Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz
Tysonxq #1463 üzenetére
Jó az! MSI AB -vel monitorozva.
Azért annyi mert ki van kapcsolva a v-sync. Bekapcsolva CPU 40-50% , GPU 70-80% között ingázik.
Mindez LG 29UM58-on ,2560*1080ba és 75Hz -en . Akciósan a MM-ból vettem és pont elég...... így jó a GTX 1060-al.
Közben eladtam a 144Hz -es monitort a TN panel miatt(nem tetszett). -
zsoika
addikt
válasz
Tysonxq #1457 üzenetére
"Ha játszol nyomd ki a netet " Multiban játszok ezért ez nem megy
"iobit malware fightert és az advanced system care-t." Az ilyen takarító progikat azért nem szeretem mert ha rosszul van "belőve" olyat is leszed amit nem kéne.
Köszi a tippet ha nem boldogulok újratelepítem a wint...de nem sok kedvem van hozzá. -
zsoika
addikt
Sziasztok! Gigabyte Z77-DS3H alaplapom van és tegnapig egy i5 3470 non K proci, 3,8-ra tuningolva volt benne . A problémám akkor kezdődött amikor kitaláltam ,hogy BF3 és 4 ben el akarom érni a 144Hz -et.
Vettem is gyorsan egy GTX 1060-ast és egy LG 24GM77 144Hz -es montitort. A baj csak az, hogy nem volt meg a 144Hz...... csak olyan 90-120Hz-ig ingázott, akárhogy visszavettem a grafikát. Na ekkor elkezdtem MSI AB-vel monitorozni a CPU-t és a GPU-t. Meglepődve láttam, hogy a gpu olyan 50-60% között ingázik míg a CPU 92% fölött ....sőt, néha az egyes mag felugrott 100%-ra.
Oké mondom veszek egy i7 3770-est(azért nem K-st mert a sima árát is drágállom a korához képest)...ma meg is érkezett és 4,1-en hajtva ezt az eredményt kaptam.....szerintetek megüt a guta?! Mi lehet a baj? -
73Kacsa
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata az alábbi SSD-vel?
Samsung 950 PRO M2 256GB PCIe 3.0 MZ-V5P256BW
GA-Z77-D3H-s alaplapom van, kérdés kompatibilis-e? Egyelőre nem találtam erre vonatkozó megállapítást, annyit tudok, hogy az alaplapon mSata csatlakozó van.
Az alaplap ugye jó 4éves, ez az SSD pedig kb egy éve jött ki a piacra.
Amit néztem esetleg PCI-E foglalaton keresztül lehet használni (Lycom DT-120 M.2 to PCIe adapter haználatával pl).
Próbálta valaki?
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a G1 Sniper 3-ról vannak e tapasztalatok? Egyáltalán beszerezhető e még és ha igen milyen árban mozog? -
MikiASD
tag
Sziasztok!
Gigabyte z77m-d3h alaplapról van valakinek valami tapasztalata, negatívumok és pozitívumok esetleg? Olvastam valami usb-s gondot rólla. -
Borisz76
nagyúr
válasz
pempellini #1448 üzenetére
Régen analóg kimeneten recsegést hallottam.
Feltettem és megszűnt.Amióta a 7970-s Radeon VGA van a gépben azóta pedig HDMI kábelen megy ki a kép és a hang is a házimozi erősítőbe ami a hang dekódolását végzi valamint továbbítja a képet a TV-re.
Ezáltal ki van kerülve az analóg alaplapi csatlakozó. -
Borisz76
nagyúr
válasz
pempellini #1446 üzenetére
Nekem a 20e van fent ami béta verzió de a hang miatt kellett.
Másban nincs különbség.Ha neked jól megy minden akkor felesleges.
-
pempellini
senior tag
f18 bios van rajta nekem,érdemes a legújabbat rárakni lesz érdemi változás?
-
pempellini
senior tag
köszi a válaszokat
-
Borisz76
nagyúr
válasz
pempellini #1443 üzenetére
Most néztem meg én is ezt a linken szereplő Manualt....hát kalap kaka.
Semmi nincs benne.Nincs kéznél a könyv...de úgy rémlik, hogy akkor valamelyik SATA port nem használható mert az mSATA csatlakozóval osztoznak !
Memóriát 1-3 vagy 2-4 illetve 1-2-3-4 foglalatba teheted , attól függően, hogy 2 vagy 4 db van.
Mod : Az alaplapomra van ragasztva egy kis piros cetli a SATA portok közelében és az áll rajta, hogy a SATA 5-s portot nem lehet használni ha az mSATA csatlakozó használatban van !
-
Borisz76
nagyúr
válasz
pempellini #1441 üzenetére
Használati útmutató.
Több nyelven !Bekapcsoló gomb az bekapcsoló gomb. Semmi más.
Ha a rendszered hagyományos HDD-n van akkor kb 1 és 2 perc közzé esik a boot idő...mire feláll a rendszer és használható.
Ha kiveszed és a helyére teszel egy SSD-t akkor "látványosan" gyorsabb a folyamat.
Erről van több összehasonlító teszt itt PH-n is és videók is vannak a YouTube-n.Olyan SSD ami a Proci mellé való ?
Ez nem világos mit is jelentene..... -
pempellini
senior tag
van egy kis kapcsoló a lap alján az mi?illetve a jumperek mi célt szolgálnak?bekapcsológomb rajta az csak bekapcsológomb?nincs használatim hozzá sajnos,ssd érdemes bele rakni elérek vele valamit mármint a proci mellé valót?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
pempellini #1439 üzenetére
Ne kímélj !
Jöhetnek...
Még kb 30 percig vagyok aztán alszom mert ragad le a szemem...24 órája vagyok ébren.
Úgy érzem magam mint egy zombi -
Borisz76
nagyúr
válasz
pempellini #1437 üzenetére
-
pempellini
senior tag
Gigabyte Z77X-UD3H alaplapot használ itt valaki?
-
Hali.
Az mitől lehet, hogy
SSD be (128 GB ADATA SP920), AHCI mód BIOS-ban, többi HDD lecsatlakoztat.
Megformáz, Windows települ, aztán ha elkezdeném újracsatlakoztatni a vinyókat, a BIOS nem látja az SSD-t. csak a HDD-t meg az ODD-t. Ha lehúzom a HDD-t, megint látja az SSD-t az ODD mellett és bootol is.
?
A lapon 1 SATA3 ás 5 SATA2 port van, a SATA 3 az SSD helye, de próbáltam SATA2 portban is, az eredmény ugyanez.
F5 BIOS, a HDD-ken adat van, a korábbi rendszer is SSD-n volt.
Konfig adatlapon.
-
atmdm00
csendes tag
Az elemcserét próbáltam, nincs változás. A foglalat tüskéket megnéztem, hát egy sarkon egy darab talán gyanús. De amennyire tudom minden memória slot külön lábazáshoz tartozik, és egyik slotban sem működött.
Azért köszönöm a tippeket, majd még próbálok egy másik procit, hátha azzal van a gond. -
atmdm00
csendes tag
Tisztelt Fórumozók!
Segítséget vagy tippet szeretnék kérni: gigabyte ga z77m d3h rev 1.0 alaplapot használtan megvettem, láttam működni 2 hete. Most összeraktam, hibajelenség: bekapcsoláskor fekete kép, kb 15mp-ig folyamatos rövid pittyegés, resetel. Sipolás nélkül fekete kép, pár másodperc és reset. Egy sipolás után elmegy biosig, de ekkor újraindul a ciklus.
Próbáltam 2 procival (g630, E3-1220l v2, másik lappal működnek), 2 táppal (thermalt 460, vadiúj lepa 500, működnek), 2 memórai típus (samsumg 4gb, hynix 4gb modul - 1 modul, unbuffered, non ecc), monitor videókártyáról és alaplapról is ugyanezt mutatja.
Tesztelés közben csak procihűtő volt alaplapra kötve, semmi más. Bios resetet próbáltam.Valakinek ötlet, vagy bios-os és áshatom el a lapot?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
pmheros #1427 üzenetére
Ez miért a BIOS egetverő nagy bugja? 15 pendrive-val próbáltad, mind így viselkedik?
Nekem van egy pendrive-om, aminek 1db üres karakter a neve, és eltérően reagálnak rá az alaplapok. van, ahol a boot menü megjeleníti a nagy semmit, van ahol kiírja, hogy ott egy üres nevű valami. Stb. Ráadásul ez meg hidegindításra nem látszik, csak akkor, ha bedugott állapotában nyomok egy meleg restartot. Ez tesztelve legalább 20 alaplappal, ASUS, AsRock, MSi, GIGABYTE. Minddel hasonló a jelenség, szóval nem kellene egyből a BIOS-t szidni.
HGyu
-
pmheros
őstag
válasz
pmheros #1426 üzenetére
Megkövetem magam.
b75m-d3v rev1.1 bios F13 egetverő nagy BUG -al rendelkezik !
USB3 porton a boot eszközök között a pendrive csak hideg indításból mutatkozik,
a restartból is észleli az usb eszközt, de nem jelenik meg a bootolható eszközök közt.Vagyis az előző hsz-om = semmi
-
pmheros
őstag
b75m-d3v lapon nem tudtam usb3 porton keresztül bootolni. Konkrétabban nem is volt a boot eszközök listáján az usb3 -as pendrive -om.
Megoldás:
XHCI Pre-Boot Driver Disabled
xHCI Mode Auto
és egy újraindításNem is értem hogy miért nem ez a default beállítás ?, Az alapértelmezett sata IDE módról ne is beszéljünk
-
Feribox20
csendes tag
A Gigabyte semmi használhatót nem mondott. Az MSI-vel nem vettem fel a kapcsolatot mert a cucc egy másik lapban tökéletesen működött. Egy külföldi fórumon írták, hogy csekkoljam le ezt a VGA biost és ha van rá frissítés tegyem fel. Ezelőtt nem is tudtam, hogy létezik ilyen meg, hogy ezt is lehet\kell frissíteni. Elvégre amivel frissíteni lehetett a VGA-t az nem is valami hivatalos program volt hanem valamilyen home made progi.
-
Feribox20
csendes tag
Sziasztok!
Van egy G1 Sniper M3-as lapom egy i5-3570K-val. Eddig egy HD 7850-nel használtam gond nélkül az első slotban. Vettem egy MSI R7970-et ami csak a 2. slotban hajlandó működni. Ezzel csak az a probléma, hogy csak az első port pcie 3.0-ás a többi csak 2-es. Feltettem a lap weboldalán található legfrissebb beta biost is de azzal sem hajlandó működni a 3.0-ás slotban.
Remélem valaki tud segíteni.
Üdv.
-
slashpm
csendes tag
helló
igen, épp tegnap akartam írni. újraraktam a vlct is, de nálam sincs változás... kb 21-22 percenként kimarad a hang 2-3 tizedrenem tudom, hogy mi okozhatja. nekem a képpel is volt hasonló gondom, de az meg csak hdmi kábellel jött elő, a hang+kép kimaradása nem volt szinkronban (a hang nem hdmi kábelen ment, hanem ugyanúgy mint most). Viszont ez utóbbi problémát megoldottam, a hdmi kábelt visszacseréltem dvi-re, így a kép most teljesen jó. A hanghoz viszont már nincs több ötletem. most sb x-fi xtreme hangkártya van a gépben, nem az integráltat használom és ugyanúgy kimarad a hang, csak ritkábban, mint az integrálttal..
-
brd
nagyúr
Tuning csak annyi van, hogy a CPU K-s, így a turbo magasabbra van állítva, mint a gyári, ill. a CPU ugye hivatalosan csak 1333 MHz-es RAM-ot támogat, de a RAM 1600 MHz-es, és ennyire is van beállítva. Tehát ez szinte 100%, hogy 4 modullal is működni fog, azonos időzítésen? Mondjuk 1866 MHz-nél már lenne gond, 4 db modullal, míg 2 db-bal nem? Függ ez az időzítéstől is? A mostani 9-9-9-akármennyi.
Köszönöm a választ egyébként! -
brd
nagyúr
Milyen hátránya lehet egy Z77-es Chipset és Sandy Bridge i7 esetén a 4 modul (4x4 GB, 1600MHz-en) vs. 2 modulnyi (2x8 GB) RAM-nak? Van most ugyanis 2 modul 1 gépben, ez 8GB-nyi RAM, de 16GB kellene bele, lehetőleg ugyanolyan időzítéssel/zizegésszámmal hajtva.
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni!
Jelenleg egy AsRock B75 PRO3 alaplapom van, de cserélni fogom egy Gigabyte GA-Z77X-D3H.-ra. Azt szeretném kérdezni, hogy a 3 TB.-os HDD.-ket , amik GPT partíció típussal vannak formázva, hogyan kezeli a lap? Az asrocknál külön drivert kellett feltelepíteni, de a Gigabyte oldalán nem találok, így gondolom más megoldás van...
Köszönöm a válaszaitokat!
Üdv.:
Julot -
Shynok
újonc
Tudom rájöttem közben csak már nagyon idegesített. Közben kiderül hogy nem az alaplappal van a gond hanem hálózattal mert át vittem másik szobába és ott rádugta és ott rendesen 1gbpsvolt a net. Szóval elnézést kérek.
-
-
Shynok
újonc
Sziasztok. Lenne egy kérdésem Asrock b85m pro4 alaplappal kapcsolatban. Sikeresen feltelepítettem meg minden. De valamiért nem tudom át állítani a net sebességet 100mbpsről 1.0gbpsre mert azonnal letilt. A legfrissebb dolgokat raktam fel még a bios-t is frissítettem. És hátul a hálózati bemenetnél sárgán villog nem zölden. Mit tudok ilyenkor tenni? (120as netünk van)
-
slashpm
csendes tag
A hétvégén utánaolvasgattam és 1 olyan tanácsot találtam, mait még nem próbáltam eddig. Azt írták, hogy ha i3,i5,i7 procid van, akkor ez a kép és hang kimaradás/akadás akkor fordul elő, mikor a proci valamilyen C state között vált és ezért biosban azt ajánlották, hogy a C3/C6 states vagy C-states vagy hasonló opciót disabled-re kell állítani. Ezt próbáltad esetleg? Sajna én csak jövő héten tudom kipróbálni, mert még nem vagyok otthon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox Series X|S
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung LCD és LED TV-k
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- DOMINATOR TITANIUM Fin Accessory Kit (Feles) INGYEN FOXPOST
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest