Új hozzászólás Aktív témák
-
LuiT
aktív tag
Nálam úgy működött hogy a Biosban átállítottam az InitDisplay-t PEG-ről, IGP-re.
Ezután úgyi bebootolt a gépem, de sötétség, mivel még nem dugtam át a monitort az alaplapra. Ekkor kikapcsoltam a gépet és átdugtam a monitort az alaplapi monitorkivezetésbe és újraindításkor már volt képem.
Letöltöttem innét => [link] megfelelő VirtuMVP-t, jelen esetemben a 64 bitest, telepítettem és újraindítás után a Virtu programban beállítottam arra a játékra amit éppen használtam.
Így a windowsban az IGP megy, játékok alatt meg az NVIDIA VGA-m, de nekem nem jött be, pár aprócska bosszantó dolog miatt. -
hülyegyerek
addikt
Most raktam össze egy gépet, amiben Asrock b75-ös lap van, na azon 3db Sata3-as csati van, és még olcsóbb is.
Ha nem akarod tuningolni a gépet (mivel nem "K"-s procit veszel bele), akkor egy Asrock is bőven megfelel neked.KJB: Ezen az Asrock lapon Crossfire X is van, annak ellenére, hogy B75...
-
KJB
csendes tag
Személy szerint én mindig az árat tartom figyelemben elsőnek, mivel ez határozza meg leginkább mit tudsz megvenni. ((Ajánlom a lambdacomputer honlapját ott egész faja gépösszerakó van, kezd el az alapoktól összerakni a gépedet. Nagyából (videó kártyájuk pont olyan nem volt) 11k-ből összeraktam a géped.)) Aztán a többi játék az idővel.
Számomra a fórumokról kiderült:
- mindegy, hogy: 1600 MHz vagy 1333 MHz memória
- a i5-2xxx i5-3xx procik is kiszolgálják a mostani videó kártyákat.
- 8 Gb memória mindenre elég kell, hogy legyen.
- ha nem tuningolsz jöhet nyugodtan a H/B-s szériás alaplap, de tudnod kell, hogy le kell mondanod az SLI-ről és az XFire-ről ezzel, és nem nyúlhatsz a memóriákhoz sem (ezzel együtt lemondasz a kb 800-1000 W-os plusz tápról plusz pénzekért)
-vagy Z68 lapok de csak i5-2xxxx procival válassz.
- a 3rd generációs procikon más beépített videó megjelenítő van (iGPU = HD4000) ami most még nem (biztosan) ad plusz előnyt (pl: Virtu)Tolóerő/tömeg arány lapján az alapok :
i52xx proci
Z68 deszka
8 Gb ram
+ kajak vidókártya
(+SSD ha belefér) -
KJB
csendes tag
SLI röviden por és kontra:
http://prohardver.hu/teszt/nvidia_sli_videokartyak_parban/konkluzio.htmlKét 560 Ti-vel elért tesztek eredményei:
http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-560-ti-sli-review/17Fontos, hogy ugyanazon gyártó ugyanazon sorozatbéli társával fér csak össze, és eléggé megemeli a fogyasztást -> új táp
De a tesztek szerint egy XFire jobban kijön nagy felbontásnál - ez mondjuk megjelenítőtől is függ ugyi(én mondjuk nvidia-intel párost használok, mert ezt ismerem). -
KJB
csendes tag
Itt egy gyors bepillantás:
http://prohardver.hu/hir/tesztpadon_virtu_lucidlogix.htmlSzent grálként is tisztelhetjük majd, a lucidlogix szerint, de a feldolgozó program inkább egy jó bétára hajaz (lásd fenn).
Viszont tudnod kell, hogy a tesztek alapján néha ront a fps-en nem javít, játékfüggő. Inkább az Ivy-k új iGPU-ja miatt a használható ki a virtu, a használatához ezek a procik illenek.
Bár más tesztkonfig és más lap alatt, de egy jó példa a nyert sebességre (mondjuk eléggé kirakatbábú formája, van de ha a fele is igaz, akkor már jó nekünk):
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=Z68%20Pro3 -
LuiT
aktív tag
Nagyjából Virtu azt jelenti s úgy műkszik, hogy 2D-ben a prociban lévő IGP jeleníti meg a képet, amikor 3D-s alkalmazást, vagy játékot indítasz, akkor pedig átveszi a PC-Express-ben lévő VGA és esetleg még besegít néhol az IGP is.
Személy szerint nekem nem jött be, nem működött úgy ahogy szerettem volna.
Lehet, hogy újabb procival, tehát az Ivy briges jobb hozzá.
Jelenleg i5-2400-as Sandy Bridge-s procival hajtom a gépet. -
Core2duo6600
veterán
Ha már ilyen lapot veszel, akkor 3 ik generációs core cpu-t tegyél bele, nem drágább, és valamelyest gyorsabb, korszerübb ! És a lap szolgáltatásait azzal tudod maximálisan kihasználni !
SLI játéktól függ, van amelyik gyorsul tőle van aminek nem számít rossz esetnem léasabb is lehet, ezt leginkább a vga topikban tudják megmondani.
Hogy melyiket jó kérdés !
Ha csak játék, és semmi future nem fontos akkor mondhatni, hogy a legolcsobb atx méretű is elég lehet !
Nekem Z77X Ud3 H vanEnnél a rendszernél nagyban a cpu tól függ minden !
Ha megnézed a giga oldalát láthatod, hogy majd mindnél ugyanaazt írja !
Azt kell megnézni, hogy kell - e sok usb kormány, joystick stb...
Hangkeltőben vannak különbségek, ill lan kariban , meg hogy van - e fireware vagy sem !
Ahogy néztem az SLI Crossfire mindél támogatott !Az intel RST ét felejsd el, ha ban SSD akkor arról bootolj !
Egy 64 esen elfér a rendszer és az alap progik !A Virtu--t annál inkább érdemes használni persze ha a vga és a drivere partner ebben !!!
Mivel ekkor a cpu vga ja is bedolgozik a játéknál akár kisebb / olcsóbb vga val is lehet jól játszani !1-2 év mulva én inkább modernebb vga -t vennék, persze fene tudja, mert függ az ártól, és, hogy milyen teljesítménynek felel meg az SLI (esetemben Cross fire).
Miután idáig olvastál lehet, hogy az jött le, hogy tökindegy melyiket választod, mert amire használni akarod bármelyik képes, ugyanis a cpu tól függ minden, mert a chipset gyakorlatilag '"csak" a háttértárat, hangot, lan -t vezérli !
Minden mást a cpu !Egy tipp a legolcsóbb ATX méretűt választanám !
És inkább a ramot bővíteném 16 GB ra, meg egy erősebb cpu -t tennék bele, ill modernebben 3 as generációt.
Épp mostanában jelent meg a legerősebb I5 bele, van teszt a ph-n !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Futás, futópályák
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- OLED TV topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amatőr csillagászat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest