Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
Nincs semmi gond jól illenek össze a dolgok, a VGA ról nem tudok nyilatkozni, mostanában nem foglalkoztam velük, csak akkor amikor kerestem magamnak !
A táp elég lesz, nekem az akárírásban lévő gépet egy 420 as Eenrmax hajtja, és stbailan.
300 W tól eddig még nem fogyasztott többet semmien téren !Igen, a biost meg kell frissíteni, ezt legegyszerübben egy pendrive segítségével lehet, még rendszernek sem kell lennie rajta
Hát, ha találsz win 7 hez drivert hozzá, de szerintem a játékokhoz az alaplapi bőven elég, és esetlegesen nem ismerik már a játékok azt a kártyát ez is benne lehet a pakliban
A gyári cooler lehűti ezek a cpuk már nem melegszenek annyire terhelés alatt sem !
Elég viccesen néz ki a gyári hűtő, de a feladatás tökéletesen ellátja(#399) woci01
Olyannyira besegít, hogy nem üvölt a radeon ventije a grid alatt ! (1280*1024 es a monitorom, tehát ezen a felbontáson)
Valóban csökken valamelyest az fps, de nem sokat !
Tulképpen egy gyengébb diszkrét vga val is el lehet ugyanazt érni, mitn egy erősebb vga val, persze nagyon játékfüggő én eddig még csak 1 el próbáltam.Az árakat figyelve igazat van, ezen a platformon a rendszer tudása leginkább a cpu tól függ, hiszen majd mindennek abban van a vezérlője, a lap annyiból számít, hogy megadja azokat a csatikat amikre szükséges van, Pl.: Firevire
-
woci01
tag
Igazából nézegetve a lapokat, van "nagyon" olcsó meg a drága kategória, 30-40k-t nem szánnék rá, nem akarok tuningolni az SLI-hez meg azért venni most egy olyan lapot h hátha majd vmikor teszek majd bele, ugyh szerintem a legalapabb z77 is megteszi. De szolj ha rosszul gondolom
-
KJB
csendes tag
SLI röviden por és kontra:
http://prohardver.hu/teszt/nvidia_sli_videokartyak_parban/konkluzio.htmlKét 560 Ti-vel elért tesztek eredményei:
http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-560-ti-sli-review/17Fontos, hogy ugyanazon gyártó ugyanazon sorozatbéli társával fér csak össze, és eléggé megemeli a fogyasztást -> új táp
De a tesztek szerint egy XFire jobban kijön nagy felbontásnál - ez mondjuk megjelenítőtől is függ ugyi(én mondjuk nvidia-intel párost használok, mert ezt ismerem). -
KJB
csendes tag
Hali !
Gépet cserélek, mivel itt az ideje a jó öreg P4-től megszabadulni.
A következő masinában gondolkodom, minden alkatrészt a lambdacomputertől beszerezve:
Intel Core i5-3570K (BOX) proci
Gigabyte GA-Z77X-UD3H deszka
Gigabyte GV-N560OC-1GI - GTX560 Ti videókártya
Corsair DDR3 1600MHz 8GB Vengeance Kit CMZ8GX3M2A1600C9B memória
OCZ 120GB Vertex 3 VTX3-25SAT3-120GG SSDA gép alapvetően PS és játékra lészen majd használva, tuningolva nem nagyon (csak próbaképp), illetve a későbbiekben lehet, hogy az SLI-t ki szeretném használni.
Egy LG W2253V a megjelenítő, ami ugyebár 1920x1080 nativban fog mozogni - mindörökké. Háttértárnak maradna a Western Digital Caviar Green wd15ears.
Alapjában véve láttok-e valami hibát amit feltétlenül javítsak, vagy szerezzek be mást a fentiek helyett? Minden építő szándékú kritika érdekel! A masinának max 200e Ft-ba meg illene állnia.A forumokat olvasva a következő kérdéseim vannak még
:
1, A biost mindenképp frissíteni kell, ez miképp a legegyszerűbb, ha még rendszer sincs a gépen?
2, A régi masinámból marad egy audigy2 hangkártya amit szeretnék használni, okozhat-e ez gondot, vagy egyáltalán kell ez még nekem?
3, Egy 550 W-os Chieftec tápom van, nem igazán szeretném cserélni, de ha muszáj, kérlek szóljatok.
4, Mivel lesz egy gyári processzor hűtő is - egyenlőre - nem tervezem a venti cseréjét, ha csak nem erősen ajánlott. Ugye nem kell?
(Ha valakinek ismerős a kérdéssor az nem a véletlen műve.)
Köszi! -
KJB
csendes tag
Itt egy gyors bepillantás:
http://prohardver.hu/hir/tesztpadon_virtu_lucidlogix.htmlSzent grálként is tisztelhetjük majd, a lucidlogix szerint, de a feldolgozó program inkább egy jó bétára hajaz (lásd fenn).
Viszont tudnod kell, hogy a tesztek alapján néha ront a fps-en nem javít, játékfüggő. Inkább az Ivy-k új iGPU-ja miatt a használható ki a virtu, a használatához ezek a procik illenek.
Bár más tesztkonfig és más lap alatt, de egy jó példa a nyert sebességre (mondjuk eléggé kirakatbábú formája, van de ha a fele is igaz, akkor már jó nekünk):
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=Z68%20Pro3 -
LuiT
aktív tag
Nagyjából Virtu azt jelenti s úgy műkszik, hogy 2D-ben a prociban lévő IGP jeleníti meg a képet, amikor 3D-s alkalmazást, vagy játékot indítasz, akkor pedig átveszi a PC-Express-ben lévő VGA és esetleg még besegít néhol az IGP is.
Személy szerint nekem nem jött be, nem működött úgy ahogy szerettem volna.
Lehet, hogy újabb procival, tehát az Ivy briges jobb hozzá.
Jelenleg i5-2400-as Sandy Bridge-s procival hajtom a gépet. -
woci01
tag
válasz
Core2duo6600 #387 üzenetére
Köszi a segítséget, szóval akkor szerinted inkább egy 3570k kéne meg egy "akármilyen" GB alaplap megteszi.
Ez a Virtu amit írtál ez mit takar? -
LuiT
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #387 üzenetére
„Ahogy néztem az SLI Crossfire mindél támogatott !”
Ez a kijelentésed némiképp sántít, mivel csak az X-s lapok tudják ezt. -
Core2duo6600
veterán
Ha már ilyen lapot veszel, akkor 3 ik generációs core cpu-t tegyél bele, nem drágább, és valamelyest gyorsabb, korszerübb ! És a lap szolgáltatásait azzal tudod maximálisan kihasználni !
SLI játéktól függ, van amelyik gyorsul tőle van aminek nem számít rossz esetnem léasabb is lehet, ezt leginkább a vga topikban tudják megmondani.
Hogy melyiket jó kérdés !
Ha csak játék, és semmi future nem fontos akkor mondhatni, hogy a legolcsobb atx méretű is elég lehet !
Nekem Z77X Ud3 H vanEnnél a rendszernél nagyban a cpu tól függ minden !
Ha megnézed a giga oldalát láthatod, hogy majd mindnél ugyanaazt írja !
Azt kell megnézni, hogy kell - e sok usb kormány, joystick stb...
Hangkeltőben vannak különbségek, ill lan kariban , meg hogy van - e fireware vagy sem !
Ahogy néztem az SLI Crossfire mindél támogatott !Az intel RST ét felejsd el, ha ban SSD akkor arról bootolj !
Egy 64 esen elfér a rendszer és az alap progik !A Virtu--t annál inkább érdemes használni persze ha a vga és a drivere partner ebben !!!
Mivel ekkor a cpu vga ja is bedolgozik a játéknál akár kisebb / olcsóbb vga val is lehet jól játszani !1-2 év mulva én inkább modernebb vga -t vennék, persze fene tudja, mert függ az ártól, és, hogy milyen teljesítménynek felel meg az SLI (esetemben Cross fire).
Miután idáig olvastál lehet, hogy az jött le, hogy tökindegy melyiket választod, mert amire használni akarod bármelyik képes, ugyanis a cpu tól függ minden, mert a chipset gyakorlatilag '"csak" a háttértárat, hangot, lan -t vezérli !
Minden mást a cpu !Egy tipp a legolcsóbb ATX méretűt választanám !
És inkább a ramot bővíteném 16 GB ra, meg egy erősebb cpu -t tennék bele, ill modernebben 3 as generációt.
Épp mostanában jelent meg a legerősebb I5 bele, van teszt a ph-n ! -
woci01
tag
Sziasztok!
PC-t szeretnék összerakni főként játékra kéne, meg ha lesz majd egy SSD-m akkor az SRT-t kihasználni, szóval egy Z77-es chipsetre gondoltam ezen belül ugye GB.
CPU: i5-2500k
VGA: ASUS ENGTX 560 DC 1GB ddr5
RAM: Kingston hyperx 8gbA kérdésem az lenne hogy, h melyiket ajánlanátok ehhez a konfighoz. Tuninggal annyira nem foglalkoznék most egyenlőre szóval nem kell olyan alaplap. A másik kérdés, hogy megéri-e majd 1-2 év mulva beruházni egy másik gtx 560-ba és azzal SLI-be hajtani őket, vagy felejtsem el.
-
LuiT
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #384 üzenetére
- A legfőbb gond az volt, hogy a gép nem volt hajlandó újraindulni, a bootképnél megállt.
- Néha villogott a képernyő windows alatt.
- Az alaplapi hálókártya rendszeresen leállt, hiába volt kikapcsolva az energiagazdálkodás.
Most minden probléma elmúlt, amint visszatértem a GTX 260-ra.Időközben egy új kis idegesítő dolgot vettem észre. Mégpedig az, hogy van a gépemben belső kártyaolvasó, amit a biosban letiltok, mint bootolható eszközt.
Viszont ezt a letiltást állandóan el kell végeznem ha a biosba belépek. Nem értem hogy miért, nem jegyzi meg vagy mi? A legújabb F9-s bios van fent a régivel is ezt csinálta. -
LuiT
aktív tag
Na elegem lett a Virtuból. Maradok a sima nvidia vganál. Kissé bugosnak találom még ezt a virtu dolgot, de lehet a z77-s lap még új hozzá.
Az igaz hogy játék alatt csendesebben ment a GTX 260-s, de windowsban sok apró gond akadt így járatva a gépet. -
Core2duo6600
veterán
válasz
hülyegyerek #381 üzenetére
Legalább 20 szor raktam újra mire összeált a dolog
Legelső próbálkozásomra mindenből a lehető legfrisebbet szedtem le leginkább az intel oldaláról
Nem jött be
Utána a giga oldaláról mindent, már jobb volt a helyzet !Majd végül,
Az usb3 érkezett az intel oldaláról
Intel Management Engine Interface szintén az inteltől, intel lapokhoz lévő helyen volt a weben, de működik.
A többi a giga oldaláról, és hogy van - e köze hozzá, azt nem tudom, de közben kijött az amd től is egy frisebb vga driver, és azt is feltettem !
A Proci vga ja, végül az intel oldaláról jött, de a legfrisebb elötti, a legfrisebbel állandóan nem volt képem a boot után, most csak ritkán, de ekkor a windows + P 2 szer majd egy enter és visszajön, néha azt hiszi, hogy projektorra van kötve gondolom a DVI csatlakozót tekinti annak, az intel suporton olvastam pár leírást egyik sem jött be.
És ez a kombináció is ott volt !De mire ezeket végigjátszottam már csukott szemmel is fel tudnám tenni a wiin 7 et
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Core2duo6600 #380 üzenetére
Bőven előfordul, hogy az új driver az energiagazdálkodáson javított.
-
Core2duo6600
veterán
Én még azt figyeltem meg, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyen driverek vannak fent a fogyasztást illetően.
Első körben idle 120 w volt virtuval.Utána reinstall, más driverekkel. és 70 w körül, szintén idle.
Azért nem mindegy.
Vagy számoltatod a gépet állandóal a boincal és akkor úgy is mindegy.
Legalább a tudományt támogatod -
LuiT
aktív tag
válasz
hülyegyerek #378 üzenetére
Nagy kár, na mindegy, meglátjuk milyen ez a Virtu dolog.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
hülyegyerek #375 üzenetére
Amik vannak átalakítoim nem mennek bele.
Az átalakíton van 4 pocok a kis lap melett mind a 2 oldalon, míg a csatlakozon nincs -
LuiT
aktív tag
Most már tiszta minden, köszi az infókat.
Sikerült mindent belőnöm, IGP, nVidia és Virtu mind feltelepült elsőre.
Kéne valami olyan progi, ami kimutatja, vagy loggolja Watt-ban a fogyasztását a gépnek. Tudtok ilyesmit? -
hülyegyerek
addikt
válasz
Core2duo6600 #374 üzenetére
Persze.Tegyél rá egy dvi átalakítót, és abba a csatiba dugd. Másnak is volt már problémája az alaplapi dsubbal...
-
Core2duo6600
veterán
válasz
hülyegyerek #373 üzenetére
Rendben kipróbálom.
Nekem DSUB os a monim, lehet, hogy akkor máshogy viselkedik ? -
hülyegyerek
addikt
válasz
Core2duo6600 #372 üzenetére
Nem. Az IGP nyugodtan be lehet kapcsolva, hiszen úgyse kapcsolódik be, ha nem arra van kötve a monitor.
Az auto beállítás arra vonatkozik, hogy magától érzékeli, hogy a monitor melyik csatiba (vga, vagy igp) van dugva.
De próbáld ki, és meglátod. -
Core2duo6600
veterán
válasz
hülyegyerek #371 üzenetére
Na várj, most akkor az auto arra vonatkozik, ami a elsődleges kártyánál lehet választani, vagy magára, az igp re, hogy be van - e kapcsolva !
Mert előbbi esetben tényleg nem megy, a másodiknál nekem is auto van -
hülyegyerek
addikt
válasz
Core2duo6600 #370 üzenetére
Nekem megy auto beállításon is, pedig van benne vga, szóval nem igaz, amit írtál. Szerintem ne keverd meg jobban szegény gyereket.
-
Core2duo6600
veterán
Biosban beállítod, hogy a IGN legyen az elsődleges
A monitort az alaplapra dugod.
Majd feltelepíted a rendszert
És a Giga oldaláról szeded le a drivereket !
Esetleg még az inteltől a legutolsó elötti cpu vga drivert.A Lucidvirtu oldaláról a legfrisebbet kell leszedni, ott még sok bugot javítanak !
De mindenekelött a bios frissitsd meg a legrisebb nem beta raAuto beállítás azért nem jó, mert auton ha észlel vga kártyát akkor az igp ét nem fogja használni !
De nyugi vagy 30 szor fel fokod tenni a win -t mire összeáll a dolog és megtalálod a normális dribereket hoözzá ! -
LuiT
aktív tag
válasz
hülyegyerek #367 üzenetére
Műxik, de nem értem hogy AUTON miért nem megy. Elvileg akkor a bios érzékeli, hogy hova dugtam a monitort. Kipróbáltam AUTON, és nem működött.
-
LuiT
aktív tag
válasz
hülyegyerek #360 üzenetére
Nem. Oda kell, s a biosban mit kell állítgatnom, ha kell egyáltalán?
-
fatal`
titán
Na megnéztem a számlán a ram pontos típusát, sajnos nem 1.5V-os, úgyhogy marad 1333-on (KHX1600C9D3K2).
-
LuiT
aktív tag
Most vettem egy Gigabyte Z77X-D3H lapot s hozzá egy i5-2400 procit. A VGA-m egy GTX260-s.
Az a problémám hogy ezt a virtu dolgot sehogy sem tudom életre kelteni. Egyik programot sem tudom feltelepíteni, sőt még az IGP-hez az Intel drivert sem.
Állandóan azt írja, hogy nincs ilyen hardver, vagy nem felel meg a rendszer a drivernek.Mi lehet a probléma? Ötlet?
-
HSM
félisten
válasz
hülyegyerek #351 üzenetére
A lap akármennyi feszt tud neki adni. Kérdés, a proci nem-e nyúlik ki tőle...
-
fatal`
titán
válasz
hülyegyerek #351 üzenetére
A támogatási listában benne van, direkt úgy választottam.
Az AIDA szerint 1,5V-n a feszkó.
-
HSM
félisten
válasz
hülyegyerek #349 üzenetére
Kivéve, ha nem SB/IB-hez tervezett a kit. Mert ha régebbi cucchoz való, akkor pofa nélkül beállíthat pl. 1,65V memóriafeszt, amit a 1156-os cuccok simán bírtak, de tudtommal ezek már nem szeretik alapbeállításon.
És tudtommal a legtöbb HyperX nem 1,5V-os.
Úgyhogy az XMP-vel inkább csak óvatosan.Persze, ha az ember meggyőződött róla, hogy semmi "csúnyaságot" nem csinál az XMP profilja, akkor tök jó, nálam is azzal megy a ramom 1600-on.
-
fatal`
titán
Köszi. Még egy nagyon hülye kérdés, bár lehet ez inkább a CPUhoz tartozna:
Volt a régi procimon egy Hyper TX3, viszont semmi tartozéka nincs már meg, csak a 775-re felrakott gyári állapot. Ez felmegy az 1156-ra, vagy külön lefogató kerete van? Nem tudom mekkora a mérete és nincs nálam most a hűtő.
-
fatal`
titán
válasz
hülyegyerek #343 üzenetére
Köszi körülnézek majd a BIOSban. Lehet állítani memória szorzót vagy mit, azt hittem ott kell feltolni, de megnézem majd. Azt hiszem most Turbon van a kérdéses érték.
-
fatal`
titán
Sziasztok! Bocsánat a nagyon láma kérdés(ek)ért, van egy Z77-D3H-m és ezelőtt 775-ös platformom volt.
1600-as RAMjaim vannak (Kingston HyperX), az lenne a kérdésem, hogy kézzel kell beállítanom a memóriát? Egy i5-3570k van mellette, alapbeállításokon 1333mhz körül járatja. Vagy inkább hagyjam így, itt is CPU tuninggal együtt jár a memória órajel emelése? Sajnos az FSB mentes működés egyelőre kínai, de tervezem, hogy utánaolvasok, csak egyelőre nem sok szabadidőm van.
Nem akarom még húzni a CPU-t, mert gyári hűtő van még rajta.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Core2duo6600 #340 üzenetére
Szia!
Nekem a középsőre azt írja, hogy a honlap nem található.
Not Found
The requested URL /driverdownloads-mvp.html was not found on this server.
Apache/2.0.54 Server at www.lucidlogix.com Port 80Szerk.: na most meg már jó a link.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
cowboy_bebop #339 üzenetére
Lehet, hogy nem is megy
A virtu-t a lucid oldaláról kell leszedni, mert az már okésabban megy.
[link] a középső kell nekünkTovábba fel kell venni a listára a játékot.
Én kivettem a pipát a hyperformance alol a Race driver Grid esetében, anélkül jobban mentA pötty a D alatt, akkor a diszkrét vga dolgozik, és az integrált besegít neki, ha egyáltalán
Ha az I alatt, akkor a Integrált és a diszkrlét besegít neki, valóban, mert kipróbáltam, hogy a diszkrét nem volt benne, és a grid ugyan játszhatóan futott, de pocsék volt a képminőség.
Szóval jól működik, Ezt a hyperFormance dolgot nem értem még, ekkor nekem akadt a játék, ha kivettem a pipát rnendbe jött !
Nagy kérdés, hogy a Virtual Vsync az hogy válik be, én bekapcsolva hagytam, magán a panelen, és a játékban is, a panelen mind a 2 zöld nekem !
Csak a játék listán vettem ki a GRID esetében !
De midnen játéknál próbálni kell, hogy hogyan jó.
Ugyan kapsz egy kezdeti "adatbázist "-de függhet a vga-tól is hogy melyik a jó beállítás és magától a game-tól is !Egy biztos, ha a I nél van az X, hyperformance nincs bepipálva, akkor kevesebbet fogyaszt a rendszer és kevésbé is melegszik mintha a D nél van a pötty !
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Core2duo6600 #338 üzenetére
Na hát beállítottam, de a gépem jól belassult tőle. Játékban pl. olyan, mintha a GTX670 nem is menne egyáltalán.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
cowboy_bebop #337 üzenetére
Be kell menni a biosba és be kell állítani neki, hogy a first display az IGFX vagy valami ilyesmi.
Majd reboot, monitor átdug, és akkor már meg fog jelenni !Az előfordul, hogy időnként a dvi portra teszio a képet a dsub helyett, de a windows + p és már a dsub on van, ez az inten driver hibája már tudnak róla, remélhetőleg javítani fogják.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Core2duo6600 #336 üzenetére
Hát nekem ez a Virtu dolog seh. sem akar menni. Ha van diszkrét VGA a gépben, a lapra dugott monitor csak villog, h. nem kap jelet.
-
Core2duo6600
veterán
Nálam is rendben van már a telepítés közbeni egér és bill használat a smart auto helyett auto ra kellett tenni, és mind az ehci, m ind az xhci enabled en van
Amivel viszont megjártam :
Ugye a virtu-s esetben a lapra kell dugni a moni-t a több hdd van a gépben, egyiken így a másikon úgy volt feltelepítve
Hát gondoltam lusta vagyok cserélgetni a kábelt, hagyom a lapon, és majd felteszem a szükséges drivereket, hát nem jött be ill. felmentek a driverek, de belassult a rendsuer nem kicsit.Úgyhogy előre kell eldönteni,l hogy hogyan szeretnénk használlni a vasat !
-
Core2duo6600
veterán
A Giga oldaláról letöltve az összes drivert, nálam is úgy tünik, hogy rendben megy a Virtu - s megoldás
IDele ben a gép így 70 W körül eszik, ez azt hiszem elég jó, eddig 120 w volt a minimum Virtu val ! -
Core2duo6600
veterán
A frisebb driver felment !
Bár lassult az SSD -
Core2duo6600
veterán
Próbálkoztam felteleoíteni az intel oldaláról szármató Intel Rapid Storage nevű drivert, és azt írja, hogy a gép nem felel meg a minimum követelményeknek ?
Mik lennének ezek ?
A hdd kezelés AHCI re van állítva.
Más minden defaulton, egyszerűen nem értem ! -
panses
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #331 üzenetére
Semmit! xHCI mód smart auto a többi meg enabled...
-
HSM
félisten
Ugyanazt néztük... Tényleg kicsit furán van ott, de ott van, a switch után, van egy nyíl "4X" felirattal a 4X-es portba, és a másik nyíl "1X"-es felirattal 3db 1X-es portba.
A fizikailag 1X-es csatiba is ugyanakkora a csati, mintha a 16-osba dugod.
Elvileg simán megfogja. (Azért van benne az a bevágás elöl, hogy ne tudjon lötyögni, függetlenül a berakott kártya hosszától.))
-
Világos. Logikus, amit mondasz.
Viszont akkor mi két különböző rajzot nézünk, nekem nincsenek ott megjelenítve sávok (UD3H 8. oldal...).Még egy kérdés, abban a négyszeres (fizikailag 16X-os) csatlakozóban mechanikailag mennyire jó az egyszeres csati? Mennyire "lötyögős"?
Persze becsavarozom a házba, de egy rendes méretű kártya hátrafelé még szép hosszú. És akkor pont ott nincs rögzítve sehogy. -
HSM
félisten
Ez igaz. Bár azért sejtet valamit, hogy csak 3 sáv jön a kapcsolóból, tehát 1 fixen bele van kötve a 4X-es portba.
Valójában vagy 4db egyszeres portod van (amiből egy fizikailag 16-os) vagy 1db 4X-es, fizikailag 16-os portod.(És itt most nem számoltam a prociból vezérelt két 16-os portot.)
-
-
HSM
félisten
A Z77 tud 8 sáv 2.0-t, abból elmegy csomó a különböző integrált vezérlőknek és az én lapomon (és a tiéden is) marad összesen 4 szabadon. Ezekután ha kiniytod a manualt, és megnézed felépítéses ábráját a lapnak, látszik miért van bünti, mert egy olcsó kapcsolóvall oldották meg a 4-es sávot drága elosztó helyett. Szerintem teljesen elfogadható, jó kompromisszum.
-
Bünti? Nem elég a PCIE sávszélesség, duplikációk vannak?
Node mindegy ez nekem, mert nem használok semmi PCIE hardvert, csak a vga. Eddig. De most nézegetek egy hangkártyát, amit PCIE1X igényel.
Csak nem tetszene az egyszeres foglalatban, mert az túl közel van a vga-hoz, leárnyékolná a hűtést. Jobb lenne lent, távol a vga-tól...De akkor mennie kell, ha Te mondod! Köszi!
-
Skacok!
A lapunkban (legalábbis nálam az UD3H-ban) van legalul egy PCIEX4 foglalat. Ami ugye négyszeres.
Ebbe beledughatok egy egyszeres foglalatú hangkártyát? Mechanikailag, illetve működés szempontjából is gondoltam...
Köszi. -
panses
aktív tag
Na lepukkant a win7-em és újra dobtam!
Jelentem nálam is működik az intel USB3-a, win7 telepítés közben végig jó volt az egér...
-
S.J.M.
senior tag
Z77-D3H-hoz is jött beta BIOS (F15a) meg ahogy néztem az összes Z77-es alaplaphoz, de changelog az nuku, elvileg július elején jön ki a végleges, talán pár embernek megoldja a problémáját...
(#318) cowboy_bebop: Amúgy te milyen supportnak írtál? Hivatalos angolnak, vagy esetleg van valamilyen magyar support akik rendesen lefordítva továbbküldik, mert én is tudok angolul, csak hát nem tudom mennyire értik meg az én hunglish-emet.
-
válasz
cowboy_bebop #318 üzenetére
Aha. Köszi, de akkor magam inkább megvárom a végleges verziót.
Addig pedig Te szépen teszteled nekünk! -
válasz
cowboy_bebop #316 üzenetére
És lehet tudni mit javítanak abban az új beta bioszban?
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Core2duo6600 #315 üzenetére
Akinek Z77X-UD3H lapja van, és érdekli az F12 beta bios, az szóljon, mert a Gigabyte elküldte nekem. Még nem próbáltam, mert csak otthon tudom megnézni.
-
Core2duo6600
veterán
Ezért nem értem én sem.
De mondom, lehet, hogy a kvm switch bekavar.
Hogy az egér nem megy, azon nem lepödöm meg, mert Az Acronis Truimage /Boot-os/ alatt sem megy az egér, csak a billentyüzet.Az emuláció be-kikapcsolása nem volt hatással.
Ami viszont érdekes, hogy a bios alapra állítása után ment ugyan, de igen lassan jelent meg a leütött karakter.Na viszont nem tudom, hogy KWM Switch -ből kijövő jel, az usb2.0 -ás -e , mert lehet, hogy csak 1. akárhányas
És ez már bekavarhat.Most úgy is újra kell tennem, az ssd berakása után, megnézem, hogy az egeret a kvm nélkül dugom a gépbe, ekkor lehet, hogy jó lesz.
-
HSM
félisten
válasz
Core2duo6600 #312 üzenetére
Az az érdekes, nekem simán, megbízhatóan megy xHCI módban is a win7 telepítőből az USB-s klaviatúra, a hátlapi, Intel USB3-ba dugva. Csak rendesen kell beállítani és megy is.
Mivel ugyanaz a BIOS hajtja a lapunkat, ennek nálad is így kéne lennie.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
cowboy_bebop #308 üzenetére
Nálam is ez volt, én kivezettem hátra egy előlapi usb csatlakozót, ami usb 2 es.
Nekem is bizonytalanul kezelte.
Nálam még egy KVM Switch is van.Illetőleg el van dugva a könyben lehet a biosban is állítgatni az ehci, xhci-t is, de nekem nem hozta meg a várva várt eredményt !
-
HSM
félisten
válasz
RTFM....
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Dugd másik aljzatba az egeret. Két külön vezérlő van a lapom, aztán szerintem amiatt szórakozik...
-
cowboy_bebop
őstag
Sziasztok!
Z77X-UD3H lapom van, és Windows 7 telepítése közben nem érzékeli sem az USB-s billentyűzetemet, sem pedig a szintúgy USB-s egeremet?
Van erre valami megoldás? Mert a Windows 8 az felmegy, de az meg állandóan fagyogat.
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Core2duo6600 #306 üzenetére
Röviden, tömören : Vcore-nak kell 1,3V, a feszültségszabályzást (load line calibration) extremere kell rakni, valamint mindennek kel egy ici-pici plusz feszt adni.
Ja, és nem árt, ha valami normális hűtő van a procidon, mivel gyári hűtővel még ekkora emeléstől is meghalhat. -
Core2duo6600
veterán
válasz
hülyegyerek #304 üzenetére
Milyen beállírásokkal érted el ?
-
HSM
félisten
válasz
hülyegyerek #304 üzenetére
Ennyi... És máris nem kell gyilkolni fesszel.
-
hülyegyerek
addikt
Megvan a leendő 7/24-es beállításom is. 4,5GHz@1,30V. 2 óra Prime alatt hibátlan, a proci pedig 72 fok volt maximumon 900rpm-es ventikkel.
Ez nagyon fain. -
HSM
félisten
válasz
hülyegyerek #301 üzenetére
Igen, de a 80+ jóval több fokot nem 1,45V-on bírja, az se mindegy. Én ennek nem vagyok szakértője, de az SB topicban elég szépen levezették anno többször is. Nekem elég annyi, hogy az Intel abszolút maximumnak 1,5V-ot jelölt meg a datasheet-ben, ha jól emlékszem, márpedig 1,45V-os üzemi feszültségnél ennél az 1,5V-nál lényegesen nagyobb overshoot-ja van a lapnak a terhelés megszűntekor. Tehát messze nem vagy ott már biztonságban, keletkezhet benne kár. Persze, itt is van szórás, valami kisebb fesztől is hamarabb megdöglik, valami jobban bírja. De én nem a szerencsére akarom alapozni egy ilyen drága és fontos elemét a gépemnek.
-
hülyegyerek
addikt
A feszemelést egy bizonyos fokig csak a hőmérséklet korlátozza (ugyebár itt van különbség a hűtés milyenségében), ami legyen mondjuk 1,49, afölött jön be a hardveres korlát. Addig viszont gyakorlatilag mindegy, hogy milyen hűtéssel jutsz el, csak ne melegedjen túl. Pl. ha nekem 1,45V-al 80 fok alatt marad a maghőmérséklet, akkor nemigen tudok kárt tenni benne.
Mondjuk ez a 80 fok is csak egy lélektani határ, mivel jóval többet bír a hardver.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest