Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kezo0

    addikt

    válasz Lauda #32008 üzenetére

    Tudom, régebben volt, de egy ideje nincs már olyan opció a speciális alatt, hogy tovább a webhelyre... A speciálisra kattintva ez van:

    Korábban volt már róla szó, ez a probléma nem csak nálam jelentkezik, és ideiglenes workaround-ot találtam is rá külföldi fórumon, itt írtam róla, linkkel: #31989
    A probléma azokat érinti, akiknél a Chrome beállításaiban a chrome://settings/security lapon megjelenik egy olyan sor is a menüpontok között, hogy "A Chrome által kezelt tanúsítványok":

    A workaround-ban leírtak szerint a C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Local State file törlése után ez a menüpont eltűnik a Chrome-ból (!), és ilyenkor már nem problémázik a Chrome, amikor be akarok lépni a router kezelőfelületére (egyébként a probléma másoknál sokkal általánosabb módon, nem kifejezetten csak a routerük elérését érinti, hanem általában véve a saját belső hálójukon levő címek elérését!). A baj csak az, hogy a Chrome egy idő után - ami lehet egy-két óra vagy pár nap - "kijavítja magát", és visszaépül a fenti menüpont. Attól kezdve pedig úgyanúgy tanúsítványhibát jelez a router belépőoldalánál (https://router.asus.com:8443/) - és többeknél nem csak ott, mint azt feljebb írtam.
    Ez mind le van írva a korábban általam belinkelt Google Support-os fórumoldalon.
    Itt is volt hsz rajtam kívül mástól is, aki ugyanezzel a problémával küzd, más routerrel és/vagy más oldalakkal.

    mikk2000: Ahogy az itt leírtakból is egyértelmű, ez nem router-specifikus probléma, hanem Chrome-specifikus. A routerem amúgy egy meglehetősen modern darab: ASUS AX92U, és a legutolsó fw van rajta (igaz, ez már több mint fél éves, de valahogy ezt ritkábban frissítik, mint néhány másik AX-es modellt). Ezen a leíráson is hiába mész végig, legyártva a szükséges tanúsítványt, nem segít - de ezt is írtam már korábban. És akkor még egyszer: az Edge nem problémázik, simán megnyitja a router kezelőfelületének bejelentkező oldalát.

    Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Új hozzászólás Aktív témák