- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Új hozzászólás Aktív témák
-
atkaHC
csendes tag
Most letiltottam az alaplapit (ami nem jó), utána megint nem volt jó, aztán visszaraktam abba a slot-ba amiben eredetileg volt és most meg jó lenne de mégse, mert ilyen idegesítő recsegő hangot ad, a rendes hang, aminek meg szólni kéne az iszonyatosan halk...
A hangfal jó, mert kipróbaltam mp3 lejátszóval és normálisan szól...Ez akkor meghalt, vagy esetleg valakinek valami tipp?
-
atkaHC
csendes tag
Hello!
Előbb szétszedtem a gépet, mert visszaraktam bele a hangszórót, mivel meg kellett forrasztani mert levált a forrasztás. Aztán bekapcsoltam a gépet és nem volt hang, meg kiírta, hogy új hardver stb... Az eszközkezelő azt írja, hogy "Egyéb eszközök> Hangeszköz a High Definition Audio buszon". De a driver-t meg nem tudom feltelepíteni, mert hibát ír ki az is... 'Please plug in a "C-Media PCI Audio Device" and install driver again.'
Átraktam a hangkártyát másik slot-ba, de így se jó...
Csak rádugom a lapra a speakert és elmegy a hangkártya... -
Mogar
csendes tag
hello,
lehet megoldódott..:$ vagy a tuning vagy a a magas ht miatt.. (amd) -
Mogar
csendes tag
Hello,
én problémám: audigy 2 zs Win 7 legújabb és előtte való driverrel is.
minden ment szépen majd 1X ötletem: dirt 3 + msn cam Kifagyott a gép. Reset.
reset. Azóta a játékban is és a kmv filmeg egy részénél GOM-ban (5.1-ben) érthető és tiszta a szöveg csak alatta pattogó kattogó hang van. Megoldási javaslat. Remélem nemvalami komoly és nem kell Új hangkarit vennem mert kb 1 hónapja vettem használtan és eddig jó volt.Amit én próbáltam: Driver csere + win újra húzás.
-
Piftuka
veterán
Természetesen 5.1-es hangkártya szükséges hozzá, az annak megfelelő kimenetekkel.
A fülhallgató kimenetre kötve egy 5.1-es hangfalszettnek, csak a jobb és bal oldali első hangszórói tudnak megszólalni.
Analóg összekötési módról beszélünk egyébként. (Az 5.1-hez ott 3 kimenet - front left/right; rear left/right; center/sub - szükséges.)
Amennyiben a laptopban van egy profi sok csatornás hangkártya, digitális kimenettel (jellemzően RCA), úgy az ilyen bemenettel rendelkező házimozi erősítőjét csatlakoztathatod a hangkártyához, s akkor azon keresztül történik a hang átvitele a laptopról.
-
flash-
veterán
az lenne a kérdésem hogy ha laptopi fülhallgató kimenetre rácsatlakoztatok egy kompakt 5.1 es házimozit,akkor az a 2.0 ból csinál 5.1 et?
vagy ehhez 5.1 es hangkártya kell hogy legyen a laptopban? -
totomusic
tag
Sziasztok!
Egy Ac97, és HD Realtek cuccról lenne szó, Windows 7-en.
Spdif kimenetük torz, mindkettőnél, és csak 64 biten! Csökkenteni kell a hangerőt, de
az nekem nem tetszik. Mi lehet még a megoldás? -
-
dudika10
veterán
válasz
csabyka666 #2739 üzenetére
Van olyan is amibe be van építve a hangkártya, olyan ahol a kábelre van forrasztva és olyan is ahol akár el is távolítható.
De igen, mindegyik USB-s hangkártyával működik, mivel maga a fejhallgató az USB digitális jelével nem nagyon szólna... -
-
moonguru
őstag
válasz
csabyka666 #2735 üzenetére
Szia!
Rengeteg létezik! (USB-s fejhallgató)
-
nappa
tag
válasz
csabyka666 #2733 üzenetére
Hát hogy az update-ba hogy lehet megkeresni azt sajnos nem tudom
ha esetleg ráérsz megnézhetnéd ha megtudod
és esetleg a Genius Sound Maker 5.1 menne 64 bitten?
-
-
fczséé
csendes tag
válasz
csabyka666 #2732 üzenetére
Igen, beépített hangszórókat értek alatta. És igen azok, működnek, jól. Akkor valszeg atz lesz amit te írtál.. :S Esetleg tudsz adni valami linket ehhez az 500 forintos usb-s dologhoz? Mert én 2500 alatt nem találtam és annyit viszont ha nem feltétlenül muszáj nem adnék érte. Illetve még egy gyors kérdés: ha usb-s fejhallgatót veszek, akkor ez a probléma nem fog fenn állni, ugye? (jah és köszönöm a gyors választ!
)
-
Sajnos a Live! túl régi darab a 64 bites rendszerekhez. Max a Windows Update lehet még a segítségedre, mint utolsó lehetőség. Ha ott talál drivert, akkor talán elindul...
Nekem is van egy SB Live! kártyám, de nem sikerült anno 64 biten beüzemelni. Persze ez még nem jelenti azt, hogy lehetetlen, de úgy tudom, nem támogatja.
Ha jól tudom, az Audigy vagy az Audigy2 már támogatja a 64 bitet. Illetve volt még valami Live!24 kártyájuk is, mintha az is elmenne 64 biten.
-
Hali!
A saját hangszórói alatt azt érted, hogy a "beépített hangszórók"? Előszöris azt kéne megtudni, hogy szoftveres vagy hardveres eredetű a probléma.
Azt figyeld meg, hogy a laptop mindkét beépített hangszórója szól? (húzogasd a balance-t, úgy könnyen meghallod)
Ha szól mindkettő, ám ha rádugsz valami külső hangfalat, fülhallgatót, akármit, és akkor már csak az egyik fele szól, akkor valószínű, hogy maga a jack aljzat ment tönkre. Ennek cseréje szerintem esélytelen, szal' ha valóban ez a gond, akkor inkább vegyél egy 500 forintos USB-s hangkártyát. Tökéletes erre a célra. -
nappa
tag
válasz
csabyka666 #2730 üzenetére
Hát sajnos én is ugy látom hogy ez nekem nem fog menni...de igy hogy mondod már biztos vagyok benne hogy nem ezt kellett volna megvennem!
köszönöm a segitséged! -
-
nappa
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom hogy van egy sound blaster hangkártyám és sajna nem ismeri fel a win7. és sehol nem találok hozzá drivert. nem tudtok esetleg valamit ahol lehetne tölteni?
64bittes win7hez kéne és pontos tipus sound blaster live ct4670
előre is köszi -
fczséé
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni a következő problémában: ha a laptopomba fülhallgatót, hangfalat dugok, mindig csak az egyik füles illetve hangfal szól. A laptop két és fél éves, alapból Vista volt rajta és már akkor is, tehát a kezdetektől létezett ez a probléma, viszont mivel nem használtam hozzá semmit, csak a saját hangszóróit (melyek kifogástalanul működnek és szépen szólnak), nem foglalkoztatott a probléma. Most viszont úgy hozta az élet, hogy fejhallgatóval kellene vagy inkább illene használnom.
A gépen már Win7 illetve a legfrissebb Ubuntu is fent van, ám ezekkel is ugyan úgy problémás a dolog. A gép elején van 2 "jack dugós dugasz" is, de mindkettő ugyan így viselkedik. Szóval mi lehet a probléma illetve mi lehet a megoldása?
-
válasz
csulokcsuli #2726 üzenetére
Örülök, hogy sikerült megoldani.
Minden jót!
-
csulokcsuli
csendes tag
válasz
csabyka666 #2720 üzenetére
Valójában nem én csináltam a galibát, de megkérdeztem az adott személyt és azt mondta, hogy programok telepítése és törléssel. De köszönöm szépen a segítséget, bevált a tanácsod és sikerült feltenni, van már hang!
Köszönöm, hálám örökké üldözni fog! ^^,
-
válasz
donjohnson #2723 üzenetére
USB-s egeret, mert a laptopra közvetlenül nem tudom csatlakoztatni a PS2-est, csak átalakítóval (ami viszont nekem nincs).
Arra tudok még gondolni, hogy az általam használt Genius valamiért zavarja az USB-s hangkártyát, szal' ki kéne próbálnom más márkával is, hátha...
Egyéb ötlet?
-
válasz
moonguru #2722 üzenetére
Igen, ez biztosan megoldás lenne. Az árat így fejből nem tudom megmondani, de olyan 5.000 és 10.000 forint közé tenném. Ezzel szemben az USB-s hangkártya 500 forint volt.
Csak azt akartam érzékeltetni a fentiekkel, hogy abszolút nem gazdaságos megjavíttatni az alaplapot.A probléma tehát továbbra is adott, várom az ötleteket!
-
donjohnson
addikt
válasz
csabyka666 #2721 üzenetére
ps2-es vagy usb-s egeret próbáltál? ha csak az egyik fajtát, akkor próbáld meg a másikkal.
-
moonguru
őstag
válasz
csabyka666 #2721 üzenetére
Szia!
Szerintem csak az a megoldás HA megjavíttatod az alaplapot!
-
Üdv!
Nekem is lenne egy problémám. A laptopom mikrofonbemenete (mármint a jack dugó) hibás. A házon lévő mikrofon rendesen működik, de nekem mindenképp' külső mikrofont kell csatlakoztatnom hozzá...
Nos, ezt a problémát áthidaltam úgy, hogy vettem egy kb. 500 forintos USB-s hangkártyát, ami tökéletesen megfelel erre a célra.A laptop fel is ismerte, minden ok. A problémám, hogy amikor veszem fel a hangot az USB-s hangkártyán keresztül, és közben mozgatom az egeret, olyannyira elkezd ciceregni, hogy nem lehet a felvételen, hogy mit is mondtam. Ha az egeret újra békénhagyom, akkor ismét tökéletes a felvett hang, szal' az egér körül van a hiba. Már csak azért is gondolom ezt, mert ha a touchpad-del egerezek, akkor nincs semmi baj.
Találkozott már valaki ezzel a problémával?
Az nem megoldás, hogy "akkor használjam a touchpad-et", mert nekem mindenképp' az egérre van szükségem.
A felvevőprogramtól függetlenül jelentkezik a hiba. Próbáltam már másik egeret is (igaz, a típusa ugyanaz mindkettőnek...), de nem oldotta meg a dolgot.
Akinek van ötlete, írjon, pls.
Köszi!
-
válasz
csulokcsuli #2719 üzenetére
Hogyan szedted le a régi drivert? Én javasolnám a "DriverCleaner" nevű progit, mert ez garantáltan leszedi a fent lévő drivert.
-
csulokcsuli
csendes tag
Sziasztok! Először is nem tudom, hogy netán feltevődött-e egy ilyen kérdés amit felszeretnék tenni(csak mert sietek és így nem tudtam átnézni gyorsan)
Szóval a problémám lenne a következő:
A mai nap folyamán szerettem volna játszani és közben mikrofonon beszélgetni.A hang az tökéletesen működött, de a mikrofont az nem működött. Na most..Ennek érdekében, hogy jó legyen, leszedtem a régi drivert, majd feltettem(VOLNA) egy másikat. Amikor felszeretném tenni, akkor kidob egy hibaüzenetet, majd kilép a telepítőből. Akár melyik verziót szeretném feltenni, nem engedi, több helyről is töltöttem le, de sajnos nem engedi így sem.
Windows XP-m van.
Egyébként a hangkártya típusa: creative sound blaster SB0570
Esetleg van valami ötletetek?Előre is köszönöm:
csulokcsuli -
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Egy fórumtársnak szerettem volna segíteni, de eddig nem sikerült. Egyszerűen képtelen vagyok hangot lehelni a gépébe. Amit felraktam drivert fel is ment, és olyan mintha lenne hang, csak a hangfal nem szólal meg.
Aidából kimásoltam a fontos dolgokat:
Audio: Analog Devices 1888 @ Intel 82801FB ICH6 - AC'97 Audio Controller [B-1] PCIAlaplap: MSI 915P Combo 2 (MS-7140)
Rendszer: Windows 7 64bit
Ha valaki meg tudja mondani milyen drivert tegyek fel, annak nagyon megköszönném.
üdv: mraco
-
donjohnson
addikt
válasz
csabika0001 #2714 üzenetére
-
csabika0001
senior tag
Sziasztok
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy új alaplapom integrált hangkarija szoftverében (realtech hd audio driver) nem találom a hangszóró kitöltés "pipa" lehetőséget.
Régebbi lapokban JWP45D2 ULTRA és MSI P45 NEOF lapokban ez a funkció jelen volt és tőle nagyon pofásan szólt az 5.1.Bejelöltem a képen a helyét !!
Jelenlegi lapom Gigabyte 990FXA-UD3 -
Zsohi
őstag
Hello,
Van egy GTX 460os videokártyám amit HDMI kábellel kötöttem össze az erősítővel, a kép gond nélkül meg is érkezik, de sajnos a hanggal nincsen minden rendben, egyszerűen nem tudom megoldani, hogy a kártya amihez van audio driverem ne csak stereo hangot küldjön az erősítő felé. Sok mindent próbáltam már, de mind hiába
-A gépben van egy asus xonar dg hangkártya is és egy alaplapra integrált realtek cucc is, az optikai kábel vételét szeretném elkerülni-Nagyon hálás lennék ha valaki tudna segíteni.
-
Landon
addikt
válasz
donjohnson #2707 üzenetére
Koszi, azt tudom hogy a ReakT-el nincs gond de egyreszt szeretnem az asus kartyam hasznalni ha mar van ill. Nekem az integralt csoda az valami Azure fantasztikum.
Bar gondolom kb uaz lehet mint a RT.
-
tzh
csendes tag
Sziasztok!
Ezt beírtam az érintett játék topikjába is, de hátha inkább ide vág:
Valamiért nem jutok tovább az Oblivion indításakor a mentések listája ablaknál, és a win7 valami problémát jelez. Eddig ezt nem csinálta. Újratelepítés volt, a hiba maradt.
Az létezhet, hogy ütközik az új hangkártyával? (Asus Xonar DS) -
donjohnson
addikt
-
Landon
addikt
Sziasztok,
Tegnap 2 órán keresztül Google-ztam az alábbi 'problémát' és találtam is egy halom forumot ahol erről érdeklődtek de egyszerűen nincs megoldás az alábbi kérdésre. Helyzet a következő: van egy ASUS Xonar DS hangkártyám amelybe egyszer a zöld bemenetbe van dugva egy stereo hangfal majd a narancssárgába van kötve egy subwoofer amely egy 5.1 rendszer része. Gondoltam így össze lehetne állítani egy 2.1-es rendszert de nem igazán jött össze. A stereo hangszóró megy de a subwoofer sehogy sem akar működni. Megpróváltam mindent ami a vezérlőpult hangok opció alatt van ill. ami az asus driver-ében van. Ugye a 2.1-es rendszerek elvileg a 'sima' 2 hangfalas beállítások mellett működnek szóval elvileg semmit nem is kéne állítani driverben.
Tudom, hogy mp3-at elég nehéz megszólaltatni 5.1-en vagy 2.1-en keresztül, hogy rendesen szóljon minden hangszoró de nem lehetetlen mert még nagyon régen valahogy működött csak sajnos már nem emlékszem hogyan. Nem kell térhangzás csak szóljon a zene az összes hangszórón keresztül. Próbáltam rendes 5.1 szettel is ott is csak az első két hangszóró szól semmi más. Pedig nagyon jó lenne ha a basszust a subwoofernek keresztül adná és nem a első hangszórókon keresztül...
Van erre valami megoldás? Elsősorban 2.1-re érdekelne az 5.1-es példát csak azért írtam mert hiába kötöttem a hangkártyára rendes (értsd: nem különböző settekből össze-vissza kötögetett) 5.1-es set-et az se ment úgy ahogy szerettem volna.
Játék, film alatt még nem néztem a dolgot de ott annyira nem is érdekelne. Nekem a zenénél lenne fontos a subwoofer működése.
Próbálkoztam winamp-al, raktam fel különböző szűrőket, kiegészítőket de egyik sem segített.
Még annyit hozzátennék, hogy 2.1-nél ha a driverben beállítom az 5.1-et és a test-re nyomok akkor ott, de csak ott, megszólaltatja a sub-ot. A vicc az, hogy ha ugyanezt csinálom az 5.1-es hangfalammal ott a test-nél nem hajlandó a sub megszólalni...
-
tolts.hu
őstag
üdv, ezt rá tudnám dugni egy full mezei alaplapra integrált hangkártyára?
-
Vanek Eduard
tag
Kedves szenvedő Honfitársaim!
Akinek esetleg gondja van a Windows 7 cmediás cmi9880-as hangkártya működtetésével, találtam egy helyet, ahol megoldották a problémát:http://luisrato.wordpress.com/2009/08/18/windows-7-and-c-media-cmi-9880-driver-installation/
ha túl vagytok a gondon, bocsánat, hogy feltaláltam a csövön a lukat, de nagyon megörültem nek
-
Fokszmulder
csendes tag
Sziasztok!
Az mitől lehet hogy mostánaban néha hullámzik a hang,néha elhalkul néha felerősödik akármit csinálok a gépen.játéknál,filmnél egyaránt -
artiny
őstag
Laptomon nem megy a hang, driver fel van telepítve pedig?
driver felvan telepitve,...nem ment a képernyője azt megcsináltam(szétszedtem) és a szerelés után felkapscoltam ment a hang....majd mikor ujra bekapcsoltam már nem ment a hang. MItol lehet? Ez hogyan szerleheto ha hadrverileg hibas a hang? -
Sziasztok!
Lehet,hogy nem hangkártya probléma,de hátha....
Van egy creative 5.1 hangrendszerem,alaplapi integrált 7.1 hangkarival.
A probléma az,hogy ha zenét hallgatok,filmet nézek,stb ,akkor csak két hangszóró szól ,a többi néma.Mit kell beállítanom,hogy jó legyen?Főleg filmeknél lenne irtó fontos. :/
AC3 filter ,Divx plus csomag ,win7 32bit ultimate a rendszerem.Ötlet???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - VADONATÚJ (1.)
- ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 (Wifis DDR4 alaplap)
- XBOX Series S 512GB, 2026.12.10-ig gyári garanciával, dobozában, makulátlan állapotban eladó!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest