Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
Új hozzászólás Aktív témák
-
reset
senior tag
Sziasztok!
EP45 DS3P lapom van. A VGA Radeon HD 4870 1 GB - PCI-E (lásd az adataimnál). Nemrég babráltam a BIOS-on és az "Advanced BIOS Features" táblában, az "Init Display First" default bejegyzését, ami PCI átállítottam PEG-re, mondván: PCI Express 16-os slotban van a karim...Ezt követően, a gép indításakor nem mindig töltődött be az op.rendszer (Win. Prof. Sp2 HU). A tálca bejött, de az ikonok már nem. Az egérkurzor mellett homokóra, a kurzort mozgatni lehet, de a klikkelésekre nem reagál a Win...Restart és akkor minden ok'.
Visszaállítottam a bejegyzést PCI-re, azóta nincs gond.
Nálatok milyen bejegyzés van az Init Display First-nél - egy db PCI-E VGA esetén?
Amikor összeraktam a vasat, akkor átsiklottam e bejegyzés fölött és így telepítettem a Windowst - lehet, hogy ehhez szokott a szegény pára...?
A "Win. XP kérdések és válaszok" PH-topicban is fölvetettem e problémát. Ott egyeztünk meg abban, hogy visszaállítom az indexet defaultra - azóta nincs gond.
Nem slampos ez így... -
reset
senior tag
Sztem a 8 tű inkább 4 magoshoz, a plusz energia-igény fedezetére. Nem hiszem, hogy a 2 mag hajtásához ne lenne elég a 4 tű / de majd a profibb userek lehet, hogy modulálják ezt a véleményt...Ha van 8 tűs (2x4) csati a tápon, akkor persze nem árt a kisebb fogyasztású rendszernek, ha mind rádugod - annyit vesz föl a kakaóból, amennyi kell neki.
-
reset
senior tag
válasz
SteeWe #16081 üzenetére
Apró műanyag lapkát az elem pereme alá dugsz és finoman kifordítod a helyéről. A foglalat alakja megmutatja, hogy melyik oldalról kell kibillenteni. Az elem rövidzárására pedig ott a clear CMOS gomb. Vedd le róla a műanyag sapkát, így tudod csak lenyomni a meghatározott ideig a gombot. Aztán sapka vissza - nehogy véletlenül (üzem közben megnyomd) - ja és elem vissza...
-
reset
senior tag
Hi!
Uaz a lapom és pont így skálázódik nálam is a CPU term: 0.800 V-tól 1.200 V-ig 0.1 voltonként, 1.200-tól 1.800-ig pedig már finomabb lépésekben: 0.020 voltonként. Alacsony CPU VID esetén jobb lenne az alsóbb tartományokban is a finomabb grádics...Ja, a BIOS= F7 (2008. 08. 26.). -
reset
senior tag
válasz
eladohardver #15980 üzenetére
Nálam sem bootol. Kétszer rápróbálkozik - de csak vészjeleket sípol. A harmadik boot már a dual biosnak köszönhetően sikeres, ilyenkor pirossal figyelmeztet, hogy módosítsam a falsh értékeket; tehát latch vissza 333-ról 400-ra és minden ok'.
-
reset
senior tag
válasz
bolcsodal #15976 üzenetére
Nem nagyon nyomattam nekik. 5-5-5-15-ös időzítéssel, 1060 MHz-en. Most 1:1-ben, 800-on mennek. 4-4-4-12-vel is toltam már, de csak egy rövid próba erejéig - 1.9 V-tal. A 3DMark06 lefutott sikeresen - de nem sokkal dobott többet, így visszavettem 5-5-5-15-re/sőt újabban 5-5-5-18-on hagyom - a gyári 1.8 V. fesszel. A 3.6 GHz-es CPU órajel és a 4870-es VGA így is mindenre elég (nekem). Az FSB nálam a jól bevált 400. Ezt alapon viszi minden hardveres komponens.
-
reset
senior tag
válasz
toyone #15906 üzenetére
Azért vigyázzatok az utólag felbarkácsolt RAM-sünikkel...Nézzétek meg a ház belsejét, ha mégis engedne a ragasztó és a sünöcsi lepottyanna, akkor hova esne! Nehogy amperszag legyen és elszálljon egy-másik hardver. Ha jó a huzat a házban és a kártya körül, akkor nem biztos, hogy érdemes erőltetni a tüskés hátú beültetését...
-
reset
senior tag
válasz
Laraxior #15897 üzenetére
Így igaz! Most cseréltem le az Asus P5K WS-t egy GA EP45 SP3-ra...Korrektül működik minden - jó a hang, van már egy kis langyos tuning is. A controll-ledeket kilőttem a BIOS-ban mert belátok a ház oldalsó rácsain, és munka közben, a színkavalkád láttán mindig dizsibe akartam menni. A 3DMark 06-ot viszont nem komálja. Hiába szedtem ki a System32-ből a dircepll.dll-t, hiába futattam a hotfixet / ez utóbbi is csak galádul visszapakolta a direcpll.dll-t.
A BF 2142 repeszt vele szépen / ebben persze a VGA-kari a projektfelelős.... -
reset
senior tag
Hurrá!!! Fanatikus tag lettem
-
reset
senior tag
-
reset
senior tag
Sztem is jó, ha van kontakt...A recés premű csavarok által keltett fémreszelékes armageddont viszont túlzásnak tartom. Azok a kis fém pöttyök a deszkán lévő furatok körül "puhák"....a csavarok behajtásakor inkább kenődnek mint forgácsolódnak és atomi részeikre hullanának. Persze csak finoman a nyomatékkal, mert a túlzott erő nem használ a többrétegű lap lelkivilágának
-
reset
senior tag
válasz
~Ph'vEscha #4643 üzenetére
Alaplapon, VGA-n kiegészítő tápcsatik be vannak dugva ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest