1p30s.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mini-ITX
- Commodore 64
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400