Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ.Gróf
aktív tag
-
Raggie
őstag
-
-
Raggie
őstag
Háát. Árgép szerint: hajszállal többe kerül, cserébe hajszállal jobb. Én inkább így fogalmaznék.
Sztem csak a pénz döntsön nálad. Ha rá tudod költeni azt a pár ezressel többet (vagy netán kifogsz valami jó ajánlatot) akkor vedd az újabbat, ha nem akkor meg vedd az IB-t és a különbözetet inkább sörözd el!
-
panses
aktív tag
-
törölt tag
Átnéztem alaposan azt a slotot, és valóban az egyik lábbal van a gond: konkrétan az, hogy nincs meg. Csak egy kis csonk van ott a helyén, tehát a láb letörött (gondolom).
A gond csak az, hogy az alaplapot újonnan vettem, és már az első naptól kezdve sem működött egyetlen belepróbált modul sem.
Viszont így a garancia vajon érvényes lehet? -
törölt tag
Persze, hogy nem tartjuk normálisnak a dolgot.
Csak felvetődött egy esetleges memóriainkompatibilitás lehetősége is, mivel olyan esettel már többször is találkoztam, hogy bizonyos memóriamodulok az alaplap csak bizonyos slotjaiban működtek.És sajnos se a nálunk lévő Samsung, se a Kingston RAM-ok ezen típusai nem szerepelnek se az ő, se az én alaplapom Memory support listáján. És pont ugyanolyanokat, amik szerepelnek rajta, szerezni sem tudunk.
-
törölt tag
Akkor ezek szerint ez mindenképp alaplap hiba, mert vagy a CPU foglalat, vagy a RAM foglalat nem okés?
Csak az a furcsa nekem, hogy haveromnál is pont ugyanez a helyzet, csak ő nála 4 slot van, de az 1-es slot nála sem "megy" (illetve a 3-as sem). Tehát pont a páratlan slotok. Ahogy nálam is.
-
zsoika
addikt
Igen tudom de 4x2Gb ot vettem bele itt a PH-n de az egyik modul hibásnak bizonyult pedig kértem hogy tesztelje le mert csak hibátlan KIT-et akarok.
Hibátlanként árulta ...megreklamáltam visszautalta az 1db hibás árát.
Így jártama használt cuccok átka.
Keresek bele 1db ilyen NANO ramot ha tud v.ki kérem jelezze. -
kammler
senior tag
Mennie kell annak USB-ről is ha készenléti 5v fesz ott van. Kilenc éves asus P4C-800 lap probléma nélkül tudta USB-ről is, PS/2-ből is. Itt is gond van, az biztos, mert azt a variációt, amit BIOS-ban beállítok sehogysem tudtam elérni. Vagy simán megnyomtam egy gombot a billentyűzeten, egéren és ment, vagy ha kikapcsoltam akkor sehogyse indult. Hiába akármiféle varáció, ha password-öt is állítok be A-Z, 1-9 kombinációban. Akkor se jó, mert kikapcsolva nem indul, készenlétből meg elég hozzáérni. De az hétszenthárom, hogy PS/2-ről mennie kell. Most olyan a billentyűzet. Kicsit kényelmetlen lenyulkálni bekapcsolgatni. Lehet, hogy szőrszálhasogatás, ennél nagyobb gond sohase legyen, de naaaa.
-
Raggie
őstag
"Az egyetlen jó megoldás továbbra is a jól megtervezett ház/hűtés fix fordulatú (akár potival beállított) ventikkel."
Ezt mondtam én is ám.
@(#1031) brd: Király. És akkor nincs b@szakodás driverekkel meg ilyenek?!
@(#1037) Hoorus: Honnan olvasod le ezeket a SysFan tag-eket? Csak mert az alaplapod leírása szerint azok vannak amiket én írtam (CPUFan, Sysfan 1,2,3) tehát nincs pl 4-es.
Hoppá szorri rosszul olvastam: van mégis! -
panses
aktív tag
Régi motoros vagy itt! Ne tégy tönkre, hogy nem tudod?!
Dvd-romba behelyezed a win telepítőt és bebootoltatod. De amikor az alaplap Boot menüje megkérdi, hogy honnan szeretnél bootolni, ott a listában kétszer fog szerepelni a dvd-meghajtó abból az egyik Uefi-s lesz...
Na azt nem szabad kiválasztani, mert kb a felénél kifagy a telepítés. Én legalábbis többször szívtam vele. -
-
LuiT
aktív tag
Ebben egyet kell hogy értsek.
Tapasztalatom alapján a Z77X-D3H lapomnál eddig, csak akkor kellet feljebb tekernem a prociventi potmétert, amikor a Medal of Honor Warfighterrel játszottam, és akkor is csak, amikor már a játékból kiléptem. Mivel szólt a Win7, hogy a grafikai teljesítménye csökken a gépnek s nem tudja az aerot futtatni. Ekkor feltekertem a proci ventit és 1 perc után már semmi gondja nem volt.
A PWM-s szabályzást nem igazán komálom amiatt is, mert akkor indul be, amikor csak kedve tartja, s ezt elég sok gépnél tapasztalom a környezetemben. -
zoli58
tag
Köszönöm szépen a segítséget, tanácsokat mindenkinek, lehet, hogy egyszerűbb lesz olyan házat választani, amin eleve van fordulatszámszabályozó. A hangkártyáról is jó, hogy írtatok, mert egyelőre (meglátjuk, hogy szól) nem akarok külön venni egyet. Hasonlóképpen elsőre grafikus kártyát se vennék, a leírás alapján filmnézésre, photoshop-hoz elégnek kell lenni a 3570K-n levő vezérlőnek. Még a procihűtő kérdéses, mert egy Mugen3 PCGH Ed.- et néztem ki, de tartok tőle, hogy nagy, és nem fogok hozzáférni néhány alaplapi csatlakozóhoz
A Corsair Vengeance LP saccra elfér alatta.
Az elmúlt napokban végigolvastam a topicot, és belenéztem az Asus, Asrock topicokba is, és végülis az jött le, hogy a leírt gondok nagy része nem az alaplapra magára vezethető vissza, és mindhárom márka jó. Szempont tehát az, hogy az adott szolgáltatást melyik tudja olcsóbban. Így marad a D3H a tervben. -
Johni5
őstag
Itt a gondom.HDMI-n nem kapok képet,pedig IGP-re van állítva a biosban az elsődleges megjelenítő kimenet.D subon kijön a jel.A grafikus bios-t nem lehet átváltani normál megjelenésre,mert a 3D bios csak alapokat tartalmaz.Az UEFI bios meg eléggé hiányosnak tűnik.Itt már a Ctrl+f1 sem ér semmit.
Még egy hiba:
-Ha kiveszem a VGA-t a gépből,akkor esélyem sincs arra,hogy eliduljon a gép.5 sec és kikapcs. -
Raggie
őstag
Elég olcsón vettem (hardveraprón). 13k volt újonnan a 8Gb, ha 1600-asat veszek az pár ezressel lett volna csak olcsóbb.
Hát mindenesetre majd megpróbálom kihozni a maximumot belőlük 1,5V-on!(mondjuk ezt nem értem, hogy miért írják a gyártó honlapján ezeket a sorokat: "Designed for X79, Z77 and other major platforms" , "Intel XMP Ready" közvetlenül az után, hogy "Working Voltage : 1.65V"... na mindegy)
-
panses
aktív tag
Beszarok! Ezt hol lőtted? Nem is tudtam, hogy a Creative kiadta másoknak az X-FI chipset-jét! Amugy már ránézésre jól kell, hogy szóljon egy ilyen hangkártya, ami közel VGA méretű!
Annak idelyén a SB AWE32 a ház elejéig elért, 32Mb saját RAM-ja lehetett és saját IDE CD vezérlője volt ha jól emlékszem ... Sajnos már nincs ISA buszos alaplap
-
panses
aktív tag
X-FI-d van?
Hátra dugtam nem az előlapra.
Bővebben? Akárhogyan tekerem-csavarom, állítom nem szól olyan szépen mint a másik alapból. Egyszerűen dobozhangja van nulla dinamikával.Tisztán szól amennyire lehet de se mély se magas, csak úgy szól valami... hát én kb. ennyit veszek észre 10 év Audigy után.
-
n@p@lm
őstag
-
n@p@lm
őstag
na megpiszkáltad a fantáziám, kikapcsoltam a másodlagos megjelenítést a catalystban, tehát csak a dvi-t használta.
szuper, monitor sleeping, ventilátor leáll.
próba:
catalystban letiltottam a dvi-t (dell monitor) és a hdmi-t (samsung tv), átállítom a monitor inputját a display portra (alaplapi, ugye), mondom hátha lekapcsol a vga, de sajna nem;(
sleeping után is forognak a ventik (mármint ha az igp-ről jövő jel vált sleepingbe).eddigi tippjeidet is köszönöm
-
n@p@lm
őstag
asus 7870.
olyat is csinál hogy a kártyán lévő hdmi kimenettel össze van kötve a tv ami ki van kapcsolva.
na, akkor sem kapcsol le a kártya miután a monitor átment sleeping-be.
ha a kártya dvi-al van összekötve a monitorral (más nincs a monitorra kötve) és a kártya egyéb kimenete sincs használva akkor kikapcsol.
de ha már az alaplapi display port és a radeon is össze van kötve, hiába teszem át display portra a monitor inputját, a radeon csak forog tovább. -
Pista0001
addikt
Az a bibi hogy nem tudom lejjebb venni. Akármit állítok be a BIOS-ban az aktuális érték mezőjében mindig 1000 MHz-et mutat. Ha fix a turbo értéke és erre rájön akkor az már 1150, ez már sok lehet alapfeszültségen. Hétvégéig elvagyok így, aztán ha minden igaz visszakerül a gépbe a DFI az i5-el és akkor lesz időm/lehetőségem kísérletezni a Gigával. Tudom hogy a proci is lehet ludas de nem tudom kipróbálni másik alaplapban. Sajnos nem ismerek egy számítógépbuzit sem a környéken. Még nem néztem utána a garis ügyintézésnek sem, ha nem számítanak fel a bevizsgálásért súlyos eurókat akkor együtt visszaküldöm mindkettőt.
-
mexel
veterán
Az a bajom, hogy nincs pwm és voltage funkció, pedig ezért vettem egy gigát a 3 napos asus után. A régiben is volt voltage, és az szépen vitte az AC freezer pro 4 tűs ventijét. Ez viszont fel sem ismeri, nem írja ki a fordulatát és pörgeti fullon. A gyári ventit 1000-es fordulat körnékén megy leszabályozva, és ott megáll. Ennyi az egész.
Egyébként az hogy halk-nem halk az is relatív. Ami másnak sokszor halk, nekem hangos, mer kb passzívban ment a gépem eddig. Vettem egy 10cm-es ventivel megáldott 7770-es giga videókártyát is, mert azt mondták rá hogy olyan halk, hogy nem hallani. Na ez nekem süvítésnek tűnik. (egy olyan szobában van a gép ahol alszunk is, és este igencsak csend van. Itt még az egérkattogás is zavaró.)
Most keresgélhetek tovább a lapok között, hogy melyik tudja azt az opciót, hogy leállítsa a ventimet automatikusan ha nem meleg a proci.
775-ös korszak kezdetén is egy csomó lapot kellett vennem mire meglett az a giga amelyik tudta, úgy látszik ez kezdődik előlről. Ha ez sem fogja tudni akkor ezt is eladhatom pár naposan, csak nem tudom mit vegyek -
mexel
veterán
ha nálam is így működne nem lenne baj, de sem ez a giga sem az asus nem szabályoz, csak bármelyik állásban lefelezi a sebességet és attól nem tér el akkor sem ha 20 fokos és akkor sem ha 60 fokos a proci. Lehet hogy kifogtam 2 hibás példányt, vagy az olcsóbb lapoknál úgy gondolják jó ez is. Régebben érdekes módon belefért a biosba ez az állítás, most is ott van csak nem működik. Kénytelen leszek úgy látszik ez miatt drágább lapot venni.
Az is érdekes, hogy az ET6 a régebbi lapon engedte állítani 0-100-ig mind a fordulatszámot, mind a max értéket. Az új már nem megy 10 alá, és a max fordulatot nem is engedi lejjebb venni. Ez is érdekes nálam. -
Hope08
csendes tag
Van egy USB HUB, amit az Ebayről rendeltem. arra van rádugva az egér és a billentyűzet, a wifi meg a monitor usb kimenetére van csatlakoztatva. De a rendszer a wifit is eldobta. Lehet, hogy a hubbal van a gond? Kb. 2 hónapig laptoppal használtam, ott nem tapasztaltam ilyen problémákat.
-
No, megvoltam.
Régi F8-as biosszal elindultam, itt vitte a ram a 2133MHz-et simán. Minden subtiminget kiolvastam, (az Általad javasolt progival is).
Amit lehetett beazonosítani, azt bepötyögtem az új bioszba. Alig maradt már néhány, ami ismeretlen maradt, azokat auto-n hagytam.
Semmi, még ki sem fütyült, el sem indul a gép...
Feladtam, valamikor visszalépek egyet a biosszal, ott ment ez rendesen.
Köszi az ötleteket, segítséget! -
SVLaller
senior tag
ezt írtam én is, hogy terhelés nélkül is 60-65 fokot ír, miközben a borda 35 fokos. vagy a szenzor rossz, vagy a hővezetés a chip és a borda között. nem hiszem amúgy, hogy a vga lenne a ludas, 5 fokot emelt a hőmérsékleten 65-ről 70 fokra, ez normálisnak is mondhatnánk ha nem 65-ről indulna a móka
(#545) csigi: köszi, nekem a legújabb bios van fent szóval az nem befolyásolja, bár AIDA-t még nem cseréltem
-
SVLaller
senior tag
Házban marad a VGA hője, ezt felül 2 db + hátul 1db. 12cm-es venti szívja kifelé. + a ház elején és alul egy venti tolja befelé a friss levegőt, remélhetőleg úgy hogy a kéményhatás sincs agyoncsapva. Gyakorlatilag a házban használva van az összes venti hely + a CPU hője egyből kifelé megy, azon egy egyben vízhűtés van. igazából semmi nem melegszik túl, pont jó hőegyensúlyban van minden, egyedül ez a nyavalyás déli híd vacakol. pedig azért is választottam ezt a lapot, mert jó nagy borda van a chipset-en meg hőcső stb. erre ez van.
-
Vistaboy
veterán
Nem tudom, mi volt a probléma a gyári beállításokkal.
Amikor feltettem és újraindult, még nem aktiváltam az XMP profilt (Előbb mindig defaulton szoktam indítani és csak utána állítgatok benne).
De az új BIOS-nál akármit állítottam be, mindennél ugyanez volt. Maga a BIOS kezelőfelülete működött szerencsére, de amint elindítottam a windowst, csontra fagyott. Az egyetlen amit megfigyeltem, hogy amikor elindítottam az Intel Rapid vezérlőt, abban a pillanatban meghalt, míg anélkül bírta egy-másfél percig. De hogy mi köze a merevlemezvezérlőnek a fagyáshoz, azt ne kérdezzétek, nem vagyok nagy hardverguru.
Egy a lényeg: ment vissza az F8, így már minden tökéletes, működik az XMP is, ráadásul a windows sem fagy már le. Mindenesetre ezentúl tényleg megfogadom a tanácsot: ha valami működik, nem állítom el.
(#541) SVLaller: A 60°C körüli értékre több fórumon is írják hogy normális, nálam is annyit írt az Aida64. 60-65 között mozgott, feljebb nem ment, de a hatvan fokot gyorsan elérte, ráadásul hiába tettem be alulra egy plusz ventit, csak két fokot esett a hőmérséklete. Az újrapasztázást én nem merem bevállalni, majd ha valaki kipróbálja, megírja, jobb lett-e.
-
Node várjunk csak!
Ez a ramokból olvsas ki egy profilt, és azt írja ki?
Ránézésre nem, inkább a meglévő beállításokat írja...Nekem meg még a biosz sem indul el, szóval menet közben nem tudok nézni semmit. A memóriákban lévő profilhoz tartozó időzítéseket olvastam ki az AIDA-val. Hátha azt beütve elindul a gép.
-
Egen, ezeket olvasom mindenhol a ramsebességről... felesleges volt a 2133. De mégis piszkálja a csőröm a dolog, nem is tuning az még neki, szaladjon már annyit.
Gondoltam már a halom subtimingra. Össze is írtam, amit AIDA kiolvasott a ramjaimból, de még nem néztem mi van ezekkel a bioszban.
Nomeg ramokból 8db szám jött ki (AIDA), bioszban meg ránézésre 2-3X annyit lehet piszkálni.
Legközekebb ráérek, ezeket kimazsolázom, hátha meglesz bibi.Köszi a segítséget.
-
Biosz default-ot magam is így gondolom. Nem véletlen az, hogy az elmentett (nem fáljba) beállítások törlődnek is.
Viszont a kissebb ramsebesség nálam nem jött be.
A 2000MHz cl10, kontra 2133 cl11 -ben utóbbi kissé gyorsabb az AIDA szerint.
Mondjuk tényleg nem sokkal, de határozottan, többször mérve is. Tudom tesztprogram, nem a valóság, lehet normál használat alatt nem is így van?Mivel lehet ezt szerinted jól tesztelni?
-
törölt tag
Igazad van
Ha soha nem akar a géphez nyúlni, nem kell extra cucc.
Nálam viszont egyedüli ajánlott kategóriának marad K-s proci Z-s lappal.Az adatlapomon lévő konfig (Z77MX-D3H + 3570K) megalkuvás nélkül kiszolgálja az igényeimet. Vagyis ez nem is igaz, mert pl. jó lenne windows-ból turkálni a BIOS-ban (pl. SATA portok tiltása/engedélyezése), de ehhez a laphoz ilyen nincs.
-
törölt tag
A csúcsmodellek az extrém drága kategória.
Pont azért kell jó lapot venni, mert ha már költök a gépre, akkor annak a picinek bele kell férnie. Persze nem akarok senkinek a pénztárcájában nyúlkálni, csak az elvről beszélek.
Ha valaki drága procit vesz, akkor valszeg azért, mert kell neki a teljesítmény.Ma már a Z-s lap K-s proci olyan egyszerű túlhajtást kínál, ahova nem kell szakértelem. És ha már úgyis költök, mert kell a kakaó...
No és az Intel procik energia gazdálkodása is nagyszerű. A 4,5-re húzott proci is csak 1,6-on ketyeg üresjáratban, a fesz. is automatikusan visszavéve.Ha tőlem bárki megkérdezné, hogy van egy kis lé, szeretne belépő szintnél jobb gépet venni, akkor kapásból ott indítanék, hogy gondolja meg a 3570k + Z77 ára belefér-e. Ha nem, akkor spóroljon kicsit.
Meeert, nagyon szuperek lettek az Ivy Bridge procik, vétek nem kihasználni a bennük lévő erőt. Ha meg eladom a cuccot, nem egyszerűbb eladni egy ilyen proci+alaplap párost, mint egy picivel olcsóbb de lebutított cuccot?
-
panses
aktív tag
Tisztelt kollégák! (HSM, Hülyegyerek): Évek óta szívtam ezzel a problémával, hogy szerettem volna ha ugyan az szól a fülesen mint a hangfalakon. Audigy-t használok 2002 óta. A WinXP-vel tökéletesen működött a dolog, de Vista óta nem lehettett így beállítani
!!! Ezért vettem 300 Ft-ért egy 3,5-ös Jack osztót és probléma megoldva...
-
hülyegyerek
addikt
Mit kell átkonfigurálni ? Két kattintás átállítani 2.0-ról 5.1-re...Játékokat fülesen játszok, filmekhez meg átállítom 5.1-re.
Még mindig nem érted a dolgot, én meg azt nem értem, hogy mi a fenének kell beleszólnod mások dolgába.
Fogadd el, hogy nekem ez így szar, meg lehet, hogy másnak is. Többet erről a témáról nem vagyok hajlandó írni, úgyhogy légyszíves te is hagyd abba a felesleges okoskodást, meg kötözködést. -
hülyegyerek
addikt
Ugzanaz szól a fülesen is, és a hangfalon is, pont azért, hogy a fülhallgatót ne kelljen minden alkalommal bedugdosni. Ha filmet nézek, akkor szól a hangfal a tv mellett, ha meg játszok, akkor kikapcsolom a hangfalat, és felteszem a fülest.
Remélem így már érthető.
Azt is remélem megérted, hogy így miért tartom szarnak a z77-es megoldást, főleg úgy, hogy a p35-ös lap már 4 éve tudta ezt, pedig új korában olcsóbb is volt. -
hülyegyerek
addikt
Még mindig nem érted....
Ha átkonfigurálom centernek a hátulra bedugott fülest, akkor az 5.1-en nem fog szólni a center...
De ha így sem érted, akkor itt vannak a két lap audio-kimenetei (és még mindig nem tüskesor, amire ítéletnapig is dugdoshatnál jack-csatlakozókat, akkor se szólnának) :
ep35:
z77:És fenntartom a véleményem, miszerint ezen a lapon jól elkúrták az audio-részleget, a hangkártyával, és a kimenetekkel együtt. Nem tudom, hogy miért nem tudtad elsőre elfogadni a véleményem...(neked persze lehet más, de tőlem ne várd el, hogy dicsérjek valamit, ami szerintem szar)
-
hülyegyerek
addikt
Igen, volt. Egy ep35-ös volt előtte. Konkrétan arra való, hogy ne lógjon plusz egy zsinór a gép elejéből. A hangfalakon amúgy mit nem értesz? Be van dugva egy 5.1-és rendszer a gépbe, valamint a fülhallgató is, egyszerre szól.
Amúgy meg tényleg nincs rajta fülhallgató kimenet, mivel az a ház előlapján van. Egy tüskesor még nem kimenet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mandragora: Whispers of the Witch Tree teszt
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- ZIDOO médialejátszók
- Sorozatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Diablo IV
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest