- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen TV-t vegyek?
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Erős táblagéppel újrázik a Nubia
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
luy79
csendes tag
Sziasztok,
Most vettem egy hanns-ot, és ICC profile-t nem találok hozzá, sem a cd-én sem a honlapon.
Nem tudjátok honnan lehet beszerezni? -
merkava
csendes tag
Sziaszok
ehhez keresek alkatrészt, ha valaki tud segítsen.
Előre is köszönöm. -
fnatic
tag
Sziasztok!
Mennyit ér manapság egy használt Hg281d?
Előre is köszi -
imibogyo
veterán
Az 99%, hogy elektronikai gond. Ha legalább rövid időre van kép rajta, akkor a többi fizikai dolog működik. Érdemes megnézetni egy elektronikai műszerésszel. Szerintem 5-10k összeg körül max meg tudja oldani a dolgot.
Nekem egy 27"-os HG281D van. Nagyon szeretem. Bár most tervezem lecserélni egy LCD TV-re amitől eddig még mindenki óva intett. De azért lehet csak belevágok.
-
Gyimibp
csendes tag
sziasztok!
most szereztem egy Hanns G lcd monitort,elég bitang nagy méretű.az a gond vele hogy bekapcsolom,rövid ideig van kép majd eltünik...valami olyasmit mondott a srác hogy nem melegszik be vagy ilyen bemelegedési problémája van.lehetséges ez?hai gen hogy orvosolhato vagy sokba fájna?
elöre is köszönöm -
mackotestver
csendes tag
Akkor egy kis up. Lassan 2 éve vagyok tulaja egy HH191Dp monitornak. Eddig lekopogva sincs semmilyen baja. A színei még mindig tökéletesek, ugyan nem 16:9-es arány, de mivel nem csak game-re, hanem munkára és elég sok netezésre is használjuk, a méretarány teljesen kielégítő. Aki esetleg ilyen vonalon akar elindulni, annak bátran ajánlom a márkát is.
-
I3EI\ICE
aktív tag
Sziasztok!
Nem rég vettem én is egy HG281D-t használtan. TN-hez képest jó színei vannak. Bár a fehér besárgul a széleken, meg például a magaenta színt gyakorlatilag képtelen megjeleníteni, de azért a méretét is figyelmbe véve nem volt rossz vásár szerintem.
Nekem a gondom az, hogy normál (mondjuk 70 körüli) kontraszton a sötét árnyalatok vesznek el, míg max kontraszton a világos részletek vesznek bele a fehérbe. Tudna valaki küldeni mailben (vagy feltölteni valahova) ICC színprofilt a monitorhoz? Én sajonos gyári CD-t nem kaptam hozzá, és filmnézésnel nagyon zavar, hogy az amúgy sem túl szép feketéjét ennyire kihangsúlyozza azzal, hogy minden sötét árnyalat helyett feketét jelenít meg. Annyi tanácsot adhatok azoknak, akik a "beégett" fekete miatt szenvednek, hogy talán érdemes a monitort kicsit úgy beállítani, hogy ne pont merőlegesen, hanem egy hangyányit felülről nézzük a kijelzőt (nekem ehhez alá kellett támasztani a talp hátsó részét egy cigisdobozzal). Nálam így egy picivel több sötét részlet jelenik meg, és kevésbbé fénylenek a fekete részletek. ICC színprofil viszont nagyon kéne, mert borzatóan sok sötét részlet vész feketébe.
Előre is kösz ha valaki szán 2 percet arra, hogy kisegítsen. -
spiderbali11
csendes tag
helló keresnék egy HannsG hq191d megvételre ha van valakinek eladó létszi szóljatok már!! előre is köazönöm
-
szekihun
csendes tag
Üdv.
Van egy hanns-g Hi221D monitorom és az elmúlt 2 napban azt tapasztaltam hogy magától ki-be kapcsolgat a monitor.Először nem tudtam mire vélni azt hittem tápkábel vagy hosszabító a szar de nem az a probléma hanem szerintem a bekapcsoló gombbal lehet valami.Tegnap még 1-2szer kapcsolgatott ki gépelés közben de mostmár ha visszadugom a konnektorba akkor bekapcsol(épp csak annyira hogy egy fél másodpercre felvillan a led) és utána kb 2 másodpercre ki és vissza és ezt csinálja folyamat, ha hosszan nyomom a gombot amikor felvillan a led akkor viszont működik ameddig nyomom a gombot.
Nem tudjátok véletlen hogy mi a baja?
Hogy a gomb a rossz vagy mi?
és ha elviszem szervízbe akkor menyiért csinálják meg? -
Mariamaria
csendes tag
Üdv az oldalon, nekem egy HANNS-G HN 198 D tipusú monitorom van, nagyon szeretem és elégedett vagyok vele, de most bajom van..............bekapcsolásnál jó néhányszor, akár 10-12-szer is kattan, mire megtalálja magát. Tudnátok tippet adni, hogy ez mi? Valami javítható probléma? Nagyon jó lenne, mert sem kedvem, sem pénzem nincsen most lecserélni ezt a jó kis (nagy) monitort. Szervízt sem találtam a neten, eddig ez a fórum, ami bíztatónak tűnik. Köszönöm a segítséget előre is!
Mariamaria
( a sárkány arc egy szelíd lelket takar :-))))) -
dermar
csendes tag
Sziasztok!
Keresek HannsG Hi221D 25000 ft környékén hibátlan állapotban.
Aki esetleg tud írjon nekem e-mailt ha lehet
email: dmsvhu@gmail.comÜdv.
dermar -
Sas madár
őstag
Nagy lett erre felé a csend.
Épen a felbontási táblát kerestem amikor ide hozott a kereső.
Teljesen jó ez a típus. -
jobesz
tag
vennék HH251 et asus vh222d (22") + 20000ft környékén
akinek van írjon, bartanya feltétlen előny!létezik tv tuneres hanss g? akinek olyan van az i írjon veszek!!!!
-
Lucifer6280
aktív tag
Hello mindenkinek!
Olyan problémám lenne hogy van 1 HN198D tipusu HANNS-G monitorom és azt csinálja h összevissza villog a bekapcsolást jelző led és ezzel együtt a monitor is 15 perc mulva kapcsol be, de valamikor csak sok ki-be kapcsolgatás után. De viszont miután bekapcsolt utánna semmien problémát nem csinál. Ha valakinek valami ötlete van vagy találkozott már ilyennel az segítsen.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv: Chris -
old_artist
addikt
válasz
Meridian #124 üzenetére
Üdv!
A lényeges különbség a HH281HPB és a HZ281HPB között a csatlakoztatásban és a formai kialakításában van, a HannsG HG281DJ (előd)-ről itt van egy "teszt" is!
Mivel nincs gyártói pixel garanciája, és eléggé körülményes, ha netán' elromlana, szvsz inkább egy LG vagy samut nézzél, aminek sokkal jobb a Mo.-i szervízeltetése is!
-
parvus
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám, a monitorom Hanns G.HG281D típusú
A jobb felső sarokban villog a menü táblázat azon belül is az input setting (vga vagy hdmi)
néha eltünik aztán gondol egyet és vissza jön zavarni az én kis szememet.Ettől még használható,de nagyon zavaró ez a jelenség!
Van ötletetek,hogy miért csinálja?Már másik videókártyát is próbáltam de nem jött be(Ati-ról nvidia).
-
Meridian
senior tag
Valaki meg tudná mondani, mi a különbség az alábbi 3 - látszólag egyforma - monitor között, a fogyasztásukon kívül?
HannsG HG281DJ
HannsG HH281HPB
HannsG HZ281HPBMelyik az újabb amúgy és melyik a "jobb"?
-
zorzy4
addikt
Nem inkább a kártya nem támogatja a felbontást, vagy ahhoz kéne driver?
Nekem egy Hannspree Boston http://pcworld.hu/dizajnkiraly-hannspree-monitorok-20070712.html monitorom van, már több mint két éve. Kívül belül látszik rajta a minőség. Nem cserélném semmi másra. Dvi kábellel használom. 1440x900 -
zaphodbeeb
csendes tag
Sziasztok,
nekem egy HH181 19-es wide-os monitorom van. Ma jött meg.
Egy régi géppel szerettem volna használni (dell optiplex gx-150), de nem ismeri fel az xp,
Plug and Play monitorként megy, de csak 800x600-as felbontásban. Sakna xp driver nincs hozzá, és a netet is hiába vizslatom.
Valakinek valami ötlete? ( nem dobom ki és nem küldöm visszaZaph
-
ntraxxx
tag
Erről a márkáról csak annyit hogy egy 28" régi széles kávájú ami a tápnál megadta magát vissza küldtem garizni 1 hónap után küldtek egy ugyan olyat pixelhibás volt... visszaküldtem küldtek egy újat de máj a vékony "új" változatot ami szintén pixelhibás volt visszaküldtem kaptam egy ugyan olyat ami 1 hét után megadta magát (a panel teljesen elszállt)
csalódtam benne nagyon jó az ár/érték arány de silány vagy csak én fogtam ki a rossz darabokat!
Még szerencse hogy volt mellette egy dell 2209WA
Egyszóval soha többet HANNSG
-
tedrosz
csendes tag
Sziasztok
Azt szeretném tudni hogy a HQ191D monitor hangszóróját hogy tudom megszólaltatni? -
VIBO
őstag
válasz
ész ventura #115 üzenetére
tsao
én is vettem egy olyan hannsg-t mint te
naon faja cucccsak az van hogy van ez az energy saving
és van olyan hogy játéknál elsötétedik a tftneked is van ilyen?
ment pü is
-
ész ventura
aktív tag
Rövid élménybeszámoló egy HannsG HH251 monitorról!
Teljesen átlagos TN panel, bevilágítás, színek, kontraszt stb.
Viszont az ára és a hozzáadott kiegészítők (DVI-HDMI, HDMI-HDMI kábel) valamint a 3 év gari a többi ajánlat fölé emeli.
Nekem amúgy egy élmény volt a 17-es CRT után ezen a monitoron AVP-zni full HD felbontáson.
Szóval ajánlom mindenkinek!
Én itt vettem: [link] -
skizzzz
csendes tag
válasz
elistvan #112 üzenetére
Én is ezen gondolkoztam, aztán elmentem Edigitalékhoz, aztán meggyőztem magam, hogy a fullhd 23 colos Hannspree HF237HP jobban megéri. 5000-rel drágább, de szerintem ennyit még megér a fullhd miatt. Igazából a Hannspree tök ugyanaz mint a HannsG, ezért is írok ide.
Lényegében meg vagyok vele teljesen elégedve, szépek a színei, fényereje nagyon nagy, pixelhiba nincs. Csupán 2 zavaró dolog van:
- a bevilágítása nem teljesen egyenletes. Sötét színeknél fenn és lenn /kb. olyan 1-1 cm-es csíkokban/ sokkal világosabb a kép, mint máshol. Amennyire utánanéztem ez a technológia /TN panel/ miatt van és ezt nem hiszem, hogy szoftveresen korrigálni lehetne. Filmnézésnél picit zavaró.
- a csomagban volt hozzá hdmi-dvi kábel. Az eladó ellenben ezt nem mondta, ezért vettem én is egyet 4e-ért... -
elistvan
őstag
Hello!
Az E-digitálban akciós az alábbi 22"-os HannsG monitor: HA222DP. Szeretnék venni egyet belőle. Mi a vélemény róla? DVI kábel jár hozzá? Szép képe van? Főleg filmezésre lenne keveset játszom. Elég az 1000:1 kontrasztarány? Fogyasztásilag is jó?
-
mackotestver
csendes tag
Sziasztok !
Én egy HH191Dp tulaja vagyok most már lassan egy hónapja. Teljesen meg vagyok elégedve vele, egy apróságot kivéve. Még mindig nem sikerült eltalálnom az optimális brigthness, contrast és RGB arányt. Tud ebben valaki segíteni, akinek esetleg már vannak tapasztalatai ?
Jah....mivel nekem is 4670-es van, ügyelni kell valamire a Catalyst beállításoknál ?
Előre is köszi a segítséget !!
-
azbest
félisten
Hali, ma vettem egy ilyet.
Van hozzá dsub, dvi-d -> hdmi kábel, táp kábel, hang kábel... a boltos tévesen azt mondta hogy nincs vele digitális kábel, DE VANa 2eft-vel olcsóbb 23asként árult (asszem ugyanekkora panelos) változathoz nem jár digitális kábel.
Fontos, hogy a videókártyát jól kell beállítni mellette. Akkor jó a kép, ha teljesen élesek a betűk és a kép teljesen a monitor kávájáig tart. Ati catalyst 10.3 sokat szívatott, mire megtaláltam hogy a control center -> desktop & displays részének alján a monitorra jobb klikk majd configure -> scaling options fülnél legyen 0%-ra állítva.. különben natív felbontáson a vga drivere összehússza és homályossá teszi a képet. Ez a videókártya driver hülyesége, a monitor nem tehet róla.
Eddig nagyon elégedett vagyok vele. Nagyon erős a fényereje, 50% is bőven elég, a kontrasztot 60%ra állítottam. A színeket még lehet, hogy finomítani fogom, most "user" -re van állítva és minden színösszetevő 100%. Alulról van némi bevilágítás feketeségben.
Dinamikus kontrasztot nem használom.A menüje egyszerű, de azt hiszem minden fontos dolgot tartalmaz. Kicsit szokni kell a gombok sorrendjét. A pixelmérettől sem kell félni, kb olyan mint a 17 colosok 1280-as felbontása. 3 év gar is jár (ezen kívül garon túli javításhoz egy 1eft értékű kupont is tartalmaz)
Eddig nem vettem észre pixelhibát... a linkelt helyen vettem én is, és ott adnak 72 óra subpixel garit.
-
bosston
tag
Üdv!
Erről a monitorról tudna egy jószándékú tulaj véleményt mondani?
http://www.edigital.hu/Monitor/HannsG_HH241HP_236_LCD_monitor-p52587.html
Én főleg netezésre ás filmnézésre használnám, erfre megfelel? Csak azért kérdem mert gyanúsan olcsó...
Kösz a választ előre is! -
Spirit
őstag
Mivel nem találtam pixelgaranciával, így tegnap megvettem az ipon-ban 79k-ért a HG281DJB-t. Sajnos a Class 2 szabvány vonatkozik rá. Nem is én lennék, ha a bal sarkában nem lenne egy sub-pixel hiba, de csak alapos tesztelés után vettem észre, az élvezeti értéket abszolút nem befolyásolja.(fekete képnél fekete a pixel, zöldnél zöld, fehérnél zöld, piros és zöldnél fekete) A képét megpróbáltam a mellette lévő kalibrált monitorhoz igazítani, ami egészen jól sikerült. A Samsung 2333SW-nek a panelje valamivel jobb, a színei pontosabbak, már amennyire szabad szemmel meg tudom állapítani, de azért még is így több,mint tűrhető a képe. A fényereje brutális, 5-ös értékre nyomtam le. A kontrasztom 60-on van, a színek warm-ra vannak állítva. Így kényelmes több órai használat után is, akár egy 20-22"-os...és a mérete...egyszerűen hihetetlen nagy. Általában csak első találkozáskor szoktam nagynak találni egy monitort, aztán szép lassan "összemegy". Erre akár hányszor odanézek, vagy elé ülök, lefagyok, hogy "anyád, de rohadt nagy vagy". Neki álltam Bad Company 2-zni, hát mintha egy más játékkal játszanék a 20"-osom után. Egyedül a Cod2 kapkodásában éreztem egy kis émelygést a túl gyors mozgás miatt. Hiába, hozzá kell szokni,hogy kitölti a kép a teljes látómezőmet.
Összességében szerintem egy kiváló monitor, semmivel sem rosszabb,mint az elterjedt 40-50k-s Tn paneles Samsungok, Lg-k, itt a +30k-ért +20cm-t kapunk, ennyi. Mindig is rettegtem,hogy egyszer pixelhibás monitort fogok ki, de látva ezt a monstrumot, egyátalán nem érdekel, az élmény mindenért kárpótol.
-
Spirit
őstag
Sziasztok! A HannsG HG281DJ (nem feltétlenül DJ) monitort meg lehet venni még valahol 3 napos pixelhiba garanciával? Vagy tudtok esetleg hasonló árú 28"-os csodáról?
-
El Kebir
őstag
Miért nem állítjátok lejebb a monitor fényerejét, ha túl fényes? (brightness)
szerk:
"Persze ez egy ekkora kijelzőnél eléggé normális is"eddig erről se tudtam
-
Szirti
tag
válasz
Eddie141 #103 üzenetére
Üdv!
Nekem is 281D-m van és egyet értek veled. A logó valóban elég "ripacs kék", de engem nem zavar. Beállításokból 75/65/cool mellett használom. A gyári beállítások mellett valóban kifolyik az ember szeme, és a cd-n lévő színprofilt is érdemes feldobni hozzá. Háttérvilágítás nélkül nem érdemes sötétben nézni szerintem amúgy sem monitort.
-
LittleDemon
tag
Sziasztok!
hannsg hx191d monitorom van, és a kurzor egyszer csak magátol megnő (ill kissebb felbontásra vált). mi lehet nnek az oka? -
Eddie141
senior tag
Átolvasva az utolsó 35 hsz-t elégg aggasztó dolgokat láttam, de most szégyenlem is magam, mert ezek ellenére is ezt kell irnom:
Kb 2 hónapja vásárolram egy HD281DJ-t és hihetetlen jó. Csodaszép, hdmi-dvi-vel használom, és nagyon éles, színhű és fényes képe van. Ennél fehérebb képe garantáltan nagyon kevés monitornak van. Lanpartin összehasonlitva kb 15másik lcd-vel egyiknek sem volt ilyen fényereje, és fehér-je... Hihetetlenül elégedett vagyok vele, egyszerűen imádom!
Erősen gondolkodom egy cikk írásán, ha sok időm lessz akkor holnap neki is veselkedem és megosztom veletek mindazt amit tapasztaltamGondolom sokan kiváncsiak lennének, mert én is kockáztatásnak éreztem a megvételét, mert sehol semmi infót nem találtam rólla. Igazából engem a mérete csábitott legelösször el, de aztán nagyon nem bántam meg a megvételét.
Jelenleg Battlefield Bad Company 2-őzöm rajta, és nagyon jó game-re is, filmre is, egyszerűen mindenre. 3 hibát tapasztaltam csak eddig:
1 Az iszonyatos fényereje, ami nappal nagy előnye, estére hátrányává válik, és számomra a képe élvezhetetlenül fényes ha nincs háttérvilágítás (úgymond kifolyik a szemem tölle, de ez lehet, hogy egyéni vélemény, és izlés)
2 Ha teljesen fekete képet mutat, vagy bekapcsolásnál erőssen látszik hol vannak a fénycsövek. Persze ez egy ekkora kijelzőnél eléggé normális is, és azt kell mondanom, hogy ez egyáltalán nem zavaró. Sok ember emiatt szúrja le ezt a tipust, de véleményem szerint együtt lehet élni vele, és aki arra veszi a monitort, hogy folyamatosan fekete képet bámuljon csak, az meg is érdemli
3 Filmnézéskor, főleg besötétítés mellett számomra az erössen világító, máskor igenis dekorativ legó, amely kikapcsolt állapotban kellemes narancssárgán világít, iszonyat vakitóan kéken üvölt a monitor sarkábl, és minden esetben oda vonzza a tekintetét az embernekEzt én úgy oldottam meg, hogy szereztem egy kis lámpa festéket, és kicsit átfujtam rajta, igy tompább sokkal és nem zavaró, viszont látszik is
Remélem szolgáltam egy pár hasznos infóval, bővebben majd az irományomban -
elromlott
csendes tag
No, jelentem 2,5 hónap után kaptam egy uj HH251-es monitort a Profi szerviztol, azzal, hogy nem javithato az elozo foltos.Kerdem en, ez hamarabb nem derult ki?
Ez am a sebesseg, ugye?
Egyedul az ujraindult gari karpotol. -
sz.zoli25
aktív tag
válasz
gabber9511 #99 üzenetére
http://www.argep.hu/main.asp?suche=HQ191&x=36&y=8
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Erős táblagéppel újrázik a Nubia
- További aktív témák...
- SAMSUNG( LS32A600NWUXEN) 32" QUAD HD GAMER MONITOR ! AKCIÓ%
- SAMSUNG (LS27BG650EUXEN) QUAD HD 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- SAMSUNG (LS27CG554EUXEN) 27" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!!
- 24" EIZO Full HD LED monitor, Több db + 2 év bolti Garancia + Számla!!!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest