Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz BxL #18 üzenetére

Hát nem tudom, valóban nem a legjobb a sötét részletek megjelenítése ezen a monitoron (sem), de mint már mondtam, az összes eddigi LCD-m rosszabb volt a HG28-nál ebből a szempontból (kivéve egy 19es Acer S-PVA-t). Könnyen lehet hogy valami szoftveres gondod van. Nem használok Kmplayert, de most felraktam hogy kipróbáljam. 150% gammánál egy hajszállal látszik több részlet a feketékben, de a kép többi része szinte teljesen kifehéredik, túlexponált lesz a kép, 250%ról ne is beszéljünk.
    Én erősen javaslom, hogy ha még nem tetted meg, akkor teljes windows reinstall, és ne csak rárakd a régire, hanem formázd a hardot. Majd rakj fel valami újabb, normálisabb videokártya drivert, meg alaplapit és ne állítgass sehol semmit hanem próbálj meg rögtön pár filmet. A monitor beállításait is resetálhatnád. És próbáld meg használni a monitor beépített színmódjaid, filmekhez én is használom, pont a sötét részeket lehet velük előcsalni a képből.
    Ezen kívül lehet gond a vga-val is (tényleg annak a driverében nem állítottad el régebben a színbeállítoskat véletlenül?), nem egy mai darab.
    Ja és a neten van már monitorkalibrálóval létrehozott ICC profil a HG28hoz, azt is kipróbálhatod.

Ha Neked így sem fog helyrejönni/tetszeni az eredmény, akkor puszta kíváncsiságból bekötök egy CRT-t a HG28 mellé én is és tesztelem egy napig filmekkel főleg a sötét részekre figyelve. És persze majd megírom az eredményt.

Új hozzászólás Aktív témák