-
PROHARDVER!
-
maglew
aktív tag
(rögzített hozzászólás)
Íme a megoldás ha időközben Resetelted a készüléket:
1.
Telefonodon a dátumot vissza kell állítani 1-2 héttel ezelőttire! (automatikus dátum szinkronizálást kapcsold ki a telefon beállításban)
2.
Home app törlés.3.
Chromecast készülék resetelése (hosszan fél percig kell nyomva tartani a gombot)4. telefon újraindítása
5.Home alkalmás visszatelepítése és elindítása.
Ekkor a Chrome települni fog és automatikusan el is indul rá a frissítést!
Utána a dátumot állítsd vissza a telefonon és minden oké lesz remélhetőleg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz
totopad #2449 üzenetére
Mert meg van beszélve, hogy a cast része, hogy működik ( amikor végre működik). Mert ha értően végigolvasod megint a hozzászólásokat akkor pont most mind a cast részhez kötődött. Mivel az HBO GO app mint alkalmazás eddig is működött csak ha a cast ikonra nyomtunk lépett ki. Telán érthető, hogy itt is szó van róla. Sőtt ha a cast részen merül fel hiba hol máshol kaphatna valaki hamarabb segítséget ha nem itt ahol esetleg van más akinek szintén van ilyen eszköze ...
-
totopad
senior tag
Lassan át lehetne nevezni ezt a topcic-ot HBO Go fantopicnak!
-
castiels
addikt
Jopár filmnél akad másodpercenként és tölt, másnál hogy megy az új app?
pl őserdő hőse, nagyfiuk amit próbáltam kb.csak tölt és akad..., Élvezhetetlen.. másnál? Többi jó, star wars, jégkorszak stb.
-
Ahanybika
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
2 problémám adódott egy chromecast 2-es eszközzel:1.: BlackBerry PRIV , android Nougat software
A home alkalmazás szépen megtalálta a chromecast 2-t felismerte, a TV-n megjelenik a homescreen, Youtube vagy Spotify alkalmazáson keresztüli megosztás szépen működik gond nélkül.Viszont mikor a Home alkalmazásban rámegyek hogy "képernyőtartalom / hang átküldése" ( tehát megosztanám a telefonom kijelzőjét-mirror) akkor szépen kijelölöm az eszközt hogy átküldés ide, ezután "Csatlakozik" villan egyet a TV képernyője majd kiírja a telefon, hogy "Befejeződött a képernyőtartalom átküldése ide..."
A másik:
Notebbokom (win 10) chrome-on keresztül osztanám meg az asztalt vagy csak a lapot, de nem találja a Chomecastot. ( másik gépem win 7-tel megtalálja viszont az szaggat, késik 0,5-1 sec-et a kép így szinte használhatatlan video-ra.Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is!
-
tomp
félisten
Új HBO GO app. A régi szerintem nem fog frissülni mivel külön appként jelenik meg a play áruházban.
-
castiels
addikt
HBO GO android chromecast info:
"Napokon belül megjelenik az új HBO GO applikáció, melyben már a Chromecasttal kapcsolatos hibák is javításra kerülnek. Elnézését kérjük a hosszas várokozásért."
-
kzoli89
tag
Sziasztok,
A kérdésem egy kicsit wall-of-text jellegű lesz, ezért elnézést is kérek.
Adott az alábbi felállás:
1, Raspberry PI 3 - PLEX Server
2, Chromecast 2
3, NAS a "buffernek"Szóval... Jelenleg a PLEX-ről a SmartTV-hez járt applikációval használom, Direct Play-ben (lévén a PI nem igazán transcode-ra tervezett). Ezzel nincs is gond, amígy a tartalom nem haladja meg a 16Mbps+-t.
Részben ezt szerettem volna kiváltani, hogy a Chromecast-ot használom erre a célre, viszont itt akadt egy kis probléma. A korábban a TV-n sikeresen lejátszott filmek esetén sem tudom rávenni a CC-t, hogy transzkódolás nélkül játsza le a tartalmat.
Jelenleg van 2 SmartTV ami távolról (az ország másik végéből), illetve egy SmartTV, ami a lokális hálózatról játsza le a tartalmakat. Ezek tökéletesen működnek, viszont ennek ellenére, sem web böngőszőből, nem Chromecast-on nem tudom rendesen lejátszani a videókat.
Próbáltam felirattal illetve nélküle is. A telefonon is átállítottam, hogy hagyja eredeti-ben, de nincs hatása sajnos a Chromecast-ra. A web-es felületen is, hiába állítom, semmiTalálkozott már valaki valami hasonlóval?
Köszi,
Zoli -
törölt tag
válasz
#41133696 #1884 üzenetére
Most meg kiderült, hogy mégis kell, így vásároltam akciósan az emagból
Az elődje is onnan volt
Google Chromecast 2.0 Hdmi Streaming Media Player (Unboxing) UK - EU - HUN
-
sajog159
aktív tag
A Chromeban nálam Google a nyitó oldal és mostanában valamiért kissé másképpen indul:
1. A Google fiókom az első bekapcsolásnál mindig zárva van, újból ki kell nyitni -> megoldható, hogy ne lépjen ki a fiókomból, ha kilépek Chromeból?
2. Midig megjelenik a „Adatvédelmi emlékeztető a Google-tól” ablak. Ha egyszer végig megyek az „Áttekintés” műveleten. Az újbóli Chrome inditásnál újra; persze megnyomhatom a „EMLÉKEZETSSEN KÉSÖBB” gombot -> meg lehet ettől szabadulni?
Előre is kösz!
-
zezoka
őstag
Akit érdekel a Videostream:
Megkaptam a válaszomat AC3 ügyben a csapattól:
Hi Zoltan!
I believe we've actually managed to fix the issue in our latest release: http://getvideostream.com/download/#
Give it a whirlJonathan
Kodec pack uninstallálva,semmilyen sincs fent, mikor pár hsz-el ezelőtt írta (#2421) tomp fórumtárs, h nem kedvelik egymást, leszedtem.
Tényleg működik, és van benne pár új menüpont, és most már profil is van, ilyen a nem premium account:
-
siposjozsef
csendes tag
Szia,
köszönöm szépen a válaszodat!
Amógy ha a HBO GO Iphone alkalmazásból kiterjesztem a képet úgy a telefon ugyanolyan gyorsan fog merülni, mintha azon nézném??
Közben lehet a telefonon mást is csinálni, amíg kiterjesztem a képet? lehet sms-t írni , FB-ozni ilyesmi? vagy annak az appnak kell folyamatosan az előtérben futnia?
Neked most PL mennyire gáz a HBO GO ? Szüleimnek venném pont a HBO GO miatt.. de nem akarok befürdeni, h veszek nekik egy eszközt.... aztán nem tudják rajtani nézni :/
IOS eszközök vannak otthon.
Köszi szépen előre is ! -
tomp
félisten
válasz
Mayday001 #50 üzenetére
Eleve kodek pack felejtős. Csak kárt tesz. Minőségi lejátszókhoz nem kell semmi mert mindent visznek.
___
Próbából előfizettem 1 hónapra a Spotify-ra, hogy milyen. A régi CC nem viszi. Mutatja, hogy "szól" de néma. 1.26.92486-os preview fw.
CC2-n normal 1.25.90308-as fw van. Ezen és a CC Audio-n is megy amelyen szintén ez van rajta. Úgy látszik a preview fw nem szereti az ogg-t. -
Ahanybika
csendes tag
Sziasztok!
Chromecast 2 Home alkalmazással van egy hibám, amit nem tudok kideríteni, mitől lehet.
Az alkalmazás elindul megtalálja a tv-t, youtube appot pl tudom is használni tehát a kapcsolat jó működik, viszont mikor "castolnám" a telefonom villan egyet a tv képernyője, és kiírja az alkalmazás, hogy a "befejeződött a tartalom átküldése ide:... Kapcsolat bontása"Ez mitől lehet?
Blackberry PRIV telefonom van, android Nougat oprendszerrel. A telefon támogatja a cast funkciót, megnéztem a BlackBerry oldalon.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
zezoka
őstag
válasz
totopad #2417 üzenetére
Nem, semmi sincs fent! Most hogy mondod, a most nézett 1080p-s sorozatom is szaggat (sosem szaggatott eddig egyik 1080p sem, mióta routert cseréltem), visszavettem 720-ba, úgy jó. Évadot váltottam, előző csak 720ban volt, az nem szaggatott, ezért azt hittem h ez az 1080 csak valami durvább minőség, de akkor lehet nálam is ez van.
Na mindjárt kipróbálom. Köszi!
-
zezoka
őstag
Újratelepítettem a Windows-t, és előtte volt AC3 a Videostream hang menüben (PCM és Sztereo mellett), most meg nincs. Mi lehet az oka?
-
azbest
félisten
Chrome-ban már van egy még nem aktivált kapcsoló arra, hogy olyan weblap tapbról is lehessen videót minőségromlás nélkül castolni, aminek nincs megcsinálva a direkt cc supportja.
https://www.howtogeek.com/304671/how-to-improve-chromecast-video-tab-casting-with-a-simple-tweeak/Vimeo péládul megy. Bár lehet nem minden teljesen jó még vele.
A másolásvédelmes tartalom még nem megy. Pár hónapos cikkben amazon prime castolást is emlegettek, de az sajnos nem megy. Persze ettől még egészen jól át tudja küldeni a böngészőből azt a videót is, csak olyankor újratömörítés történik, nem az eredeti stream ugrik át cc-re. -
|AP|
veterán
-
Greybeard
tag
válasz
siposjozsef #2411 üzenetére
Félreértetted. Nem azért nem működik az HBO GO, mert a Chromecast vacak. Éppen ellenkezőleg; az HBO GO nem bírja a Trónok harca őrület miatti megnövekedett terhelést. Ha a Chromecasttal nem működik az HBO GO, akkor mással sem fog, eltekintve attól a lehetőségtől, hogy veszel x méter hdmi kábelt és az asztali gépet/laptopot kötöd a TV-re, de éppen azért létezik a Chromecast, hogy ne kelljen kábelekben bukdácsolni. Szóval, ha összekapják magukat az HBO-nál és javítanak az alkalmazáson és/vagy lecseng a Trónok harca, akkor tökéletes lesz a Chromecast a célra.
-
siposjozsef
csendes tag
Sziasztok
Egy ilyen termek vásárlása előtt allok kedvező ára miatt.
Én viszont csak a HBO GO miatt vennem meg. A fentiek alapján akkor a HBO GO nem megy ?
Emiatt tekintsek el a készülék megvételétől?
Mit vegyek h működjön a HBO Go ? Tudtok ajánlani másik eszközt ?1000 köszönet előre is !!!
-
celf
őstag
HBO GO csak nálam kakkantott be teljesen?
Se Andoridon, se iOS-en, se Chome-ból nem tud elindítani semmit. Error van.Mit lehetne vajon tenni?
-
törölt tag
Én is vettem egyet.
A lényeg, hogy melegedett, de egy mágnessel rögzítettem a Tv fém részéhez és utána nem volt forró a chromecast. -
azbest
félisten
Ma megjött egy másik kütyü is, amit a CC2-höz rendeltem:
Egy hdmi audio extractor, ami analóg jacken, spdif és coax kimeneten át kiadja a hdmi hangját. A cél az volt, hogy bekapcsolt képernyő nélkül is legyen hangom (a monitornak van hangszórója meg jack hang kimenete, de csak ha mutatja is, akkor szól).
A miboxnál csináltam sokszor, hogy éjjel arra küldtem cc módra hangot, de a box átkerült másik szobába. Azért is vettem a CC2-őt. Tudom, hogy van CC Audio is, de akkor már néha képpel is használnám.
Kevesebb, mint 9 dolcsi voltSzóval CC2 -re varozsoltam hang kimenetet vele.
Először az előbb említett Y kábelről tápoltam volna, de kiderült, hogy a CC2 túl sok zajt tol vissza a tápra, a filléres extractor meg gondolom nem sok szűrést tartalmaz a tápbemenetén. Szóval belezizegett.
A megoldás az lett, hogy külön kapnak tápot. Múltkor vettem 4 portos Aukey usb tápegységet 10 dolcsi körül. Arra kötöttem a CC2-őt, az extractort és egy usb tápos kis hangszórót. Semmi búgás. Se akkor, ha fülest dugok az extractorba, se a hangszóró nem búg, még akkor sem, ha kézzel hozzáérek a csupasz jackez. Szóval egészen jól szűrt és elkülönített a táp minden kimenete.
Egy érdekességet tapasztaltam még, hogy az extractor hdmi kimenete rgb módot szeret használni. A régi monitorom esetén, ami csak YCbCr színteret tud, ha később kapcsolom be a monitort, mint az extractort, akkor rózsaszín a kép. Szóval ott a monitor után kell bekapcsolnom az extractort. Új monitoromnál, ami rgb-it is kezel, azzal nincs probléma. De ennyi kényelmetlenség belefér.
A hang akkor is kijön, ha semmilyen monitort nem dugok rá. Szóval headless használathoz is jó. A hdmi kiemeneten is megmarad a hang egyébként, de gyaníton az extractor által mondott formátumban (tippre valami sima pcm talán, nem tudom. De van rajta egy 2.0 / 5.1 kapcsoló). Szóval nem profi hangcuccokhoz és megjelenítők közé való. És talán nem is lossless, mint a cc audio. De olcsó megoldásnak elmegy
Összességében a célt elértem. Van hang kép nélkül is. Egyel több usb kábellel, mint terveztem, de ez sem baj.
-
azbest
félisten
n600-ra ezt dobta a google, én erre gondoltam
Egyébként, kíváncsiságból kipróbáltam, hogy vezetékes hálózat jól megy-e nem hivatalos adapterrel és teljesen jónak tűnt. Kb 1500 forintba került a két szükséges eszköz együtt.
Asix usb-lan adapter [link]
y kábel, hogy be lehessen kötni és tápot is kapjon [link] -
stigma
addikt
Köszi a gyors választ.
Annak még utána kell néznem, hogy az általam említett router tudja -e az 5Ghz-t,mert lehet nem, viszont lényegében ha kisebb teljesítményű , N300-as ami csak 2,4Ghz-t tudja az sem okoz neki gondot.
A lejátszással tisztában vagyok, köszönöm szépen.
A tápegységes részemről kimaradt mint kérdés, de köszi az infót.
Teljes mértékben válaszoltál a hsz-re nagyon szépen köszönöm.
-
azbest
félisten
Az n600-as router tud 5GHz wifit is. Érdemes arra konfigolni a chromecastot, mert az kevésbé terhelt, mint a 2.4-es sáv (amin sok szomszéd wifi, bluetooth, vezeték nélküli eszközök is mennek). Az sem probléma, hogy még nem AC-s, hanem sima 5GHz-es, mert 5-ös sávon nincs olyan korlátozás, mint 2.4-esen, tud gyorsabb lenni így is. Meg 2.4-esen is inkább a külső zavaró körülmények szoktak gondot okozni, nem az alapsebesség.
Szóval nem kéne, hogy gond legyen vele.A lejátszáshoz kell egy másik eszköz is, amiről indítják. A chromecastnak nincs saját irányítható felülete. Telefonról/tabletről vagy pécéről is vezérelhető, hogy mit játszon le.
Nemhiszem, hogy gondja lenne a hdmi verzióval. A tápot az usb-n veszi fel (ha a tévén van erre való usb csatlakozó, akkor arról is. Ha nincs, akkor a mellékelt tápegységéről).
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ZIDOO médialejátszók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest