- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- DUNE médialejátszók topicja
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
t.imi
addikt
Reggelt urak!
Én is szemezgetek egy 28" szörnyeteggel, ma néztem egy samsung T260-t, azon nagyon szép volt a HD demo, szép szinek, penge kép, stb.
Jelenleg egy LG 226wtq-t nyomok, akinek van / volt valamilyen nagyobb moncsija 20"-tól fölfelé, milyen a kép minősége,élessége a hannsg-nek más jobb márkákhoz képest?Köszi mindenkinek előre is
-
Picco
addikt
ma megjott a monitor, halisetennek nem talalok rajta pixelhibat
tenyleg b@szott nagy
-
Picco
addikt
ma erkezik a 28"os hannsg monitorom, valaki probalta mar a hdmi-hdmi osszekottetest a monitor es a gep kozott?
ugyanis a videokarimon van hdmi is -
sparks
senior tag
Nekem 3 HannsG monitorom is van, a legnagyobb a HH251, ezen kívűl van egy 19-es s egy 17-es is. Mind a 3 megfelelő mindőséget produkál, pláne, hogy a 17-est 15eFt-ért vettem 3 év garival
A 19-es is alig volt 20 rugó, szóval nagyon jók az áraik.
A VGA vs. DVI kábelnél meg igen jelentős különbségek lehetnek, ugyanis a DVI kábel az a digitális jelet továbbítja a monitornak, míg a VGA kábelnél történik egy analóggá alakítás, majd kábel és a végén a monitornak kell visszaalakítani a jelet digitálissá. Tehát több konverzió is történik amire a gépből a monitoron megjelenik a kép. Ennek hatására én azt véltem felfedezni, hogy a kép nem annyira éles, mint a DVI vagy HDMI kábelen keresztül.
Persze van, akinél ennek nincs jelentősége, de azért észrevehető. -
-
törölt tag
válasz
Viktor0610 #39 üzenetére
Én eddig csak néhány HannsG típust láttam huzamosabb ideig működés közben (jellemzően 22eseket), de mindegyik tűrhető képet adott. Viszont 17-esből én nem vennék wide-ot. Túl kicsi a kép magassága, netezésre nem a legalkalmasabb, akkor inkább egy hagyományos 5:4-es arányú, vagy minimum 19es wide.
-
Ezek a HannsG monitorok jók?
Kinéztem pl. egy ilyet (HannsG HG171AB), ez jó lehet?
Nincsenek nagy igények, csak egy olcsó, de használható monitorra volna szükség.
-
Picco
addikt
hmm, vajon ennyiert tenyleg hozzamvagjak?
masik: tudtommal 3 napig indoklas nelkul vissza lehet vinni akarmilyen elektronikai termeket, pixel hiba eseten is igaz lehet?
ha valakinek esetleg van most elado 28"os hannsg moncsija 22" tft beszamitassal az ne kimeljen
-
mickemoto
őstag
Vásároltam egy DVI-D kábelt a Hi221D monitoromhoz, mivel alapból csak D-SUB kábelt mellékelnek hozzá.
Azt vettem észre hogy napi szinten csinált olyat hogy a monitor lefagy azaz nem kap jelet és csak reset oldja meg a problémát.Van valakinek hasonló problémája?
Visszaraktam az analog gyári kábelt mert már kezdett idegesíteni amivel egyébként nem csinálja. -
sz.zoli25
aktív tag
Pár napja rendeltem egy 28-as Hannsg monitort a neten 81500Ft-ért...
Nagyon nagy és nagyon szép monitor és a kiegészitökkel sem spóroltak...
Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve...
Bátran merem ajánlani mindenkinek...:-)
Ezen azért már lehet játszani...:-) -
Remiel
őstag
van valami különbség a HannsG HG281DJ és a HannsG HG281D között?
persze a J betű hiányán kívül
-
mickemoto
őstag
válasz
#65755648 #29 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Felraktam a WinColorSetup.exe-t de sajnos valamiért semmit sem csinál, nem tölti be az icc profilt. Azaz én nem vettem észre semmi változást a képernyőn.
Arra is gondoltam hogy nem-e az a baj hogy analog vga kábellel van összekötve a monitor a géppel.Veszek DVI kábelt, hátha azzal sikerül. -
törölt tag
válasz
mickemoto #28 üzenetére
Kis kereséssel találhatsz a neten egy WinColorSetup.exe nevű kis programot ami beépül az XP-be és ezután megjelenik egy új "Color" feliratú ikon a vezérlőpultban. Ha ezt megnyitod akkor onnan be tudsz tölteni bármilyen ICC profilt, például azt is, ami a monitorhoz kapott lemezen van, de a neten is lehet találni a legtöbb monitorhoz felhasználók által készített ICC-ket.
-
mickemoto
őstag
Üdv!
19-es samurol váltottam Hi221D-re és eddig elégedett vagyok vele.
Sajnos XP-s driver nincs hozzá, csak Vista-s, valószínűleg ezért nem tudtam a hozzá kapott telepítő lemezen található icc profilt használni.Állítólag a vista driver kompatibilis az XP-vel, de nekem nem akart települni.
A menüjében van némi hiányosság, pl.:gamma beállítás és fényerő beállítás hiánya -
Testa
csendes tag
Sziasztok! Van egy Hannsg HW191D-m az a probléma hogy a monitor menü (álá OSD) egyszerűen lockolta magát. Viszont így csak nvidia control panelből tudom irányítgatni a dolgokat viszont ott nem lehet annyi dolgot ugye. Tudjátok, hogy lehetne unlockolni az OSD-t
-
syC
addikt
Hi!
Valaki tud a HannsG HG281DJ monitorról véleményt, tapasztalatot mondani?
-
pedrotakax
csendes tag
Üdv!
Tegnapelőtt vettem meg a monitort, és eddig szuper, csak jókat tudok róla mondani.
P
-
BxL
csendes tag
Sajnos mindent kipróbáltam, nincs változás. HDMI-csatlakozón is ugyanaz a helyzet, új driverek, másik PC, laptop rákötés, stb.
Ha nincs semmilyen forrás a monitorra kötve, akkor is beég a feketéje.
Most egy nVidia quadro 320 hajtja meg, semmi változás.Lehet, hogy visszatérek a CRT-hez (Sun 24'-os nagy dög), bár az már eléggé ütött-kopott, de a képe nagyságrendekkel szebb...
-
BxL
csendes tag
válasz
#65755648 #19 üzenetére
Kösz, ezeket kipróbálom, ha lesz kis időm rá.
Végülis a drivert még a Sun + Compaq CRTkhez telepítettem...
Amit még nem írtam, hogy most DVI-HDMI kábellel van összekötve a Radeon9600GT kártyával, de ki fogom próbálni VGA-VGA, ill. HDMI-HDMI kábellel (asztali DVDvel, ill. laptoppal)
Hátha...
-
törölt tag
Hát nem tudom, valóban nem a legjobb a sötét részletek megjelenítése ezen a monitoron (sem), de mint már mondtam, az összes eddigi LCD-m rosszabb volt a HG28-nál ebből a szempontból (kivéve egy 19es Acer S-PVA-t). Könnyen lehet hogy valami szoftveres gondod van. Nem használok Kmplayert, de most felraktam hogy kipróbáljam. 150% gammánál egy hajszállal látszik több részlet a feketékben, de a kép többi része szinte teljesen kifehéredik, túlexponált lesz a kép, 250%ról ne is beszéljünk.
Én erősen javaslom, hogy ha még nem tetted meg, akkor teljes windows reinstall, és ne csak rárakd a régire, hanem formázd a hardot. Majd rakj fel valami újabb, normálisabb videokártya drivert, meg alaplapit és ne állítgass sehol semmit hanem próbálj meg rögtön pár filmet. A monitor beállításait is resetálhatnád. És próbáld meg használni a monitor beépített színmódjaid, filmekhez én is használom, pont a sötét részeket lehet velük előcsalni a képből.
Ezen kívül lehet gond a vga-val is (tényleg annak a driverében nem állítottad el régebben a színbeállítoskat véletlenül?), nem egy mai darab.
Ja és a neten van már monitorkalibrálóval létrehozott ICC profil a HG28hoz, azt is kipróbálhatod.Ha Neked így sem fog helyrejönni/tetszeni az eredmény, akkor puszta kíváncsiságból bekötök egy CRT-t a HG28 mellé én is és tesztelem egy napig filmekkel főleg a sötét részekre figyelve. És persze majd megírom az eredményt.
-
BxL
csendes tag
válasz
#65755648 #17 üzenetére
Üdv toflehi!
Lehet, hogy magasak az igényeim, de a laptopomon ( HPQ 8710p) valamint az összes eddig látott LCD monitoron sokkal kisebb beégést tapasztaltam, ha volt egyáltalán.
Az X-contrast módot természetesen próbáltam, de nagyon elkeni a filmek képét, nálam felejtős.Remélem valami kalibrációs gond lehet, és nem kell hurcolásznom, meg a garanciális ügyintézésre várni hónapokat...
Egy félmegoldást találtam azóta, a filmeknél feltolom a gammát 150-250%-ra (kmplayer), akkor már megjelennek a fekete részletek is, és a világosabb részek még nem annyira torzak, mint ha X-contrastban lenne a monitor.
Egyébként a laptopon jók a feketék, csak az nem tud fullHD felbontást, ezért is vettem ezt a monitort. Az előző két CRT monitorom sokkal szebb képet adott természetesen (Sun 24' és Compaq 22'), csak együtt 70 kilót nyomtak az asztalon...
Nem mondom, hogy visszasírom őket, de többet vártam ettől az LCD-től... -
törölt tag
Nem tudom, hogy csak a Te igényeid irreálisan magasak, vagy valami szoftveres esetleg monitor-kalibrációs gondod van-e, vagy csak hibás darabot kaptál. Talán próbáld ki az X-contrast módot is. Meg a különböző fehéregyensúlyokat.
Bővebben ittLáttál már laptopot? Csak mert bármely (legalábbis az összes általam eddig látott) laptop látószöge sokkal rosszabb mint a HG28-asé. Ha tiéd nem akkor valami hiba van.
Amúgy én is találtam egy HD-s filmet ahol eléggé zavaró volt, hogy sötét a kép és alul-felül nagyon részletszegény, majdnem egyszínű fekete volt (a film végig éjszaka játszódott). Aztán puszta kíváncsiságból bekötöttem egy régi CRT-t és bizony az a film a CRT-n is nagyon sötét volt, 70-80%-ra állított fényerővel is alig látszott részlet az egész képen, pedig más filmeket 20-30-as fényerővel néztem azon. lehet Te is pont ilye filmet akartál nézni rajta?
Csak a miheztartás végett. Volt már LCD monitorod?
-
Depression
veterán
Beszállok én is egy Hi221D-vel. Egy 19''-os Lg 196WTQ-t váltott, de amit nem akartam elhinni, az az, hogy sokkal szebb a képe, és nagyobb a látószőge is. (nem számok alapján, hanem ténylegesen) részemről Best-Buy volt, nagyon kellemesen csalódtam a márkában.
-
Nikitaa7
tag
Tegnap este még semmi baja nem volt, hozzá sem nyúltam és a reggeli bekapcsoláskor lett lila. végigmozgattam már minden csatlakozót, kihúztam, bedugtam, mozgattam a kábelt, de semmi
asszem főként a kék színek lilásodtak el és nagyon zavaróde pl az msn-ben mindent szépen látok. furcsa. mintha csak a windows, és a keretek, meg a háttérképem bizonyos részei lennének lilák. meg pl hogy itt írom a hozzászólást, a "Félkövér" szó olyan lilás. meg az ikonok az asztalon. és az fórumos ikonomnál a hajam totál lila.
help pls!
-
BxL
csendes tag
Megvettem a 28-as HannsG-t. ( HG281D )
Felbontás, színek, külső, kábelek (van hozzá 5 féle, lehet használni HDMI-DVI kábellel) mind rendben vannak.
Egészen addig szuper, amíg nem néz vele az ember filmet teljes képernyőn...
Olyan brutális beégés van rajta a fekete részeknél, hogy nem akartam elhinni.
A monitor területének kb 1/3-át érinti ez, de csak ha fekete-közeli a kép. Igazából teljesen felesleges fullHD-t nézni rajta, mert élvezhetetlen.Azon gondolkodom, hogy megkérdezem a márkaszervízt, ha van egyáltalán magyar, hogy ezt komolyan gondolták?
Amikor meg akartam venni, és az egyik cég azt mondta, hogy visszahívták ezt a típust, akkor kellett volna gyanakodnom.
Sajnos angol nyelvű tesztekben is kiemelik ezt a hibáját, bár nem látják ennyire súlyosnak a problémát. Lehet, hogy ők nem egy 24-es CRT monitorról váltottak LCD-re...Kérdezem a többi HannsG 28-as tulajt, nekik mennyire zavaró ez a beégés?
-
Nikitaa7
tag
Sziasztok!
Egy HX191D monitorom van, és ahogy bekapcsoltam reggel a gépet, belilult. most nem tudom pontosan mely színek, de lila! mitől lehet ez? segítsetek légyszi! a szgépnek semmi baja, legalábbis úgy néz ki, csak a monitor lilásodott el
Köszi a gyors válaszokat!
-
Killing
addikt
Nekem egy HannsG HQ191D van és kib*szott jó!!!DVI kábellel kell összekötni és jobb a minőség máris! (Akik nem nagyon értenek a DVI kábelhez azoknak DVI-D Dual link.)
Up neki -
-
parvus
tag
Sziasztok!
Nekem egy 28 col-os van full hd-s 3ms-es!
Azt tudom mondani róla,hogy ennél nagyobb és jobb monitor senkinek nem kell kivéve talán a grafikusoknak fotószerkesztéshez.
Játékhoz hát szóval egyszerűen leírhatatlan milyen élmény egy 17-es crt-t váltottam,teljessen más dimenzió és HD filmeket nézni rajta bitang jó!
GRAT HANNS-G
-
Killing
addikt
Ja,csak azt a topikot már zárák,úgyhogy ez lehet hogy hosszab életű lesz....
-
Killing
addikt
Mivel ilyen fórumtéma még nem volt gondoltam hogy nyitok egyet a HannsG tulajok számára.Írjátok meg véleményeteket,tapasztalatotokat és minden egyéb mást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest