- Videószerkesztés
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- Raspberry Pi
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
-
maglew
aktív tag
(rögzített hozzászólás)
Íme a megoldás ha időközben Resetelted a készüléket:
1.
Telefonodon a dátumot vissza kell állítani 1-2 héttel ezelőttire! (automatikus dátum szinkronizálást kapcsold ki a telefon beállításban)
2.
Home app törlés.3.
Chromecast készülék resetelése (hosszan fél percig kell nyomva tartani a gombot)4. telefon újraindítása
5.Home alkalmás visszatelepítése és elindítása.
Ekkor a Chrome települni fog és automatikusan el is indul rá a frissítést!
Utána a dátumot állítsd vissza a telefonon és minden oké lesz remélhetőleg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz
DonMarco #3249 üzenetére
Arra találták ki hogy az SD (576i/p max) TV adások képét (elsősorban) ki lehessen rakni a HDMI kimenetes boxokról régebbi TV-kre, de pont amit te írsz azt nem csinálja teljesen, nem alakítja át a felbontást csak a digitális- analóg átalakítás történik meg. Viszont a CC beállító kép már egy mérettel (720p minimum) nagyobb és ezzel nem tud majd a TV mit kezdeni szerintem. Szóval egy androidsos boxhoz aminek a képét be lehet még 576p re állítani ahhoz is jó de pld. a MiBox is csak 720p vagy nagyobbra állítható be tehát már ahoz is kár lenne hozzá rakni.
-
Somatom
veterán
-
DonMarco
aktív tag
Erre valaki. ? [link]
-
Somatom
veterán
Sejtettem, csak annyi helyen olvastam, hogy a CC screen mirroring így, meg úgy. De, csodák nincsenek. Még otthon adok neki egy esélyt azzal, hogy legalább az egyik eszközt (a CC -t) Lan -ra kötöm, de nem sok reményt fűzök hozzá. Az viszont érdekes kísérlet lenne, ha a telómat sikerülne rávennem arra, hogy kommunikáljon egy USB-LAN adapterrel, és így mindkét eszköz kábellel csatlakozna. Játék, kütyü, játék!
-
Somatom
veterán
válasz
KubanitoS #3236 üzenetére
Gondolod? Az Androidos telókban a Google bevezette a Miracastot, ami alkalmas screen mirroring -ra. Majd néhány Androidverzióval később a build.prop -ban letiltotta inkompatibilitási hibákra hivatkozva. Szerinte használjunk erre Chromecastot, mert az minden Androidos telóval működik. Rendben. Tegyük fel, hogy ide akarok írni egy hsz. -t! Mi értelme kitolni a képet nagyban, ha közben a virtuális billentyűzet miatt továbbra is a teló kijelzőjét kell néznem? Sztem tök logikus a külső beviteli eszközök (egér, bill, légegér, stb.) használata.
Nem sír a szám, ha nem próbálom ki, akkor sosem derült volna ki, hogy bár elvileg képes rá, de valójában nem alkalmas a feladatra. Azt pedig változatlanul fenntartom, hogy egy belső hálós kommunikációhoz (amit elvileg szintén tud a kütyü) nonszensz a külső internetes elérés igény.Gaben75:
Asztali módban szeretném használni a telómat, hogy utazáskor minél kevesebb kütyüt kelljen hurcolnom. Olyasmit szeretnék, mint a Samsung DeX, de nincs igényem csúcshardveres telóra. Tulképp, ahogy korábban linkeltem, a Moto Z Playem is képes rá, csak gondoltam, kipróbálom a CC -t. Nem vált be, ennyi. -
DonMarco
aktív tag
Üdv ! Ismerősöm régebbi scart csatlakozós tv-re szeretné kötni a CC-2-őt, ezt a kütyüt néztem ki neki [link] Szerintetek működne a történet ?
-
tylerddd
veterán
A Guest módnak hogy kellene működnie?! Ugye a CC rajta van a wifi hálózatomon. Elvileg ha bekapcsolom a Guest módot, egy, a hálózaton nem lévő mobillal (Android, iOS) rá tudok csatlakozni és kinyomni rá a tartalmat. Szóval ez nálam iOS-ről nem megy, nem is jelzi a YT-app a castolási lehetőséget.
-
Somatom
veterán
Úgy tűnik, hogy ez a kütyü is megy a minek-fiókba. A külső billentyűzet még úgy-ahogy rendben van, de a Bluetooth egér használhatatlanul késik a TV -n. A telón nincs késés. Pedig, 5GHz -re állítottam a hotspotot, aminél nincs interferencia a kékfoggal. Ez a wireless képátvitel nálam megbukott, asztali módú használatra alkalmatlan.
-
Somatom
veterán
Ne égjen bele a kijelzőbe? Nemááá! Ezt egy mozgó óra is megoldaná, ahogy pl. a Kodiban van. Első tesztre nagyon adatfalónak tűnik a kütyü. A 3G Watchdog szerint pörögnek a Megabájtok a roaming keretemből. Viszont, ha egyszer összekapcsolódott a telóval, akkor már elvehetem a hotspot alól az adatkapcsolatot, a stream, vagy a screen mirroring fut tovább.
-
Somatom
veterán
Hogyan lehet kikapcsolni a háttérkép váltogatást, vagy fixálni egy háttérképet? Már mindent kikapcsoltam a Home beállításaiban, de csak csereberéli a háttérképeket.
-
gyugyo79
addikt
Van olyan mint a HDMI-VGA és ugyan úgy kitol 3.5 esen egy analóg hangot. A monitor ugyan úgy csak képet kap. Ugye a DVI -on ott lehet analóg jel is DVI-I (vagy akár csak az DVI-A) .Az eszközök kezelik.
Somatom A Google nem belső hálós tartalomhoz készítette. Ez erősen érezteti is ezekkel.
-
Somatom
veterán
A kamionban TV -t használok, amin van hangszóró, meg HDMI bemenet. Ott más fog problémát okozni. Az, hogy álmomban sem gondoltam volna, hogy egy belső hálós stream -hez is kelleni fog internetkapcsolat. Egy csomó helyen nincs net. Főleg, amióta németben Telenorosként nincs 4G -m, és a Telekom hálóról is letiltottak. Egy belső hálós átvitelhez nonszensz a net igény.
-
azbest
félisten
válasz
Somatom #3227 üzenetére
Amikor igazi cast adást tolsz, akkor a telefon csak megmondja, hogy mit játszon le. Akár ki is kapcsolhatod, ha már elindítottad. Szóval a mytv esetén ezért sincsen hang a telefonon. A képernyőtükrözésnél is kiküldi a hangot (már ha a képernyő is fogadni tudja), talán rá lehet venni, hogy helyben a készüléken is legyen hang, de akkor meg késés lesz köztük, ami száj szinkronnál nagyon zavaró lehet.
Állítólag mintha a chromecast tudna bluetooth-on is kapcsolódni külső hangeszközhöz (hmm még nem is próbáltam, pedig van az is itt), de a bt hang alapból késleltetett kicsit, szóval ott sem tökéletes. De ha nem zavar, talán a kamionban ez is egy lehetséges irány a hanghoz. De lehet, hogy félreértettem és hivatalosan nincs ilyen.
(#3226) gyugyo79
ahogy írtam csináltam egy gyors próbát, hogy dvi monitorral tudok -e hangot csiholni plusz eszközzel. A hdmi extractor néma maradt, mert gondolom érzéketle hogy dvi módban kell küldeni a képet. Próbáltam hdmi slittert, hdmi switchet is közbeiktatni, de úgy sem volt hang - nameg marha sok kábel lóg keresztbe kasul -
Somatom
veterán
Első teszt rendben lement a kamionos TV -vel. A telómon indítottam hotspotot és azzal konfigoltam. Kicsit nehezen találtak egymásra, de aztán csont nélkül ment a screen mirroring. A MyTV megy így is, meg appon belüli tartalomátküldéssel is. A teló jack kimenetén viszont incs hang, úgyhogy az otthoni monitort csak VGA bemeneten fogom tudni használni.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Somatom #3224 üzenetére
Akkor át is beszéltétek
Ha van VGA bemenet is szabadon és pláne ha van HDMI-VGA -d amin van 3.5 jack kivezetés akkor azt használd, ha nincs ilyened vagy használva van másra is inkább azt vegyél. Meg egy HDMI toldó is kell úgyis 99% az a DVI-HDMI -s megoldáshoz is mert azoknál is kábel pont bemenet HDMI oldalon is (Ezt csak azért írom, ha olyan helyen jársz és nincs gondolj rá és ne otthon szitkozódj amikor tesztelnél már).
A hang csúszása említve volt ami miatt szerintem is foglalkoznod kell ezzel is és nem elég ha van van kép. -
Sziasztok. Chromecast 2.0 vásároltam és az a gondom vele, hogy iszonyatosan laggol... Vagyis ráküldöm a tartalmat pcről a tv-re, szépen el is kezdi lejátszani, de megy kb 1 percet és megáll fél percre, aztán újra elkezdi és így tovább... Van amikor többet megy, de mindig megáll és gondolkodik sajnos, hogy akkor most mi is van? WiFi-n keresztül csatlakozik, ráadásul 5 GHz-en és egy 500 Mbit sávszélességű Connect Box routerre. Netán a ConnectBox-ban kellene valamit állítanom, vagy esetleg WiFi-nél másik csatorna? Tanácstalan vagyok... Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Somatom
veterán
Ha lehet, akkor kerülöm a Wifit. A CC2 -höz külön kellett volna vennem cirka 10 Euroért Lanos tápot. Ráadásul az nem nagyon van boltokban, rendelni kell. Az Ultrához viszont gyárilag olyat adnak. Ezért lett Ultra.
Egyébként egy Benq, 24", 1080 -as LED monitorra akarom majd kötni. A kamionban HDMI -s 1366x768 -as a TV -m, azzal sztem nem lesz gond. Nemsoká kiderül. -
azbest
félisten
válasz
Somatom #3222 üzenetére
Úgy emlékszem az működött nekem. Ott még abból lehet probléma, ha a monitorod nem 720p, 1080p felbontású. Lehet elnyújtja a képet, ha nem találják meg az összhangot (pl nekem raspi és androidos cucc ilyen átalakítókkal nyújtott képet adott 1280x800-as kijelzőmön).
Amúgy, ha nem 4k tévére kötöd, akkor lehet kicsit overkill volt az ultra.
A másik meg, hogy a chromecast működéséhez internetre is szükség van, ami nem tudom mindig rendelkezésre áll-e. Ahhoz is kell, hogy telefonről tükrözz képernyőt akár, mert internetről kap egyedi azonosítót a chromecast. Ha nincs internet, akkor elkezdi sugározni a saját wifi -jét, amin át konfigurálni lehet neki wifis internetet. (ha a kamionban használnád, akkor ez lehet probléma)Hotelba cc2-est hordok magammal, de van nálam egy nexx minirouter is, ami a hotel wifijét osztja tovább, belső hálón nekem. Így a weblapos wifi loginon pécével vagy telóval túljutok és utána már minden kap netet a kis routeremen át. Arra csatlakozik a cc2-esem is.
-
azbest
félisten
válasz
Somatom #3220 üzenetére
A dvi bemenetes monitor nem fogad hangot. A dvi protokol nem tartalmaz hangot. A hdmi visszafelé kompatibilis, de ez nem jelenti azt, hogy lesz hirtelen hang. Ha van hangszóró a dvi bemenetes monitoron, akkor ott van jack bemenet is, hogy azon át menjen be hang.
Cast közben nem a telefon játsza le a tartalmat, ha az online. Ha képernyőtükrözés, akkor sem valószínű, hogy jó lenne a telefonról levenni hangot. Már csak a késleltetés miatt sem. Ha neked szükséged van külön hang kimenetre, ami sajnos nincsen a chromecast videó eszközökön, akkor hdmi kimenetéről kell levenni.
Például hasonló eszközzel [link]. Vagy akár hdmi -> vga + audio átalakítóval , hdmi toldót közbeigtatva az apa csatlakozók miatt (a vga átalakító kompaktabb és 6 dolcsi körül kapni, tápellátásra felkészített változat jó, mert a chromecast nem fog elég tápod ani neki hdmi-vel, például
)
A telefon lehet azért nem működik képküldésre sem a monitoroddal, mert a telefon csak hdmi protokolt támogat, nem kompatibilis visszafelé dvi-re.
szerk:
kíváncsiságból bedugtam a fullhd benq gw2320 monitoromba egy hdmi-dvi kábellel. Képet kaptam, de sajnos a hdmi extractor nem adott ki hangot - valsz a kijelző miatt dvi módban, hang nélkül működött. -
Somatom
veterán
válasz
gyugyo79 #3219 üzenetére
Több PC -vel és Androidos eszközzel próbáltam már. Többnyire működött, de pl. a telómmal nem (HDMI -s TV -vel működik). Mivel a Miracastot letiltotta a Google, ezért gondoltam, hogy megpróbálom Chromecast -tal a screen mirroringot. Hangot hogy lehetne kihozni belőle? Láttam egy videót, amiben egy ember jack aljzatot fabrikál bele. Remélem, hogy működni fog úgy is, hogy a kép kimegy a kütyüre, a hang meg a teló jack kimenetén.
-
Somatom
veterán
Sziasztok!
Jó topikban járok? Hirtelen felindultságból, különös kegyetlenséggel vásároltam egy Ultrát. Fog ez menni adapterrel DVI bemenetes monitoron? -
KubanitoS
veterán
-
gyugyo79
addikt
válasz
fraser 60 #3211 üzenetére
Max tablet kijelzőig élvezhető a minőség. Direkt. Te csak néha használnád a saját előfizetéseddel de sok élelmes meg nem. Ezért nem akarnak saját maguk alá vágni. Ezt kerek perec így ki is mondta a vezetés amikor fel lett nekik vetve értékesítői oldalról, hogy "miért nincs CC és Apple TV támogatása az alkalmazásnak amikor a Digi nek is van"(Az én véleményem, hogy ebben a minőségben a Digi lehetőségi, hogy ugyan van de minek és inkább max tech demo, hogy tudnak ilyet de amúgy közel se élvezhető a minőség legalábbis szerintem). Valahol amúgy érthető az ő álláspontjuk is.
-
fraser 60
csendes tag
Üdv uraim! Segítséget szeretnék kérni! Milyen TV okosítót vegyek ha a TV Go-t szeretném a Samsung monitor tévémen nézni. Indok: Nem szeretnék havi 1-2 alkalomért még egy set top boxot fizetni a T-nek.
-
tylerddd
veterán
Ha Androidos készülékről, Chrome-ból küldök beágyazott feliratos videót a CC-re, akkor a felirat csak a telón látszik. PC esetében ugyanígy átmegy a felirat a tévére.
-
Kékes525
félisten
Ez mi? software_reporter_tool.exe Itt találtam:
C:\Users\Laszlo\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\SwReporter\25.141.202\
Néha elindul és sokáig 25%-on pörgeti a processzort. -
törölt tag
Ti milyen beállítással használjátok samu tv-n a cc2-t?
Ha pc re teszem a HDMI nevét ,akkor jó a kép de olyan fakó színtelen a kép. Persze a menüben ilyenkor a legtöbb beállítás nem elérhető.
Ha másra teszem a HDMI nevét, akkor megjönnek az élénk színek , cserébe kilóg a képből minden irányban vagy 2-2cm.
Ezáltal szerintem nem is pixel helyesen jeleni meg a kép.Mi a megoldás?
-
mateus
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nők, nőügyek (18+)
- Videószerkesztés
- sziku69: Szólánc.
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Honor Magic V2 - origami
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest