- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Androidos fejegységek
- TCL LCD és LED TV-k
- Riasztó topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
szabifotos #997 üzenetére
Veszteség a 2 méteres kábelen is van, de stúdiókban 50 méternél hosszabb jelutak is előfordulnak. Jó minőségű kábelekkel és igényes szereléssel, csatlakozókkal, szimmetrikus bekötéssel nem probléma. Persze a mikrofonon és a fogadó erősítőn (hangkártyán) is sok múlik...
-
korner83
tag
Sziasztok!
12nm-es szobámba szeretnek jó minőségben zenét hallgatni. (Régi építésű tégla lakás, 4méter feletti belmagassággal, szőnyeg és sok bútor van)
A lejátszás a PC-rol menne 320as .mp3-ban illetve .flac-ban. Csak sima sztereó hangfalakat szeretnék - 2.1 és többi nem érdekel - erősítő nélkül. Milyen hangkártya és aktív hangfal kombinációt tudtok ajánlani?
Összesen 40-45.000 Ft a keret rá. Főként alternatív rockot és ambientet szoktam hallgatni. A brutális mélyeket nem igénylem
Előre is köszi a segítséget!
-
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #997 üzenetére
Ritkan usszuk meg a kabelezest 10m-bol, szoval no para! 10m felett lehet gondolkozni! Persze jo kabelekkel az sem akadaly!
-
szabifotos
senior tag
Nem hiszem, hogy ez lehet a gond. Nekem is win7 van 2 gb rammal és nincs gond. Talán próbálj meg másik drivert letölteni hozzá.
Nekem is volna egy amatőr kérdésem: Mennyi a max ajánlott XLR kábelhossz kondenzátormikrofonhoz, minőségromlás nélkül pl. egy kezdő behringer keverő erősítőjével?
Úgy oldanám meg, hogy lenne fali aljzat is mert másik helységbe van a miki. Tehát 2 kábelt kel alkalmaznom, egyet hangkártyától aljzatig meg még egyet aljzattól mikrofonig. Szóval kb 10 m kábelnél még nincs veszteség, vagy jelentős romlás, esetleg zaj?? -
Auratech
őstag
válasz
PapaMaci #991 üzenetére
Szerintem a TRS kábel/csatlakozó használható sztereó és szimmetrikus monó jel átvitelhez is egyaránt. Az árnyékolás léte és esetleges hidegponthoz kötése mindkét, vagy az egyik oldalon, ami még színesítheti ezt a bonyolult dolgot.
(Kivételt képeznek a pachbay panelek normál és mini TRS kábelei, amik lehetnek fordítós változatban is.)A bekötési metódus akkor érdekes, ha egy eszköz panelkimeneteire kötünk dugós kábelt.
-
peete88
tag
Üdvözlet!
Olyan problémám lenne hogy van egy Realtek ALC660 @ SiS High Definition Audio Controller hangkártya egy asus F5SL laposban. Volt egy format c és Win7 lett rárakva
le van szedve hozzá a megfelelő driver de azóta recseg estenként.
Szerintetek mi lehet a megoldás?
Lehet e attól hogy a gépbe kevés a ram /2gb/ és nem bírja a gép a win7et és így jelentkezik?Válaszotokat köszönöm előre is
-
PapaMaci
őstag
válasz
Auratech #987 üzenetére
Annyiban helyesbítenék, hogy amit írtál az a szimetrikus Jack bekötése,
A sztereó bekötésnél a csúcs a jobb, a gyűrű a bal, és a slave a közös hideg pont.
Amugy a többi tényleg így van. Még csajozás közben is megzavaraht, egy a megszokottól eltérő hangzásJAckass6:
Én is merem ajánlani a JetAudio -t!
Annál jobb lejátszót még nem hallottam win alatt.[ Módosította: Ndruu ]
-
JAckass6
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami professzionális zene lejátszó programot? Őszintén szólva nagyon unom már a Winampot, és szívesen kísérleteznék valami újjal. Természetesen kerestem a googliban is, de a rengeteg szemét között nem találtam semmi hasznosat. Előre is köszi..
-
Auratech
őstag
a sztereóhoz 3 ér szükséges. A sztereó jack dugó pólusai alapján. TRS
Tip- csúcs- melegpont +
Ring- gyűrű -
Slave- földelés-test
2x2 éren is elvihető a jel, de a földelés közösíthető.
Mivel a hangkártyából vonalszintű (kis teljesítményű) jel megy a hangfalakig; érdemes ezen a távon árnyékolt kábelt használni.
Ha "lemonósítod" a sztereó jelet, érdekes jelenségként tapasztalni fogod, hogy régi sztereó pop felvételekből eltűnik az ének.
Első élményem erről. Beatleshen I'm Sixty Four-száma, ami karaooke-vé vált hallgatás (csajozás!!) közben (ki is estem a ritmusból
), köszönhetően a régi jobb-közép-bal panorámázásnak, aminek közepét kioltotta a közösítés.(fázis-kioltás-fizika).
Szóval picit nézz utánna a neten. Könnyen találsz infót.
Üdv! -
DrJános
aktív tag
válasz
Auratech #983 üzenetére
Az igény csak "annyi" hogy a géptől Kb 25 m re lévő sima számítógép stereo hangfal tisztán szóljon.
A géptől jack kábelen indul és azon is érkezik. A kábel amit használtam sima 230V-os 0,75mm2 vezeték.
Bár mivel soha a büdös életben nem foglalkoztam hang technikával így nem tudtam, hogy a stereo hangáshoz 4 db ér kell így természetesen 2 db lett véve (miért is kéne más jobb bal gondoltam laikusan). Szerelésnél a középső kettőt használtam fel így van jobb és bal hang csak a közös "esett" ki, ami egyébként Anyut egyáltalán nem érdekli mert a rádiónál amivel eddig hallgatta így ezzel a "kis" hibával is szinte teljesen zajmentes és majdnem tökéletes (de az a minimális zaj ami benne van az is csak közelről hallatszik). De engem idegesít, hogy nem tökéles. A padon találtam 10m jack/rca kábelt ( régebben használtam) és azt fogom felhasználni. Az új vezetéket középen ketté vágom és meglesz a 4 ér végig és még szebb lesz a hangzás. Ugyebár a közös hang nélkül azért nem tökéletes (bár ő észre sem vette, hogy valami nem okés). Már tudom is, hogy mi fog még kelleni hozzá, pár száz forint egy kis szerelés és tökéletesKöszönöm a segítséget.
Legalább ha legközelebb ilyesmit csinálok majd tudom, hogy hogy a tuti -
Auratech
őstag
Antenna erősítő és jobb szelektivitású tuner. Esetleg az antennát pontosan a kívánt adó felé pozicionálni. Kültéri antenna irányba állítva.
Tehát a vonalszintű jelet vinnéd messze egy távoli aktív sugárzóhoz. Legjobb megoldás egy árnyékolt cat6-7-es falikábel ereit csoportosítva a csatlakozókra kötni. A kábel sodrata kioltani igyekszik a zajt és az árnyékolás sem haszontalan. A cat 6-os 150ft/m-max a CAT7-200ft környékén mozog.
Leírásodból nem egyértelmű, hogy teljesítményjel, vagy vonalkimenet megy a dróton. Bár az ajánlott kábel elbírja a teljesítményt kb 100w-ig.
-
DrJános
aktív tag
Sziasztok.
Tudom, hogy nem teljesen témába illő, de sajnos aktív topikot nem találtam, de talán itt kaphatok választ.
Szóval anya nagyon szeret egy rádió adást hallgatni, de sajnos nagyon gyenge minőségű az adás sokszor nem is hallani egyáltalán. Szeretném élvezhetővé varázsolni, de fogalmam sincs, hogy miként lehetséges ez. Ma próbálkoztam azzal, hogy a régi tetőantenna és koax kábel segítségével felerősítsem a jelet, sikerült is de csak az egyébként is jó és erős adók lettek még tisztábbak és hangosabbak ezáltal még jobban elnyomva a kívánt adást.
Most már semmi ötletem nincs, hogy miként lehetne megoldani ezért gondoltam, hozzátok fordulok.
Illetve lenne még egy kérdésem a számítógépemtől távol a ház másik szobájába lehet, hogy fogok tenni egy hangfalat amit a gépről üzemeltetek (nyugalom nem én akarom hallgatni
) a feszültségesés elkerülése miatt úgy gondoltam, hogy 1,5mm2 kábellel oldom meg, nem tudom jó ötlet-e. Illetve ha "út közben" összeszedne valami zavaró frekvenciát akkor azt hogy lehet kiszűrni?
Remélem tudtok segíteni.
Üdv: János
-
VIBO
őstag
sztetek ez milyen cucc?
SAL PA 25 ACTIVE
otthoni zenehallgatásra kellene
-
jasszer
őstag
Sziasztok,
Lehet hogy a kérdést rossz helyen teszem fel, de... A birtokomba jutott egy autós erősítő, ami viszonylag régi. Leírás nincs hozzá, neten specifikációt nem találtam, így nem tudom hogy mekkora a teljesítménye. (eladni szeretném, amihez azért ezt nem ártana tudni) Ami biztos hogy egy Magnat Combat 4-ról van szó, stabil 1 ohmot tud, 12V-os és négycsatornás. Tudnátok tippet adni hogy miből lehet rájönni, vagy ami mégjobb kiszámolni hogy hány Wattos? Már egy viszonylag szűk intervallum is segítene...
Előre is köszi.
-
Auratech
őstag
A szinkron a pc adatáramlási keretének időzítéseit használja a dac órajeléhez. Ez a legolcsóbb. Az adaptív mód a keretbe járulékos szinkron információt ad, ezzel pontosítja az órajelet.
Az aszinkron a legfejlettebb és legdrágább megoldás az usb-nél. A dac mellet van egy órajel generátor, ami függetleníti az usb busz frame szinkronjától a konvertert, sőt a generált órajel vezérli az adatkeretek áramlásának időzítéseit a dac bufferje felé. Csak usb2-nél működik.
Ennél pontosabb már csak a különálló wordclock használata, ami központi órajelet ad minden digitális átviteli eszköznek. (kép-hang) -
zoom666
csendes tag
válasz
PapaMaci #969 üzenetére
...én is csak a napokban találkoztam vele és nem tudok rájönni a jelentőségére.
Hát ez szerintem vmi. olyan megoldás h. a DAC órajele vezérli a szgép. usb órajelét és ezért n alacsony a jitter... (ezt gondolom én- de én keveset értek ezekhez)
musical fidelity v-link , arcam rdac,
http://www.thewelltemperedcomputer.com/HW/USB_DAC.htm
http://www.head-fi.org/forum/thread/271356/async-mode-breakthrough-for-usb-dacs -
PapaMaci
őstag
-
zoom666
csendes tag
üdv. avatottak!
Segítséget szeretnék kérni !!Tehát, külső usb-s dac vásárlás előtt állok. szerintetek van jelentősége az aszinkron usb-nek.?
pl arcam rDac ??
És mi a véleményetek a DACmagicről ??
...esetleg vmi. egyéb javaslat??
Számítógépről szeretnék zenét hallgatni.fejhallgatóval (Sennh650)
Előre is köszönök minden hozzászólást. -
S. Szabi
őstag
Üdv!
A kérdésemnek ne találtam, jobb, helyet, lehet nem itt lenne helye, de nem tudom hova írhatnám
Szóval azt szeretném kérdezni, hogy ha a hangszóró zsinórját feltekerem a képen látható módon, akkor az nem tesz zavart működésbe, vagy ilyesmi (elektromos tekercs, stb.), nem gerjed-e...
Előre is köszi választ
-
PapaMaci
őstag
Miután reggel megírtam a hsz-t gyorsan kiszámoltam, nehogy hülyeséget irjak
egy másodpercben 48.000 mintavétel 24bit mélységben sztereo csatornán =
2*24*48.000/1024^2=~2.2Mb/s
Ha oda-vissza küldesz rajta jelet, még akkor sem használtad ki a felét sem az USB1.1-nek (11Mb/s)
Ha csak 44.1 /16-ban dolgozol, akkor -11,3Mb/s, ha ugyan ezt csak monoban, akkor ~670kb/sNa ezeket már inkább csak magamnak számoltam ki, az nagy fáradságomban
-
válasz
PapaMaci #958 üzenetére
Hát, jobb volna új eszköz, elszámolnánk. De ha csak drágán lenne megoldás, akkor marad a használt, usb-s tascam. Ha nem muszáj, nem használnánk Fw cuccost, mert egyszer az olcsóbb kategóriában rossz tapasztalatom van velük, gyakori a kapcsolati hiba, másodszor meg korlátoz a fw busz, nem minden gépen van.
Triviális megoldás lenne az e-mu 0x0x, de azoknak stabilitási gondjai vannak a szoftverrel, ha csak egyszer rabolja 5-10 ember idejét, mert nem működik, máris rohadt drága volt.
Szóval mindenek fölött a stabil szoftver a legfontosabb.
-
-
Adott egy feladat, egy kis konferenciaterem bemikrofonozása, hogy skype-on is közvetíteni lehessen a céges konferenciát. Erre a legjobb megoldásnak a kondenzátoros mikrofon használata bizonyult, jelenleg is így használjuk. Azonban szeretném a kis házi stúdióm 100k-s hangkártyáját felszabadítani, és végre visszakapni, mert ez egyszer ágyúval verébre, másszor meg kell nekem is.
Szóval egy olcsó külső hangmodult keresek phantom powerrel és nagy gainnel. Elég akár egy bemenet, és a hangminőség sem számít, viszont fontos lenne stabil szoftver.
Ötlet?
-
PapaMaci
őstag
válasz
kislevelibek #948 üzenetére
Ugy gondolom, hogy egy többsávot kezelő progival kellene probálkozni!
Ha maradni szeretnél a Sony-nál, akkor pl a Vegas pro, vagy ha nyitott vagy, akor a Steinberg nuendoja, de akár audacity, vagy sonar!
Amibe be tudod hivni egy sávra az alapot, egy másik sávon meg tudod venni az éneket, majd utolag keverni.
A keverőn visszakapnád az alapot, és valahogy magad mellékeverni. Sajnos nem ismerem a terméket, igy nem tudom a megoldást. De tuti, hogy nem a Sound Forge a Te barátod!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motoros topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fűnyíró topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest