Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Win-T
őstag
Üdv, Sziasztok!
Van nékem egy kis problémám: Az évek óta megbízhatón működő SB Live-om kb. egy hónapja megadta magát (legalábbis akkor azt hittem). Hangot alig adott ki, ha az erősítőn tekertem valamilyen irányba a hangerőt akkor csak iszonyatos recsegés hallatszott, a zenét nagyon-nagyon halkan, torzan lehetett hallani valahol messze a háttérben, de ha nagyon erőltettem még az erősítőm is lekapcsolt. Ha a fülesem dugtam direktbe a hankártyába akkor is ugyanez volt a helyzet. Átváltottam az alaplapi integráltra, (rendesen szólt) de nem bírtam sokáig hallgatni, ezért rendeltem egy Audigy-t (SB0570), ma jött meg, bevágtam a gépbe, bekapcs, install, egyebek... és a sírás kezdett el kerülgetni, mert csontra ugyanazt produkálja mint a már halottnak gondolt régi Live.
Namost ez mi a jó isten lehet szerintetek? Alaplapi hangkeltő ki van kapcsolva biosban, drivere eltávolítva.
Adjon valaki valami tanácsot legyen szíves! Köszönöm előre is! -
-
Prof01
veterán
Sziasztok!
Nemrég vettem egy ilyen külső hangkártyát a laptopomhoz, hogy tudjam használni az 5.1 hangrendszeremet.
Felismeri a gép, a programjában ha rámegyek a tesztelésre, akkor szól mind a 6 hangfal, de amikor lejátszok egy filmet, akkor csak sztereóban szól. Ha jól sejtem akkor a lejátszó program nem észleli, hogy 5.1 képes a hangkari és ezért nincs is olyan beállítási lehetőség. Próbáltam több programmal, wmplayer, vlc, winamp, de egyikkel se jó...
Ez miért van? Tudtok vmi megoldást erre?Köszönöm előre is a segítséget!
-
-
dudika10
veterán
válasz
Majkmike #1584 üzenetére
Az a baj, hogy az alaplapodon nem realtek chip van.
A gyártó oldalán válaszd ki a megfelelő drivert és mennie kell majd. W7 nincs ahogy nézem, próbáld a Vista-st. -
Majkmike
csendes tag
Sziasztok! Könyörgöm segítsetek! Asus P5LD2SE alaplapom van, ezen van valamilyen realtek hangcucc.
Eddig XP-t használtam és faszán felraktam a realtek drivert és müködött minden.
Ma felkerült a gépre a Win7... És azóta egy hang nem jön ki a gépből. Eleve nem telepítette a windows (valami SPDIF et ir ki hangkártyának, ráadásul optikai, ez nem tudom mi de biztos nincs ilyenem)Letöltöttem már egy millió drivert a netről amire az van írva hogy jó realtekhez vista/win7 de semmi... semmi az ég világon. még ezközkezelőbe sem látom a feltelepített realtek drivereket...
64bites ultimate változat... könyörgöm valaki help, hogy legyen hang!
-
meroly
veterán
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Valami Realtek AC97 hangkártya van a gépen vagy micsoda (acer veriton 7600g) és most életemben először (és szerintem utoljára) szeretnék sykpe-on telefonálni és nem mobillal.
Na a lényeg, hogy vettem egy fülhallgatót, amihez van ilyen arcbanyúlós mikrofon is. A fülhallgatón szól a zene meg minden, de a mikrofont nem ismeri fel a skype.
Eszközkezelőben minden rendben van.Valami ötlet?
Előre is köszi!
-
IronJ
csendes tag
válasz
crashbandi #1581 üzenetére
Próbáltam már ezeket, de nem segített. Valahol máshol van a kutya elásva.
-
IronJ
csendes tag
válasz
crashbandi #1579 üzenetére
Laptopról van szó integrált Realtek hd audió kártyával. Fujitsu-siemens a laptop Intel cantinga lapkakészlettel. Az az érdkes a hangban, hogy ha valami letöltött mp3at hallgatok akkor nem cinkel, viszont ha youtubon hallgatok valamit akkor már pattog. Például pattog már a win7 bejelentkező hangja is, de éedekes h játékok közben meg kussol. Nem értem én ezt
-
-
IronJ
csendes tag
válasz
crashbandi #1577 üzenetére
És ezeket a beállításokat a BIOS-ban vagy a windowsban kell módosítani? Nem találom az erre vonatkozó beállításokat...Tudnál ebben segíteni?
-
crashbandi
csendes tag
válasz
Szigi90 #1575 üzenetére
Nekem is pattogott,sercegett a hang időnként..win 7-em van és alaplapi hangkártya. Nálam futott a Gigabyte alaplapomhoz a Dynamic Energy Saver,és kikapcsoltam. (CPU Throttle,és egyéb)..rögtön megszünt a sercegés,pattogás..javaslom te is nézz szét,hogy nincs-e bekapcsolva valami ami a procid müködését szabályozza.
-
IronJ
csendes tag
Haliho!
Ha valaki tudna valami jó tippet adni arra, hogy miért recseg a hangom win7 64 alatt azt megköszönném! Legújabb driver van fenn, de gyakorlatilag mindegyikkel pattog. Realtek hd audió a kártyája (ALC 272).
-
Szigi90
csendes tag
Sziasztok!
Gondom lenne az SBLive 5.1 kártyámmal. Zenehallgatásnál és filmnézésnél tökéletes, viszont egyes játékoknál recseg a hang, ami úgy vettem észre, hogy csak a párbeszédeknél. Gondoltam veszek helyette egy Audigy-t, de ahogy olvastam nem lesz tőle nagy változás, így inkább megpróbálom megoldani ezt a hibát.
Genius SW-HF 5.1 5000 hangfalam van. -
morter
csendes tag
Sziasztok,hangkari vásárlás előtt vagyok egy E_MU 1212m-t szemeltem ki,op.rendszer win7 32bit.Van e valakinek ezen a rendszeren ilyen kártya,van-e hozzá driver win7-re ill. ha van hogyan működik mik a tapasztalat?
-
-
Söri0127
tag
-
dudika10
veterán
válasz
fradi81 #1563 üzenetére
Ezen az alaplapon nincs kivezetve a 7.1, pedig a gyártó oldalán fenn van, hogy támogatja a 8 csatornát. De én optikait és coax-ot se látok a hátán.
Azt meg lehet próbálni, hogy bedugja abba a 3-ba és hátha tudja kezelni 5.1-ként de szerintem esélytelen. Egy pár éve is találkoztam már ilyennel, hogy a hangkártya tudta az 5.1-et de csak a mic, linein meg egy stereo kimenet volt. Ott nem tudtam rájönni, hogy kéne működnie, az a tippem, hogy sehogy.
-
Söri0127
tag
Sziasztok!
Egy havernak Gigabyte GA-G31M-ES2C típusú alaplapja van, ALC883-as integrált hangkártyával. Ez elvileg támogatja az 5.1-es hangzást, de kimenet csak 3 van (line in, line out, microphpne).
A kérdés az lenne felétek, hogyan lenne megoldható, hogy az 5.1-es hangszórórendszer normálisan szóljon rajta?Előre is köszönet a segítségért!
-
fradi81
veterán
válasz
Hegyirabló #1560 üzenetére
Mivel játszol le zenét, filmet? Csak mert azokban kell beállítani az 5.1-et ha alapból nincs.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Beírom ide is a problémámat, mert egy másik topikban nem tudtak segíteni, hát ha itt valaki tud valamit.
Vettem egy új alaplapot, amin van ugye egy integrált hangkártya.
Na most észrevettem, hogy a rendszer nem ismeri fel ezt az integráltat 3D hangeszközként, csak szimpla sztereóként. Bármit játszok le, játék alatt, DVD, zene, csak a két első hangszóró szól, a többi nem. Viszont a kalibráló programnál megszólaltatja a teszt hanggal a többit is, tehát a jel kimegy, de még sem szól.
Próbáltam már új drivert, az BIOS-ban minden lehetséges variációt kipróbáltam, tettem fel AC3 kódolót, ffshow-t, még sem tudom 3D-ben működtetni. Mi lehet ez? Talán hardver hiba?
Köszi!
-
Tomate
veterán
Be van dugva a fülesem és mikor rányomok a driverbe, hogy toljon egy hangot bal oldalt és toljon egyet jobbra is megcserélődött valamiért az egész. Ha a bal hangszóróra nyomok a jobb fülemben szól és fordítva... Eddig jó volt de most nem tudom mi lett vele. A füles egy Sennheiser HD555 bár nem hiszem, hogy ez számít. Köszi és BUÉK!
-
sislaciii
aktív tag
Üdv.
Van egy Realtek 5.1-es hangkarim, de driverem nincs, W7 nem ismeri fel. Az úgy jó, ha realtek.com ról töltök le drivercsomagot? Mert típust nem tudok. -
crashbandi
csendes tag
válasz
crashbandi #1552 üzenetére
Köszönöm sikerült megoldanom a problémám!
MEGOLDÁS: Ha van valami a "procit" húzza (throttle),vagy egyéb dolog ami a procihoz köthető tune,akkor azt kikell lőni,ugyanis ezért ugrál,pattog a hang! Nálam megoldódott!
(Gigabyte EP45-DS4 alaplap integrált hangkari résznél.) -
crashbandi
csendes tag
Sziasztok!
Lenne 1 olyan problémám,hogy Gigabyte EP45-DS4-es lapom van,és zene hallgatás,filmnézés,vagy játék közben, nem folyamatosan,de időnként előjön ez a pattogásos dolog!Pici apró idegesítő hangok. Namost olvastam,hogy XP alatt nem csinál ilyet,és tény,hogy nekem se..tehát gondolom driver kínja lehet. Feltettem a legutolsó driverét a realtek oldaláról,de semmi,probléma ugyanaz. (Hozzáteszem,müködött rendesen nyáron xp alatt) Most jelenleg Win 7 64 biten muzsikálna a dolog. Valaki valami,használható ötlettel kitud segíteni?
(és ne olyannal ha kérhetem,hogy vegyek külön kártyát,mert erre rájöttem én is.)Köszönöm előre is!
-
attrax
aktív tag
Hát látom elég sokan szenvednek win7 alatt a hangkarival.Nekem 3 is van a gépembenAlaplapi,Audigy1 és Audigy x-fi xmusic) jónéhány órát elvett az életemből mire összeállt minden! Főleg a gameport/midi-in csati élesztésével küszködtem.
-
Hali! Erre tud valaki megoldást? Köszi!
-
saraha
csendes tag
Üdv.
Az lenne a kérdésem,hogy lehet felvenni EMU 0404-el optikai bemeneten keresztül.
Próbáltam már Cubase 5-tel,Nuendo 4-el,WaveLab6-tal de eddig sikertelenül.
Ha valakinek van van valami ötlete,hogy mi a legegyszerűbb módja ennek az válaszoljon legyen olyan kedves.
Köszönöm. -
atish15
aktív tag
válasz
fradi81 #1546 üzenetére
Igen 5.1-re van.Nos újabb fejlemény van.Az unokatesómnak van genius 5.1 rendszere és tökéletesen szól.Elhoztuk a gépét és összedugtuk a hangfalakkal.Az övén sem volt tökéletes.A hátsó hangfalak nem szóltak tisztán és mintha víz alól szólna valami.A hangfalak jók leellenőriztük.Elvitte otthon kipróbálni.Lehet a cuccal magával lesz a gond.
-
b1sti
senior tag
Van vkinek infoja xear 3d nevű programról????
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok mondani egy olyan programot, amivel be tudnám állítani windows 7 alatt a hangot rendesen! Egy C-media CMI 8738-am van... először szórakozott a driver miatt, majd sikerült "szóra" bírnom, de az 5.1-ből 2 szól csak! Pedig beállítottam a vezérlőpultból neki az 5.1et!!!
-
GomezGTS
tag
Sziasztok!
Rájöttem, hogyan lehet kezelni a 4Giga Ram vs. Audigy problémát.
Van egy Daniel Kawakami nevű ipse, aki készített egy elég nagy méretű driver cd-t. 700 megás az anyag, de kijavította a problémát. Már nincs gondja a hangkarinak a memóriával.Elvileg csak vista alatt használható a program, de gyakorlatilag nekem XP alatt is rendet tett. -
atish15
aktív tag
válasz
fradi81 #1539 üzenetére
Gigabyte p45 ud3p lapom van és realtek integrált hangkártya.Igen tuti jól van összedugva.Minden színnel és felirattal van jelölve, aszerint dugtam őket.Zenénél és filmnél is a hátsók alig hallgatóak és basszus sem nagyon van.Futtattam 5,1 sound tesztet és olyan mintha 2.1-nek látná a center és a két első szól a basszus és a hátsók nem.És nagyon halk.
-
dudika10
veterán
válasz
Colka79 #1537 üzenetére
Ha a fejhallgatót bedugod egy mp3 lejátszóba akkor jó?
Esetleg megpróbálhatod azt is, hogy másik lyukba dugod az alaplapod hátulján, mert ha jól sejtem akkor ki lehet választani a driverben, hogy melyik kimenet mi legyen. Ha félig bedugva szól rendesen sztereoban akkor ott valamelyik csatlakozó lesz rossz (vagy mint korábban írtam, meg van törve a kábel). Szóval próbáld ki a fejhallgatót egy mp3 lejátszóval vagy akármivel és a kimenetet meg egy másik fejhallgatóval/hangszóróval/akármivel. Mást nem tudok mondani.
-
atish15
aktív tag
Sziasztok.Most kaptam ajándékba egy Genius HF 6000 5.1-et.Tudom nem teljesen ide tartozik de az a gondom hogy win7 alatt nem tudom beállítani.Az első és a center megy.A mély és a hátsók nem.A hátsót ha oldalsóra állítom akkor megy de csak egyszerre a 2 és halk.Új driver van fent.Máshol is olvastam hogy probléma van a win7 5.1 kezelésével.Esetleg tudna valaki segíteni?
-
dudika10
veterán
A gyártó oldaláról töltsd le a legújabb drivert és próbálkozz azzal. Win7 nincs, próbáld a vistásat (figyelj, hogy 32 vagy 64bites-e).
-
bencor
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék hangkártyával kapcsolatosan win7-re akárhogy próbálkozom az alaplapi cd ről nem tudom feltenni a soundmaxot p5nd2 se alaplapom van vagyis felteszi de NO ADI CODEC is istalledet ír ki és csak a hangszóró lesz jó de az is recseg , és alapból a vezérlőpultba semmit nem ír ki a hangszórót se se a mikrofont nincs se hang se mikrofon
Előre is köszönöm a válaszokat -
Iván7
tag
Hali
Segítsen aki tud légyszi!
Van egy audigy 1 hankarim előlapipanelel win 7 alat (64 bites)
mükszik frankon, de az istenek nem müködik az előlapipanel pax driverrel megy.
Valaki tudja hogy melyik driverrel lehetne beüzemelni?
Köszi Üdv -
Gondar
tag
Sziasztok!
Remélem, hogy jó helyre írok. Az szeretném, hogy az alaplapi hangkártyá,ba hátra beledugjam a fülesem a hangszórót és egy hangfalat is. Addig oké, hogy rózsaszín a rószaszínbe, de a másik kettőt elméletileg ugyan oda kéne dugnom. Létezik olyan átalakító, hogy 2 kimenetet csinál? Ha igen, akkor nagy a minőség romlás, illetve drága egy ilyen szerkeszet? -
Shuki
tag
Sziasztok!
Sajnos nekem adódott némi problémám az x-fi extreme gamer hangkártyámmal...
Valamiért bizonyos időközönként megcseréli a csatornákat. Ez úgy történik,hogy pl simán zenét hallgatok, be van állítva,hogy 5.1 be keverje a hangot, és egyszercsak a centert berakja mögém a hátsót pedig valahova előre. Ilyenkor azt tom csak csinálni,hogy a beállításoknál átrakom stereo ra, aztán vissza 5.1be...Ilyenkor újra jó lesz. Aztán kezdődik előröl.
win7em van, és a legfrisseb drivert raktam fel legutóbb..
Légyszi segítsetek,hogy mi lehet, mer kezdek kicsit aggódni miatta, és állati idegesítő, hogy folyton állítgatni kell...
Lehet hogy tönkrement?:SKöszi a segítséget!
-
GomezGTS
tag
válasz
dudika10 #1520 üzenetére
Hát most rájöttem a dologra...sajnos...vagy nem sajnos, nemtom.
Azelőtt, hogy ezek a gondok felmerültek, kaptam +2 giga 800as ramot (Kingmax) a gépbe a másik 2 Giga 800as CSX mellé.
Na most, fogtam kivettem belőle az újonnan érkezett ramot. A gond megszűnt. Visszatettem egy másik slot-ba...újra baj volt. Tehát a memória okozza. Számomra ez elég hihetetlen, de sajnos igaz.
Viszont így két kérdés merült fel...új oprendszer? vagy memória kivesz?Üdv!
-
GomezGTS
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulok hozzátok, amire eddig sehol nem kaptam választ és talán én vagyok az egyedüli, akinek ez előjött.
Van egy Audigy Player hangkarim (már vagy 4 éve) és egyik napról a másikra gondjai akadtak amikor neten akartam filmet nézni (clubgen). Szabályos, ütemszerű recsegéssel együtt indult a hang. De nem csak ott jött elő a gond, hanem már virtual dj-ben is.
Van egy SurMix nevű programja a karinak, ahol lehet tesztelni a hangfalakat, hogy szólnak e és ott szólnak, ahol azoknak kell. Nos, ott is pontosan ugyanaz a recsegés üti fel a fejét. Nagyon hangos, és gőzöm nincs mi okozhatja. Eddig évekig semmi gond nem volt.
A filmeket is néztem vele már régóta, virtual dj-t is régóta használok vele. A DxDiag-ban teszteltem a hangot (direct sound tesztelése) és a 9. hangeffektnél már recsegés jelentkezett (8bit 22hz - puffer: hardver). Továbbá szintén a DxDiag-ban a zenét is teszteltem. Ott a "Direct music synthesizer" tesztelésén jön elő az említett zaj.
A nagy telepítések és kattingatások között egy olyan hibaüzenet is felugrott, hogy nem kompatibilis a directx-szel a wdm, vagy valami ilyesmi.
Sajnos semmi ötletem. Örülnék, ha nektek volna.Köszönöm!
Üdv.:
Gomez -
t-rac
senior tag
Realtek AC97 HD Audio hangkártya, Windows 7. Miért csúszik a hang mikrofon kihangosításnál? Nem lehet így karaokezni:S Ugyanezzel a rendszerrel vistán semmi gond nem volt. Feltettem a legújabb drivert, ezzel is fos:S Segítsetek plz
-
Foximaxi101
csendes tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy pl wave editorral nem csak a vonal bemenetre dugott eszközökről (pl. gitár) tudok hangot felvenni, hanem ha elindítok egy videót pl youtube-on, vagy winamp-al egy lejátszást, akkor azt is felveszi.
A hangkártya típusa: Sound Blaster 5.1 vx (bár ugyan ezt a jelenséget alaplapi hangkártyánál is tapasztaltam már)
Be lehet állítani, hogy a hangkártya csak a vonalbemenetet hallgassa?
Előre is köszi!
-
g0dl
addikt
Sziasztok.
A gépemben van egy SB Live! hangkártya, meg természetesen van az alaplapi is (ez realtek HD Audio 8 csatornás)
Szóval eddig úgy használtam (XP, és linux alatt egyaránt), hogy 5.1-es hangszóró az SB-re kötve, és egy füles és mikrofon az alaplaira. Fülesen ment a skype, teamspeak stb, a hangszórón szólt minden más.
Valami hasonlót szeretnék Win7 alatt is, de az SB Live úgy tűnik nem megy (találtam valami drivert, de az csak 2GB-ig jó).
Szóval én három megoldást tudnék elképzelni, és abban kéne segítség, hogy ezt miként lehet
1. - életet lehelni SB Live-ba Win7 alatt
2. - az alaplapi hangkártyát úgy használni, hogy az egy 5.1 + egy sztereo + egy mikrofon legyen (van valami sejtésem, hogy ezt lehet, de részleteket nem tudom), tehát két device-ként látszódjon, egy 5.1-es, és egy 2.0-ás (így pl. skype-ban meg lehet adni, hogy hol szóljon a duma)
3. - beszerezni valami olcsó, tutira Win7 kompatibilis kártyát, és azt használni skype-ra.A preferált sorrend persze az 1,2,3 lenne.
Tud valaki segíteni ( a hármast persze én is meg tudom oldani
)
-
volvoguy
addikt
hali
Szóval Gigabyte GA-MA78G-DS3H alaplapom van, rajta Realtek integrált HD Audio hangkarival. Nemrég váltottam Xp-ről Win7-re, de amióta váltottam, recseg-ropog a hang játék közben és videólejátszáskor is...Próbáltam:
- legfrisebb r2.38as drivert
- régebbi, r2.31-es drivert, ami tartalmazza az ATI HDMI-t és a Microsoft UAA-t is
- volt fenn r2.37-es driver is nemrég
- próbáltam driver nélkül is, tehát csak amit a Win7 saját maga felrakott
- próbáltam a hangfrekvenciáját változtatni, úgy sem volt jó...Szal télleg..és valaki mondta, hogy érdemes a BIOS-t frissítenem...kockázatos művelet, de tényleg mindent kipróbáltam már...mit gondoltok? valóban előfordulhat, hogy Win7-re való áttérés esetén BIOS-t kell frissíteni?
Már csak ebben bízom, illetve az alaplaphoz kapott Driver-DVD-ben, csak hogy abban még Vista-s driver van...megpróbáljam még azt is?
-
Hard5tyle
csendes tag
Üdv!
Hanggal kapcsolatos problémám van, ami csak Windows 7 alatt fordul elő. A probléma pedig a köv.: Játék, zene-, video-, DVD lejátszás közben időnként megakad a hang, de csak egy pillanatra (0-1 sec). Játékok esetén maga a játék egyébként nem szaggat, és a game közben beadott átvezető videok alatt jobban jelentkezik a probléma. Zene-, video-, DVD lejátszásra WMP-t használok.
A konfigom az adatlapomnál található. Integrált hangkártyát használok: Realtek ALC850.
(alaplapi chipset: nForce4)Az ötleteket, segítséget előre is köszönöm.
-
Bianka30
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki nekem segiteni, hangkártya ügyben?
Egy ideje nincs hang a gépemen, akármilyen frissitéssel próbálkozom, nem változik semmi.
Pluszba újrainditás után kiirja h a hangkártya nincs használatban, letiltva!
Vki help!
köszi -
MaciG
addikt
üdv.
Már egy másik topikban feltettem a kérdés ,de közben rájöttem ,hogy itt kellett volna.
Szóval van nekem egy asus xonar hangkarim, amin sehogysem tudom beállítani a mikrofont (én már mindent megpróbáltam), és arra jutottam, hogy aktiválom az alaplapi hangkártyát és oda kötöm be a mikrofont, de vajon ez bezavar a hangzásba? Mert a hangfal pedig az asus-ról szólna.
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Asus P5ND2 SE alaplapom van, és most tettem fel a win 7et. De nincs hang! A gyártó honlapjáról leszedtem a vista drivert, de nem működik vele! Pontosabban vmi multimédiás audiovezérlő a gondja, amihez nem talál illesztőprogramot!
Vki tudna nekem segíteni??? -
Tigerclaw
nagyúr
Sziasztok!
Az alaplapom Gigabyte GA-MA790FX-DS5 és egy Realtek ALC889A chipes integrált audió adja a hangot. 7.1 analog és digitális portokkal. A gondom az, hogy még vista (32) alatt egyik napról a másikra eltűntek az analog portok és csak a digitális bemenet/kimenet él.
A hangeszközöknél látom az összes portot, de az analógok "leválasztott" státuszban vannak.
Most már windows 7 (64 bit) van és ugyanaz a helyzet. A legfrissebb driver van fenn elvileg.
Nem tudom, hogy miért kerül egy port leválasztott státuszba és hogyan lehetne rendbe tenni.
-
Osynho
addikt
Hello!
Szívok az audigy karimmal win7 alatt. Spdif + erősítőt használok, de nem tudom összehozni sehogyse. 2 napi szopás után feltettem a kx drivert, és végre sikerült is aktiválni a digit kimenetet, de a dts, ill dd hangsávot nem tudom kiküldeni. Egyszerűen eltűnik a PCM felirat az erősítőről és nem szól. Pedig a passthru mód aktiválva van.KMplayert próbáltam HD filmekkel, azon belül is állítottam mindent, de nem jön össze.
Feltettem ugyanezt XP alá is, ott se jön össze. Valaki tudna segíteni?
-
Boglya
senior tag
Sziasztok! Elég furcsa problémába ütköztem, remélem tudtok segíteni. Egy sb128-as tolja a hangot a gépemben, időnként eljátszotta, hogy az egyik oldalon elment a hang, de ha kicsit megrángattam a jack kábelnél fogva akkor megjavult. Ma viszont már hiába csináltam bármit, nem bírtam a bal oldalból hangot kicsikarni, kivettem a kártyát megtisztítottam, de ez nem használt, utána kipróbáltam a kábelt az mp3-lejátszómmal (így volt hang mind2 oldalon), majd letiltottam a kártyát és helyette az alaplapi hangkártyát üzemeltem be, de a probléma megmaradt. Kipróbáltam fejhallgatóval is a biztonság kedvéért, de így is csak az egyik oldalon volt hang. Az összes hangkártya-beállítást végignéztem, mindenhol balanszon van a hang, kipróbáltam azt is h letiltom az összes audio kodeket, de az se használt. Lehetséges, hogy az alaplapban van valami gány? Mivel eddig rángatásra megjavult a hang, hardveres problémára gyanakszom - csak azt hittem a régi hangkártyám a hibás.
-
jookomak
őstag
válasz
lucky07 #1502 üzenetére
Valószínű driver beállítás, vagy ac3 filter használata segít a témán. spdif passthrough, vagy ilyesmit kell keresni. hasonló erősítőm van (str-de598), jártam már én is így. Realtek drivernél van, hogy ha bedugod, akkor felkínálja, hogy mit kötöttél rá, és mit kezdjen vele. de látom az alaplapodon nem ilyen hang van, de vszínű annak is van beállítása.
-
lucky07
aktív tag
Sziasztok!
Nekem adott egy ASUS P5Q-DELUXE alaplap amit azért is választottam mert számomra egy régi álom volt és mert van rajta optikai ki menet.
Nos nekem van egy komoly Sony erősítöm ami mindent tud az égadta egy világon.
Ami azt jelenti hogy az erősítő közepén van egy szép kék led ami csak akkor villan fel vagyis akkor világol ha optikai kábelen meg kapja a maga kis jelét és gyönyörű szép hangot ad.
Az ASUS előtt volt egy ABIT AB9-PRO lapom amin ugyanígy volt optikai ki menet és ahogy csatlakoztattam az erősítővel és el índítottam egy avi filmet a kis led már kék is volt ami jelentette a számomra a hang minőségét.
És amikor megvettem a fent említett ASUS lapomat,na mondom király isteni hang minőség hisz ott az optikai kimenet.
És láss csodát hiába kötöttem össze az erősítőmmel a kék led nem ég és hangminőség NO.
Ez mitől lehet?Vmit rosszul csináltam?Kérem ha vki tud segítsen mert a hang miatt kicsit csalódott vok. -
rayoliviero
veterán
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy az miért lehet, hogy néha van hang a gépemen, néha nincs? Integrált alaplapi a hangkártya. Volt, hogy segített, hogy újraindítottam a Windowst, de volt hogy nem. Érintkezési hibára gondoltam, de az alaplapot nemrég vettem. Most legutoljára, amikor volt ez a probléma, kihúztam, majd bedugtam a kábelt és meg is javult (mert a Windows újraindítása nem segített). Amúgy Windows 7-et használok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- iRobot Roomba i7+ eladó minden tartozékával plusz kiegészítőkkel eladó!
- 8. Gen Lenovo notebook//i5-8250u//8GB DDR4//UHD Graphics 620//256GB M.2 SSD//Win 11//FullHD//
- Gyári AMD Wraith Stealth Ryzen AM4 CPU hűtőventillátor cooler hűtő
- 8. Gen Lenovo notebook//i5-8250u//8GB DDR4//UHD Graphics 620//256GB M.2 SSD//Win 11//FullHD//
- Noctua NH-C14S
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- utolsó darab ... Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest