- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
Új hozzászólás Aktív témák
-
slashpm
csendes tag
Helló!
1-2 hónapja külső erősítőre váltottam pc-s hangfalszettről, amivel együtt az analóg kábelezést is lecseréltem 1db digitálisra. Na itt kezdődtek a gondok. Az alaplapom: GA-Z77M-D3
Az alaplapi spdif-et vezetem ki hátra egy sima kivezetés segítségével, amin van 1 koax és 1 optikai csatlakozás. A hang jól szól, viszont időnként kihagy kb fél másodpercekre. Filmnézés közben vlcvel szintén. Van h fél órát semmi, aztán hirtelen pár perc alatt több kimaradás is van. Kipróbáltam hangkártyával (sound blaster x-fi xtreme), így most annyival javult a helyzet, hogy böngészőben, windows felületen a jelek szerint minden oké lett, de vlcben annyi bibi még így is van, hogy ha 5.1es a hang, akkor kb 22 percenként van egy kb 1 tizedes kimaradás. Ez utóbbi lehet, hogy vlc bug, még csak 2 napja tesztelem így hangkártyával. Viszont az eredeti kérdés akkor is adott. Mi okozza a problémát digitális kimenet használatával? Analóg jackekkel továbbra is minden oké...
Köszi előre is.
-
n-tek
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ga-z77-d3h lapom és az a bajom, hogy a számítógép 10ből 1szer (általában) magától bekapcsol kikapcsolás után, illetve valamikor este is bekapcsol magától. Egyik fórumban olvastam, hogy egyes z77-es lapokkal lehet ilyen probléma, valakinél volt már ilyen?
WakeOn disabled és ac back off-ra állítva. A BIOS verziója F12.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ngabor2 #1395 üzenetére
Akkor a gyártói gari még él rá. Amúgy igen, azt rosszul írtam, valóban a hét a helyes és nem a hónap.
A GIGABYTE Supportnak is írhatsz, ha nem jutsz dűlőre más irányban. Vagy a boltoddal egy feltételes átvételt meg lehet próbálni, hogy átveszik, kötelezettségük nincs, továbbítják a nagykernek, az meg a többi GIGABYTE garival kiküldi. Ez csak akkor járható, ha teljesen hivatalos importtal jött be.
HGyu
-
-
ngabor2
nagyúr
Egy kérdés a garanciáról: többen állítják, hogy a Gigabyte lapokra a gyár 3 év garanciát vállal. Ahol vettük, ott csak 2 évet vállaltak. A lap 2 és fél éves, tehát a bolti garancia már nem él. Viszont a gyári garanciát azt van esély érvényesíteni? Nem azért a kb. 20eFt-ért, amibe került a lap, hanem ha már a gyártó vállal ennyit rá, akkor éljek a lehetőséggel.
Fontos: nem cselezéssel, számlahamisítással érdekel a dolog, hanem szabályos módon. Számla van a lapról.
-
ngabor2
nagyúr
Nem melegszik. Bios reset után egyszer bejött a bios, hogy korrupt és frissíti, utána viszont ugyan az a végtelen ciklus.
-
ngabor2
nagyúr
Van egy Gigabyte B75M-D3V mATX lappal szerelt gép, ami tegnapig tökéletesen működött. Ma már nem hajlandó. A tünet: egy pillanatra felpörgeti a ventiket (proci, ház), majd leáll, mindezt végtelenítve. Bios reset megvolt, nem segített.
A táp egy 500 wattos Chieftec, a proci egy i7 (3770), a videokártya egy Sapphire 7790 OC, elvileg elégnek kellene lennie a tápnak.
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Szeretnék veletek megosztani némi érdekességet !
Íme a rendszert összetevő alkatrészek listája :
Alaplap: Gigabyte Z77X-UD3H rev1.0
Cpu: Intel® Core™ i7-3770K
Hűtés:Noctua NH-D14
Táp: REVOLUTION87+ 650W
SSD: Samsung 840 Pro series 2,5" 256 GBGondoltam , hogy kissé elhasználódott Win7 64 bites rendszeremet újratelepítem.
Szokásos módon álltam neki:
- Készítettem egy boot-olható Pendrive-ot a Windows7 USB DVD Download Tool segítségével.
- Újraindítás után kezdőképernyőn F12-es billenytűvel előcsalható a boot menü.
- Ekkor kiválasztottam a pendrive-ot majd enter
- Szépen el is indul a telepítő
- Az első megjelenő ablak a Billenytűzet és nyelvválaszó ahol is elakadtam....Ugyanis nem érzékeli a gép a billenytűzetet és az egeret !!!
2 különböző billentyűzetet és 3 egeret is próbáltam mindenféle variációban minden lehetséges usb porton.
Az összes periféria USB-s !!!Egyébként a hátlapi usb csatlakozón még meg is van jelölve, hogy melyikhez kell a bill.-t és egeret csatlakoztatni.
Természetesen ott is próbáltam de semmi változás.
Mielőtt kérdeznétek :
- Próbáltam több BIOS verziót is ! ( e17-től e20-ig ami már béta verzió )
- Biosban engedélyezve van az usb port használata.
- 2 különböző pendrive-al próbáltam a telepítést ( USB 2.0 és 3.0 )Ezek után teljesen tanácstalan lettem és olvasni kezdtem a neten.
Találtam is több angol nyelvű leírást hasonló problémákról.
De konkrét okot, hogy miért csinálja ezt...nem találtam.Megoldásra két elvi lehetőség van :
- Be kell szerezni egy ilyen ps/2 -es elosztót és hozzá 2 db ps/2-usb átalakítót.
- Az alaplapon található USB2.0-ás tűsorról ( A kép bal oldalás 3 db is van )kell egy kivezetés és abba mehet a bill és az egér.
Egy ilyennel ...Tegnapi élmény mindez , úgyhogy az "elvi" megoldásokat még nem sikerült kipróbálni.
-
GabeszTdi
csendes tag
sziasztok, szeretnék egy kis segítséget van egy GA-Z77X-UD5H lapom egy QuadCore Intel Core i5-3470, procival, vettem bele 2 db Corsair Vengeance LP CML8GX3M2A1600C9 ami alaphangon nem megy 1600 -al gondolom be kell lőni neki, és vettem egy Samsung SSD 840 EVO 120G SCSI Disk , AMD Radeon R7 260X (Bonaire) videó kártyával, kérdésem milyen beállításokat kéne eszközölni a lapon hogy az optimális működés legyen, nem nagyon értek hozzá de a biosban eltalálok tehát nagyjából ismerem. egy páár szóban firkantsa nekem ide valaki mit hova állítsak
és előre is köszi a segítséget
-
HSM
félisten
Ott van feketén-fehéren a G2020 adatlapján, hogy csak 1333-at támogat:[link].
Végülis értem, mit akarsz mondani, de elég erőltetettnek érzem, hogy azt kéne kiírniuk, hogy "To support DDR3 1600 MHz, you must installan Intel 22nm (Ivy Bridge) CPUa s1155 Intel 22nm (Ivy Bridge) CPU with DDR3 1600Mhz support."
Amúgy a RAM gyártója is téved, pl. itt a nagyon nem I3 Pentium G2100T 1600Mhz RAM supporttal: [link].Szerintem itt inkább az a tanulság, hogy mindig meg kell nézni, az adott termékkel működni fog-e a kívánt tulajdonság. A lap hiába tudja Ivy Bridge CPU-kkal az 1600Mhz-et, ha te éppen olyat teszel bele, ami ezt nem támogatja.
-
huh87
tag
Sziasztok!
Csak egy érdekesség GA-B75M-HD3 alaplappal kapcsolatban:
"To support DDR3 1600 MHz, you must install an Intel 22nm (Ivy Bridge) CPU."
Be is tettem egy G2020 dual core procit, két egyforma 1600-as RAM-ot, de max. 1333MHz.
A RAM gyártójának honlapján találtam meg a választ, mert elég pöpec a support az alaplapokra. Csak i3 felett.
Valaki írna a Giganak a teljesebb körű tájékoztatásért? -
zsoika
addikt
Sziasztok! Memtest86 programmal szeretném a memóriáimat letesztelni. Pendrive-ot használva USB ről szeretném futtatni USB HDD ként, de nem találom a BIOS -ban hol kel átállítani hogy onnan boot-oljon.
Köszi . -
szaszimi
tag
Sziasztok!
kis segítség kéne! Lenovo E430.as noti intel HM77 chipsettel. intel oldaláról a legújabb chipset és usb3 driverek vannak fent, ennek ellenére, a külső usb-s vinyót, sem egeret, sem nyomtatót nem ismer fel az usb3 portokon. ha az usb2 portba dugom, minden tökéletesen működik, az usb3 halott.
újraindításnál biosban van motherboard test, ott az usb3-ra dugott eszközzel hibátlanul lefut a teszt.
egyáltalán nem érzékeli windows 7 64 ultimate alatt, hogyha csatlakoztatok valamit...
mi lehet a gond?
-
brd
nagyúr
Alapvetően mindegy, mi állítasz a BIOS-ban, ha ismeri a Speedfan a vezérlőIC-t, tudod állítani, legfeljebb be kell mászni az advanced beállításokba. A legtöbb alaplapon sajnos legfeljebb 2 ventit tudsz normálisan vezérelni. Vagy nem kötik be a többit az IC-re, vagy rosszul. A reserve azt jelenti, hogy nincs bekötve, ill. fenntartva kesőbbi funkcióra. Esetleg az alaplap tuning programjával érdemes még próbálkozni.
-
zsoika
addikt
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni egy GA-Z77-DS3H alaplappal kapcsolatban. Problémám a TT V4-es házba, alulra és előre beépített Bitfenix Spectre PWM-es 4 tűs(képen zöld és kék színnel bekarikázva) ventik, illetve hátra a gyári 3tűs venti szabályzása lenne. Próbálkoztam Speedfan programmal de nem sok sikerrel. Nem tudom,de szerintem a BIOS ban normalra kell állítani a System Fan Speed Control-t ha segédprogrammal akarom vezérelni? Kérdésem még hogy a leírásban ezeket a lábkiosztásakat meglátva elgondolkodtam hogy a CPU FAN, SYS 2 és SYS 3-nak a 4-es lába Speed Control van írva a SYS 1-nek viszont Reserve.....miért, mit tudok vezérelni a speed controlal illetve a reserve -vel?
CPU_FAN:
Pin No. Definition
1 GND
2 +12V /Speed Control
3 Sense
4 Speed ControlSYS_FAN2/SYS_FAN3:
Pin No. Definition
1 GND
2 +12V
3 Sense
4 Speed ControlSYS_FAN1:
Pin No. Definition
1 GND
2 +12V /Speed Control
3 Sense
4 Reserve
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
jel19
csendes tag
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítségét. Ugyan ezekről olvastam én is. Mivel nemrég vettem ezt a "lelket", meg akartam tudni a lehetőségeit. A régi gépem AMD volt, azt lehetett is húzni jobban, de nem használtam azt sem sosem húzva csak kipróbáltam a határait. Úgy tűnik az Intel ennyi. A régi tulaj 41-es szorzóval használta, nem tudom egyenlőre hogyan, mert a képi adatok közül nem állítható a szorzó? Mondjuk "papíron" megveri az AMD 8xxx-es gépeit de így "alapon" nem vagyok hanyatt esve az Inteltől! Csak annyit tudok most mondani, hogy a következő gépem AMD lesz. Ezt azoknak üzenem akik most akarnak beruházni!
-
HSM
félisten
A Turbo-szorzókat tudod 4-el megemelni, ahhoz képest, amit a képeden gyárilag látsz. Annyit tud a sima 3770.
(#1363) brd: BCLK-t a legjobb egy Mhz-et se állítgatni.
Prakttikusan semmit nem hoz a konyhára, viszont ezek a kommunikációs buszok nagyon érzékenyek. Ki is múlhat bármi, SATA-eszköz, VGA, hangkari... A stabilitási gondokról nem is beszélve.
-
brd
nagyúr
Jól érzed, ha nem i7 3770K az a CPU, akkor csak a BCLK emelésével tudnád tuningolni, de az max. pártíz MHz lesz, mert a öcsög Intel direkt úgy csinálta meg a CPU-ba épített órajelgenerátort, hogy a PCI-e slotok órajele is ebből számolódjon, így vagy kinyírod az ilyen kártyákat, vagy jobb esetben csak nem fognak működni. A CPU Clock Ratio opciót nem tudod állítani?
-
Lazika
senior tag
Hali!
Egy Ga H77M D3H alaplapom van és egy ideje azt csinálja a gépem, hogy bekapcsolom, akkor magától lekapcsol a gépem, és újraindul. Ugyanezt csinálja bios mentésnél is. Valaki tapasztalt hasonlót? Köszi
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Van itt bárkinek tapasztalata a g1 sniper m3 al kapcsolatban?
A választ előre is köszönöm! -
panses
aktív tag
-
jedematik
csendes tag
bocs még annyit,hogy @bios progival a biosom FB-t ír
talált másikat a progi az meg FC
Ezzel csak az a gondom,hogy a gyártó oldalán a bios verziokat F+számmal adja meg.
Pl: a legujjabb F15.Akkor most ez,hogy van?
segítsetek
köszi
-
jedematik
csendes tag
Üdv mindenkinek
pár napja vettem egy GA-B75M-D3V lapot .megy is jól de,ha a biosba be akarok lépni akkor fekete képernyő van ,egy egér cursor-al
Nem vagyok egy atom számítós, de pár dolgot be kéne állítani és be menni nem lehet
Segítsetek,hogy mi lehet a gondköszi mindenkinek
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Giga Lapom van és érdeklődnék hogy van benne ilyen funkció csak nem találom vagy ebbe a lapba nincs?
-staggered spin-up
"- Eltolva indítja a háttértárakat, hogy a tápot ne egyszerre terhelje az összes induló háttértár fogyasztása. Ha rendes tápod van és/vagy kevés háttértárad van akkor maradhat kikapcsolva, mert a boot ugyan csak minimálisan de lassabb lesz tőle."Köszi!
-
zsoika
addikt
Szia! Cseréld ki a tápot és jó lesz!
Nekem is volt ilyen gondom régi gépembe nem ilyen alaplappal, az USB-s külső vinyót nem ismerte fel csak folyton indítani/pörgetni akarta.......régi volt a táp így elfáradt szegényke. Ha van lehetőséged kérj kölcsön egy tápot próbára.
-
Livius
őstag
Hello!
Van egy Gigabyte GA-Z77-D3H (rev. 1.1) alaplapom. Pár hónapja gondok akadtak az USB portjaival. Nemrég sűrűn kellett használnom külső USB-s HDD-ket rajta, és volt egy olyan külső USB-s rack, ami véleményem szerint elég trágya minőség volt. Ha hozzáértem az asztalon, hogy egy kicsit arrébb rakjam vagy valami, volt hogy megcsapta a kezem, szóval rázott.Ennek a minőségi USB rack használat óta a nagyobb áramfelvételt igénylő USB dolgaim van hogy nem ismerődnek fel, vagy nagyon nehezen csak többszöri bedugásra. Például van egy Sony saját kis aksis mp3 lejátszó, amit PC-n kéne töltenem, de nemtudom, nem ismeri már fel a gép ahogy eddig. A bedugásnál kap valami feszültséget és áramot egy pillanatra, és utána semmi reakció, mintha be se lenne dugva, ami addig világított rajta az elalszik. Az is tök mindegy hogy milyen USB-re dugom be, hátsóra vagy előlapi kivezetésre, mindig ugyan az van.
Csináltam BIOS frissítést is hátha, de semmi, sőt ugye USB-s pendrive-ról csináltam, azokkal nincs baja az USB portokon. A külső HDD-kkel szünt meg az együtt működése és egyéb tölthető USB-s eszközökkel.
Igazából azt kérdezném, hogy ilyen probléma gariztatható-e szerintetek, ha igen milyen megnyerő hibabejelentéssel, és hogy hogyan lehetne biztossá tenni azt hogy az alaplapi USB-kel van a gond tutira, és nem például a tápegységgel amire még gondolnék, vagy épp valami egyszerű windows 7 probléma lenne ez.
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Van egy GIGABYTE GA-H77-DS3H alaplapom. Hozzá van kötve egy Logitech 2.1-es hangfal és egy Speedlink mikrofonos fejhallgató.
A problémám az, hogy ha az alaplapi dugaszokra van kötve mindkettő akkor összegerjednek. Pl amikor filmet nézek és egy bizonyos hangerőtől fentebb akarom tekerni a hangfalat elkezd sípolni. Ha kihúzom a fejhallgató dugaszát akkor ez megszűnik.
A háznak az elején is van 2 dugasz a hanghoz. Ha oda dugom be a fejhallgató 2 csatlakozóját akkor viszont a hangfalon nincs hang addig míg ki nem húzom elől a fejhallgatót.Realtek HD audio 2.73 van fent.
Szerintetek mit kellene állítanom a driverében vagy mi egyéb mást csináljak h ez a gerjedés megszűnjön és normálisan tudjam egyszerre használni a hangfalat és a fejhallgatót?
Előtte volt egy Ascrock és egy régebbi Giga lapom, ott ilyen problémám nem volt.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Raggie
őstag
válasz
Drizzt01 #1344 üzenetére
A sima CF-el is gondok vannak folyton nemhogy egy olyan projekttel ami egyik gyártónak sem az érdeke ezért valami kis cég fejlesztgeti ha még fejlesztgeti egyáltalán.
Én tuti nem fognék bele.
Ha kell a physiccs akkor vegyen egy nVidia kártyát, ha meg nem, akkor egy ATI-t!
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok . A z77d3h lappal lehet hybrid cf-et csinálni ? Egy HD7850 és NV8800GT szeretnék párosítani .
-
GabeszTdi
csendes tag
sziasztok nem mintha nagyon szükségem lenne rá, de valamiért a bios -ban nem működik az egér jól, tehát
eleve fordítva működik mikor előre tolom akkor a képernyőn a nyíl lefele megy a felfele helyett, a 3D biosban meg egyenesen használhatatlan csak ugrál meg ki ugrik a képernyő széleire, miért csinálja ezt? próbáltam más egeret is -
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy milyen driver kell ahhoz, hogy menjen az előlapi USB3.0? Nem tudom működésre bírni.
Z77-d3h lap, win 8.1 -
zolaas
senior tag
Üdv!
A gondom a következő:
Van 1 H77D3h lapom amin Via HD audio van. No nemrég felraktama w8.1 és ha már lúd legyen kövér tettem a legfrissebb biost is F16, ha jól emléxem. Viszont azóta a Toslinken nincsen hang. A w látja, megjelenik ki is tudom választani, de mégsem szól semmi sem. A HD deckben már érdekesebb, mert ott csak 3 lehetőségem van a régebbi 4 helyett. Ott csak Hangszóró, SPDIF/HDMI és Mic. Vmi ötlet esetleg? -
zsoika
addikt
válasz
GabeszTdi #1315 üzenetére
Így igaz! A BIOS-os képekből kiderült hogy a RAM feszültséged 1,356V és a most küldött képeden slot#2 (alul) is az látszik hogy 1,35V os a memória ...csakhogy az slot#1 memóriád 1,5V os. Lehet ez a baj? Kérdezd meg a ramos topikban és válaszolnak a nagyok! Itt vége a hozzáértésemnek.
-
GabeszTdi
csendes tag
itt van a biosról pár kép
[link]
vicc az egészben az hogy akkor stabil amikor felrakom azt az easyTunest és azt az első fokozatot beállítom, be lépek a biosba és látom hogy ott be állítgatott magának dolgokat legalább így stabil is a gép viszont nem merem hagyni nehogy kárt okozzak veleegyenként rá kattintva a képekre nagyobb méretben is meg lehet nézni
-
zsoika
addikt
válasz
GabeszTdi #1311 üzenetére
Értem! Az biztos hogy nem szerencsés két különböző RAM-ot használni nem véletlenül vannak párban (KIT). A kékhalál általában memória, de hibakódot is ír abból lehet jutnál valamire. A BIOS beállításához nem nagyon értek de annyit tudok hogy a két ramból a lassabbik időzítésére áll be hiszen a gyorsabb tud lassan menni de a lassú nem tud gyorsan. Tedd át automatából 1333MHz re úgy mit csinál? Vagy kérj kölcsön RAM-ot azzal kékhalálozik-e? Én Memtest86 nevű programmal szoktam tesztelni a RAM-okat, a többiben nem bízok.
-
GabeszTdi
csendes tag
két különböző márkáju ram, meg azért volt egy kicsivel több mert pont kipróbáltam az easytune6 -ot, de nem tudom mit hova állít úgyhogy le is kaptam gyorsan, de elvileg a biosban csak a bootolást állítottam be, amúgy minden automatán be áll magától vagy kell azon igazítani?
amúgy már párszor megölte a kék halál a gépet de szerintem tuti a ramoktól van, csináltam ram tesztet egyenként és utána együtt is és nincs gond
de pl észre vettem azt hogy ha ezt az easyTunes6 ot be kapcsolom de még nem is jelölök rajta semmit akkor nincs kék halál, ebből következtetek hogy valami bios beállítás nem klappól -
-
zsoika
addikt
válasz
GabeszTdi #1300 üzenetére
Akkor egy cipőben járunk, nekem sem férne el a "tarajos" csak a sima low profilos(LP).
A nagyobb RAM hűtőbordának nincs jelentősége a sima, borda nélküli is jó (tuning esetén esetleg )
Nem kell félned a kompatibilitási hibáktól ha neves cégtől veszed a RAM-ot tuti jó de linkeld be a Milyen RAM-ot vegyek? topikba és ott segítenek milyet,hol,mennyiért. -
zsoika
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Stellar Blade
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix x570-f gaming 1 év jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Apple MacBook Air 13 M1 2020 256GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest