- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
addikt
Jó akkor menjünk bele mélyebben.
Jake Sloannak fullra igaza van. Sőt, a Pro FPVseknek pláne, akik stabi nélkül repülnek 4:3-ban, utólag stabiznak, DLOGban mennek -2 / -2 beállítással ISO100-on. Ott TUD számítani a bitrate, hiszen nagyon sok mozgás történik a képen, és utána nagyon sok képalakítás is történik.
De azok akik könnyesre sírták a DJI fórumot olyan sampleökkel jönnek, hogy -1 sharpness, vagy 0 NR, esetleg ISO100-3200 range, esetleg nem D-LOG használata, amik mind mind többet befolyásolnak a képminőségen mint a bitrate.A Hero 11-12-13 is csak addig ad 5.3K képet amíg ISO100on használod. ISO200on már egyből lecsapja a felbontás nagyrészét a zajszűrés, ami szerencsére kikapcsolható.
Az Action 4nél kikapcsolt állapotban sem kapsz igazán finomszemcsés zajt (mert az megenné a bitratet, nem adják oda). Ahogy az Action 5öt elnéztem ott vagy szenzációs a szenzor, vagy nem is kapcsol ki teljesen a zajszűrés...
Márpedig a zajszűrés / élesítés kombója többet számít mint a bitrate nagy általánosságban. Nem idióták tervezik ezeket a kamerákat, a Sony MILCeknél is ment az ekézés hogy miért csak 100Mbps h264 a max ráadásul 8 biten, há szétesik a kép. Aztán a tesztek megmutatták hogy hiába tolod külső rögzítőről ProRes4444-ben, a 10x-es fileméreten kívül olyan nagyon sokat nem nyersz...
Jake tesztjén egyébként nekem inkább az tűnik fel hogy elnagyoltabbak a részletek, más az élesítés az Action 5nél, de nem tudom -2/-2-őn használta e.
Ha már bitrate: nozs23 a videós fórumba feltöltött pár iPhone 16 Pro-s LOG samplet.
Érdemes leszedegetni, gradelgetni. A HEVC az 40-60Mbps, a ProRes az 400-600Mbps. Meg lehet próbálni a szénné csavargatást, a HEVC gönyörűen fogja tartani magát tizedakkora filemérettel. Sőt a DJIhoz képest feleakkora filemérettel... A trükkje csak annyi hogy brutálisan széjjel van szűrve a zaj, így az nem eszi meg a bitratet.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Van igen, látszik is. De FPV-re egyik kamera sem jó ezek közül, ez is látszik. Gondold el, ott vagy a gyönyörű helyen és ilyen felvételed van róla. Nem ciki ez? Nem ciki, ez k*rva gáz. (Csoki Bácsi - Üvegtigris után szabadon)
Korábban is írtam már. Erre nekem a Hero 11 és az Action 2 vált be a legjobban. Az Action 3-4 és az Insta Acepro felvételein homályosság van, kevés a részlet, siralmas minőséget produkálnak. Az insta még rosszabb, mint a DJI. Elég elrepülni egy napraforgótábla felett és visszanézve már megbánod, hogy ilyen kamerával vetted fel. Az Avata és az Avata 2 kamerái az Action 3-ra és 4-re épülnek, azokkal mégis gyönyörűek ugyanezek az FPV videók. Más a programozásuk, beállításuk gondolom. A hardver tudja.
Nem a bitrate miatt van. Tuninger írta, hogy talán a stabi miatt lehet? Az a helyzet, hogy a Hero és az Action 2 is stabival vesz, és azoknál jó a minőség. A Hero Burst módban, automatán teszi a dolgát.
Úgy látszik ezt a DJI most sem oldotta meg.
Na meglátjuk, tesztelem én is, de ezek szerint ne számítsak semmi jóra. Majd a Hero 13-mal
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest