Hirdetés
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
scott_free
üzenetére
[link] Minden nyelvnél elő fog jönni amit a google fordító ismer.
Az eljárás ugyan ez mint a képen is látható
kikapcsolod nyelvenként. -
scott_free
senior tag
hali,
ma előjött nekem ez az ostoba "Automatikus weboldalfordítás" - hol a francba tudom ezt kikapcsolni?!
-
Pete83
csendes tag
válasz
Paarthurnax
üzenetére
Nekem megmaradt a helyesírás ellenőrző a frissítés után is!
Fordítás jött be a frissítéssel!
-
törölt tag
válasz
Paarthurnax
üzenetére
Ez még csak béta akadhatnak gixerek....
mellesleg ha jól tudom az a hwlyesírás ellenörző igen csak nem hivatalos.... szóval..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Paarthurnax
üzenetére
Nekem 1 kieg van, az megmaradt.... Szal erről nem tudok nyilatkozni. Gondolom a helyesírásellenőrző azért tűnt el, mert alapértelmezettként ugye felülírta az alappal, szal azt gondolom vissza kell tenni.
-
Pete83
csendes tag
válasz
Paarthurnax
üzenetére
Sziasztok!
Kipróbáltam ezt a helyesírás ellenőrzőt, ahogy BoGyesz_24 kolléga javasolta! Működik, thx!

Másik ami negatívum volt az a kedvencek menü... megtudtam most már, hogy hová ment a Chrome, ez is kipipálva!
Még ami nagyon idegesít, hogy pl. egy torrent fájlt is letölt, ahelyett hogy megnyitást felajánlaná... de remélem hamarosan ez is megoldódik!
Már csak ezt a böngészőt használom, nálam nagyon bevált!
-
törölt tag
( trey | 2010. március 14., vasárnap - 9:04 )Google
A H Security egyik cikkében arról számol be, hogy a Google a Google Chrome termékének következő, 4.1-es kiadásával eltávolítja az egyik legtöbbet kritizált jellegzetességét, a unique id-t. Egészen idáig ez a token a user_experience_metrics.user_id kulcsban tárolódott. A token a 4.1-es kiadástól kezdve azután törlődik, hogy a Google Chrome első alkalommal elindul és ellenőrzi a frissítéseket. A H Security cikke megjegyzi, hogy a Google ezen lépése szimbolikus jelentőségűnek tekinthető annak fényében, hogy a Google sosem próbálta ezt az id-t a felhasználók azonosítására használni. A Google azt állítja, hogy ezt az azonosítót csak a frissítések ellenőrzéséhez és a crash jelentésekhez (alapértelmezetten kikapcsolva) használja. A Google ezen állításának megcáfolására indított hálózati forgalom elemzéses vizsgálatok rendre elbuktak. - írja a H Security."
hup.hu -
Lui04
aktív tag
Srácok W7 alatt, ha a Chrome rögzítve van a superbarra akkor nektek azalatt az ikon alatt fut vagy újat jelenít meg mintha nem lenne rögzítve?
-
fPApi
őstag
A speed dial kiegészítővel ([link]) kapcsolatban van problémám: ha a kezdőoldal gombara kattintok (vagy indítom a chrom-ot), akkor rendben elindul, viszont ha a tabok melletti + jellel akarok új oldalt, akkor csak megjelenik egy speed dial feliratú tab, de üresen. Mi lehet a gondja? Illetve mikor fogják már a chromba beépíteni, hogy az alap új lap jobban testreszabható legyen?
-
törölt tag
-
törölt tag
Én proci kímélés céljából tíltom. Meg így a reklámok se jönnek be. 4.1-esbe is kb 2 gombnyomás ha kell valami. pl nem ment a jojatek.hu 2mp- alatt elrendeztem.

A google analyticset és társait egy sima adblockkal is le lehet tiltani.
tehát a 4.1-es beépített script blokkolója ezeket is tiltsa ?
-
ntomka
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem magyarázkodom. Számomra haszontalan a noscript. A web 80-90%-a ma már használ valamennyi javascriptet. Szóval érted. Aki figyelmetlen, az úgyis benyalja a vírusokat meg ilyesmiket. A google analyticset és társait egy sima adblockkal is le lehet tiltani. Hozzáértés kérdése, ahogy mondtad.

-
törölt tag
-
törölt tag
Hozzáértés kérdése .
Én nem esek kétségbe ha nem jön b e valami kinnt van a noscript ikonja a többi között szépen megnyomom hogy engedélyezze a site-ot és láss csodát működik.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Látványosan gyorsabb így a FF a Chrome-nál.

szerintem elég lett volna elmagyaráznod ezt az ismerősödnek vagy betenned a white listába a kedvenc oldalait.
-
ntomka
nagyúr
válasz
üzenetére
Ez nem marketing kérdése. A chrome motorja gyorsabb, ez egyértelmű. Az FF előnye abból adódik, hogy ki tudod herélni az oldalakat. Az adblocknak még van értelme, de a noscriptet baromságnak tartom. Sokszor van, hogy ismerősöm is panaszkodik, hogy ez meg az az oldal nem megy neki, aztán letiltatom vele a noscriptet, és jé, egyből megy. Na de a lényeg, ha ilyen módon szétcseszed az oldalakat, persze, hogy gyorsabb lesz a betöltés, mert nem kell feldolgozni a plugineket és a scripteket a böngészőnek.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Melyik kiegészítővel lehet a legjobban lecsökkenteni a Chrome (4.0.249.89) .CPU és RAM igényét? Többet is kipróbáltam külön és kombinálva is, de nem lettem lenyűgözve. Szubjektív, de szerintem a Firefox a NoScript-el még mindig gyorsabban tölti be ugyanazt az oldalt, mint a Chrome bármelyik kieg.-el amit próbáltam.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Linux alatt Chromium-ot vagy a Bétár érdemes használni a hivatalos oldalról? Mert ugye tárolóban Chromium van. Külön feltettem hivatalos oldalról, az ugye 5-ös, béta verzió.
-
törölt tag
Szerintem 1 próbát megér. ChromePlus - Google Chrome extra funkciókkal
-
Vladi
nagyúr
válasz
Paarthurnax
üzenetére
Na úgy fest működik, köszi!

Annyi kiegészítés Linuxra:
- Be kell állítani a román nyelvet.
- restart (mert csak ekkor jön létre a szótár fájl amit át akarunk írni)
- utána bemásolni és átnevezni ide:
~/.config/chromium/Dictionaries
- restart és megy. Ez chromiumra. Nem tudom itt van -e sima króm.
-
ntomka
nagyúr
Ez tényleg működik.

De ha jól látom azon a fórumon, akkor már azon dolgoznak a fejlesztők, hogy hivatalosan is benne legyen a magyar helyesírás ellenőrzés.

-
Paarthurnax
senior tag
Megjelent a Chromium fejlesztõi oldalon egy "hack" amivel mûködik a magyar helyesírás ellenőrző. Kipróbáltam, tényleg mûködik.
Teendők a következõk:
1. letölteni ezt: [link]
2. bemásolni ide: c:\Documents and Settings\felhasználó neve\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application\Dictionaries\
3. átnevezni a fájlt erre: ro-RO-1-2.bdic
4. a helyesírás ellenőrzés menüből kiválasztani a romántEz utóbbi azért kell, mert a magyar nincsen még a listában.
forrás:
Chromium fejlesztői fórum -
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok !
Egy kérdésem lenne, az miért van, hogy a foxit reader notin megnyitja böngészőben a pdf állományokat, de az asztali gép az letölti, és csak úgy tudom megnyitni.. Mi a különbség? Firefox plugin mind2 gépen telepítve lett telepítéskor.
-
törölt tag
Chrome plus-t próbáltátok már ?
én most nézegetem gyorsabb a Chrome-nál
-
Vladi
nagyúr
válasz
scott_free
üzenetére
Ez jó kérdés.
Más: az animált smilie-k nálatok se mennek? Új verzió: 5.0.333.0 (0)

-
qwertly
addikt
Sziasztok az ubuntura tettem fel + a ff mellé hát sokkal gyorsabb de sajnos egy hibát találtam amikor felajálja,hogy importálja a ff-böl a jelszavalat akkor csak részben teszi meg.Mert a jelszót igen de a nevet azt nem importálja ezen hogyan tudnék segiteni?
-
-
ntomka
nagyúr
válasz
klumpaplumba
üzenetére
Nem tiltja az adott oldal a mentést? A neptunon sem lehet pl menteni jelszót.
-
ntomka
nagyúr
válasz
scott_free
üzenetére
Nem (remélhetőleg még), és sosem volt.
-
törölt tag
válasz
scott_free
üzenetére
Én se találkoztam vele.

-
scott_free
senior tag
hali,
azt hol lehet beállítani, hogy bizonyos típusú fájlokat ne lementsen, hanem automatikusan megnyisson egy megadott programmal (pl. torrent-fájlok)?
ill. menüsor egyáltalán nem létezik már a chrome-ban vagy csak én nem találom?

-
ntomka
nagyúr
Jelentkezz ki onnan, amihez menteni akarod a jelszót. Kulcsos menü > Beállítások > Személyes dolgok fül > Mentett jelszavak megjelenítése gomb: itt keresd ki azt az oldalt, amihez menteni szeretnéd a jelszavad. Valószínűleg már van mentve hozzá, esetleg több is. Töröld ki mindet (az adott oldalhoz kapcsolódóan). Aztán frissítsd be az adott oldalt, jelentkezz be újra. Elméletileg fel kell ajánlja újra a mentést.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
ludla
őstag
Sziasztok! Valaki tudja hogyan kell beállítani a Google Mail Checker Plus mert nem működik se hogy

-
ntomka
nagyúr
válasz
üzenetére
Én úgy gondolom, hogy legkésőbb június környékén. Egyik verzió sem haladta meg a fél éves fejlesztési ciklust, sőt, a 2-3, és a 3-4 közötti időszak 4-5 hónap volt mindössze. Szóval a júniust ennek függvényében a legkésőbbi időpontnak saccolnám, hogy véglegesnek kiadják.
Nyilván most is elég használható, de az új funkciókat most kezdték el belepakolni, szóval 1-2 hónapon belül azok is jól használhatók lesznek. 
(#1334) Integra: Itt nincs olyan. Ha elkezdesz begépelni valamit, felhoz egy pár keresési javaslatot, az előzményeket is végig nézi, stb.
Az omnibarban felbukkanó menüben lévő elemek számát parancssori kapcsolóval lehet növelni, pl: --omnibox-popup-count=10. Ekkor 10 jelenik meg. -
törölt tag
Nektek működik az 5-ösbe a beépített fordító ?
-
mmdms
addikt
Az imént kaptam egy linket msnen, és nem tudom megnyitni. Ha rámegyek a linkre, indul a chrome, és memóriacímre hivatkozva nem nyitja meg az oldalt. Annyit észrevettem, ha már fut a chrome, akkor gond nélkül megnyitja. ha nem fut, akkor a fejléc sem átlátszó, hanem matt fekete. Lehet hogy az aero-val van valami bánata?
-
Integra
titán
egy ideje egymás mellett használom a krómot az ff-fel.
ijesztően gyorsabb az ff-nél. arról nem is beszélve, hogy kevesebb erőforrást igényel, továbbá nem omlik össze rendszeresen csak úgy. -
törölt tag
Van már hozzá olyan kieg. ami a megnyitott képet a képernyőhöz igazítja ?
-
Mardel
őstag
válasz
üzenetére
Operát a béta újat meg kb 10 percig bírtam használni és kiborított semmi reklámot nem szűrt pl. No meg a LastPass-t nem lehetett beletenni.
r=1
Operában van blokkoló, de alapból üres alista, ha nem töltöd fel semmivel, nem blokkol semmit. Itt is csak egy lehetőség az adblock de a lsitát vagy magad töltöd fel, vagy leszedsz netről egyet. Pl. innen -
tomic
addikt
Sziasztok ! Tudna valaki segíteni abban , hogy lehet egy keresőt megjeleníteni felül, mint pl foxban a gogle keresője.
-
Konflikt
addikt
letezik olyan kiegeszito chrome-ra, mint a firefoxra a smart bookmarks? (azaz csak a kedvencek faviconjait jeleniti meg ennek segitsegevel a bongeszo):
nagyon nagyon kene:/mod: ez mar kb fel megoldasnak jo is lenne, de az eszkoztarra kene egy ilyen okositas
-
megalover
tag
Hát végülis találtam rá egy megoldást, mégpedig azt teszem hogy az összes letöltést "behúzom" az orbit ablakocskájába, így tehát nem maga a chrome tölti majd a fájlt - és végül meg sem jelenik az alsó sáv - DE ERRE SE MONDANÁM HOGY SOKKAL KÖNNYEBB MEGOLDÁS MINT MEGNYOMNI AZT AZ X-ET JOBB ALUL.... 
-
megalover
tag
Help me.... Nem régen használom a chrome-ot, és nekem tetszik is, de valahogy el szeretném onnan ALULRÓL tüntetni az állandóan - letöltésenkét - felugró kék sort, ahol a futó/lefutott töltéseket jelzi. Hogy lehet, illetve lehet-e egyáltalán a chrome-ban ennek a kikapcsolását megoldani, mert nem kicsit zavaró...?!

Köcci előre is, aki tudja a választ/megoldást!
-
ntomka
nagyúr
-
fPApi
őstag
Sziasztok!
Van olyan lehetőség, hogy a nyitóoldalnál ne csak 8 indexkép legyen (a mai felbontásoknál már sokkal több elférne egy oldalra)? -
törölt tag
Én rájöttem hogy FF- full képernyőn kevesebbet eszik a gépből (!!) és gyorsabb is. Úgyhogy böngészésre nekem tökéletes plusz még szűri a reklámokat is úgy hogy nem tekeri a gépet.

Chrome csak eltünteti a rekiket, nem tudok fület váltani se semmit elérni full képernyőn stb, szóval kicsit most leszerepelt nálam.

Operát a béta újat meg kb 10 percig bírtam használni és kiborított semmi reklámot nem szűrt pl. No meg a LastPass-t nem lehetett beletenni.
-
ntomka
nagyúr
válasz
üzenetére
Nálam meg pont az FF kezd leszerepelni az utóbbi időben. Tegnap is pl beraktam egy oldalra egy js-es futó szöveget, és közel 100% cpu használatot generált. Még IE-n is 0-hoz konvergált a cpu terhelés, és a többi böngésző sem vette észre. De az FF megfeküdt... Nemtom, de tényleg sok bajom van az FF-fel mostanában. Ráadásul kipróbáltam az 5-ös dev chrome-ot mit szól a neptunhoz, de vígan viszi. Szóval már ez sem kényszerít az FF használatára.
Mozilláéknak ideje lenne összeszedniük magukat.
Egyébként a reklámblokkolás miatt, meg egy-két hiányzó szolgáltatás miatt kacsintgatok az új opera felé, tényleg jó lett, bár még sok hiábája van a bétának. Pl, hogy linuxon még mindig nem tudom elindítani.

Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Peugeot, Citroën topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

kikapcsolod nyelvenként.
Fordítás jött be a frissítéssel!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Rákattintasz az x-re, egyelőre ennél jobb megoldást nem tudok sajnos.